Header

Dagen har varit extremt tråkig. Jag går och väntar på att klockan ska bli 21:00 så jag ska få se damerna spela fotboll.
Nu käkar jag äpple, dricker te och kollar när syrran spelar Tv-spel,. Jag är inget fan av Tv-spel, så jag har vet inte vilket spel det är. Men jag ska få henne att spela kort med mig snart.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jaktstart i längdskidor. Charlotte Kalla går ut först, 2,6 sekunder före Marit Björgen. I en drömvärld kan hon hålla undan från Stina Nilsson som startar 12 sekunder bakom. I en drömvärld alltså.
Att utmana Marit Björgen finns inte. Det går inte.
Men sedan heter man Charlotte Kalla och är i den bästa formen man har varit i på många år. Då görs omöjliga saker sanna.
Att Kalla skulle spurta ned Björgen, det var inte speciellt troligt. Att hon skulle åka ifrån henne, uppför, det fanns inte. Det ska inte gå.
Men 26 november 2017, då går det. Då åker Charlotte Kalla i från självaste drottningen av skidor, Marit Björgen.
Charlotte sade i intervjun efter loppet att hon hade planerat det mesta i går, i sitt huvud.
"Jag har lite höga tankar om mig själv, när jag säger att jag ska åka i från Marit Björgen."
Ja Charlotte, ja. Det har du. Men du gjorde det som bara Therese Johaug gjort de senaste åren.

Likes

Comments

Jag kommer älska den här låten tills jag dör, och troligen efter det. The Ark kommer alltid finnas med mig. Inget får mig att känna mer känslor.

Likes

Comments

Stina Nilsson, vart ska jag börja egentligen? Den människan är bara magisk. Från den 18-åriga Stina som slog världsrekord på 100 meter, till den 24-åriga Stina som i dag vann sin 13:e seger i världscupen.


Det har hänt mycket på vägen, men allt har varit lika häftigt. Jag blir bara så otroligt glad av att se Stina Nilsson åka skidor.

Att jag också fick se henne på plats i Falun 2015, VM. När hon slog alla utom Marit Björgen. Det är coolt.


Likes

Comments

1. Har du något smeknamn?

Nej, inte lägre tack och lov. Jag har aldrig gillat att kallas för något annat än Henriette. Men jag har kallats för, Henna, Henry och Anafora.
Anafora kallades jag för att Anafor betyder upprepning av ord, och en i min klass på gymnasiet tyckte jag upprepade mig hela tiden, så hon startade att kalla mig för Anafora. Som senare slutade med att hon kallade mig för Ana.

2. Har du något konstigt du alltid behöver göra?

Jag vet inte riktigt vad det skulle vara för något.. Eller jag måste verkligen borsta tänderna i minst 10 minuter varje gång. Jag vet inte hur konstigt det är, men det är ett måste.

3. Andra måsten?

Att se sport på TV. Främst Längdskidor och Friidrott. Där bakom fotboll och ishockey.

4. Några lyxvanor?

Jag besöker frisören ibland, men inte speciellt ofta för att det ska anses som en vana tror jag. Annars vet jag inte riktigt.

5. När ingen ser, vad gör du då?

Jag är inte så wild and crazy egentligen. Men jag sjunger allt jag kan, till alla låtar jag kan, och lever mig tillbaka till de åren när jag fortfarande trodde jag kunde sjunga.

6. Vad stör du dig på hos andra?

En sak jag verkligen stör mig på är när folk inte säger vad de tycker. Jag har alltid irriterat mig på det. Jag har stött på många människor som sitter och pratar med varandra om saker, till exempel att lärare är för stränga eller något. Men när jag tar upp det med läraren är det ingen annan som kan kläcka ur sig något.

7. Vad är din sämsta sida?

Det skulle väl kanske vara att jag kan vara alldeles för envis, för mitt eget bästa ibland. Jag har svårt att ge mig, speciellt när jag vet att jag har rätt. Men också när jag "bara" tror att jag har rätt.

8. Vilken sida av sängen sover du på?

Jag har en 90-säng, så det är över hela sängen. Men typ på hotell, är det så långt bort i från dörren som möjligt.

9. Vad gillar du för filmer?

Jag har sett alldeles för lite filmer. Men jag älskar Harry Potter med hela mitt hjärta.

10. Gråter du ofta?

Ja. Jag gråter hela tiden, åt allting. Det spelar absolut ingen roll om jag är glad, arg, ledsen, eller förbannad.

11. Har du något som du ofta säger åt andra att göra men aldrig gör det själv?

Uppskatta saker. Jag vill gärna att folk runt omkring ska uppskatta sitt liv, och saker i det. Men jag är sämst på att göra det själv.

12. Vad sjunger du när du står i duschen?

Piccadilly Circus av Pernilla Wahlgren.

