Just nu sitter jag i soffan och kollar på "snog, marry, avoid", jag undrar vad ni tycker om det programmet? Eller har ni kanske ingen aning om vad det är för något...?

Det är iallafall ett program dit kvinnor kan söka för att få hjälp att hitta en mer modern, "snyggare" och mer anpassad look. Jag har sett avsnitt där personer som tidigare gömt sig bakom hår, smink och oversized-kläder för att inte vilja visa någon del av sig själv. Det kan vara allt från armar till ben, till haka till nacke.

Jag har nämligen lite olika åsikter om detta, skitbra för personer som mår dåligt eftersom självförtroendet stärks efter programmets slut. Men samtidigt, är det inte viktigare att man själv tycker något är fint än om samhället tycker det är fint/anpassat till situationen?

Kanske liten blandning... eftersom de som är med oftast inte har prövat den typ av kläder de får testa i programmet, men ändå.

#snog #marry #avoid #tv

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Ärligt talat, detta är bland de bästa köpen jag gjort. Att det ens ska behöva finnas sådana här tröjor med feministiska budskap, är sjukt. Jag såg nyligen en artikel om ett par killar som gjort ett gymnasiearbete. De valde att utveckla ett nagellack, och när man stoppade i fingret i glaset med drickan ändrade den färg ifall glaset innehöll några droger. Helt sjukt att världen ens behöver sådana saker, men jäkligt bra att det finns.

Tröjan hittar ni hos ett UF-företag vid namn wondrus uf! Kostade 225kr med frakt, och tror frakten var antingen 40 eller 50 kronor.

Ha en fortsatt bra dag,
mE

OBS bilden är på mig och min tröja. Jag beställde i storlek L (brukar normalt ha storlek S i tröjor men oftast M ifall den är åtsittande vid bysten) för jag ville ha en oversized-look. Den var dock väldigt liten i storleken enligt mig, så rekommenderar att ta en storlek större, men skitfin verkligen!

#feminist #javisst

Också, klev precis av tåget och ett par unga killar hjälpte en kvinna att bära ner hennes väska BÄSTA!!!

Likes

Comments

​Hej mina vänner! 

Hur mår ni alla? Själv kunde jag mått bättre. Idag tänkte jag sitta och berätta för er varför jag inte lagt upp något på länge. Jag har helt enkelt mått skit. 

Sedan en lång tid tillbaka, har jag haft problem med akne. (vill ni ha storytime om det? gilla/kommentera detta inlägget!). Av akne har jag mått väldigt dåligt, jag ser mig själv framför spegeln och kallar mig för ful. Jag känner mig ful. Det är helt naturligt att ha akne! Förstår inte varför jag känner såhär. Jag bekämpade i vilket fall det akne jag hade och det blev bättre, men efter jag slutade använda min receptbelagda kräm (man ska ej använda det över 3 månader). Det kom tillbaka och lika snabbt försvann mitt självförtroende. Jag mår piss över hur min hy ser ut. Men det är en av anledningarna, en annan är det jag tänkte ta upp i detta inlägget - nämligen bråket med min bästa vän som blev för mycket. 

Det var en vanlig tisdag, jag och min kompis hade planerat att cykla till skolan tillsammans som vanligt. Hon hade varit vaken i två timmar, men bara legat i sängen på hennes mobil eller något liknande som gjorde att hon sa till mig "jag ditchar dig, jag hinner inte". Detta fick mig att känna som om hon med flit inte ville träffa mig. Jag ville inte heller cykla ensam, eftersom jag tidigare varit mobbad och ofta fått sitta ensam på både lektioner och raster (storytime om det också?). 

Min kompis skickade en snap till mig och skrev "dagliga dosen av mitt smink blev kaos", eftersom jag var lite sur och ledsen över att hon dissat mig svarade jag tillbaka "dagliga dosen av du kanske borde gått upp i tid istället". Det blev iallafall tillräckligt för att hon skulle bli skitsur på mig, och jag var sur på henne. 

I skolan var allting emot mig. Det hela blev för mycket när min lärare skällde ut mig inför alla, och jag sprang ut ur klassrummet för att låsa in mig på en toa. Jag satt och skrek, grät samtidigt som jag knappt kunde andas. Jag skrev till en annan väldigt nära kompis och bad henne möta mig. Hon tröstade mig och jag mådde lite bättre, så jag gick tillbaka till klassrummet. 

Min lärare mådde dåligt och tog mig till ett annat rum för att trösta mig och be om ursäkt. Självklart förstår jag att han inte menar något illa, men det kom på helt fel dag för mig. Han lämnade rummet men sa till mig att jag fick stanna kvar. Jag stannade och försökte samla mig. Snabbt kom två andra av mina vänner in för att trösta mig och för att få mig att må bättre. 

Men min bästa vän kom aldrig. 

