Jag har valt att denna blogg ska handla om PSYKISK OHÄLSA.
Det finns så många, som mår dåligt mer eller mindre.
Faktum är att, alla har mått dåligt någon gång! Precis som att man har varit glad också.
vi pratar gärna bara inte om det jobbiga. Kanske för våra närmaste vi känner.
Men oftast kan man prata öppet om att man måste gå på ett läkarbesök för att man har brutit foten. Eller att man blivit sjuk och fått feber, så måste man ringa och säga till skolan eller jobbet.
Då säger de i nåt med stil att, man får vara hemma.
Men om man mår psykiskt dåligt, så ska man prata med en psykolog. Eller att man ska rycka upp sig, man kanske förlorar vänner eller inte tas på allvar. Även om man är kille eller tjej. Ung eller vuxen.
Allt man vill är att någon kunde förstå, så att man inte känner sig ensam. Så man kunde prata om det och kunna vara mer öppen med sina känslor, som man har när man mår bra.
Eller när det hänt något, som man är glad över. t.ex. att man fått ett jobb eller att man åkt utomlands.
Instagram brukar vara ett sånt ställe där man inte visar alla sidor av sitt liv, för att man vill visa hur bra man har det.
Men bakom kameran så kanske man ser en människa med trasigt psyke, som baseras på prestation.

Jag tycker självklart inte att man jämt ska gå ut och klaga och prata om precis alla sina problem. Men jag tycker man borde få kunna prata km vadsomhelst. Att ingenting ska vara tabu.
För vi är trotts allt väldigt lika vi på jorden, mer eller mindre.
Tänk om alla kunde bidra med sina erfarenheter och hjälpas åt. Som en familj. Inte döma varandra, trycka ner eller se ner på. Alla kan inte alltid vara starka, vi är också svaga och har rätt att få vara det också och få hjälp och stöd.
Något jag lärt mig under mitt liv är att alla har sin egna lilla ryggsäck. Med minnen, erfarenheter. Alla har vi blivit den vi är idag, på grund av det vi har varit med om innan. Enkelt sagt.
En del kanske har haft en jättebra barndom och uppväxt. Blivit uppfostrade på olika sätt, några kanske har haft det någorlunda bra och några har haft det extremt tufft. Man kan inte riktigt mäta sig med någon annan.

Jag tycker alla ska ha rätt till att må bra och dåligt. Men mitt fokus är att det ska bli lättare i vardagen. Man lever bara en gång, varför inte då må bra?

Jag kommer lägga upp lite egna texter och erfarenheter, fakta om olika teman, men den här bloggen vill jag ska vara till för alla. Så om någon känner att de vill dela med sig så får ni jättegärna maila, så kanske jag lägger upp något från er.
Ni får även maila om ni vill bara skriva av er, kanske inte alltid svarar men jag kan försöka.
Jag är dock inget proffs på något, har inte utbildat mig, men jag vill gärna hjälpa till.
Ni kan ju även hjälpa varandra. Kommentera om ni vill!
Är det något mer jag ska ta med? Hör av er.
We do this together <3

Likes

Comments