Header

Just nu ligger vi i sängen och ska snart till att sova!  Wilma ligger i sin säng sen ett par timmar tillbaka. Idag har vi varit och handlat lite till altanräcket. Vilken  djungel de är att välja både vad man ska ha för räcken, kryss eller liggande ribbor och sen vad man vill ha för material och färg. Det blir iaf liggande och i vitt med impregnerde stolpar och överliggare. Mamma ville så gärna komma med mat till oss allihopa. Jag fick snickra ihop ett litet bord då vi inte tagit dit något än, men snart!!  Hon bjöd på lassange och mmm så gott!

I fredags så hade vi vår första besiktning av huset och efter några om och men så godkändes det! Nu i morgon bitti så är det förhoppningsvis den sista! Vi har många punkter att ta upp men bara en som kan hindra oss från att flytta in, men de visar sig!
Jag är så himla nervös, tänk alltså, tänk om vi kan få flytta in i veckan eller kanske redan i morgon? Fjärilarna man har i magen.. De är som om man är nykär! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Igår mös vi med Wilmas mormor hela dagen! Först åkte vi och växla mynt på banken,  jag lovar er, de va en process i sig! Efter typ en 10 minuter så ropar en bankkvinna från andra sidan rummet
-Du måste vicka ned pengarna i hörnet! 
Jag kan inte skylla på dagens teknologi heller för de här var något som hade kunnat finnas på "stenåldern".  Pengarna blev växlade och vi fick oss ett gott skratt i alla fall! 

Sedan åkte vi till Hela människan och kikade! Både lunch och middag bjöd hon på. Vilken lyx det är att komma hem och få äta sin mors mat ibland!

Nu har denna dagen snart passerat och W sover för natten. Vi har varit sällskap till Wilmas farfar vid huset ett par timmar! Nu är hantverkarna där och donar förfullt, vilken lycka! Dock så är det mycket som saknas i leveranserna så de är ganska tröttsamt för dem att arbeta när det alltid blir något stopp i deras planering. Altanen börjar ta form och den blir stooor!  W har prov krupit och godkännt den!

Likes

Comments

Wilma har nu haft sin tredagarsfeber och haft lite utslag på mage och rygg! Jag badade henne i citronvatten som jag fick som tips (hade tänkt göra citronomslag annars) men badet är ju lite enklare nu när hon är så liten! Mycke riktigt gick febern ner och slapp använda onödigt användande av Alvedon! Rekommenderas starkt!

Ursh vad jobbigt de är att se dom små liven så påverkade när de blir sjuka!

Midsommarhelgen spenderades i Klackskär i Östhammar tillsammans med T's släkt! Vi fick en plats mitt på stranden, så himla mysigt med solnedgång, ljudet av badande människor mitt i natten, skratt och musik! Dock var vi bara i husvagnen när det var sovdags då de andra hade sina husvagnar på andra sidan campingen! W sov som en kratta nästa hela helgen så jag var lagom trött.. Men de var supermysigt. Vi delade säng alla tre och W hade en tendens att klättra sig till sömns, hon skulle prompt klättra i ansiktet och de resulterade i andnöd ett antal gånger då hon la sig med hela magen över mitt ansikte! Hon var upp i fönstren, drog mig i håret, ställde sig upp, gjorde hennes utmattade chester genom att slänga sig framåt (dyker) ner i kudden, madrassen, ja överallt, hon blundar och ser ut att somna men då kastar hon sig upp och fortsätter klättra och sen samma visa igen med dykning ner i kudden, tills den gången hon verkligen somnar! Det ser så otroligt roligt ut när hon gör så!


Nu har vi iallafall betalat mockfjärdshus pengar vi inte skulle behöva för att få alla hantverkare på plats igen. De känns lite skitsamma om vi förlorar just dom bara för att få flytta in någon gång.. De sista fakturorna har redan försvunnit tack vare kompensationen men om vi får pengar utöver, eftersom veckorna fortsätter att ticka på nu när de är betalda vet vi inte! Vi har börjat med altanen nu också, det kommer bli så himla bra.

Likes

Comments

Jag är så slut i mitt huvud, de tär verkligen att inte ha ett hem. Man ser ett hus som är 40 timmar ifrån att vara klart. Som är två kilometer ifrån där vi bor nu. Att flytta in känns så långt borta. Vi trodde att de skulle rulla på nu men efter en vecka med hantverkare i huset så står det stilla igen och mockfjärdshus säger upp folk, pengarna som vi får som ersättning vet vi inte ens om vi får, alla försäkringar upphör om om vi bryter kontraktet för att färdigställa huset själva. Att ta in en jurist för att få tips kommer kosta därefter. Tror ni att man har ett stabilt humör? Nope. Jag har inget minne kvar, orken är slut, humöret är långt ner i jorden någonstans, tyst, tråkigt och bitter. Välj aldrig någonsin Mockfjärdshus om ni vill må bra, ha ett tryggt husbygge och ett hem.

Jag tycker så himla synd om dem runt mig, speciellt W som får en mor som är engagemansslös och få-ordig och hennes pappa får ta irritationen, aggen och en värdelös flickvän runt sig. Mitt samvete ligger på minus. Jag får tvinga mig själv att göra saker som vanligtvis fyller på mina energidepåer, de funkar ett tag men de tar snabbt slut när man ska tillbaka till verkligheten.