Jag blev jätteledsen och besviken när en av de värsta dagarna av mitt liv var över, eftersom min bästa vän inte hade sagt ett ord till mig. Hon brydde sig mer om våra dagar på snapchat än om hur jag mådde, eftersom nästa dag skickade hon en svart bild där hon bara skrivit "streaks", och inte kollat hur jag mådde. Jag lät våra 636 dagar försvinna. 

Hon skrev till mig och tyckte jag var löjlig för att jag tog bort streaken över ett litet skitbråk, men hon hade inte förstått vad hon gjort fel, hon gör det fortfarande inte. Vi bråkade och bråkade, det slutade med att hon tog bort mig på snapchat och lämnade alla gruppchatter som jag var med i. Vi hade olika syner på vad vänskap var, då jag tyckte att hon borde tröstat mig även ifall jag var sur på henne, för att det är det vänner ska göra. 


Vad tycker ni? Borde jag skriva till henne igen och försöka reda ut det? Vi är från början 4 stycken i vårat "gäng", jag umgås med två av dom nu och hon har bytt. Jag är rädd att våra gemensamma vänner hamnar i kläm..... Vad ska jag göra? 

#storytime #nouw #vänner #bråk #kärlek #hat #livet

Likes

Comments

Jani, dagen är gammal men kvällen är ung. Idag tänkte jag bara skriva en bit från en låt som jag hörde idag, den går såhär "i wish i could bite My tounge and not taste the blood".

Hur djup??? Vad är er första tanke när ni hör detta?

#nouw30daychallenge #musik #deep

Likes

Comments

Åååh som man längtat! Även om musiken och programmet i sig är rätt kasst, kan man inte undgå att längta tills varje gång Melodifestivalen drar igång.

Idag tvingade jag ner min mamma, pappa och bror i soffan med mig för att kolla på årets första melfest. Gud vad mysigt det var. Förutom delen då man undrade om deltagare nr 2 skulle få en nipslip eller när man undrade hur snygg man inte skulle vara i Devetdu's bakgrundsdansares outfit...

Dansarna från skolan var nog det obehagligaste jag sett, till och med mer cringe än Charlottes framträdande och låt.

Vad tycker jag? Ärligt talat. Jag tror på bidrag nr 7, eftersom det är mitt turnummer. Jag tror att det hade något speciellt i sig, och dessutom. Alla säger att en "veteran" som tex Ace Wilder kommer vinne, men hennes låt var inte särskilt bra. Hon står och efterliknar Zara Larsson i både kläderna och håret, för att sedan sjunga en låt om vilken "wild child" hon är. Skulle inte säga "wild CHILD" - jag skulle säga "wild TANT".

Jag vet inte, men tycker det är så fånigt när Artister försöker verka som om de är 15 år, precis som Ace gjorde här. Hon sjöng om sina tonårsproblem, under tiden som hon är långt över tonåren. För mig, som är 17/18 år - känns det bara konstigt att se hennes låt och framträdande, för allt jag ser är en ung kvinna som försöker efterlikna Zara och låtsas vara 15 år igen.

Aja, smaken är som baken. Skulle hellre sett Dinahs låt gå vidare än Ace, men men.

Vem tyckte ni var bäst ikväll? #melfest #melodifestivalen2017 #mello #melodifestivalen

Likes

Comments

Idag har varit en asdålig men bra dag, vet att det är två motsatsord men varför inte? Den börja dåligt, men efter skolan gjorde jag pannkakor och allt gick bra - jag sabbade inte EN ÄNDA PANNKAKA! Sedan var det dags för träning. Gick rätt snabbt idag, och kändes bra. Det bådar gott inför nästa tävling.

Men, var verkligen jättedepp igår och kunde inte skriva något om dagen för låg i min säng och grät hela kvällen. Har ni varit med om något liknande?? Vad gör ni isf åt det? Skriv i kommentarerna nedan!


Hoppas ni haft en bra dag så hörs vi imon!
#nouw30daychallenge

Likes

Comments

Herregud! Jag kan inte tro det. Vi har i skolan jobbat med ett argumenterande tal. Jag valde att prata om "mobilförbud i skolan" - jag är för. Jag repeterade så många gånger inför detta. När jag gick i nian skulle vi med ha ett argumenterande tal, kring vad som var en god människa. Den gången kunde jag inte resa mig upp inför alla och hålla det. Jag bara kunde inte... utan istället fick jag redovisa ensam tillsammans med 2 av mina nära kompisar, bara inför min lärare. Igår kände jag samma press igen. Jag kände att jag inte kunde... MEN, jag gjorde det! Jag drog ut på att börja prata eftersom jag kände att jag behövde ta mig samman lite, men efter ett tag var jag igång. Idag fick jag tillbaka resultatet.

MIN LÄRARE ÄLSKADE DET. Jag fick ett självklart A och min lärare hade ingenting negativt att säga om det. Första gången jag vågar stå inför mer än tre personer och säga vad jag tycker om saker och ting. Kan inte beskriva lättnaden. Detta gjorde att jag kände mig så mycket bättre till mods inför mitt muntliga np i svenska, där vi också ska hålla ett argumenterande tal.

