Jag har aldrig kört med nyårslöften. Jag vet liksom att det inte är någon idé, jag har alltid haft alldeles för dålig självdisciplin för det. Självdisciplinen lyser fortfarande med sin frånvaro så det blir inga nyårslöften i år heller. Något jag däremot tänkte börja med är att faktiskt skriva ner de tankar och förhoppningar jag har på det kommande året. Lite som en kul grej, så kan jag om ett år gå tillbaka och se hur det faktiskt blev.

Familj och vänner

Först och främst vill jag spendera mer tid med min familj och mina vänner. Min förhoppning är att få mer tid med syskonbarnen och även så klart mina systrar och föräldrar. Jag ska se till att hälsa på hos pappa oftare, då det tyvärr inte blir så ofta. Även ett besök hos farmor och farfar måste hinnas med. Mamma brukar jag hälsa på då och då och även prata med nån gång i veckan, och det hoppas jag att jag fortsätter med.

Dessutom vill jag ju så klart hitta på en massa roliga saker med mina vänner. De är väl utspridda över landet, så jag tänker mig att det blir en del resor för att hälsa på dem. Jag hoppas även på massor av kvalitetstid med min söte gudson. 

Lite energi tänker jag att jag ska lägga på alla nyare bekantskaper i mitt liv. Vill ju gärna ha nya vänner, men jag tänker att i år ska jag lägga krutet på de personer som redan finns i mitt liv och sedan får man se om någon ny vän dyker upp ändå.

Jobb och ekonomi

Jag hoppas på att få fortsätta jobba på mitt nya jobb. Jag fick precis innan jul veta att de vill ha kvar mig minst ett halvår till men jag hoppas så klart på att det blir längre än så.

I år blir förhoppningsvis året då jag faktiskt skriver mina sista tentor och på riktigt kan börja leta efter ett ex-jobb. Jag tror inte att det kommer hinnas påbörjas innan året är slut, men det hade varit roligt att åtminstone ha ett på gång. När väl examen närmar sig hoppas jag att min arbetsgivare, som ju faktiskt är ett konsultföretag, har spännande tjänster att erbjuda (men det är nog en förhoppning för nästa år).

Nu när jag jobbar heltid så hoppas jag på att kunna spara ihop en rejäl slant under året. 100 000 skulle jag vilja att sparkontot växte med, även om det nog är en önskesiffra. Jag vill ju nämligen kunna unna mig lite saker titt som tätt. Allt ifrån mat till kläder, prylar och nöjen.

Resor och nöjen

Självklart kommer det att bli en hel del resor med jobbet. Det är ju liksom det jobbet går ut på till stor del. Men jag hoppas på att få besöka många spännande länder och även hinna turista lite och inte bara jobba.

Jag vill gärna åka iväg på resor privat också. Redan nu är en weekend i Sälen med syrrorna inbokad till påsk. I juni ska hela familjen till Gröna lund, då vi fick det i julklapp av pappa och hans fru. Jag hoppas även på någon solsemester framåt hösten.

Jag kommer ju i år få min livs första betalda semester och jag hoppas att jag ska kunna hitta på något skoj under denna. Jag kommer troligen använda delar av semestern till att tentaplugga, men några dagar vill jag ta till semestrande i Sverige.

Träning

Sist, men inte minst, kommer mina förhoppningar på min kondition och styrka det kommande året. Jag är pinsamt svag just nu och jag hoppas verkligen att i år är året jag på riktigt tar tag i det. Jag vill bli stark helt enkelt.

När det kommer till min kondition så är den betydligt bättre än min styrka, men även den kan bli bättre. Förhoppningen är att kunna springa milen på en bättre tid än vad jag lyckats med tidigare (vilket var många år sen nu så det kan bli lite av en utmaning).

