Ni vet när livet känns riktigt hemskt, alla färger blir gråa och livet går från lyckligt till deprimerat. Den känslan känner jag just nu. Jag orkar inte göra något i skolan, inte hemma heller för den delen. Allt jag vill göra är att sova. Jag är trött och förstår inte varför. Det går dåligt på min sport också och vi har problem i min förening.

Idag blev min kompis sur på mig, efter att vi pratat om hur lång tid en resa tar. Hennes tog kortare tid och hon kollade nedvärderande på mig samtidigt som hon klämde under min hals. Jag sa sluta, samtidigt som jag "slog"/stötte till hennes arm. Detta var INTE ett hårt slag, utan mer som en liten snabb klapp på armen och hon blev genast sur. Hon sa till mig att "det där gjorde faktiskt ont, min arm är alldeles röd nu". Hon har väldigt blek hy, och har röda pigment på sina armar som gör att dom alltid är röda, där jag då inte såg någon skillnad mot hur de brukar se ut. Hon blev sur och sa inget mer till mig på lektionen, efter vi slutat halvsprang hon ut ur klassrummet och sa inte ens hejdå (vi slutade sen).

Vad gör jag för fel?

Jag kollar på medan allt går bra för mina vänner och allt går dåligt för mig. Det känns som jag inte har någon, ingen som förstår mig. Allt känns dåligt och det känns som om jag gör allting fel. Varje dag håller jag på att bryta ihop och börja gråta. Jag känner det i mina ögon, då de fylls av tårar men jag håller dom inne.

Finns det någon av er som förstår hur jag känner? Isåfall, kommentera nedan eller kontakta mig. Jag hade behövt lite uppmuntring.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Ni vet den känslan man får strax innan en redovisning, hjärtat pumpar, man blir orolig och spänner sin kropp. Den känslan känner jag varje gång någon frågar mig om något, så fort "vad tycker DU?" kommer upp börjar hjärtat pumpa snabbare. Jag är rädd för att säga fel saker, bli skrattad åt och helt enkelt ha fel åsikt. Varje gång när någon frågar mig detta, brukar jag alltid kolla på min kompis och vänta på att hon ska komma på ett bra svar. Jag kan inte leda diskussioner för jag har inga åsikter om politik, krig eller om varför himmeln är blå.

Detta gör vissa moment i skolan väldigt svårt. Jag har alltid haft svårt för att prata inför folk, om man ska hålla tal eller någon typ av föredrag. Varje gång brukar jag skaka så mycket och vara så nervös, att jag flummar bort alla ord och uttryck jag skulle säga från början. När jag gick i nian fick vi i uppgift att hålla ett tal om "vad är en god människa?". Jag hade skrivit det, hållit det för mina två närmaste kompisar och redan då hade jag skakat med rösten. Jag vet inte vad jag ska säga, men det värsta hände. Dagen vi skulle hålla våra tal, kollade min lärare på mig och sa "du får börja", hjärtat börjar genast pumpa och oron växer i magen. Jag säger nej. Jag säger till läraren och alla andra som nu har vänt sina blickar mot mig, "nej, jag klarar det inte". Jag kunde inte hålla det talet inför min klass, jag vågade inte.

Det hela slutade med att jag fick hålla mitt tal, två veckor senare - i ett rum med bara min lärare och två av mina bästa vänner.

Idag hade vi också redovisning i skolan, även om jag är äldre och har utvecklats får jag alltid samma klump i magen. Denna gången stod jag längst fram i klassrummet, tillsammans med mina två bästa vänner. Vi hade gjort ett grupparbete. Jag slarvade bort orden och vissa ord hörde man inte från min del av arbetet. Jag är så rädd.

Varför kan jag inte stå för mina åsikter?

Likes

Comments

Idag tänkte jag öppna mig om en väldigt komplicerad relation, nämligen mellan mig och en fuckboy jag älskar. Anledningen till att jag skriver "älskar" är att jag fortfarande gör det, hur mycket jag än vill sluta. Man kan inte alltid kontrollera sina känslor precis som man vill.

Ur min dagbok:

"Jag vet att det är konstigt att jag skriver detta, men jag älskar *namn*, han får mig att le när ingen annan får det, han ser på mig med sina ögon och bara ler mot mig. Kan inte förklara det, men nu ligger jag i sängen här och ler. Jag älskar honom.

Jag trodde jag skulle ha *namn* förevigt, men idag när *kompis namn* skickade en bild på han och någon tjej så brast det. Jag tog bort hans ask från min webbläsare. Kan inte fatta att jag har förlorat han. I Love him. He's gone.

*namn* skrev 'fan vad jag saknar dig'... jag saknar honom med... som fan...

ASSÅ GUD
*namn* SKREV PRECIS ATT HAN ÄLSKADE MIG MER ÄN VÄNNER. I CAN'T BELIEVE THIS OMG GOD jag saknar honom så."

