Header

Jag var bara extremt tvungen att sno den här bilden. Pernille Harder och Magdalena Eriksson ser så lyckliga ut tillsammans.
Klicka på bilden för att komma till originalet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Den dagen som tills i år har betytt 100 texter och 5000 bilder på Zlatan... Fotbollsgalan.

Nu har klockan passerat midnatt, så jag får väl säga i går. Det var en ny era av fotbollsgalan. Eller nästan. Zlatan vann åter igen årets forward. Men den febern stannade där. För övrigt var det nog den roligaste fotbollsgala som jag sett på. Bortsett från att Kosovare Asllani inte fick sitt pris som årets mittfältare på huvudgalan. Utan fick det innan de gick live på TV. Anledning? Emil Forsberg som vann herrarnas mittfältare var inte på plats.

Men annars var galan fin. Det var många bra vinnare, och mycket uppmärksamhet till damerna. Och nog för att de hyllade att herrarna gått till VM, men det gick inte till överdrift. En bra upplagd gala för en gångs skull.

Vart ska jag börja? Årets back kanske? Att Andreas "Granen" Granqvist skulle vinna herrarnas var givet. Sedan tyckte jag att damernas var givet också. Jessica Samuelsson. Men jag hade en känsla av att hon inte skulle vinna. Men det gjorde hon. Både Jessica och Granen fick priset som årets back. Extremt bra!

Sedan vill jag hylla att de gav årets hederspris till Pia Sundhage. Det hon gjort för kvinnlig fotboll, det har inga andra gjort, ihop. Och Pias tacktal var fint, och så sjöng hon lite också. Som vanligt!

Några ord om vår statsminister Stefan Löfven också. Han brukar inte hålla speciellt roliga tal. Men på galan sade han några vettiga saker.

Han började med att gratta herrarna till VM platsen, och sa "Lycka till i VM, otroligt skönt att kunna säga det". Och sedan sa han "Men det är också många som säger att det är första gången på tolv år som Sverige är i VM. FEL. Vårt damlandslag har varit i VM under tiden, och gjort det riktigt bra dessutom".
Tack och bra jobbat Löfven, även om du fick en lapp med vad du ska säga. Han fick det att låta trovärdigt.

Sedan var det dags för årets Diamantboll och Guldboll. Det första chockerande var när de började med Guldbollen. Det brukar alltid avsluta galan. Men nu avslutade de med damerna, och det är fint ändå!

Guldbollen, gick för första gången på jäkla många år, inte till Zlatan. Men fortfarande till Sveriges herrars lagkapten. Andreas "Granen" Granqvist. Det är tydligen en känslig sak att prata om, så jag nöjer mig med att säga att jag är nöjd.

Diamantbollen gick till Kosovare Asllani. Älskade Kosse. Underbara människa. Hon berättade att hon som sexåring fick höra av en släkting att tjejer inte ska spela fotboll. Och att en lärare på högstadiet sade åt henne att sluta spela fotboll, för att hon aldrig kommer kunna försörja sig som fotbollsspelare. Kosse berättade att det fick elden inom henne att tändas. Och tack för det! Din eld får gärna brinna ett tag till!

Ursäkta mig, men hur jäkla snygg var inte Caroline Seger (till höger) i kväll?


Bilderna här ifrån: https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/J1WBj7

Likes

Comments

Kanoners kul en fredag i november. En vattenledning har gått sönder, så familjer i sådär 15 hushåll får hämta sitt vatten här i några dagar. Och av någon anledning är det jag som ska hämta in allt vatten här hemma.

Min mamma är dock galen. Hon fick panik efter en dag utan rinnande kranvatten, för att hon inte fick tvätta håret. Kom igen...

Jag har inget problem med att inte kunna tvätta håret. Men jag inser hur bortskämd man är med att ha vatten direkt i kranen. Så när vi får tillbaka vattnet, då ska jag älska kranvatten. Jag ska uppskatta det mer än någonsin. Och jag ska göra det resten av mitt liv, varje dag jag får ha rinnande vatten inomhus.

Likes

Comments

Bara de coolaste brudarna från Luleå Hockey. Bild från ett journalistjobb under sommaren 🤗

Likes

Comments

Jag har suttit och varit nervös i 90 minuter, men tillslut gick slutsignalen. Och Sverige har tagit sig till VM.
Att säga att Sverige hade tur är respektlöst. De spelade inte fint, men de spelade tillsammans. De stod ihop, och allas defensiva insats var helt makalöst.
Andreas Granqvist har lyckats så fantastiskt bra som lagkapten, och nu nådde han VM.
Att säga att matchen var tråkig är också respektlöst. Den var allt annat än tråkig. Matchen var den mest spännande som herrarna någonsin spelat.

Likes

Comments

Det är så typiskt mig.. Nu har jag på 4 dagar sett 30 timmar serie. Bron. Så där några år efter alla andra.

Jag kommer kolla på den igen, så jag får med allt. För det är ytterst sällan som jag kan kolla på något utan att spola framåt. Jag vet inte varför jag gör det. Det känns bara som en tvångstanke jag fått. Men annars var bron bra. Riktigt, riktigt bra. Jag älskar Saga Norén. Hon är bara helt magisk. Och till dem som säger att hon inte har känslor, så säger jag bara nej. För det har hon, men hon är inte så bra på sociala koder bara. Så var jag som barn. Exakt som Saga. Jag kunde kläcka ur mig vad som helt, utan att tänka mig för. Men det följde inte med mig upp i åldern. Det försvann väl när jag skulle börja skolan som sjuåring. Då kunde jag plötsligt läsa av sociala koder, och förstå ironi. Men jag älskar ändå Saga Norén. Jag älskar kvinnor med stark karaktär, och annat går det ju inte att säga om henne.

Kanske skulle jag skriva det jag kommer skriva nu, först av allt. Men nej. Jag ville få ur mig det där om Bron innan jag skrev något annat.
Det finns som vanligt ingen logisk förklaring till varför jag bestämmer mig för att blogga efter månader av uppehåll. Ingen mer förklaring än att det är skönt för mig att skriva, och få rensa hjärnan på tankar. Jag vet inte hur ofta jag kommer skriva. Men jag är arbetslös, så några direkta hinder finns det väl egentligen inte. Inga mer än hur jag mår. Men det ska jag inte skriva om här. Det får blir senare, och jag ens gör det.


//Henriette

Likes

Comments

På måndag publiceras mitt reportage med Alice Sjömark på NSD och Kuriren. Jag skulle bli jätteglad om ni ville läsa det :)

Likes

Comments