Header

​Sitter på tyskalektionen. Vi har en ny tyskalärare som inte alls är bra. Vi har haft henne i 5 veckor nu och har fortfarande inte ens lärt oss något. Alla sitter och pratar på lektionen och ingen gör något. Hon berömmer oss bara och säger att det är bra att vi diskuterar.
Nu bestämde hon att vi skulle köra hänga gubbe... Blir så sjukt trött på det här. Jag går iaf på lektionerna för att lära mig. Men de flesta bara tramsar runt.
Hon säger att det är bra att kompromissa med eleverna. Killarna tar därför friheten att hela tiden fråga om att se på film, göra något kul eller sluta tidigare.
Skulle kunnat lärt mig så mycket på de här veckorna, men istället bara sitter man här och hoppas att lektionen ska ta slut snart. Tur att vi inte ska ha henne i nian sen.

Som tur är slutar vi om ett par minuter. Yeeeees!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Anledningen till den dåliga uppdateringen är att förre veckan, helgen och början på den här veckan så har jag bara mått sjukt dåligt. Har ingen speciell anledning, men jag har verkligen inte haft någon ork eller motivation till något alls.
Mina vänner bestämde därför att vi skulle göra något eftersom vi var lediga igår. Så åkte upp till en av dom och så var vi ett gäng där över natten och halva dagen igår typ. Vi hade jättekul verkligen! Glad att man har dom ibland alltså.

Så idag bestämde mamma att vi skulle åka till stan och leta bikini och klänning till mig till skolavslutningen. Inget av det hittade vi... Är det bara jag som tycker det är såååå svårt att hitta både bikinis som sitter snyggt och så, och skolavslutningsklänningar? Helt omöjligt... Funderar på att beställa någon klänning på nätet istället. Om någon har något tips på bra sidor så snälla, skriv i kommentarerna!

Istället hittade jag det här:

Ett par vanliga svarta jeans från bikbok. High waist tight leg, ifall någon undrar.
Lite hårsnoddar (hur lyckas hårsnoddar alltid försvinna? Alltså fattar inte vart dom tar vägen!), en hårklämma eftersom den jag hade innan typ gick sönder? :/
Och schampoo och balsam från moroccanoil (tänkte göra någon form av recension på det sen också, håll utkik!)

Likes

Comments

Jaha. Då var det måndag igen och jag sitter här i skolan och väntar på att vi ska börja. Väldigt vad helgen ska gå fort! Men men. Inte så långt kvar till sommarlov nu och det känns skönt.
Man blir så glad när man vaknar och det redan är ljust ute! Eller är det bara jag?

Klippt håret också! Skönt att få bort alla slitna toppar och sådär

Likes

Comments

Ibland blir jag så arg. Jag spelar tennis för att jag tycker det är kul och jag vill lära mig, tränar för att bli bättre. Det kostar en del att spela och då vill man såklart få ut så mycket som möjligt av en träning. Och oftast får jag det. De flesta tränarna är jättebra!
Men sen finns det den här tränaren som bara är tränare för att tjäna pengar. Den tränaren som tycker tjejer är sämre än killar. Den tränaren som aldrig kommer på något nytt. Träningarna ser alltid likadana ut. Ingen teknik, man lär sig inget. Sen går han runt och klagar på att vi inte anstränger oss. Det är väl klart vi inte gör! Vi har gjort samma sak tusen gånger och det är inte kul längre. Vi är trötta på hans eviga tjatande och, mobbande faktiskt. Många gånger han säger saker som kan få en riktigt ledsen.

"killar, ni kan göra 15 armhävningar. Och du Julia du kan göra 5. Eller på knä"
Jag frågade varför jag inte fick göra lika många som dom andra.
Han sa "jag tänkte att du var tjej eller så"
Är jag sämre för jag är tjej? Är jag inte lika stark? Varför skulle jag inte klara lika mycket som dom andra?

Den tränaren hade vi idag. Vi har honom varannan lördag. Och nu är jag så trött på honom. Jag tänker inte gå på någon mer av hans träningar. Det räcker nu. Han ska sluta snart, så det är ju bra. Men det är ändå sjukt att det ska behöva finnas sånna tränare. Att man ska behöva strunta i träningarna bara på grund av tränaren.

