Ett ord - #girlpower

Nej, jag hatar inte män. Men jag älskar att det kommit ut så många nya grlpwr-kläder! Sjukt snyggt. Här är de senaste som jag har köpt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Boken "kvinnan som gick in i dörrar", skriven av den irländska författaren Roddy Doyle, är beskriven såhär:

"Kvinnan som gick in i dörrar heter Paula Spencer. Hon berättar om sitt liv, om uppväxten i Dublin och om sitt långa plågsamma äktenskap med Charlo. Deras kärlekshistoria är passionerad men grym och hopplös. Han misshandlar henne och hon får ständigt ljuga om att hon gått in i en dörr, eller att hon ramlat i trappan. Paula ser ingen ljusning i eländet utan dricker för att döva smärtan i kropp och själ. Men när hon en dag märker att Charlo börjat kasta blickar efter deras äldsta dotter förmår hon sig äntligen att slänga ut honom. Ett osedvanligt starkt kvinnoporträtt."

För mig handlar boken om en kvinna, som inte kan stå upp för sig själv utan istället lever sitt liv i rädsla. Paula är rädd för sin make, rädd för sin framtid och rädd för vad som kommer hända med barnen. Hon ser sig själv som korkad, dum och värdelös. Paula blir slagen konstant av sin make Charlo, som hon fortfarande beundrar.

Boken är lite gammaldags, med tanke på att den släpptes 1997 på svenska, men den är värd att läsa. Att få lyssna på en kvinnas upplevelser kring misshandel och att leva med rädsla, är något hemskt men samtidigt fascinerande. Paula får nog tillslut och tar till med drastiska metoder för att kasta ut Charlo.

Att kvinnor sågs ner på förr, och fortfarande ses ner på är anledningen till att vi behöver feminism. Det finns fortfarande dom som lever i mansdominerande samhällen, där de inte får gå ett steg utan sin man. Där de godtar att mannen misshandlar kvinnan, och anser att "det var deras fel från början".

Läs boken, den kan vara lite svår att komma in i men den är bra skriven från kvinnans perspektiv, där hon förklarar händelser ur hennes liv som tillslut ledde till katastrof.

Likes

Comments

Vad är det som händer med världen? Seriöst. Är det bara jag som kopplar till Trumps uttalande.....

Men seriöst. Jag har en massa vänner som är på simtävling i Stockholm just nu, där landslagssimmmare som Sarah Sjöström ska delta. Min kompis gick förbi insatsstyrkan...

#openstockholm

Respekt till de som öppnar sina hem och som erbjuder hjälp till de i Stockholm.

Tycker så synd om offren och deras familjer.

Hur kan detta hända...?

Likes

Comments

Får man ta med sig nån? Hur många? Är det fest? Ska vi hångla? Släpp till nån gång sluta krångla....

Det är fest lördag. Och jag är bjuden.

Det kommer totalt runt 12 personer, alla i min ålder. De brukar normalt sätt supa sig fulla och ha askul. Problemet är:

- vad ska jag ha på mig?
- hur ska jag bete mig?
- ska jag dricka eller inte?

Jag har funderat länge på klädval. Först tänkte jag bara ta ett par svarta jeans och ett linne, nivet en sådan typisk "fest-outfit" som inte är för fin men heller inte helt vardaglig. Sedan sa min kompis att alla tjejerna brukar alltid ha på sig klänning på deras fester.... alltså jag i klänning.... FUNKAR INTE? Jag känner mig inte helt bekväm i klänning. Eftersom jag tränar mycket har jag rätt breda axlar och muskulösa armar, vilket gör att så fort jag sätter på mig en klänning utan armar - ser jag ut som värsta bodybuildern. Sedan, äger jag knappt inga klänningar alls! Och de två som jag äger, känns det som om jag går runt och visar röven i.... men det kanske är det som är meningen?

Sedan har jag aldrig umgåtts med de som ska på festen tidigare. Jag vet inte hur jag ska bete mig, ska jag försöka vara mig själv eller verka roligare, skratta mer etc....

Sist kommer frågan om alkohol. Den frågan som förmodligen varje ungdom ställer sig inför en fest, ska man dricka eller inte? Nej jag är inte 18. Borde därför inte dricka, men om alla andra sitter där stupfulla och tycker allting är askul, kanske det inte är så kul för mig.....? Känner mig absolut inte tvingad att dricka, men vet inte hur jag ska göra...