Blev så glad!
Hoppas ni haft en bra dag så hörs vi imorgon
#nouw30daychallenge

Likes

Comments

Okej. Jag tänker inte börja tjata om vilket hemskt liv jag har, för jag har ingen rätt att klaga. Jag har varit lycklig i snart en vecka, men idag kom det fram något jag störde mig på. Det är tydligen så att idag gick mina två bästa kompisar och simmade - utan att både nämna det för mig och bjuda in mig. Eftersom jag är simmare, och älskar att simma vore det ju rätt uppenbart att jag skulle tycka det vore en rolig grej. Även fast jag har mycket träningar vill jag inte vara en sådan som "äh hon har träning ändå, vi behöver inte bjuda henne".

Jag vill inte att folk ska ta för givet att jag inte kan följa med. Eftersom jag efter skolan frågade min kompis om hon skulle gå med hem, och där hon svarade "nej, jag ska vara kvar i skolan lite". Jag frågade varför och fick tillbaka något i stil med "dedu". Jag menar, de är ju ändå mina två bästa vänner som i sin tur är bästa vän med varandra, då kunde de ju åtminstone sagt att de skulle simma tillsammans efter skolan. Dom sa ju det till mig efter dom simmat och när jag frågade återigen. Men känns faktiskt inte så bra att tas för givet.... men jag vet inte, överdriver jag??

Vad tycker ni? Borde dom sagt något innan eller överdriver jag? Skriv i kommentarsfältet vad du tycker!

Förresten, snart dags för #nouw30daychallenge ! Igår fyllde en i min familj år så kunde tyvärr inte blogga... men eftersom de 30 dagarna inte börjar förrens den 1e februari så är det lugnt!

Hoppas ni haft en lika bra vecka som jag ialf, vi hörs imon 😘

Likes

Comments

Jag läste precis världens bästa men kanske sämsta bok. Kan säga att denna boken gjorde så att jag började gråta, den är så hemsk. Jag blir på riktigt äcklad av vissa saker som nämns i denna boken och hur man ser på våldtäkt.

"Hon bad om det", skriven av Louise O'neil handlar om en 18årig tjej som blir våldtagen och blir fotograferad under tiden som hon inte är i medvetande. Det är en bok som visar vilken kamp varenda våldtäktsoffer får gå igenom, och hur enkelt det är att ge upp. Dom borde inte ge upp, det borde inte vara enklare att dra tillbaka än anmälan - än att faktiskt gå till rätten.

"Hon bad om det" är en bok som precis alla borde läsa. Och alla som tycker att den inte är viktig att föra fram - öppna ögonen och se vad som händer i verkligheten.

#boktips #triggered #våldtäkt

Förutom att läsa ut den boken, har jag idag varit på tävling. Det gick bra, kanske inte lika bra som man hoppats men det sitter till nästa gång. Det blev iallafall nytt personligt rekord. Jag har också skrivit en text om just denna boken, kommentera/gilla om ni vill läsa mina åsikter om boken och vad jag anser har hänt, vad konsekvenserna blev och om vad som egentligen SKULLE ha skett om dagens samhälle var någorlunda bra.

Detta var dag 2 av min förstart på #nouw30daychallenge och vi ses igen imorgon!


PS LÄS BOKEN NI KOMMER INTE ÅNGRA ER.

Likes

Comments

Hej. Jag vet att jag varit vääääääldigt dålig på att uppdatera här. Så även på youtube. Jag ber som hemskt mycket om ursäkt! För att kunna få mer motivation till att blogga mer frekvent tänkte jag vara med i denna tävlingen som Nouw håller i. Den går ut på att blogga 30 dagar i streck, och jag tänkte faktiskt tjuvstarta. Tävlingen börjar inte förrens 1e februari, men jag tänkte "varför inte slänga in ett par extra dagar?" #nouw30daychallenge


Som ni har läst i tidigare inlägg, har jag varit väldigt nedstämd och deprimerad på senaste. Jag kan gladeligen uppdatera er med att säga att det känns så mycket bättre! Just idag och denna veckan har varit alldeles fantastisk! Vet inte riktigt vad jag gjort bättre eller vad jag förändrat, men något är det ju ialf. Jag önskar verkligen att jag kunde beskriva den exakta känslan via ord, men det är väldigt svårt... men jag tänkte försöka ialf! Det känns som om allting jag gör går bra. Jag vaknar upp med ett leende, äter frukost, sover längre och går runt hela dagen med mitt leende även fast vi har mycket i skolan och det är stressigt. Jag har även märkt hur simningen gått bättre, då jag fick ett tips från min idrottslärare (tro det eller ej) som fick mig att bli väldigt mycket mer avslappnad.... Har inte testat de så länge men om det fortsätter att fungera så här bra kommer jag definitivt berätta det för er! Kan berätta på dag 30, sista dagen i tävlingen. Vilket jag får till den 2a mars.

Vi hörs imon och får hoppas ni mår lika bra som jag idag!

Likes

Comments