Jag gick gråtande ifrån träningen. Inte för jag var ledsen, bara för jag var så sjukt arg.

Likes

Comments

22 April. Det är min farfars namnsdag idag. Allan.
Jag fick aldrig träffa min farfar. Han dog när pappa var 12 år. Jag tänker på det ibland. När jag ser bilden på honom. Jag önskar jag fick träffa honom. En gång. Se hur han var och så. Om han var lik pappa, lik mig. Tänk hur det skulle vara att ha en riktig släkt. Inte bara massa människor som man trodde var ens släkt när man var liten. En låtsas-släkt. Det låter så fel. Jag vill inte kalla dom min släkt. Min släkt var min farmor och min farfar som dog när pappa var liten, pappas kusiner som vi inte känner. Inte pappas fosterfamilj. De är inte min släkt. Jag har inga kusiner, men ändå har jag massa kusiner, inte riktiga kusiner. Sånna jag inte vet vad dom heter. Sånna jag inte känner. Sånna som tycker man är fel, inte passar in. Och det gör jag inte, det vill jag inte göra. Jag vill inte vara deras släkt.

Likes

Comments

Igårkväll var jag och sjöng på våran klass musikcafé. Gick jättebra och var sjukt kul!
Jag spelade gitarr och sjöng Love Yourself själv. Sen sjöng jag och mina två vänner Matilda och Alice en mashup med 3 låtar jag satt ihop. Så spelade jag gitarr och sjöng Demons i en av grupperna vi sjungit i på musiken. Så var det ju såklart massa andra låtar sjungna av jätteduktiga och fantastiska människor. Såååå nöjd med kvällen alltså! Blev så bra!!
Vi får se om det kommer upp lite klipp från kvällen senare. Ifall det blev något bra filmat!

Nu ska jag gå till bussen. Ha en bra dag!

Likes

Comments

Vi har haft studiedag idag vilket har varit sjukt skönt.
Vaknade 8 imorse och kunde inte somna om. Bestämde mig för att gå upp och äta frukost och sen satt jag ett tag och kikade runt lite på youtube.
Ovanligt pigg som jag var bestämde jag mig någon timme senare för att gå ut och träna lite. Efter att ha varit sjuk såhär länge har min dåliga kondition blivit ännu sämre haha.
Så det blev lite konditionsträning med många tennisövningar inblandade. Körde lite teknikträning på slutet också då jag verkligen behöver öva på mina servar.
Det är så kul när man känner att träningen verkligen ger någonting! Fokuserat mycket på tekniken i serven på sistone och jag känner verkligen på träningarna att det går framåt, även om det är långt kvar.

Resten av dagen har jag mest ba tagit det lugnt. Tränat lite på några låtar jag ska sjunga på musikcaféet på torsdag. Längtar!

Klockan 19 ska jag på konfa. Världens bästa grupp alltså! Alla är så snälla och trevliga. Man längtar verkligen till måndagskvällarna när man får träffa finaste vännerna där!

Likes

Comments

Jag har alltid varit en ganska blyg liten tjej. Men trotts det, var jag som liten väldigt självsäker och hade bra självkänsla. Jag älskade mig själv och älskade livet! Jag visste vad jag ville och om det var någonting jag inte var okej med sa jag till direkt. Jag var väldigt öppen och kunde säga precis vad jag kände, tyckte och tänkte om saker. Jag var också en riktig vinnarskalle och jag försökte alltid göra mer än mitt bästa. Gjorde allt för att vinna, men blev arg om jag förlorade. När man hör den beskrivningen kan man ju tycka att det lät som att jag var en väldigt jobbig liten unge. Och visst kunde jag vara det, men jag var en riktig ängel faktiskt, haha. Hade inte mycket vänner alls, men min familj, de hade jag väldigt nära, brydde mig väldigt mycket om. Visst var jag envis och bråkig många gånger, men i slutändan gjorde jag allt för mina föräldrar.