Vad tycker ni? Hjälp mig gärna

#hjälp #fest #alkohol #kläder

Likes

Comments

Just nu sitter jag i soffan och kollar på "snog, marry, avoid", jag undrar vad ni tycker om det programmet? Eller har ni kanske ingen aning om vad det är för något...?

Det är iallafall ett program dit kvinnor kan söka för att få hjälp att hitta en mer modern, "snyggare" och mer anpassad look. Jag har sett avsnitt där personer som tidigare gömt sig bakom hår, smink och oversized-kläder för att inte vilja visa någon del av sig själv. Det kan vara allt från armar till ben, till haka till nacke.

Jag har nämligen lite olika åsikter om detta, skitbra för personer som mår dåligt eftersom självförtroendet stärks efter programmets slut. Men samtidigt, är det inte viktigare att man själv tycker något är fint än om samhället tycker det är fint/anpassat till situationen?

Kanske liten blandning... eftersom de som är med oftast inte har prövat den typ av kläder de får testa i programmet, men ändå.

#snog #marry #avoid #tv

Likes

Comments

Ärligt talat, detta är bland de bästa köpen jag gjort. Att det ens ska behöva finnas sådana här tröjor med feministiska budskap, är sjukt. Jag såg nyligen en artikel om ett par killar som gjort ett gymnasiearbete. De valde att utveckla ett nagellack, och när man stoppade i fingret i glaset med drickan ändrade den färg ifall glaset innehöll några droger. Helt sjukt att världen ens behöver sådana saker, men jäkligt bra att det finns.

Tröjan hittar ni hos ett UF-företag vid namn wondrus uf! Kostade 225kr med frakt, och tror frakten var antingen 40 eller 50 kronor.

Ha en fortsatt bra dag,
mE

OBS bilden är på mig och min tröja. Jag beställde i storlek L (brukar normalt ha storlek S i tröjor men oftast M ifall den är åtsittande vid bysten) för jag ville ha en oversized-look. Den var dock väldigt liten i storleken enligt mig, så rekommenderar att ta en storlek större, men skitfin verkligen!

#feminist #javisst

Också, klev precis av tåget och ett par unga killar hjälpte en kvinna att bära ner hennes väska BÄSTA!!!

Likes

Comments

​Hej mina vänner! 

Hur mår ni alla? Själv kunde jag mått bättre. Idag tänkte jag sitta och berätta för er varför jag inte lagt upp något på länge. Jag har helt enkelt mått skit. 

Sedan en lång tid tillbaka, har jag haft problem med akne. (vill ni ha storytime om det? gilla/kommentera detta inlägget!). Av akne har jag mått väldigt dåligt, jag ser mig själv framför spegeln och kallar mig för ful. Jag känner mig ful. Det är helt naturligt att ha akne! Förstår inte varför jag känner såhär. Jag bekämpade i vilket fall det akne jag hade och det blev bättre, men efter jag slutade använda min receptbelagda kräm (man ska ej använda det över 3 månader). Det kom tillbaka och lika snabbt försvann mitt självförtroende. Jag mår piss över hur min hy ser ut. Men det är en av anledningarna, en annan är det jag tänkte ta upp i detta inlägget - nämligen bråket med min bästa vän som blev för mycket. 

Det var en vanlig tisdag, jag och min kompis hade planerat att cykla till skolan tillsammans som vanligt. Hon hade varit vaken i två timmar, men bara legat i sängen på hennes mobil eller något liknande som gjorde att hon sa till mig "jag ditchar dig, jag hinner inte". Detta fick mig att känna som om hon med flit inte ville träffa mig. Jag ville inte heller cykla ensam, eftersom jag tidigare varit mobbad och ofta fått sitta ensam på både lektioner och raster (storytime om det också?). 

Min kompis skickade en snap till mig och skrev "dagliga dosen av mitt smink blev kaos", eftersom jag var lite sur och ledsen över att hon dissat mig svarade jag tillbaka "dagliga dosen av du kanske borde gått upp i tid istället". Det blev iallafall tillräckligt för att hon skulle bli skitsur på mig, och jag var sur på henne. 

I skolan var allting emot mig. Det hela blev för mycket när min lärare skällde ut mig inför alla, och jag sprang ut ur klassrummet för att låsa in mig på en toa. Jag satt och skrek, grät samtidigt som jag knappt kunde andas. Jag skrev till en annan väldigt nära kompis och bad henne möta mig. Hon tröstade mig och jag mådde lite bättre, så jag gick tillbaka till klassrummet. 

