September

​Har faktiskt aldrig insett förrän nu den senaste tiden efter man analyserat sin kropp för minsta lilla förändring, att jag har PMS. Jag blir så otroligt arg och lättirriterad de sista dagarna i menscykeln. Jag får huvudvärk, blir smått illamående, ömma bröst. Ja, allt man egentligen kan tro är gravidsymptom är i själva verket PMS. Nu när jag väl kommit till insikt med det, så blir jag faktiskt inte lika hoppfull när jag får dessa symptom. 
Förut trodde jag verkligen att jag var gravid och bara väntade på att jag skulle få ett positivt test. 

De senaste månaderna har jag alltid tänkt, " jag väntar och ser om mensen uteblir så testar jag då". Men det slutar alltid med att jag tar test innan ändå.. Det är ju så himla onödigt egentligen, för är jag gravid så får jag ju ändå veta det snart. Varför inte bara vänta 1-2 veckor extra med att testa, det är ju svårt, men det är ändå bättre än att testa hela tiden. Man blir ännu mer besviken och ledsen av att se ett negativt test och sen kommer tant röd.

Jag testade ju på BIM -5 som ni säkert läst, och nu har jag bestämt mig för att invänta BIM iallafall. Helst ett par dagar till om inte mensen dyker upp i tid. Men det är som sagt svår att hålla sig borta från att testa, det verkligen kliar i fingrarna. 

Men på tal om PMS, jag har ju som sagt insett att jag har måttlig/svår PMS ( har även gjort ett online test om det, inte något att lita på men ändå), så har jag ställt in mig på att det säkert inte kommer bli något denna månaden heller. Men hoppet finns ju alltid där tills mensen dyker upp ändå. 

Det är faktiskt svårt att leva på som vanligt, för det enda jag kan tänka på är bebis. Jag kollar alltid runt på sidor efter bebiskläder och andra saker. Jag har till och med köpt ett par plagg som jag har liggandes i en liten låda. 
Min sambo tycker att jag är knäpp, vi väntar ju inte ens barn än, men jag kan verkligen inte hålla tankarna på något annat, även fast jag försöker så gott det går.

Ge gärna tips på vad som kan linda PMS! Har kollat runt lite, men vet inte vad som verkligen funkar. 
Och gärna inte läkemedel, utan vad som kan lindra naturligt =).

Likes

Comments

Tänkte berätta lite om munkpeppar och hur den fungerar i "bli gravid" sammanhang, jag googlade massor på det när jag väl hittade det. Men finns faktiskt mest info om det på amerikanska sidor. Det är mycket mer vanligt att använda det där än här i Sverige vad jag har förstått. Till och med läkare rekommenderar det i Amerika vid ofrivillig barnlöshet.

Så, vad är Munkpeppar?
Jo det är en "kransblommig växt", aka, kyskhetsträd, vitex, agnus castus.
Det ska hjälpa mon hormonrubbningar och "återställa" menscykeln. Alltså om du har en oregelbunden menscykel eller kanske inte har ägglossning så ofta eller inte alls, så hjälper denna växt/ört att få det att komma igång igen.
Många som använt den utan att ha dessa problem, alltså har en regelbunden menscykel med ägglossning, säger att de känner ägglossningssmärtor, vissa kan ju känna när de har ägglossning och vissa inte. Jag t.ex. känner inte av min ägglossning, men när jag började äta dessa så kände jag faktiskt vad jag tror var ägglossnings smärtor.

Det ska som sagt hjälpa mot hormonrubbningar, men innehåller inga hormoner i sig. Utan de stimulerar vårat egna system att producera mer hormoner som ska stimulera bla hormonet LH, som bildas vid ägglossning.

Används det bara vid försök till graviditet?

Nej, det ska även hjälpa mot PMS.
Man använder det till och med till hästar, hundar, ja, djur. När t.ex. hästar brunstar så ges munkpeppar till dem för att de ska bli lugna, har jag läst. När jag googlat munkpeppar på svenska sidor har 3/4 träffar varit om hästar.
Men ändå har jag läst att det inte är så mycket forskat om det hjälper hästar, utan att det är mer forskat om behandling vid PMS. Så jag vet faktiskt inte riktigt vad som stämmer eller inte. Allt är så oklart.


Men på amerikanska sidor, kommer det alltid upp i "bli gravid" sammanhang.
Det som rekommenderas är:

- Äta 800-1200mg Munkpeppar varje dag
- Försöker man bli gravid, ska man endast äta det från dag 1 till ägglossning i menscykeln.
- Vill man lindra PMS eller reglera menscykeln ska man äta det hela cykeln.

Jag har läst många solskenshistorier om munkpeppar. Så man kan ju nästan tro att det är en mirakelkur, men det är ju alltid bäst att inte ha allt för stora förhoppningar.
Det tar förresten ca 3 månader av konsumtion av munkpeppar innan den ger full effekt. Har dock läst om personer som blivit gravida redan första månaden av att äta munkpeppar. Men det kan ju såklart vara en tillfällighet.

Hoppas det är min mirakelkur! 