Jag var mobbad från 2:an till 6:an. Eller, kanske inte riktigt mobbad, men utstött. Fick höra en del fula ord om mig och mycket snack bakom min rygg osv. Det var väl egentligen min bästis som började. Orkar inte ta hela den historien, men ni vet, allt det här om att man bara kan/får ha en bästis och sånt där, att ha flera vänner var typ omöjligt, eller något. I alla fall. Den här "bästisen" var klassens "populäraste" alla gjorde som hon. Eftersom hon "mobbade" mig, så gjorde alla andra likadant.
Jag brydde mig inte. Verkligen inte alls. För jag visste vem jag var och vad jag ville. Jag visste att de hade fel. Jag lät de aldrig vinna över mig.

I 7:an började jag på en ny skola, fick nya vänner och allt var ganska bra. Men efter någon månad, någon gång där hösten 2014, det var då allt började gå utför. Jag tror delvis att det hade med sociala medier och allt sånt där att göra. Ni vet, man ska se ut på ett visst sätt osv. Och man började ställa krav på en i skolan. Jag kände mig inte tillräcklig. Började jämföra mig med andra: "är jag tillräckligt smal?" "Hen har bättre betyg än mig i bild. Jag trodde jag var bra på att måla, kanske inte. Nej, hen är nog mycket bättre än mig." osv. Och som den vinnarskalle och perfektionist jag är så försökte jag vara perfekt. Men det gick inte. Ingen kan vara helt perfekt. Jag tappade allt mitt självförtroende, all min självkänsla. Jag blev mer osäker på mig själv. Kände mig aldrig tillräckligt bra. Jag tappade lusten att göra saker för jag tänkte att andra är mycket bättre än jag på det och det och det.

Jag har tänkt mycket på det här på sistone. Jag ser fortfarande massa fel och brister på mig själv. Mår dåligt för det ibland. Ser mig i spegeln och hatar hur jag ser ut ibland. Pekar ut alla fel på min kropp. Andra dagar kan det vara jättebra och så. Men de här dåliga dagarna liksom tar över ibland. Hur gör man för att älska sig själv igen? Det tar så mycket tid, det där med att jämföra, att hitta fel. Men hur gör man? Hur lär man sig att se förbi alla brister? Jag saknar den jag var jättemycket. Jag saknar att vara öppen med hur jag tänker och tycker utan att vara rädd för att säga fel. Saknar att kunna säga nej och inte behöva ha en ursäkt. Saknar att kunna säga att det här är jag och jag är bra som jag är oavsett vad du tycker om mig.

Många blandar ihop att älska sig själv med typiska bitchar och divor, ni vet. Men någon som älskar sig själv är någon som kan göra fel utan att känna sig misslyckad, en sån som inte behöver jämföra sig med andra. Jag tycker människor som älskar sig själva är fina. När de pratar om något och utstrålar glädje, de är inte rädda för att verka konstiga eller fel. De kan stå upp för sig själva. Jag önskar jag också kunde säga att jag var en sån person. Det är något jag verkligen saknar hos mig själv.

Det blev väääldigt långt. Lite mer personligt, men jag känner att det här är sådana saker som man också måste ta upp ibland. Jag vill kunna vara helt öppen och det var en av anledningarna att jag startade bloggen. Att kunna säga saker utan att vara rädd för vad andra ska tycka. Det är svårt. Men jag antar att det bara handlar om att sätta sig i den situationen.

Likes

Comments

Är det bara jag eller går tiden sjukt fort? Det har redan gått en vecka!
Sitter och väntar på bussen och äter choklad. Det är ju trotts allt fredag så det är väl okej? Haha.

Btw. Idag på idrotten hade vi friidrott. Hoppade 120 cm höjdhopp, stolt! Inte ofta jag är stolt över mig själv, men det var faktiskt bra gjort. Måste försöka tänka så, mer positivt. Och det är nog därför jag skapade den här bloggen, för att hjälpa mig själv att tänka mer positivt, och att göra saker så jag har något att skriva om. Och visa mig själv att även de små sakerna betyder något. Jag har inte alltid mått sådär jättebra, något jag kanske kommer ta upp igen senare.

Säg gärna till om det är något ni vill att jag ska prata om. Skulle behöva lite tips!

Likes

Comments

Äntligen är våren här! :D
Den mörka jobbiga vintern är över och äntligen kommer ljuuuuset! Haha. Har saknat att kunna vara ute utan att frysa ihjäl.

Likes

Comments