Jani, dagen är gammal men kvällen är ung. Idag tänkte jag bara skriva en bit från en låt som jag hörde idag, den går såhär "i wish i could bite My tounge and not taste the blood".

Hur djup??? Vad är er första tanke när ni hör detta?

#nouw30daychallenge #musik #deep

Likes

Comments

Åååh som man längtat! Även om musiken och programmet i sig är rätt kasst, kan man inte undgå att längta tills varje gång Melodifestivalen drar igång.

Idag tvingade jag ner min mamma, pappa och bror i soffan med mig för att kolla på årets första melfest. Gud vad mysigt det var. Förutom delen då man undrade om deltagare nr 2 skulle få en nipslip eller när man undrade hur snygg man inte skulle vara i Devetdu's bakgrundsdansares outfit...

Dansarna från skolan var nog det obehagligaste jag sett, till och med mer cringe än Charlottes framträdande och låt.

Vad tycker jag? Ärligt talat. Jag tror på bidrag nr 7, eftersom det är mitt turnummer. Jag tror att det hade något speciellt i sig, och dessutom. Alla säger att en "veteran" som tex Ace Wilder kommer vinne, men hennes låt var inte särskilt bra. Hon står och efterliknar Zara Larsson i både kläderna och håret, för att sedan sjunga en låt om vilken "wild child" hon är. Skulle inte säga "wild CHILD" - jag skulle säga "wild TANT".

Jag vet inte, men tycker det är så fånigt när Artister försöker verka som om de är 15 år, precis som Ace gjorde här. Hon sjöng om sina tonårsproblem, under tiden som hon är långt över tonåren. För mig, som är 17/18 år - känns det bara konstigt att se hennes låt och framträdande, för allt jag ser är en ung kvinna som försöker efterlikna Zara och låtsas vara 15 år igen.

Aja, smaken är som baken. Skulle hellre sett Dinahs låt gå vidare än Ace, men men.

Vem tyckte ni var bäst ikväll? #melfest #melodifestivalen2017 #mello #melodifestivalen

Likes

Comments

Idag har varit en asdålig men bra dag, vet att det är två motsatsord men varför inte? Den börja dåligt, men efter skolan gjorde jag pannkakor och allt gick bra - jag sabbade inte EN ÄNDA PANNKAKA! Sedan var det dags för träning. Gick rätt snabbt idag, och kändes bra. Det bådar gott inför nästa tävling.

Men, var verkligen jättedepp igår och kunde inte skriva något om dagen för låg i min säng och grät hela kvällen. Har ni varit med om något liknande?? Vad gör ni isf åt det? Skriv i kommentarerna nedan!


Hoppas ni haft en bra dag så hörs vi imon!
#nouw30daychallenge

Likes

Comments

Herregud! Jag kan inte tro det. Vi har i skolan jobbat med ett argumenterande tal. Jag valde att prata om "mobilförbud i skolan" - jag är för. Jag repeterade så många gånger inför detta. När jag gick i nian skulle vi med ha ett argumenterande tal, kring vad som var en god människa. Den gången kunde jag inte resa mig upp inför alla och hålla det. Jag bara kunde inte... utan istället fick jag redovisa ensam tillsammans med 2 av mina nära kompisar, bara inför min lärare. Igår kände jag samma press igen. Jag kände att jag inte kunde... MEN, jag gjorde det! Jag drog ut på att börja prata eftersom jag kände att jag behövde ta mig samman lite, men efter ett tag var jag igång. Idag fick jag tillbaka resultatet.

MIN LÄRARE ÄLSKADE DET. Jag fick ett självklart A och min lärare hade ingenting negativt att säga om det. Första gången jag vågar stå inför mer än tre personer och säga vad jag tycker om saker och ting. Kan inte beskriva lättnaden. Detta gjorde att jag kände mig så mycket bättre till mods inför mitt muntliga np i svenska, där vi också ska hålla ett argumenterande tal.

Blev så glad!
Hoppas ni haft en bra dag så hörs vi imorgon
#nouw30daychallenge

Likes

Comments

Okej. Jag tänker inte börja tjata om vilket hemskt liv jag har, för jag har ingen rätt att klaga. Jag har varit lycklig i snart en vecka, men idag kom det fram något jag störde mig på. Det är tydligen så att idag gick mina två bästa kompisar och simmade - utan att både nämna det för mig och bjuda in mig. Eftersom jag är simmare, och älskar att simma vore det ju rätt uppenbart att jag skulle tycka det vore en rolig grej. Även fast jag har mycket träningar vill jag inte vara en sådan som "äh hon har träning ändå, vi behöver inte bjuda henne".

Jag vill inte att folk ska ta för givet att jag inte kan följa med. Eftersom jag efter skolan frågade min kompis om hon skulle gå med hem, och där hon svarade "nej, jag ska vara kvar i skolan lite". Jag frågade varför och fick tillbaka något i stil med "dedu". Jag menar, de är ju ändå mina två bästa vänner som i sin tur är bästa vän med varandra, då kunde de ju åtminstone sagt att de skulle simma tillsammans efter skolan. Dom sa ju det till mig efter dom simmat och när jag frågade återigen. Men känns faktiskt inte så bra att tas för givet.... men jag vet inte, överdriver jag??

