Min äldsta vän har jag växt upp med och då menar jag verkligen växt upp med. Jag är 2 år äldre och jag tror vi vart vänner när hon fortfarande gick på dagis. Vi har gjort och provat allt tillsammans, ja sånt som man gör när man växer upp. Vi bodde grannar och sågs varje dag och fick för oss lite idéer ibland.

Jag minns inte hur gamla vi var just denna gång men det var nog tidiga tonåren. Vi var hemma hos henne och jag gissar på att vi inte hade något bättre för oss så vi började spöka ut oss. Vi tog på oss hennes mammas gamla jackor (60-80 tals) och så satte vi upp håret och lindade sjalar runt huvudet så det såg ut som peruker och tog på oss fula solglasögon. Haha, vi såg inte kloka ut! Och så tänkte vi att vi går ner till macken så här. Ja hur tänkte vi där? Vi gick i alla fall ut sådär och det var många bilar som tutade på oss. När vi kom in på macken och gick fram till kassan så kunde hon i kassan knappt hålla sig för skratt. Men hon höll sig, bitandes i läppen! Tappert! Jag hade börjat asgarva om jag stått i kassan. Jag tror aldrig vi haft så många bilar som tutat på oss som då!

Likes

Comments

Som dom flesta vet har ju barn en ganska livlig fantasi och förälrarna vet om det.

När jag var liten och mina föräldrar fortfande levde ihop så hade vi en del djur bl.a. höns. Herren bland dom hette lilltuppen, han var vit/grå/rosa och världens snällaste. Han följde mig och min bror överallt men så en dag var vi skjuka och kom inte ut som vi brukade. Då ställde han sig utanför dörren och gal tills han fick komma in och det fick han tillslut! Så han hängde efter oss heldag inne istället. Både jag och min bror var väldigt förtjusta i Lilltuppen, han var ju som våran hund liksom. Så en dag kom det en stor rovfågel som våran pappa försökte jaga bort men han kom tillbaka och tog Lilltuppen. Pappa och mamma visste inte vad de skulle säga till oss... Så de hittade på en historia om att han hade träffat en fru i skogen och flyttat.


Jag ser än idag den bilden framför mig som jag fick upp när dom berättade det där. Lilltuppen och en höna med en varisin pinne med ett röd/vit prickigt knyte på hängande över deras axlar gående mot skogen.


Likes

Comments