Jeg sidder her i min varme stue, viklet godt ind i et lækkert blødt tæppe, intet andet lys tændt end elektroniske "stearinlys" og farvede lys fra diverse julepynt, og så med lidt sødt til både at stille tørsten og lækkersulten. Og i fjernsynet kører noget af det der gør juletiden mest speciel for mig: En julefilm. Nærmere betegnet, Tror Du På Julemanden. Og jo jo man kan da se julefilm hele året rundt, men at se dem i én af de elleve andre måneder kommer bare slet ikke i nærheden af hyggen ved at se dem i december.

Spørger man folk hvad der er deres yndlingsting ved julen så vil svarene være forskellige og være alt fra gaver til den ekstra gnist af kærlighed i mennesker. Spørger man en filmelsker som mig er det hyggen og glæden ved at sidde og se julefilm :) Misforstå mig nu ikke... Jeg nyder glæden ved at give mine nærmeste en gave som spreder glæde. Julemusikken kan på de rigtige tidspunkter være et hit. Lækkerierne i form af slik, hjemmebag, varm kakao, brændte mandler osv går rent ind. Julen er en herlig tid… Men jeg synes bare at der er noget ekstra magisk ved at sidde og se en julefilm, mærke glæden og hyggen, og i nogle tilfælde føle sig lidt nostalgisk og være lidt et barn igen.

Kan huske at jeg for nogle år siden besluttede mig for, sammen med min daværende kæreste, at vi ville gøre vores bedste for at der blev set en julefilm hver dag fra 1.-23. december. Og ja, til at starte med tænkte jeg også på om det overhovedet kunne lade sig gøre… Men det kunne det :) Nogle var måske lidt mindre julede end andre, men det er jo et spørgsmål om definition. Der er jo selvfølgelig klassikerne såsom Tror Du På Julemanden-filmene, Alene Hjemme-filmene, Fars Fede Juleferie og Miraklet På Manhattan (Miracle on 34th Street). Og så er der nyere hit som Elf, Bad Santa og én af mine absolutte favoritter Polar Ekspressen. Men der er jo også film som bliver betragtet som julefilm, fordi der enten er en lille smule jul over/i den, eller simpelthen fordi de er udgivet i december. I Gremlins får Billy skabningen Gizmo i julegave, og ja lidt jul er der da over filmen. I Die Hard prøver John McClain at tømme en skyskraber i Los Angeles for tyske terrorister, som slår til ved en firmajulefest. Også Bridget Jones’s Diary, Batman Returns, og Edward Scissorhands indgår på en liste over film der bliver betragtet som en form for julefilm, på trods af at temaet jo ikke ligefrem er jul.

Så hvad siger i? Er i lige så glade for en god julefilm? Har i mon en yndling? Og skal det store tema være jul og magi for at en film efter jeres mening er en julefilm? :)

Til at slutte af med vil jeg levere min Top 10 over julefilm, samt en lille liste over knapt så kendte julefilm som jeg personligt synes er værd at tage et kig på hvis man ikke kender dem.

Min Top 10 Over Julefilm:

10. Jack Frost


9. How the Grinch Stole Chritmas


8. Miracle on 34th Street


7. Fred Claus


6. Bad Santa


5. Elf


4. Home Alone 2


3. The Santa Clause


2. The Polar Express


1. Home Alone


Og så listen over de knapt så kendte julefilm:

Love at the Christmas Table


Santa's Little Helper


Og så en film for de mere rå sjæle, med godt med alternativ julestemning.
Santa's Slay


Og med det sagt, så er der ikke meget andet tilbage end at sige tak for kigget, for jeres tid, og håber at i får/har en dejlig december måned.

Likes

Comments

Hej folk! :)

Jeg er helt ny i denne verden, og går ind til det med et mål om at gøre det så interessant, åbenhjertet og underholdende som muligt! Og så tænkte jeg at det eneste rigtige at starte med ville være en præsentation af både mig selv, men også af hvad jeg tænker bliver bloggens formål.

Mit navn er Kasper, jeg er 31 år og er bosat i Randers. Jeg er far til to skønne drenge på 4 år og 1 år, og udover det har jeg selvfølgelig som så mange andre en bunke interesser, og det er blandt andet et par af disse interesser jeg vil bruge denne blog til at snakke om, men mere om det længere nede.

Hvorfor så denne blog? Jeg har altid været den type hvor hvis noget interesserer mig, eller jeg har noget på hjertet, så er jeg svær at få til at tie stille. Men samtidig har jeg også altid haft nemmere ved at få ting ud via skrift i stedet for ord, ikke fordi jeg ikke kan formulerer mig eller er genert eller lignende, men måske mere fordi man får tid til lige at tænke tingene igennem og redigere ved at skrive ordene ned. Jeg har i nogle år nu været igennem en periode hvor jeg på mange punkter sidder fast, og måske endda bevæger mig baglæns og gør det værre. Selvfølgelig har der været positive, dejlige, fantastiske og mindeværdige øjeblikke og perioder, men når det kommer til karriere, fremtidsbygning, økonomi osv er det meste enten stået meget stille eller gået ned ad bakke. Og det hele kulminerede for "små" tre måneder siden, da jeg flyttede fra min yngste søn, hans mor og mit hjem og tilværelse de sidste +3 år. Destinationen blev Randers næsten 60 km fra begge sønner, hvor jeg nu bruger tiden på at falde på plads både ift lejlighed og nye omgivelser, men også at falde på plads i mit hoved.

Jeg havde cirka tre måneder til at vænne mig til tanken om at skulle flytte væk, og i sekundet jeg satte mine ben i den nye lejlighed satte jeg mig et mål som jeg gerne indrømmer jeg har sat mig et par gange de sidste år: At nu skal der sgu andre boller på suppen! Nu skal jeg op fra hullet! Nu må jeg tage mig sammen, og sørge for at min fremtid kommer til at se bedre og bedre ud på så mange punkter som muligt, både for mig selv men også for mine børn og andre som evt skulle blive en del af mit liv. Og der er skam allerede nogle ting der går fremad, og jeg kan mærke glæden ved det :) Men det er kun en start, og der er lang vej endnu. Og noget af det jeg kæmper mest med er samvittigheden, og savn. Det blev så bragt på banen at jeg da kunne skrive en slags dagbog, hvor jeg kunne få ting som følelser og tanker ned og bearbejde dem på andre måder end at "belaste" familien, eksen og vennerne. Og så kom det til mig: "Jeg laver sgu en blog, og så kan jeg også dele ud af, og forhåbentlig også snakke med andre om, min interesse for TV-serier og film, samt dele min hverdag, tanker, idéer osv".

Og det bringer mig jo så nemt videre til at denne blog, udover alt mit personligt ævl, også vil omhandle TV-serier og lidt film. Anbefalinger, personlige meninger, nostalgi, fremtid, nyheder, rygter, anmeldelser, osv. Jeg har før haft min egen side på facebook hvor jeg gjorde lignende, samt skrevet anmeldelser andre steder på nettet, og ser frem til at gøre det samme her, og så kan jeg kun håbe på at det vil fange folks interesse :) Igen, er helt ny indenfor dette felt, så har ingen idé om hvad jeg kan forvente :)

Hvis du nåede hertil uden at visne af kedsomhed, vil jeg takke dig for at læse med :) Ser frem til at lave mange flere indlæg, samt at tjekke en helt masse af jer andre bloggeres indlæg ud :)

Likes

Comments