Hej människor! Idag så har jag varit i skolan för första gången sen operationen. Det var faktiskt väldigt kul att komma tillbaka till alla igen efter en så lång tid eftersom att det blir ganska långtråkigt att bara ligga hemma, haha. Det ända jobbiga var väl att man måste gå upp och passa tider, det är ju mycket skönare att kunna sova hur länge man vill.

I skolan så har allt varit jätte bra. På förmiddagen så satt vi typ bara i grupper och pratade om mobbning och hur man kunde få en bättre stämning i skolan. Därefter så hade vi lunch och jag, Simone och Jonna drog till Subway och käka. Sjukt gott!!

På eftermiddagen så har vi haft nagellektion i ca 2h. Det är alltid kul att ha stylist lektioner och idag så fick vi utföra manikyrer på varandra. Trodde aldrig att det skulle va så komplicerat som de är. Aja, jag och Simone jobbade i grupp som vanligt och det gick super bra. Jag målade hennes naglar och nedan så får ni se bilder på mitt mästerverk. :)

Just nu sitter jag på bussen med Simone påväg hem, men innan vi gick på bussen så var jag ju bara tvungen att köpa en islatte mocka, det är ju så varmt ute!

Det var nog allt, vi hörs i nästa inlägg!

Puss & Kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej på er! Idag tänkte jag skriva om när jag opererade bort mina halsmandlar. Jag opererade bort dom för att dom var för stora och för att jag fick halsfluss hela tiden.

Jag opererades 7/9-16. När jag kom in på dagskirurgi avdelningen så var jag väldigt nervös, inte över själva operationen men över smärtan efteråt. Pappa har gjort operationen och sa att det gjorde väldigt ont efteråt. Och ja, han hade rätt. Det gjorde väldigt ont efteråt. Hade som tur var väldigt mycket smärtstillande i kroppen så jag kände inte så jätte mycket just den dagen. Det sköna var att jag fick åka hem samma dag.

Efter operationen så behövde man ta ganska mycket mediciner. Det var nog bland det jobbigaste om man bortser ifrån smärtan i halsen. Det var även ganska jobbigt att inte kunna sova, äta eller svälja pga smärta.

Den 12/9-16 så sprack såren. Jag började spotta blod och mamma och jag åkte in. På sjukhuset så tyckte dom att vi skulle stanna kvar 1 natt för observation, då det är stor risk att det börjar blöda igen. På kvällen när mamma och jag hade kollat klart på film och skulle sova så skulle jag gå upp och gå på toa. Då sprack såren en gång till fast denna gång på motsatt sida mot förra gången. Denna gång så var det inte lite heller utan det bara rann blod ner i halsen och ut ur munnen. Sköterskorna agerade väldigt snabbt och tog in mig i ett undersökningsrum där dom kollade i halsen och konstaterade att det nu blödde väldigt mycket så att dom började ringa till operations delen av sjukhuset för att kolla om det fanns nån ledig operationssal, men det fanns det inte. Då fick dom fixa en snabblösning för att se om det slutade blöda och tog en bomullstuss, med adrenalin på, och tryckte ner den i halsen på mig mot såren som blödde. Det var bland de obehagligaste av allt. Fick sitta med en spypåse under hakan och de bara rann. Tillslut så slutade det blöda på utsidan och då tog dom en spruta med adrenalin i och sprutade in det i såret i halsen. Det var den värsta smärtan, det gjorde så otroligt ont. Jag fick mycket olika mediciner in i blodet via en infart i händerna under tiden det blödde. Fick även en spruta i magen med blodstillande i. När allt var klart i undersökningsrummet så var klockan halv 1-1 på natten och då fick jag äntligen komma in i ett rum så ja kunde sova. Men det kunde jag såklart inte, jag hade ju massor av blod i magen som behövde komma upp. Så till klockan halv 3 så låg jag och spydde blod, därefter så somnade jag ganska snabbt. Pappa och mamma var med mig hela natten, jag hade inte velat vara själv just då. Det var den värsta upplevelsen i mitt liv. Nu i efterhand så har jag behövt äta ännu mera mediciner, blodstillande och penicillin. Men jag mår mycket bättre nu och det är jag tacksam över.

Den 15/9-16 fick jag äntligen börja äta igen och det var såå gott. Fick även åka hem den dagen och jag var så taggad på att komma hem, det skulle bli så skönt.

Hoppas att detta inlägg inte var jätte äckligt eller jätte långtråkigt.

Puss & Kram

Likes

Comments

Hej världen! Idag så har jag inte gjort så mycket annat än att sitta i en bil. Jag kom precis till pappa och fick lite fritid så då passar jag på att uppdatera bloggen. Ikväll ska vi på grillfest med hela grannskapet och det ska bli ganska kul. Får ju god mat så!;)

Aja, nu till ett annat ämne. Falska idioter som kallar sig själva din bästa vän. Jag är så otroligt less på människor och deras beteende. De enda dom gör är att gå bakom ryggen på dig, väljer andra framför dig och bara skiter totalt i allt och alla. Det enda dom bryr sig om är sig själva och deras liv, allt annat är helt ointressant. Nyligen så var jag med om en incident där 2 personer, nämner inga namn, har betett sig otroligt illa mot mig. Dessa personer har fått mig att många väldigt dåligt och jag har varit så otroligt arg och less. Är så glad att dessa 2 inte är delaktiga i mitt liv längre.

Det sista jag tänkte skriva om i dagens blogginlägg blir om min bästa vän. Det är den enda personen jag kan lita på, den enda människan som jag kallar min bästa vän på riktigt. Denna person heter Simone. Vi 2 har gått genom eld och vatten, över höga berg och djupa hav men ändå så håller vi ihop. Klart vi har tjafsat osv men vi hittar ALLTID tillbaka till varann. Jag ser Simone som min syster, min andra halva. Simone om du läser detta, Jag älskar dig. Tack för att du alltid har funnits där för mig och tack för att du alltid är vid min sida. Tack, för att du finns.

Puss & Kram

Länk till Simones blogg -http://nouw.com/simonegronqvist

Likes

Comments

Som sagt var så är detta mitt första inlägg på en blogg typ någonsin. Har aldrig bloggat seriöst men tänkte att det kanske var dags. Eller? Jag vet faktiskt inte vad man ska skriva i ett första inlägg men jag börjar väl med att skriva lite om mig själv. 

Jag heter alltså Julia och är för tillfället 15 år gammal. Jag tänkte blogga lite om mitt liv som studerande stylist men jag tänkte även blogga om saker utanför skolan. 

Kommer för tillfället inte på något mer att skriva så om det är några frågor så får du väl fråga. Det var nog allt från mig denna gång!

Puss & Kram  ♡


Likes

Comments