Anledningen till att jag skriver med capslock är för att det är så jag har skrivit i min dagbok. Jag kan inte förstå allt det jag känner och allt det jag har skrivit. Det är såhär, jag träffade en kille. En underbar kille som verkligen fick mitt hjärta på fall. Men, 3 dagar efter att han hade skrivit att han älskade mig - fick jag reda på att han var tillsammans med en annan tjej som han skrivit med i flera veckor. Jag kunde inte tro det jag såg, och när jag skriver detta ska ni veta att jag kämpar för att inte börja gråta. Men det är i onödan för tårar rinner från min kind i vilket fall.... Efter ett tag förlät jag honom för det. Han började försöka charma mig igen... han skrev att han ville ha mig... han skrev att han älskade mig. Han gjorde min dag och varenda minut av den varje dag. Sen kom det en dag, då min andra kompis (som är bästa vän med killen jag höll på med) berättade om en annan händelse med en annan tjej. De hade tydligen hållt på och gosat varandra och varit på varandra hela tiden. Jag blev förkrossad och återigen föll jag ut i gråt.

Jag kan inte beskriva eller berätta om alla gånger han skrivit att han älskat mig, men där han alltid svikit mig.

Hur kommer det sig att man alltid går tillbaka till samma gamla kille, även när man vet att han inte är bra för en och bara kommer svika en igen?

Jag läser alla kommentarer jag får.

Likes

Comments

Hej. Jag har nyss varit ute och ätit då tanken genast kommer till mig, att de flesta av mina vänner är bortskämda jävlar. Min kompis fick 2000kr av sin pappa bara sådär. Hennes mormor bjuder henne på utlandsresor hela tiden, hon köper hela tiden nya märkeskläder och allting. En annan kompis, köper flera saker inom sin idrott - som kostar två/tre tusen vardera. Jag däremot, får kämpa för att kunna ha råd att äta ute för 175kr 1 gång denna månaden. Jag har 30 kronor kvar på kortet, och det är många dagar kvar tills studiebidraget kommer. Jag har alltid tyckt att jag varit den "fattiga" av mina kompisar, men jag är ALDRIG snål med presenter när de fyller år. Jag har inte råd att gå in på stan en vanlig dag och köpa en tröja, jag har knappt råd att gå in på närmsta Ica för att köpa en läsk och en liten godisbit...

Jag vet att det är fel att tänka såhär, men jag gör det ialf. Gud vad jag avskyr hur personer 1) skryter om vad de köper och vilket märke etc på instagram/snapchat/Facebook ett. 2) personer som köper saker även om man vet att de har hundra andra likadana saker. 3) personer som BARA får pengar utan att förtjäna dom.

Jag vet inte om detta är avundsjuka eller helt enkelt att jag anser att mitt liv är svårare, då priset stiger och kontonumret sjunker. Vad tycker du?

Likes

Comments

Hej. Klockan är 19:40 och jag ligger i min säng. Jag har precis kollat klart på de flesta youtube-klipp som jag inte hunnit kollat på men som kom ut i helgen då jag kom på tanken, tänk om man kunde leva så lätt? Att ha den glädjen som vissa YouTubes har, eller att man verkligen lyckas med vad man vill komma fram till. Jag pratade med en kompis häromdan, och vi båda undrade en sak : "vad hade man gjort om man fötts med naturlig talang? livet hade varit så himla bra". Jag sitter och drömmer om tanken att vara så bra på något - att man kunde vara långt ifrån sitt personliga bästa, men ändå komma imål först.

Alla är olika bra på allting, men jag önskar och hoppas att jag en dag kan börja publicera youtube-videos inom kosmetik, då det alltid varit något jag drömt om. Just nu känner jag att jag inte vågar, att jag inte kan. Tänk om man varit Helen Torsgården? Levt ut sin dröm och varit riktigt bra på det.... jag har aldrig känt den känslan om någonting. Jag är visserligen bara 17 år, men jag har försökt att uppnå mina drömmar på fler sätt än du kan ana.

Vad hade hänt om man helt enkelt varit en naturlig begåvning på någonting? Tycker du jag borde testa publicera en av de sminkvideos som jag redan spelat in en miljon gånger, men som aldrig lyckas lämna mobilen?

Likes

Comments

Hej. Som ni märkt har jag inte lagt ut sedan i torsdags, detta beror på att jag varit på tävling.

Klockan är 21:17 och jag ligger i min säng och funderar.

Denna tävlingen, gick bra för de flesta - förutom mig. Jag var sjuk 1 vecka (samma vecka som det var tävling på helgen) och min kompis var sjuk i 4 veckor (för 2-3 veckor sedan). Min kompis gjorde sin bästa tävling på länge och slog personliga rekord på 10/12 saker. Min andra kompis har kommit tillbaka från en tuff period, och är nästan nere på tiderna hon brukade göra innan. Men, jag... jag står still, eller möjligtvis att det går nedåt.