Min lärare mådde dåligt och tog mig till ett annat rum för att trösta mig och be om ursäkt. Självklart förstår jag att han inte menar något illa, men det kom på helt fel dag för mig. Han lämnade rummet men sa till mig att jag fick stanna kvar. Jag stannade och försökte samla mig. Snabbt kom två andra av mina vänner in för att trösta mig och för att få mig att må bättre. 

Men min bästa vän kom aldrig. 

Jag blev jätteledsen och besviken när en av de värsta dagarna av mitt liv var över, eftersom min bästa vän inte hade sagt ett ord till mig. Hon brydde sig mer om våra dagar på snapchat än om hur jag mådde, eftersom nästa dag skickade hon en svart bild där hon bara skrivit "streaks", och inte kollat hur jag mådde. Jag lät våra 636 dagar försvinna. 

Hon skrev till mig och tyckte jag var löjlig för att jag tog bort streaken över ett litet skitbråk, men hon hade inte förstått vad hon gjort fel, hon gör det fortfarande inte. Vi bråkade och bråkade, det slutade med att hon tog bort mig på snapchat och lämnade alla gruppchatter som jag var med i. Vi hade olika syner på vad vänskap var, då jag tyckte att hon borde tröstat mig även ifall jag var sur på henne, för att det är det vänner ska göra. 


Vad tycker ni? Borde jag skriva till henne igen och försöka reda ut det? Vi är från början 4 stycken i vårat "gäng", jag umgås med två av dom nu och hon har bytt. Jag är rädd att våra gemensamma vänner hamnar i kläm..... Vad ska jag göra? 

#storytime #nouw #vänner #bråk #kärlek #hat #livet

Likes

Comments

Jani, dagen är gammal men kvällen är ung. Idag tänkte jag bara skriva en bit från en låt som jag hörde idag, den går såhär "i wish i could bite My tounge and not taste the blood".

Hur djup??? Vad är er första tanke när ni hör detta?

#nouw30daychallenge #musik #deep

Likes

Comments

Åååh som man längtat! Även om musiken och programmet i sig är rätt kasst, kan man inte undgå att längta tills varje gång Melodifestivalen drar igång.

Idag tvingade jag ner min mamma, pappa och bror i soffan med mig för att kolla på årets första melfest. Gud vad mysigt det var. Förutom delen då man undrade om deltagare nr 2 skulle få en nipslip eller när man undrade hur snygg man inte skulle vara i Devetdu's bakgrundsdansares outfit...

Dansarna från skolan var nog det obehagligaste jag sett, till och med mer cringe än Charlottes framträdande och låt.

Vad tycker jag? Ärligt talat. Jag tror på bidrag nr 7, eftersom det är mitt turnummer. Jag tror att det hade något speciellt i sig, och dessutom. Alla säger att en "veteran" som tex Ace Wilder kommer vinne, men hennes låt var inte särskilt bra. Hon står och efterliknar Zara Larsson i både kläderna och håret, för att sedan sjunga en låt om vilken "wild child" hon är. Skulle inte säga "wild CHILD" - jag skulle säga "wild TANT".

Jag vet inte, men tycker det är så fånigt när Artister försöker verka som om de är 15 år, precis som Ace gjorde här. Hon sjöng om sina tonårsproblem, under tiden som hon är långt över tonåren. För mig, som är 17/18 år - känns det bara konstigt att se hennes låt och framträdande, för allt jag ser är en ung kvinna som försöker efterlikna Zara och låtsas vara 15 år igen.

Aja, smaken är som baken. Skulle hellre sett Dinahs låt gå vidare än Ace, men men.

Vem tyckte ni var bäst ikväll? #melfest #melodifestivalen2017 #mello #melodifestivalen

Likes

Comments

Idag har varit en asdålig men bra dag, vet att det är två motsatsord men varför inte? Den börja dåligt, men efter skolan gjorde jag pannkakor och allt gick bra - jag sabbade inte EN ÄNDA PANNKAKA! Sedan var det dags för träning. Gick rätt snabbt idag, och kändes bra. Det bådar gott inför nästa tävling.

Men, var verkligen jättedepp igår och kunde inte skriva något om dagen för låg i min säng och grät hela kvällen. Har ni varit med om något liknande?? Vad gör ni isf åt det? Skriv i kommentarerna nedan!


Hoppas ni haft en bra dag så hörs vi imon!
#nouw30daychallenge

Likes

Comments