Vad tycker ni? Borde dom sagt något innan eller överdriver jag? Skriv i kommentarsfältet vad du tycker!

Förresten, snart dags för #nouw30daychallenge ! Igår fyllde en i min familj år så kunde tyvärr inte blogga... men eftersom de 30 dagarna inte börjar förrens den 1e februari så är det lugnt!

Hoppas ni haft en lika bra vecka som jag ialf, vi hörs imon 😘

Likes

Comments

Jag läste precis världens bästa men kanske sämsta bok. Kan säga att denna boken gjorde så att jag började gråta, den är så hemsk. Jag blir på riktigt äcklad av vissa saker som nämns i denna boken och hur man ser på våldtäkt.

"Hon bad om det", skriven av Louise O'neil handlar om en 18årig tjej som blir våldtagen och blir fotograferad under tiden som hon inte är i medvetande. Det är en bok som visar vilken kamp varenda våldtäktsoffer får gå igenom, och hur enkelt det är att ge upp. Dom borde inte ge upp, det borde inte vara enklare att dra tillbaka än anmälan - än att faktiskt gå till rätten.

"Hon bad om det" är en bok som precis alla borde läsa. Och alla som tycker att den inte är viktig att föra fram - öppna ögonen och se vad som händer i verkligheten.

#boktips #triggered #våldtäkt

Förutom att läsa ut den boken, har jag idag varit på tävling. Det gick bra, kanske inte lika bra som man hoppats men det sitter till nästa gång. Det blev iallafall nytt personligt rekord. Jag har också skrivit en text om just denna boken, kommentera/gilla om ni vill läsa mina åsikter om boken och vad jag anser har hänt, vad konsekvenserna blev och om vad som egentligen SKULLE ha skett om dagens samhälle var någorlunda bra.

Detta var dag 2 av min förstart på #nouw30daychallenge och vi ses igen imorgon!


PS LÄS BOKEN NI KOMMER INTE ÅNGRA ER.

Likes

Comments

Hej. Jag vet att jag varit vääääääldigt dålig på att uppdatera här. Så även på youtube. Jag ber som hemskt mycket om ursäkt! För att kunna få mer motivation till att blogga mer frekvent tänkte jag vara med i denna tävlingen som Nouw håller i. Den går ut på att blogga 30 dagar i streck, och jag tänkte faktiskt tjuvstarta. Tävlingen börjar inte förrens 1e februari, men jag tänkte "varför inte slänga in ett par extra dagar?" #nouw30daychallenge


Som ni har läst i tidigare inlägg, har jag varit väldigt nedstämd och deprimerad på senaste. Jag kan gladeligen uppdatera er med att säga att det känns så mycket bättre! Just idag och denna veckan har varit alldeles fantastisk! Vet inte riktigt vad jag gjort bättre eller vad jag förändrat, men något är det ju ialf. Jag önskar verkligen att jag kunde beskriva den exakta känslan via ord, men det är väldigt svårt... men jag tänkte försöka ialf! Det känns som om allting jag gör går bra. Jag vaknar upp med ett leende, äter frukost, sover längre och går runt hela dagen med mitt leende även fast vi har mycket i skolan och det är stressigt. Jag har även märkt hur simningen gått bättre, då jag fick ett tips från min idrottslärare (tro det eller ej) som fick mig att bli väldigt mycket mer avslappnad.... Har inte testat de så länge men om det fortsätter att fungera så här bra kommer jag definitivt berätta det för er! Kan berätta på dag 30, sista dagen i tävlingen. Vilket jag får till den 2a mars.

Vi hörs imon och får hoppas ni mår lika bra som jag idag!

Likes

Comments

Nu den senaste tiden har jag hunnit med mycket. Jag har fått ett nervsammanbrott pga snapchat, förlorat en bästa vän och som bonus har jag även känt mig mer deppig än vanligt.

Jag vet inte vad som händer med mig. Jag gråter hela tiden, förlorar vänner, orkar inte med vänner, hatar sociala medier mer än någonsin och jag känner mig ensam.

Så här ligger jag i min säng, ensam, gråtandes och olycklig. Med ingen aning om vad jag ska göra för att bli lycklig igen...

Jag är en sån jävla bitch och så jävla patetisk. Om mitt femtonåriga jag hade sett hur jag var nu hade jag varit så jävla besviken.

Likes

Comments

När man är 17 år och har gått ut halva gymnasietiden, börjar det snart lida mot högskola och jobb. Frågan man då undrar är såklart - vad vill jag jobba med? En fråga som jag och många andra ungdomar inte har något som helst svar på.