13. Vad önskar du dig mest just nu?

Jag ljuger inte när jag säger att det jag önskar mig absolut mest av allt nu, är att män ska ta sig i kragen och se problemet med #metoo. Väldigt många har gjort det, så jag ska inte dra alla över en kam. Men jag önskar att alla förstod att det är ett verkligt problem.

14. Vilken maträtt är din favorit?

Jag älskar och avgudar potatisbullar. Men jag älskar också att äta ravioli på restaurang. Jag är inte något förtjust i finmat direkt.

Likes

Comments

Eftersom världscupen i längdskidor drar igång om några timmar, så vill jag blicka tillbaka till tre helt underbara ögonblick.

När jag träffade, Emil Jönsson, Robin Bryntesson och Anna Haag.


Pappa har fotat bilderna, därför inte allt för hög kvalité. Hans intresse för fotografering är nere på botten, och har alltid varit.

Likes

Comments

Om du är ny på min blogg, eller inte känner mig i verkligheten så kan det här få dig att lära känna mig mer. Och känner du mig, kanske du får lära dig något nytt.

1. Det här vet du garanterat om du känner mig, men jag älskar att prata. Kommer jag väl i gång, då finns det inget stopp.
2. Mitt favoritämne i skolan på gymnasiet var tyska, och filosofi. På högstadiet hatade jag tyska över allt annat på jorden, eftersom vår lärare var extremt opedagogisk, men jag var bra på det. Så jag blev så lycklig när jag fick en lärare som gjorde kursen rolig. Det roliga med filosofi är att ingen i min familj ser mig som minsta lilla filosofisk, så när jag visade upp mitt A i kursen, var de på väg att svimma.
3. Jag är dålig på att formulera mig kortfattat, vilket syns på punkten ovan.
4. Mitt liv kretsar kring sport. Jag utövar ingenting själv, men tittar egentligen på allting som sänds på TV.
5. Mitt livs bästa beslut var att utbilda mig till journalist. Inte för att jag alltid mådde bra under kursens gång. Men jag utvecklades typ tio år på två år.
6. Jag lider av klaustrofobi, och det blir som värst i stora folksamlingar. Då får jag ofta panikattacker.
7. Min mormor var mitt allt. Så när hon dog 2013 rasade min värld, och jag fick svår ångest.
8. Min stubin är ofta alldeles för kort för mitt eget bästa. Speciellt när jag är hungrig, då är det ingen mening att prata med mig om man inte vill hamna i ett djupt argument.
9. Luleå räddade nog mitt liv. Att bo, och jobba där under sommaren fick mig att må bättre än jag gjort på extremt många år.
10. Jag är en extremt svår tidspessimist. Jag kan vara på en flygplats 7 timmar innan flyget avgår. Det krockar lite med att min pappa är tidsoptimist.
11. Det som jag kan störa mig mest på är när folk inte vågar säga sina åsikter. Men jag har fått lära mig att jag är väldigt frispråkig och inte kan förvänta mig att alla andra är det. Men jag tycker fortfarande att det är irriterande.
12. Med tanke på att vara frispråkig. När jag var 5 år kanske, gjorde jag ett personlighetstest för att se vart jag låg i min utveckling. Och jag fick sagt till mig att jag var långt före mina jämnåriga när det gällde att prata, men en bit efter när det gällde kreativitet. Det hänger i än i dag kan jag säga.
13. Jag har diagnostiserat mig själv med namndyslexi. Jag har inget problem med att komma ihåg namn. Men när jag ska skriva namn, skriver jag ofta ett helt annat namn, även fast jag vet vad personen i fråga heter. Det är inte helt optimalt som journalist.
14. När jag var 14, var jag ihop med en kille som var otrogen mot mig. Det har gett mig extrema tillitsproblem.
15. Jag kände ett obehag av att kyssa den här killen jag var ihop med.
16. Nu har jag insett att det var för att jag gillar tjejer.
17. Dock klarar jag inte av att komma ut till min pappa. Jag mår dåligt varje gång min pappa frågar om jag träffat någon kille. Han är ganska homofobisk i sina uttalanden och får mig inte direkt att vilja skrika ut min sexualitet.
18. Jag är i ett distansförhållande med min flickvän Alice. Jag har varit rädd för distansförhållanden, men just nu går det väldigt bra.
19. Jag gråter åt det mesta, och har alltid gjort. När jag var liten grät jag åt Pippi Långstrump, vilket det visar sig att jag fortfarande gör. Nu gråter jag dessutom åt varenda jäkla serie som jag någonsin kollar på, och när jag blir arg, ledsen, glad, lycklig, och så vidare.
20. Och slutligen, jag har lite komplicerad relation till sömn. Jag behöver den egentligen, men jag gillar den inte. Och det tar ofta 2-3 timmar för mig att somna.


Likes

Comments

Jag var bara extremt tvungen att sno den här bilden. Pernille Harder och Magdalena Eriksson ser så lyckliga ut tillsammans.
Klicka på bilden för att komma till originalet.

Likes

Comments