Det var längesen jag bloggade nu igen. Men nu har jag ett behov av det. I söndags var jag i väg och intervjuade Emma Ribom. Hon vann junior-VM-guld i stafett i vintras. Otroligt imponerande! Det var väldigt roligt att intervjua henne, och jag är tacksam att hon ställde upp. Hon har nämligen körtelfeber och mådde inte så bra. Men jag fick till en okej intervju i alla fall. Och bilderna blev bra. Otroligt fin tjej det där, och hon är en extremt bra längdskidåkerska!

Så tack för att du ställde upp Emma! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag i röd tröja, tillsammans med min klass och redaktion. Tack, för att ni är så bra!

Klicka på bilden för att komma till vår egna webbtidning!

Likes

Comments

​2013 läste jag (här finns den) en artikel på expressen om Caroline Seger. Hon berättade att hon är homosexuell och lever tillsammans med en kvinna. Jag reagerade inte så mycket i stunden, men efter ett tag började min hjärna gå på högvarv. 

Jag har haft ett "förhållande" i mitt liv. Det är kanske lite för några. Men det var i alla fall en kille jag var ihop med. 13 år var jag, och helt bortkollrad i vad kärlek faktiskt innebär. Jag borde kanske anat att något inte stod rätt till när jag kände ett obehag av att kyssa honom. Det kan bero på att det var första gången, men jag har börjat tänka annorlunda i dag. 

När han gjorde slut efter sju månader med att det var en annan tjej så blev jag förkrossad. När han, efter att vi  ett år senare varit ihop igen i en månad, gör slut för att jag inte vill ha sex, då blir jag förbannad. Jag förstår fortfarande inte hur han hade mage att skriva det han skrev i sms:et till mig. Det var ren tortyr. 

I dag vet jag att jag aldrig var kär i honom. Jag kände ingenting. Han frågade från ingenstans om vi skulle bli ihop, och jag sa ja. Frågade om det gjorde något att jag inte hade mobil och sa ja igen när han sagt absolut inte. Jag var 13 år och blev väl bara glad att någon ville vara ihop med mig. Men vi gjorde aldrig något som ett par kanske gör. Nog för att vi var små, men vi kramades liksom knappt inte. Det var i och för sig på mitt bevåg, men ändå. Jag kände ingenting för honom helt enkelt. 

Det där var 2010. Sen dröjde det alltså till 2013 innan jag på riktigt tänkte på vad kärlek är igen. Just den artikel jag länkade till där uppe, den fick mitt liv att ta en annan riktning. Inte där och då som sagt, men några veckor senare. 

Det var fotbolls-EM för damerna i Göteborg. Och en stor del av det svenska laget delar sitt liv med en kvinna. Alltså inte bara Caroline Seger. Det var ingenting jag brydde mig om. De fick och får älska vilka de vill. Men likt många andra slängde min pappa ur sig extrema kommentarer om att det är onaturligt och konstigt. Då trodde jag att jag blev arg på grund av hur elakt det faktiskt är att uttrycka sig så. Och jodå det blev jag, men det fanns mer.

Hösten 2013 sa jag till en klasskamrat att jag börjat tänka på om det är så att jag gillar tjejer. Hon hänvisade mig till kuratorn, där jag efter redan 30 minuter samtal sa att jag trodde att jag är bisexuell. Johanna, som kuratorn heter, ryckte på axlarna och sa jaha okej. Så pratade vi om det i en halvtimme till. 

Men sen har jag aldrig varit så förvirrad som jag varit i år. Jag har ingen stämpel satt på mig vad jag är, men inte bisexuell eller hetero. Den senaste tiden har jag känt något för ett par tjejer. Men jag vill som sagt inte stämpla mig in i något fack. 

Så jag vill bara säga tack Caroline Seger, Nilla Fischer, Anja Pärson, Filippa Rådin, Kajsa Bergqvist, Lisa Dahlkvist, Hedvig Lindahl, Anton Hysén, med flera, för att ni är fantastiska och gör det lättare för mig att acceptera mig själv. 