Jag hoppas att vi i familjen kan upprätthålla traditionen att springa Blodomloppet även om det kanske blir svårt att få ihop i år. Dessutom så är det redan nu bokat att jag, syster Petra och de två äldsta syskonbarnen ska köra Toughest family! Jag har velat köra ett hinderbanelopp länge nu och vi gav ju det till syskonbarnen i julklapp.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har haft en alldeles utomordentligt julfirande hemma hos min mamma tillsammans med mina systrar och deras familjer. Det har ätits mat, fikats framför Kalle anka, öppnats paket och spelats lite spel. Till och med ett besök av självaste Tomten fick vi.

Syster Petra och jag gick ihop och ordnade julklapparna till syskonbarnen i år. De två äldsta fick, förutom lite kläder respektive lego, även en anmälan till Toughest family Stockholm som går av stapeln 17 juni. Barnen öppnade ivrigt kuvertet som vi knåpat ihop till denna present och efter att ha läst på kortet blev deras reaktion: "Oh, ja!". Vi har nu två taggade ungar, som troligen är mer i from för att klara av en hinderbana än oss vuxna.


Jag fick ingen jättehög med presenter, men det är ju inte antalet paket eller storleken på dem som räknas. Av "Tomten" a.k.a mamma fick jag ett jättefint armbandsur och av syster Petra fick jag lego samt en 10 euro-sedel (jag är ju ute och reser en del med jobbet och hon hade lite över från nån resa). Jag fick även lite pengar av mammas sambo och mamma hade även köpt en nyckelring till mig.

Vi syskon har de senaste åren dragit lott om vem av alla systrar vi ska köpa julklapp åt. I år drog vi lott bland oss systrar och systrarnas respektive drog lott sinsemellan. På så sätt slipper man köpa julklappar till sex olika personer utan kan fokusera på enbart en person. Både billigare och smidigare!

Efter allt julfirande var det skönt att komma hem. Jag bytte om till min juliga pyjamas jag köpte häromdagen enbart för att kunna mysa omkring i här hemma under jul. Jag byggde ihop mitt lego och drack julmust och tittade på någon julfilm på TV:n. Nu är det dags att sova. Imorgon är det dags för julfirande nummer två!

Likes

Comments

Dagen började segt med en dålig natts sömn och de första timmarna ägnades åt att städa klart i lägenheten. Idag har nämligen min nya roomie flyttat in! Jag har för visso bara en liten tvåa men då det råder stor bostadsbrist bland alla nya studenter här i staden samt att mitt nya jobb kommer innebära en massa resor så tänkte jag att jag kunde hyra ut mitt vardagsrum. Då har jag någon som vattnar mina blommor och tar in posten åt mig när jag är borta! Win-win.

Idag ringde jag även nya jobbet för att få lite mer info om första arbetsdagen. Det är ju bara en vecka kvar nu! Typiskt bra att åtminstone veta vart man ska ta vägen och hur dags man ska dyka upp. Passade även på att fråga om huruvida jag kunde få ledigt för en resa, något jag redan pratat med dem om men som de var tveksamma till. Men min chef lovade att kolla upp det och återkomma efter helgen. Bara nån timme senare ringde hon upp och talade om att jag skulle få ledigt! Förstå min lycka! Så nu kan jag följa med resten av familjen på pappas 60-årspresent!

Jag lyckades även styra upp en fika med en gammal kompis som jag inte träffat på över ett år. Vi försökte styra upp en träff förra sommaren och även vid nyår, men det blev aldrig av. Hon har ju fått en liten son som jag aldrig träffat! Så det ska vi ändra på nästa vecka redan, då jag passar på att träffa henne när jag ändå är lite ledig.

När så roomien kommit till rätta här hemma så gick vi en sväng på stan och hennes mamma bjöd oss på restaurang. Båda är supertrevliga och det känns som att vi kommer kunna komma överens. Och, som jag sa till roomien, skulle vi inte göra det så kommer jag ju ändå inte vara hemma så värst mycket.