Likes

Comments

September

Idag gjorde jag ett stort misstag.. Jag tog ett graviditetstest, enligt min app är jag på äl + 9, och BIM - 5.
Vilket är väääldigt tidigt för att ta ett test, men jag kunde verkligen inte hålla mig. 
När jag först tittade på testet så såg det negativt ut, men ju mer jag tittade på det tyckte jag att jag kunde se ett mycket svagt streck. Jag tog ett kort på det och "inverterade" det i en fotoapp, men där syns såklart ingenting.
Ren inbillning, jag vill väl så gärna ha ett plus att jag tror på att det verkligen är ett streck jag ser.

kanske inte kan starta allt med detta, så kan väl berätta lite bakgrund om min "resa".

I december 2015, eller om det kanske var i början av januari 2016, jag kommer ärligt talat inte ihåg riktigt. 
Men iallafall, jag hade min "mens" i december, men redan efter en vecka efter den "mensen" tog slut fick jag en ny blödning. Då började jag undra på en gång vad det var, fråga mig inte varför, men jag tog ett graviditetstest då, när jag blödde, och fick ett positivt test. Jag gjorde ingenting åt det ett par dagar utan levde på som vanligt. 
Men sedan fick jag så otroligt ont i magen, så jag började gråta och kunde inte göra någonting mer än att ligga still..
Så jag ringde 1177, de trodde att det kunde röra sig om ett missfall och de sa åt mig att åka till akutmottagningen för att kolla upp det. 
Så det gjorde jag, de tog blodprover bland annat, vilket visade att jag hade HCG i kroppen, och enligt nivåerna så skulle jag vara i omkring v.5-6 i graviditeten. De gjorde även ett VUL, dom såg ingenting på det, och sa åt mig att komma tillbaka om ett par dagar så skulle de se om HCG halten sjunkit eller ökat, det ökade. 

De gjorde flera VUL, olika läkare, men ingen såg någonting. De misstänkte då ett utomkved. 
Jag fick tid för operation, och det visade sig vara ett utomkved, de tog även bort min högra äggledare, där det satt.

Jag hade så extremt ont efter operationen, och blev sjukskriven i två veckor. Jag mådde så himla dåligt inombords, tannkarna flög omkring, " tänk om jag inte kan bli gravid igen", " det kommer ta så lång tid innan något händer", " jag kommer säkert behöva medicinsk hjälp för att bli gravid" osv osv. 

Så efter allt detta, visste jag till 100% att jag var redo för att bilda familj, jag har alltid velat ha barn, ända sen jag var 14-15 år. Men har ju såklart vetat att det är alldeles för tidigt. 
Men nu, snart 20 år, sambo med världens bästa och underbaraste kille, så är jag verkligen redo!

Vi ha "försökt", eller ja, jag har haft koll på min cykel och räknat ut när jag är som mest fertil. 
Det har inneburit mycket tjat och tårar för att få med min sambo på denna resa, han har äntligen sagt att han "går med" på att försöka. 

Så detta är väl egentligen vårat första riktiga försök, men enligt mig har vi "försökt" i 6 månader.
Så tillbaka till det jag skrev i början, BIM - 5 ÄL +9, i början av cykeln så åt jag munkpeppar, vilket ska bla stärka ägglossningen ( vad jag har uppfattat det som), det är väl egentligen inte bra att äta det om man har regelbunden menscykel, vilket jag alltid haft, men de senaste månaderna har den spelat mig ett spratt. Normalt har jag 29 dagars menscykel, men förra månaden var den 35, månaden innan det, 30 dagar.

Så ja, jag åt munkpeppar, och jag tyckte faktiskt att jag kände av ÄL, vilket jag aldrig gjort tidigare. Så när jag troligtvis hade äl så slutade jag äta munkpepparn. Och mellan ÄL +1 till äl +5 så åt jag ananas, vilket jag läst ska hjälpa ägget att fästa. Sen har jag ju också ätit folsyra, järn, d vitamin sen tidigare för att det, ja, det är bra om det finns i kroppen så man är redo för en graviditet. 

Så här sitter jag, och vet inte vad jag ska tro. Eller ja, jag hoppas ju såklart att det var ett vääääldigt svagt positivt  jag såg. Men jag vet innerst inne att det troligtvis är ett totalt negativt test.. 

Haha, det blev ett mycket längre inlägg än jag trodde det skulle bli.. Men jag pratar inte om det här med någon annan, så det kändes riktigt bra att få skriva av sig.. 

Men ja, jag får helt enkelt vänta och se om en vecka ungefär om mensen dykt upp, har bara ett test kvar hemma så vill ju inte ta det innan BIM, utan vänta och ge kroppen en chans att utsöndra HCG innan jag testar igen om jag nu ändå mot alla odds är gravid. 
Jag ska försöka att inte hoppas för mycket, för jag blir bara ledsen, har trott flera månader i rad att jag varit gravid, hade massa symptom, men var bara skengravid.. Det suger kan jag säga, man blir så ledsen och besviken när mensen dyker upp.. 

Så dags att leva på som vanligt, och försöka att tänka på annat.. Så får vi se om en vecka hur det slutar.

Likes

Comments