För jag är jag oavsett fast jag inte är hetero. 

Likes

Comments

Jag har skrivit ganska mycket om min skoltid, men jag känner att det behövs. Det är som terapi för mig att få skriva ut mina tankar och åsikter.


Ja herregud, hur gammal var jag här? Fem, sex, sju år kanske. Här hade mobbningen redan pågått länge. Eller sen jag var fyra år i alla fall. När jag började på dagis. Jag vet att jag inte var "som alla andra", men det har jag aldrig velat vara. Ursäkta språket, men fan vad tråkigt. Mitt mål var, och är fortfarande, att gå min egen väg i allt jag gör. Det fick jag ta skit för. Visst, jag blev arg när jag inte fick gå min egen väg, men vägen från att bli tillsagt av fröknar till att bli hånad och utfryst av 3-5 åringar, det steget är stort. Och till alla som sa att det var jag som blev arg. Ja det blev jag, men gissa varför? Jo för att ni förstörde mitt liv. Därför blev jag arg.

När jag började skolan 2003 blev det successivt bara värre. Nu i efterhand vet jag att det var speciellt en person som fick med sig alla andra mot mig. När vi fick nya personer i klassen, så började jag umgås med dem. Men det tog inte speciellt lång tid innan de också vände mig ryggen. Den där personen hade nämligen fått dem att inte vara med mig. Hela klassen, och parallellklassen kämpade för att få mig att byta skola. Mina lärare, och rektor, stod på deras sida och bidrog till mobbningen de också.. Jag påstår inte att jag var någon ängel,, men lärare och rektorer ska fan inte ta någon elevs sida, oavsett vad. De fick mig i alla fall att byta skola, med två veckor kvar av trean. Och de ordnade ett disco, för att de lyckats. När jag fick höra det... Jag tror seriöst ingen förstår hur sårad jag kände mig då. Den personen som drev mobbningen framåt, hon och hennes mamma ordnade discot. Du hör själv, en annan förälder firade att hennes dotter gjort mig till ett vrak. Det fick mig att totalt strunta i vad jag gjort, för jag skulle aldrig fira om jag skadat en annan människa.

Där jag kommer ifrån, är ett extremt litet samhälle egentligen. Alla känner alla. Därför blev det inte mycket lättare när jag bytte skola. För några i min nya klass, kände folk på min gamla skola. Och där startade snacket. De två första veckorna i trean gick bra. Men när jag kom tillbaka i fyran, då var det igång. Inte lika hemskt som i den förra klassen. Men det var en i klassen här också som drev allting. Bara en sån sak som att gå ned från klätterställningen när jag kom. Men på något sätt löpte fyran förbi. Sen kom femman. Och att jag överlevde femman, det är jag stolt över. Då var det som att jag var tillbaka i min förra klass. Min dåvarande lärare vägrade inse vad som pågick. Men jag kunde inte gå i närheten av folk utan att det viskades. Men jag har alltid varit bra på att säga till när jag tycker något är fel, så jag sa det nu också. Då blev det ännu värre. Jag skulle inte veta vad som pågick. Men en sån "liten" grej som att glömma leta efter mig i kurragömma gjorde mig galen. De påstod att de glömde, men 10 gånger är inte att glömma.

Sexan var kaos. Vi var ett gäng tjejer där det alltid blev bråk. Speciellt på tisdagar när vi hade bild. Inte för att jag grät för att missa bilden, men ändå. Ja mellanstadiet löpte väl förbi på något sätt tillslut. Sen kom högstadiet.

