Header

Ni tog över världen, ni blev stora, ni blev mäktiga. Ni slogs mot USA, Brasilien och Tyskland och det är fan som att slåss mot Goliat. Jag vet att ni är modigast. Tack, ni är bäst!

Och grattis till Diamantbollen Hedvig!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag tipsade ju om min kompis Sallys youtubekanal. Det här var en av de allra första låtarna hon lade ut. Det är en av mina favoriter så därför vill jag tipsa om den också. VÄLDIGT BRA!

Likes

Comments

Jag som hade massvis med planer om inlägg jag skulle skriva. Det blev inte riktigt så nu,...
Jag har varit sjuk den här veckan och har helt enkelt inte haft ork att starta datorn för att blogga. Det har inte funnits energi helt enkelt.

Nu har jag gått in i andra parten av sjukperioden. Jag har genomgått snuvigheten och febern, nu har hostan och den där känslan att jag ska kvävas på kvällen kommit. Men jag börjar bli frisk i alla fall.

Nu tänkte jag bara tipsa om min extremt begåvade kompis Sally. Hon har en Youtubekanal som heter Sallys vardag. Den tycker jag verkligen ni ska kolla in! Videon är den senaste av många låtar hon lade ut. Hon vloggar ibland och är bara allmänt grym!


Likes

Comments

Emil Jönsson, det finns inget bra ställe att börja. Han är bara den bästa jag vet. Och nej, jag känner inte honom. 

2010, OS, norrmän. Och så Emil. Han vann mitt hjärta trots att norrmännen trängde bort honom från final. Jag tyckte han var så otroligt häftig. 

2011 fick vann han brons i sprint under VM i Holmenkollen. Under VM i Val di Fiemme 2013 blev det silver i sprintstafett tillsammans med Marcus Hellner. 2014 blev det OS-brons i sprint och OS-brons i sprintstafett tillsammans med Teodor Petersson. Två konstiga brons. Två brons som byggde på att andra ramlade. Men som kommentatorerna sa "När andra faller vinner Emil Jönsson brons". 

2015 skulle han deltagit under VM i Falun. Men en vecka innan tog det stopp. En ljumskskada satte stopp för mästerskapet. Emil grät, jag grät. Men jag fick se honom i alla fall. Han var på plats i Falun för att heja på de andra svenska deltagarna. Så jag passade på att fota honom genom storbildsskärmen när de intervjuade honom. 

Vad som än händer, honom kommer jag alltid stötta. 

Likes

Comments

Idol i kväll igen. Min favorit är Rebecka. Charlie är också bra. Men det känns som Rebecka och jag har något gemensamt. Vi vet båda hur det känns att ha varit mobbad och inte ha någon vän att vända sig till. Sen sjunger hon ju grymmare än grymmast också. Nu har hon varit sjuk den här veckan, så jag hoppas det går bra i kväll i alla fall.


Allt har sin början!

Likes

Comments

Stina Nilsson, den mest coola längdskidåkerskan av dem alla.

Det känns dumt att kalla henne ett framtidshopp eftersom hon redan vunnit tre VM-silver och ett OS-brons. Men hon tillhör svensk framtid i längdspåret, precis som hon tillhör svensk nutid.
Jag var på plats i Falun 2015 när Stina vann VM-silver bakom Marit Björgen när det var sprint. Jag skrek otroligt mycket. Har seriöst aldrig hejat på någon så mycket. Men då skrek och hejade jag så att jag spydde.

Prisceremonin är det häftigaste jag upplevt. Vi hade en norsk hejaklack till Majken Caspersen Falla (bronsmedaljör) framför oss. De stod och skrek: "Falla, Falla, Falla, Falla..." ja ni förstår. Så då drog vi svenskar igång "Stina, Stina, Stina, Stina..."

Dock fick det norska folket jubla mer sen. Marit hade ju vunnit och det bjöds på norsk nationalsång. Men det gjorde inget. Stina såg så lycklig ut där bredvid Marit.

Jag tror mycket på Stina, både nu och i framtiden.


Likes

Comments

Vi har gjort ett arbete för NSD i skolan, och jag valde att göra mitt reportage om längdskidåkerskan Emma Ribom. Hon är från Kalix och medlem i juniorlandslaget. Tillsammans med Elina Rönnlund, Ebba Andersson och Jenny Solin vann hon guld i stafetten under junior-VM i Rumänien tidigare i år.
Emma är väldigt målmedveten, precis som Ebba jag skrev om. Hon vet vad hon vill i framtiden. Men nu är Emmas fokus att bli frisk. Hon har körtelfeber och har inte mått så bra. Men bara hon blir frisk ligger fokuset på junior-VM i USA i slutet av januari. Kommer hon dit vill hon åka fort. Så hon ger aldrig upp.

Trots sjukdom ställde hon upp på intervjun, vilket jag är så tacksam för. Reportaget går förhoppningsvis att läsa i NSD och på webben inom någon vecka!

Likes

Comments

Alltid detta tjat om att man måste ta för sig. Absolut, och det gör jag. Men det betyder väl inte att man måste vara social? Jag trivs bäst själv. Att få sitta framför sport och bara njuta är det bästa jag vet.
Det kanske låter konstigt, men jag njuter mycket mer av ett skidlopp på TV än att vara ute vid storforsen som bilden visar.
Vad är grejen med att man ska festa och leva något typiskt tonårsliv? Nu är jag i och för sig inte tonåring mer, men ändå. Jag har aldrig velat festa, eller på något sätt vara social på min fritid. Den tiden har jag behövt för mig själv och mina tankar. Och gärna ett bra skidlopp framför mig!

Likes

Comments