Kvällen spenderade jag sedan på mitt rum med syrran och mamma i telefonen (mamma är och hälsar på syrran så vi passade på att prata alla tre samtidigt) samtidigt som jag försökte styra upp en träff med en trevlig kollega, påhejjad av syster och mamma. Uppstyrandet gick bra, även om jag i min ångest över att kontakta någon jag inte riktigt känner totalt glömde av att berätta när jag ville ses. Stackars kollegan trodde jag ville ses ikväll och var dessutom med på det. Fick lite genant tala om att jag ju menade till nästa vecka då jag ska jobba och därmed befinner mig i samma stad som kollegan.

Ännu en kul grej som hände var ett sms jag fick nu på kvällen. Under uthyrningsprocessen av vardagsrummet har jag varit i kontakt med flera potentiella hyresgäster som hunnit lösa ett mer permanent boende innan jag gett besked och en av dessa tyckte att jag skulle höra av mig om jag ville ta en öl någon gång. "Tack, det samma!" var min respons och ikväll hörde den här personen alltså av sig och undrade om jag ville ses över en öl. Så kul! Tyvärr var jag ju upptagen med att visa nya roomien runt staden, så jag var tvungen att avböja. Men troligen blir det vid ett senare tillfälle!

Detta kanske inte verkar så värst märkvärdigt, men mitt sociala liv är verkligen näst intill obefintligt just nu. Mina vänner bor liksom inte kvar i denna stad längre. Och även om jag nog är en introvert typ så behöver jag folk omkring mig. Jag mår riktigt dåligt rent mentalt av att inte ha någon kontinuerlig kontakt med människor, och jag är nog inte ensam om det. Så den senaste tiden har jag ansträngt mig lite extra till att faktiskt skaffa nya bekantskaper och vårda gamla relationer. Därför känns dagen extra rolig när jag lyckats styra upp tre nya bekantskaper och återuppta kontakten med en gammal vän. Yay me!

Likes

Comments

Fastnade för ett recept i den senaste mattidningen som jag fick hem. "Slängde" ihop denna rätt ikväll. Först kål, därefter en salsa på paprika, ananas, rödlök, koriander och lime. Till det tog jag grillad kyckling som jag kryddade lite extra med grillkrydda och honung samt värmde på. Egentligen skulle det vara pulled chicken till detta, men jag tog tillvara på lite rester som jag hade hemma. Allting toppades med en dressing gjord på avokado, koriander, lime, yoghurt och lite olivolja.  Var inte helt säker på om det skulle bli ätbart när jag smakade av dressingen, men det blev fantastiskt gott! Allting passade otroligt bra ihop, enligt mig i alla fall.

Likes

Comments

Jag vet inte vad det är eller vem du egentligen är. Jag vet inte varför du dyker upp i mina tankar hela tiden. Jag vet bara att jag gärna hade lärt känna dig närmre. Vi är bara främlingar som möttes och imorgon är vi återigen främlingar för varandra.

Likes

Comments

Sötaste lillasyster ringde och undrade om hon kunde komma förbi med en sak eller om vi skulle ta det senare när vi ändå skulle ses. Det visade sig vara ett paket vars innehåll fortfarande är hemligt. Jag får nämligen inte öppna det förrän jag klarat min tenta. Tur nog för mig missade syrran att jag ju har två tentor, så det räcker alltså med att klara en. Och eftersom jag är allt för väluppfostrad (mamma borde vara stolt) så kommer jag ju inte öppna presenten förrän jag uppfyller kraven. Eller förrän syrran förbarmar sig över mig och låter mig öppna paketet ändå.

Likes

Comments

​Hemma efter ett lyckat födelsedagsfirande. Trött och, trots både kakor och tårta, även hungrig. Dagens kvällsmål blir det som syns på bilden ovan, plus en alkoholfri Ginger Joe. Fortfarande trött och sliten och har en envis nackspärr från igår morse som vägrar ge med sig. Så kvällen spenderas i soffan. Lika bra det, imorgon bitti (snarare inatt) ringer klockan redan 3.35 för att ta sig till jobbet och kanske den sista jobbveckan, någonsin, på detta jobb.