V
id högstadiet kom jag in i en kris och blonderade håret. Japp jag vet. Jag passar inte i blont hår. Men det hör inte till saken. Högstadiet. Ja, det var väl blandat. Visst det var bättre än innan, men inte bra. Jag hade en i min klass, nu också, som inte tålde att jag hade vänner. Så hon "snodde" dem. Det kom in massa nya folk i klassen som trodde på gamla rykten. Och ja, jag var arg. Men det tillhör den jag är. Speciellt när folk behandlar mig som en dörrmatta. Jag hatar verkligen folk som ska snacka skit bakom min rygg, helt seriöst, ta det med mig. Jag lovar, jag blir bara mer förbannad om jag får reda på att ni snackat. Jag minns en sak i sjuan, två personer som var nya i klassen. De ville umgås själva, utan att jag var med. Jag hade känt på mig det ett tag, men de sa ju inget. I stället kontaktade en persons föräldrar hennes mentor och tog det den vägen. Jag har absolut ingen emot de här personerna i dag. Men då förstod jag inte hur de kunde vara så fega och inte ta det direkt med mig. De sa att de trodde de skulle såra mig, men de sårade mig bara mer av att vara tysta. Men som sagt, i dag är jag vän med dessa två. Men för deras skull väljer jag att inte skriva namn. För från dem har jag fått ett förlåt.

Jag tänker inte babbla om gymnasiet, för det har jag gjort så många gånger. Det var ändå en bra period i mitt liv.

Men vart vill jag komma med det här? Jo, jag hatar prat bakom min rygg. Så om du har något otalt med mig, ta det direkt med mig. Jag hatar det nämligen fortfarande. Och så vill jag säga, de som tryckte ned mig, och alla som sagt att jag aldrig kommer bli något. Till er som "glömde" mig bakom en buske under kurragömma. Och till er som ordnade disco när jag bytte skola. Till er vill jag säga som Tova Helgesson sa på Guldtuben: "But bitch, look att me now"!


Likes

Comments

Det kanske låter lite dramatiskt. Men mitt liv har två delar. Ett när mormor levde, och ett nu när hon är död. Mormor var min bästa vän. Jag älskade henne över allt annat. När mina självmordstankar var som värst, så var det hennes existens som fick mig att ändå vilja leva. Jag kunde inte dö när hon levde, jag kunde inte kosta henne den smärtan.

När hon dog 14:de oktober 2013 tog mitt liv en ny vändning. Hela det året hade varit fantastiskt. Jag hade klarat första året på gymnasiet och jag hade fått träffa hela svenska skidlandslaget. Men när mormor dog vände sig mitt liv 360 grader. Just där och då kände jag inte speciellt stor vits i att fortsätta leva, men ett samtal med min mormors syster fick mig att släppa det. Jag ville leva, för mormors skull. Jag ska leva för att jag vet att hon ville att jag skulle det. Helt enkelt har jag gjort väldigt mycket för hennes skull, som jag behövt göra ändå, men inte velat göra. Hon gjorde mitt liv meningsfullt, så det minsta jag kan göra är att leva klart det. En sak hon vill är att jag inte skulle lägga upp bilder på henne, så det kommer jag inte göra.

Men där i oktober 2013 bestämde jag mig inte bara för att leva. Jag bestämde mig för att följa mina drömmar och att ta körkort. Jag hade varit så anti-körkort så det finns inte. Men jag bestämde mig att det sista året innan jag fyllde 18 år, ändå satsa för det, och köra den där jävla bilen.

Följa min dröm ja. Jag hade levt med tanken så länge att bli mattelärare, så jag visste inte så mycket mer. Men när jag började tänka så ville jag inte alls bli mattelärare. Det var min mattelärare på högstadiet som sade att han tyckte att jag skulle satsa på det. Och från den dagen gjorde jag det. Men att han föreslog det, har jag nu i efterhand förstått beror på att han vill skona mig från att skämma ut mig. Japp, jag ville bli artist. Den som hört mig sjunga förstår varför jag inte valde den banan när det väl gällde. Men jag ville inte bli mattelärare heller. Jag vill prata, och skriva. Helst om sport. Så när jag insåg att sportjournalist måste vara det bästa yrket i världen, så gick jag all in.

Om jag någonsin får för mig att jag ska byta bana. Stoppa mig. Jag vill det här, så sjukt mycket. Så oavsett om du känner mig eller inte, stoppa mig!


Likes

Comments