Header
View tracker

Inatt sov jag som en prinsessa, och somnade som en också. Det var verkligen det skönaste på länge. Grät nästan av lycka att jag la mig utan någon som helst oro, stress eller ångest i kroppen.

Att jag vaknade sen med lite ångest sket jag faktiskt i, för jag var så tacksam för att jag fick många timmar i lugn och ro. Dagen idag har inte bestått av så mycket, mest att jag skrivit i min rosa bok och jag har varit hos Emma.

Jo, en annan sak har jag gjort idag utöver det vanliga, jag var på ett pass på gymmet. Och just nu finns det inget mer jag koncentrerar mig på än att försöka berömma mig själv för att jag var där, och jag va med på hela passet utan att springa där ifrån. Hurra!

Men någonstans stör det mig något fruktansvärt, att jag inte kan träna utan att få ångest. För när jag tränar så går min puls upp. Och när min puls går upp kopplar jag det med min ångest och PANG så mår jag dåligt så in o bängen. Lixom vad kom det ifrån? Men ändå. Jag koncentrerar mig på att tänka ; "du va där Julia", "du gick dit", "det gör inget att du inte gjorde som de andra, huvusaken var att du var där, och gjorde". Så jag kämpar. Alla positiva tankar ska ligga längst fram i hjärnan min. Dom negativa kan jag lägga i en låda och spara till en annan dag. Herregud va lustigt det lät?

Nu ska jag och Pontus kolla på ytterligare en barnfilm, jag blir så himla glad av dom och sen ska vi lägga oss. Imorgon blir det upp i tid och jag tänkte sticka till pappa en stund på eftermiddagen för att umgås med vovven och ta honom på en promenad.

Likes

Comments

View tracker

Vilken dag hörrni. Jag var hos kuratorn i morse vid 09.30 och var hos henne en timme. Det kändes bra och kvinnan jag pratade med var jättemysig! Därefter blev det lunch i byn med mamma och sen åkte vi hem till henne en sväng. Känns så konstigt o säg, "åkte hem till henne". Nu med tanke på att jag har ett nytt hem. Fast jag har ändå kommit fram till att hemma kommer alltid va hemma. Hemma hos mamma ❤

Senare på eftermiddag stack jag och Pontus ut till näset en runda och hade med oss te och lite bullar, mysmys. Jag försöker att komma ut mer/oftare nu så att jag på något vis gör av med lite av den energin som finns inuti min hjärna. Men känner att jag behöver ge det några gånger till innan jag kan ge en utvärdering.

Med lite ångest och inspo från Therese Lindgren har jag också idag införskaffat mig en dagbok. Jag är öppen på bloggen och delar gärna med mig av det mesta, men det finns också grejer som bara är till för mig själv. Plus att det på något vis är lite hjärngympa att sätta sig ner och skriva för hand.

Nu, efter att ha spenderat min kväll både på golvet och sedan toaletten, känns min hjärna rätt så utmattad och jag hoppas och ber till gudarna att jag kan få somna ikväll.

Förresten, jag har också raderat de flesta appar på min telefon, dvs instagram, Facebook och snapchat. Jag hoppas jag klarar mig utan det och att jag kan hålla det såhär ett tag. Men tänkte att jag kan ändå stanna kvar på bloggen för att skriva av mig när jag känner att jag vill och det behövs. Och någonstans vill jag ändå lägga upp mina bilder som jag tagit under dagen. Sak samma!

Nu blir det nana kudden, efter jag jobbat mig igenom mina tre böcker.

Likes

Comments

View tracker

Idag är det första dagen på resten av ditt liv.

En tavla som jag fick av mamma när jag gick ut nian på högstadiet. Det känns som igår, men herregud... det är hela tre och ett halvt år sedan. Tiden går fort, även fast man inte alltid har det så roligt. Det betyder att det också var tre och ett halvt år sedan jag mötte min bästa vän, som jag snart borde kalla väninna? Eller hur gammal är man när man säger det? Det kanske är några år till förresten. Ada heter hon förresten.