Likes

Comments

Vilken jobbvecka. Rolig, men lång. Phju. Jag känner mig jävligt sliten idag, trots en ordentlig sovmorgon. Det kan bero på att jag köttat igenom en arbetsvecka som på fyra dagar landade på 52 timmar. Fyra tolvtimmarspass med runt 4 timmars övertid, det känns i kroppen idag vill jag lova. Jag glädjer mig åt att nästa vecka bara har tre dagars jobb inplanerat, men dessvärre börjar jobbveckan redan på måndag istället för på onsdag som den tidigare gjort (förutom denna vecka så klart, som började i tisdags). Det blir en kort helg för mig denna gång med andra ord.

Helgens planer är få och det känns behövligt. Förutom tråkiga hushållssysslor så som tvätt och disk så ska jag bara pyssla färdigt systerdotterns födelsedagspresent. Det är kalas redan imorgon, så det gäller att få den klar idag. Vad är det då som ska pysslas ihop? Jo, planen är att styra upp en skattjakt och vad vore en skatt utan en ordentlig skattkista?

Likes

Comments

Det har blivit många dagar som spenderats med mina syskonbarn denna sommar. Denna helg är inget undantag. I lördags var syrran med barnen iväg och badade och eftersom jag också ville bada så anslöt jag mig till dem. När sen syrran åkte hem blev jag kvar med de två äldsta barnen. Vi badade och lekte ett par timmar till. Det finns ju både en stor markstudsmatta, hinderbana och lekplats vid denna badplats så vi hade fullt upp.

När det så var dags för middag åkte vi hem till syrran där det dukades upp pizza. Resten av kvällen spenderade framför en film - Harry Potter och den vises sten. Selma var helt klart väldigt fascinerad av filmen och jag tror nog att vi mostrar kan få henne till en äkta Harry Potter-fantast med tiden.

Söndagen hade inget speciellt inplanerat mer än en tur på stan för att fixa en present till Selma som fyller år nästa helg. Så det var väldigt passande när syrran ringde och undrade om jag ville passa äldsta systerdottern Wilma. Det blev en runda Pokemon-jagande, spontanbesök på Pinchos och slutligen lite chips, choklad och te i soffan framför ännu en Harry Potter-film. Jag känner att jag har bra inflytande på barnens filmsmak minsann.

Idag är det fortfarande helg för mig och det var ju tur det för annars hade ju inte Wilma kunnat sova över. Vi hade redan bestämt att vi skulle åka och bada och det att solen gömde sig bakom molnen och det nästan var kyligt ute ignorerade vi totalt. Under vårt Pokemon-jagande igår hade vi nämligen gått förbi Tinnerbäcksbadet och dit ville självklart Wilma. Speciellt med tanke på att de hade någon slags uppblåsbar hinderbana i vattnet. Så jag ville ju så klart dit jag med.

Vi simmade och klättrade och åkte vattenrutschkana om vartannat i ett par timmar. Vi var inte helt ensamma på stället, men inte långt ifrån. Det var bara vi och några till, så den där vattenhinderbanan kunde vi leka helt själva på. Lagom trötta och frusna bytte vi till slut om och gick iväg på ännu en Pokemon-jakt, denna gång med målet att ta oss till Bosses glassbar. De har ju fantastiskt god glass där, även om en viss liten tjej inte orkade äta upp båda sina kulor.

Efter att vi fått i oss glassen begav vi oss hemåt, även om vi råkade gå igenom ett par affärer på vägen. Det kan ha varit en omväg. Hemma dukade jag fram lite fika i väntan på att syrran med hela familjen skulle dyka upp och hämta upp Wilma. Vi fikade och busade och nu har de då (äntligen?) åkt hem. Så nu är det väldigt tyst och lugnt här hemma och jag har inga större planer på att göra något mer resten av dagen.

Likes

Comments

Jag slängde ihop en lite lyxigare middag med kammusslor, gurka, kantareller och en sås bestående av vitt vin, grädde, smör och gräslök. Det blev riktigt gott och såsen kommer jag att testa till fler fiskrätter, kanske med lite rom i dessutom.

Likes

Comments