Jag har ungefär ett år på mig att välja vad jag vill utbilda mig till. Jag har INGEN aning om vad jag vill bli. Jag vet vart jag ska gå, i Kalmar, där jag ska flytta ihop med två av mina absolut bästa vänner. Båda dom två vet redan vilken utbildning dom ska gå och de vet exakt vad de vill jobba med i framtiden. Jag har alltid varit den som kört på "go with the flow" med det mesta. Jag bytte linje på gymnasiet från ekonomiprogrammet till naturvetenskapsprogrammet endast för jag inte tyckte om min klass och ville gå med mina bästa vänner. Det var inget jag tänkte över utan jag körde bara på min magkänsla. Egentligen när jag tänker efter, jag har alltid avskytt matte och jag avskyr allt som har med läxor samt hemarbete att göra. Ganska konstigt att jag går natur då? Svar ja. Det vet jag, men vad gör det? Linjen är så pass bred att det inte spelar någon roll, jag kan bli i princip allt ändå.

Men på högskolan är det en annan sak. Det är då man blir något, får ett certifikat på att man är utbildad. Man kan ju alltid gå flera utbildningar etc ifall man känner att man vill jobba med något annat efter några år eller så, och läsa in de kurserna som krävs för att få ett annat certifikat... men ändå. Den utbildningen jag kollar på är 3 år. Ska jag då ge tre år av mitt liv till något jag inte vill jobba med? Känns väldigt konstigt.

Jag vet inte om jag är ensam om detta, men jag har aldrig haft någon speciell dröm om vad jag vill växa upp och bli. Jag har tänkt på att bli bloggare, youtuber.... ja, det var allt. Jag vill ändra något men jag är för blyg för att ens stå upp för mina åsikter med mitt ansikte. Så grejen är, jag vet inte vad jag vill bli. Jag vet inte vad jag vill jobba med. Helt ärligt hade jag varit överlycklig om jag fått ett jobb på Ica eller något liknande (lol). Varje praktikplats jag varit på har jag kunnat tänka mig jobba på, men man kan ju inte bli allt? Är otroligt avundsjuk på de som verkligen vet vad dom vill bli.


Jag tycker om det mesta. Hur ska jag då kunna välja? Känner du igen dig? Kommentera i fältet nedan om dina upplevelser kring vad du vill bli!

Likes

Comments

Vad gör man egentligen som tonåring? Super? Ligger runt? Röker på? Spelar cool? Skickar nakenbilder? Säger aldrig nej? Bryter reglerna? Blir anorektiker? Skär sig?

Detta är det första som kommer upp i mitt huvud när jag tänker på vad man ska göra som tonåring. Det är snart nyårsafton, en kväll där många inte vet hur dom ska göra. Hur alla tjatar om att dricka, bli full... så full att de spyr, hur de ska röka på, droga sig och hur man ska börja året med ett nytt ligg.

Får man inte en nyårskyss är man lam. Dricker man inte är man en loser. Är man oskuld så är man nunna. Säger man nej till ett ligg eller en nakenbild är man en hora. Säger man ja till ett ligg eller en nakenbild är man en hora. Om man är tjock ska man bli anorektiker. Mår man dåligt ska man skära sig. Ta ut ilskan på sig själv, fundera på hur mycket man ska skada sig själv för det "kassa" livet man har som tonåring.

Hur kan detta gå ihop? Hur tänker dagens ungdomar? Hur tänker dagens samhälle?

Det finns mycket man kan göra som tonåring. I princip kan man göra allting, förutom att köpa ut sprit och cigaretter samt att man kanske inte har ett körkort. Men, vad gör det?

Grejen är det att man ska kunna göra alla dessa grejerna utan att bli kallad för någonting av dessa sakerna.

Vill man skicka nakenbilder - SKICKA DE FÖR DU SER ASBRA UR NAKEN.

Vill du ligga med någon - SE TILL ATT HA DET BÄSTA SEXET EVER.

Vill du vänta på den "rätta" att ligga med - TA DET LUGNT FÖR DEN RÄTTA KOMMER!

Vill du supa dig full - DRICK SÅ MYCKET DU ORKAR.

Vill du inte dricka alkohol - STÅ UPP FÖR DIG SJÄLV OCH VAD DU SÄGER NEJ TILL. Din tid kommer ialf, du behöver inte dricka bara för att du är tonåring.

Det man däremot ska göra, är att följa sitt hjärta. Det finns alldeles för många människor som tänker att de inte kommer passa in om de inte gör vissa saker. De tänker så mycket på vad de ska göra att det bara gör sämre. Istället borde man göra det man vill (till en viss gräns då).

Man är tonåring och borde kunna leva livet utan att bli kallad för saker, vara spontan och göra som man själv känner för i ett ögonblick.

Och till er som skadar er själva, som skippar måltiden bara för vissa omänskliga krav ställs på er - DET ÄR INGET FEL PÅ ER UTAN DET ÄR FEL PÅ SAMHÄLLET. Man kan inte ta ut något på en själv för att få någon annan att förstå att den gör fel. Det är upp till personen. Stå upp för er själva för ni är vackra och perfekta.

Ni som är tonåringar precis som jag, jag älskar er. Tiden är förvirrande. Känslor är förvirrande. Vad man ska göra är förvirrande. Men, följer man sitt hjärta kommer alltid det bästa svaret.

Likes

Comments