Det har varit en bra dag idag. Jag sov gott inatt, även fast jag vaknade fem gånger i panik och trodde Pontus var borta. Men det var han inte. Han sov gott bredvid mig. Efter frukost och efter jag sminkade mig, för det orkade jag också med idag. Progress. Efter det stack jag hem till mamma en runda. Världens finaste mamma. Det första mamma frågade mig, eller det var kanske den andra grejen...eller tredje? Vad spelar det för roll... Det var "har jag och Johan gjort något under din uppväxt som du idag tycker är fel? Eller som du mått dåligt över?". Ungefär så löd frågan. Och nej, svarade jag, det tycker jag verkligen inte.

Mamma har köpt två böcker till mig. Den ena heter "Mitt liv på 3 minuter", och den andre heter "Fri från ångest, oro och fobier".

Ångest har jag, och mycket oro. Men har jag någon fobi? Måste fobi handla om spindlar, ormar eller trånga utrymmen? Eller kan en fobi också va rädslan att älska och bli älskad? Isåfall är nog det min fobi...

Sak samma, ni hör ju, mitt huvud maler på som vanligt.

Baksidan lyder: Den här boken är till för att du ska kunna reflektera över ditt liv på bara tre minuter. Varje dag svarar du på en fråga som handlar om ditt liv och får på så sätt hjälp att uppskatta allt det fina du har. Det är en bok som hjälper dig att minnas och utvecklas. 3 minuter om dagen och du sover gott på natten.

Baksidan lyder delvis: Oro eller ångest känner alla människor ibland, men för den som lider av det ofta kan det begränsa livet på ett sätt som inte är önskvärt. Här beskrivs olika ångesttillstånd, till exempel fobier och paniksyndrom, och vad man själv kan göra för att må bättre.

Jag längtar efter detta. Jag ser fram emot att läsa och lära. Göra misstag och utvecklas. Även fast vägen dit kanske inte blir så lätt eller rolig.

Likes

Comments

Hur snyggt är inte mitt hår egentligen ??

Jag velade jättelänge om jag skulle färga det rött igen eller inte, med tanke på hur mycket och ofta man måste underhålla det, men jag gjorde det ändå och det visade sig bli ett asnajs beslut. Just check it out????

Snart ska jag hem till mamma för lite fika och prat. Och sen blir det vidare för ett kvällspass på jobbet!

Likes

Comments

Bergochdalbana.

Precis så skulle jag förklara om någon frågar hur det "känns". Vaknade idag, av något ljud i lägenheten. Inte var det larmat jag vaknade av. Jag somnade vid 1 kanske, och därefter vaknade jag tjugo gånger till. Så om jag har sovit inatt? Nej det skulle jag inte säg...

Men nu sitter jag här, och har klarat ännu en dag. Det är tydligen det man ska räkna, om jag inte minns fel. Någonstans har jag läst det... Min förmiddag var inget o hänga i julgranen så att säg men jag har faktiskt haft en riktigt bra eftermiddag och kväll. Lyssnat på musik och unnat mig gott. Godis, paj och läsk. Med tanke på att jag gör allt annat på denna jord till världens problem. Om det så bara handlar om vem jag ska jobba ihop med på jobbet... tro mig, det kan jag ha ångest över en hel vecka innan jag ska jobba, i alla fall, så tänkte jag strunta i alla andra "små problem". Som att jag inte kan äta lite godis när jag vill för det är onyttigt. Fuck de helt ärligt, jag äter vad jag vill. Nej men fattar ni min poäng? Inte göra en så stor grej av allt.

Det var faktiskt en tjej som skrev ett långt meddelande till mig på Facebook, någon som jag faktiskt sett upp till sen jag va liten, tro det eller ej. Hon kom med så bra ord och råd ang ångest och hela den biten att hon på något vis drog mig en liten bit upp idag. Ni vet från det hålet som jag pratade om igår, som jag gräver ner mig i? Liten knuff på vägen fick jag...

Så nu efter en mysig kväll, som jag uppskattat till tusen, ska jag lägga mig innan mitt huvud har ihjäl mig.

Likes

Comments