Det känns som allas tävling gick skitbra, min tävling sög och jag var kass. Är denna sporten verkligen någonting för mig? Om den var det - hade jag inte lyckats då?

Likes

Comments

Hej. Klockan är 21:42 och jag ligger i sängen, funderar på varför jag aldrig hittat en kille. Alla mina kompisar har hittat en kille, någon att va med. Jag har ingen. Jag har aldrig varit med om att en kille i skolan/min närhet försökt "haffa" mig. Aldrig.

Jag känner mig så ensam, otillräcklig, ful, jobbig. Allting på samma gång. Hur kommer det sig? Att jag är ensam och det känns som om jag alltid kommer vara det...

Likes

Comments

Som ni såg på mitt tidigare inlägg, var det min första (frivilliga) kyss. Jag har blivit kysst en gång innan. Detta var sommaren 2010, jag och min kompis var i hennes husvagn. Vi skrek och sjöng på någon låt. Hennes bror (som var 15 år då), var utanför. Han kom in till oss och bad oss vara tysta, vi vägrade. Min kompis gick på toa (i en husvagn använder man den offentliga toan, som låg ca 200 meter ifrån husvagnen), och hennes bror gick in i husvagnen igen. Jag satt där på sängen, och han sa "när jag säger att ni ska vara tysta - ska du svara ja". Jag sa nej direkt, och han lade sig på mig och såg mig i ögonen, han sa "jo det ska du" och reste sig upp. Jag svarade nej igen. Han lade sig inte bara på mig denna gången, utan jag kände hans tunga i min mun. 11 år gammal. När han frågade igen sa jag ja. När min kompis kom tillbaka och började sjunga igen, sa jag åt henne att vara tyst. Jag var chockad och rädd. Varje gång jag ser honom tänker jag tillbaka på detta och frågar mig själv samma sak. 

Kommer han ihåg det? 

Likes

Comments

​Idag tänkte jag publicera två sidor från min dagbok, dessa sidorna skrev jag gråtandes. Jag tänkte att jag inte var bra nog för honom. 

"Right now I'm really sad. Look, första dagen på gymnasiet (började på en annan linje än den jag går nu), var det en kille som caught my eye. Denna killen fick smeknamnet 'han snygga på ---'. I mars 2016, den 3e träffades jag och han på en fest. En artist skulle precis uppträda och publiken taggade igång. Samtidigt som artisten började komma fram, knackade någon på min axel. Jag vände mig om och han började kyssa mig. Efter några minuter tog vi en andpaus och han frågade 'du går på *denna linjen* va?'. Jag svarade 'ja, och du går på *denna linjen* va?'. Han nickade och sade 'jag heter *namn*'. Jag kollade honom i ögonen och sa '*mitt namn*'. Sedan fortsatte vi kyssas i ungefär en halvtimme, samtidig som vi snubblade runt på golvet (OBS han var full, jag drack ingenting). Han avbröt då och då för att kolla mig rakt i ögonen för att sedan kyssa mig på pannan, kinden och näsan. Efter artistens uppträdande var klart skildes vi åt, då uppträdandet tog slut och vi gick till våra vänner. Jag berättade att jag hade strulat med *namn*, och vi åt lite för att sedan gå tillbaka in på dansgolvet. Det första jag ser är *namn* kyssa en annan tjej. Efter denna kvällen fick jag reda på att han strulade med ytterligare en tjej, denna gången en av mina klasskompisar. Det enda jag vill är att han ska skriva och att vi ska skriva och att vi ska prata irl. Ty för ännu en fuckboy. I've been there all night, I've been there all day. Boy, you got me going side to side. Varför vill jag alltid ha någon som inte vill ha mig? Jag vill ha *namn*. Men om han ville ha mig skulle han skrivit till mig (vi har skrivit mycket efter denna kvällen men senast var för två månader sen). Jag mår hemskt. Gråter varje dag. Har aldrig mått såhär dåligt. Jag vet inte ens vad jag ska göra."

Jag och *namn* skrev med varandra ungefär 3/4 dagar i veckan i somras. En dag, bara slutade han. Jag vill ha honom, men han vill inte ha mig. Vad ska jag göra?

Likes

Comments

​Hej igen. Jag vet att jag skrivit mycket idag, men jag har mycket att tänka på. På en sida i min dagbok har jag skrivit följande text: 

"Mobiler har helt tagit över vardagen, vilket inte borde ha hänt. Hur kunde vi inte uppskatta världen utan mobiler? När 6-åringar går runt med den senaste mobilen, hur tänkte föräldrarna då?" 

När jag skaffar barn ska jag inte ge mitt barn en mobil förrens jag märker att han/hon är redo. För min högsta önskan är att alla ska sluta upp och leva sitt liv genom sin mobil. Gå ut genom dörren, upptäck världen, ha kul. Jag vill inte att min 6-åring ska pilla med sin mobil, istället för att vara ute i solen och bygga sandslott. 

Likes

Comments