DAGLIGT

Var på 18års fest igår tillsammans med de bästa människorna, och idag åkte jag och mamma till IKEA och sen till Kungsbacka för att luncha.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

DAGLIGT

HUR underbar dag? Sol, 15 grader, fredag och nu äntligen dags för lov.

Likes

Comments

TRÄNING

Träning är ett ämne som är känsligt och nästan tabubelagt. Det är en livsstil för någon och en ångestkälla för någon annan. Jag tränar, jag har alltid gjort det och kommer (förhoppningsvis) alltid att göra det. Träning är något som driver mig framåt. Utan fysisk ansträngning står jag still, fysiskt såväl som psykiskt. När jag mår som sämst är träningen det enda som lyfter mig. När jag mår som bäst är träningen det som tillåter mig att frigöra all positiv energi. När jag känner mig tom får träningen mig att hitta tillbaka. Det är mitt liv och mitt sätt att må bra.

För någon annan är träning något som kopplas med ångest och press. Ångesten när man vill, men inte kan. Skolan är en vanlig orsak till att många avstår från träning, just för att tiden inte räcker till. "Skolan är prio ett". Här håller jag med om att tiden är knapp och att det ibland är svårt att hinna med. Samtidigt är det bra för psyket att få ta en paus när man drunkar i plugg och andra tankar. Press har alla upplevt, olika ofta och olika mycket. Att misslyckas skapar press, att jämföra sig med andra skapar press och viljan att alltid vara på topp skapar press. För vissa är press ett bra sätt att få saker gjort, medan andra blir stressade av att ständigt ha en röst som säger åt dig vad du ska göra.

Det här är min blogg. Mina tankar. Mina åsikter. Jag tycker att man aldrig ska mäta sig med andra, trots att det är något man gör medvetet, och omedvetet, varje dag. Man inte borde lägga ut lättklädda bilder, det är tydligen fel. Det kan bygga upp obehag hos vissa och kan få människor att må dåligt. Just nu skiter jag i det. För det här är min kropp, och det som gör min kropp så fantastisk är att jag får bestämma precis vad jag vill. Jag får bestämma vad jag ska göra med den och vem som får röra den.

Vi behöver sluta påpeka hur andra människor agerar. Ingen mår bra utav det. Inte jag och inte du. Istället för att slösa tiden på en annan person, varför inte lägga den tiden på att fokusera på dina egna mål och drömmar? Låt inte någon stå i vägen. Låt inte någon trampa på dig. Fokus är uppåt, framåt.

"Lätt för dig att säga", är något jag får höra. "Du som är så smal och vältränad", "du kan få vem du vill", "du kan göra vad som helst".
Mitt svar till dig är: "Du kan få vem du vill och du kan göra vad som helst. Du kan - om du vill."

Det handlar om vilja. Det handlar om prioriteringar. Det handlar om fokus. Kan jag, kan du.

Likes

Comments