Jag vill inget hellre än att ha ett hem, där jag kan vakna mitt i natten utan stress över att inte väcka andra för att W vill ha mat. Att kunna ha en dålig dag utan att klistra på ett leende, att kunna gå "naken" ut i köket för att dricka vatten. Att kunna lämna saker efter mig för att 12 timmar senare ta bort dom, allt detta utan att känna stress. Förstå mig rätt, jag är oerhört tacksam över att människor öppnar upp sina hem men jag är så otroligt less och trött på att ta hänsyn till allt detta ovan.


Likes

Comments

Ja som ni har märkt så ekar det här inne! Är inte så motiverad till att skriva om jag ska vara ärlig! Förhoppningsvis så återgår det till det normala när vi har fått vårt förbannade hus! Det som har hänt den senaste tiden som kan vara värt att ta upp är att Wilma har 8 gaddar, kryper nu förfullt sen några dagar tillbaka, väger ca 8500. Hon är inne i en period där hon ska vara den personen som skall vara i centrum, fastklistrad annars grinig, äter dåligt där av dålig viltuppgång plus att hon rör på sig förfullt så jag är inte ett dugg orolig! Hon flörtar och härmar alla, försöker ställa sig upp mot saker och granskar varje smula som hon hittar på vägen. Hon är lite som en on/off knapp, antingen jätte glad eller jätte arg.

Angående huset så får vi en summa varje vecka i ersättning och snickarna är äntligen på plats!! Om några veckor ska vi vara hemmastadda, så sjukt! Blir alldeles pirrig av tanken!

Vi har flyttat från min systerdotter och bor numera hos mina svärföräldrar i källaren, Tobbes bror bor i husvagnen utanför, stackarn. Som tur är så verkar han trivas ganska bra där, ingen som ser när han somnar och får vara ifred, haha.
Katterna stannade dock kvar hos min systerdotter för att de ska slippa anpassa sig två gånger om.

Jag ska bjuda på några bilder men det kommer i inlägget efter de här, håll utkik!


Likes

Comments

Likes

Comments

Nu har påsken varit här och är nu förbi! Påsken såg lite annorlunda ut i år. Vi brukar vanligtvis åka till Härjedalen för att åka skoter, pimpla, umgås och bara vara. I år var det meningen att fixa i huset då vi skulle vara nyinflyttade. Istället packade vi ihop saker i lägenheten och körde bort ett lass, donade i garaget och umgicks med mina svärföräldrar och T´s farmor och farfar i rasbo, vilket var jätte mysigt!

Vi vet fortfarande inget nytt ang huset, ersättningar osv. Vi ska bo hos min systerdotter och hennes kille och dit flyttar vi in på fredag nästa vecka (tror vi). Vi ska dit och äta mat ikväll och prata om detta. Vi har beställt flyttstäd till den 30e, den 29 har min kära svärfar 50års fest och Wilmas gudmor ska ha henne för första gången som sovsällskap. Fullt upp den helgen så vi hoppas att de ska gå bra att flytta in då. Jag har erbjudit mig att vara hundrastare och att maten ska stå på bordet när alla kommer hem.

Igår var jag och Wilma till garaget och bjöd svärfar på kaffe som var där och drog el. W somnade och jag kunde hjälpa till och isolera klart, så mycket de gick. Alltså jag älskar att göra sådant, de är så himla kul. Om jag inte hade valt att bli undersköterska så hade jag blivit snickare, garanterat.

När W vaknar från sin förmiddagsvila så tänkte jag traska runt sjön här, fortsätta packa ned lite saker och äta lite lunch! Nu på morgonen har vi inte gjort så mycket, vi har duschat och busat lite i sängen. Tösen vägrade frukost då hon vaknade för mat vid 7 i morse. Det går så himla bra för W nu att sova nästan utan uppvak, hon brukar vakna vid 11-12 på natten för att få nappen i stoppad. Hon äter bara en gång och det är runt 5-6, normala fall. Hon är så duktig min lilla tös. Hon anpassar sig så bra till allt. Hon somnar i höga ljud, äter allt, och för det mesta alltid glad. Hur kunde vi få sådan tur och få just dig? Lilla hjärtat!

Likes

Comments

Ja idag skulle vi ha fått flytta in i huset men det återstår ca 2,5 effektivt jobb i huset och då ska inga leveranser krångla och hantverkarna ska få betalt. Dock får inte hantverkarna betalt för att husfirman inte får röra sina pengar. Utan pengar i plånboken så förstår jag varför det inte är någon där och jobbar. Ett stort MEN, vi blir hemlösa. Vi har sagt upp våran lägenhet då vi hade ett datum vid inflytt, idag. Så vart tar vi vägen ? Inte en blekaste aning, men de löser sig alltid. Med försäkringar och sådant så skall de täcka just sådana här problem, men husfirman vill väl inte ta sitt ansvar. De kommer att ta in en jurist för att se om dom kan slippa undan med magasinering av alla våra saker, boende och ersättning.

Planen är väl att kanske bo i husvagn så länge, det handlar förhoppningsvis inte om en allt för lång tid, ett par veckor. Men de störta problemet är katterna, vad ska katterna vara?

Såhär ser det ut i köket, ofogat. Men nu ser man hur det kommer att bli! Vi har kommit en bit på vägen med garaget. Så oerhört tacksam för all hjälp vi får, man vet inte längre hur man ska tacka, när man har nya saker att tacka för i princip jämt. I morgon får vi hjälp med tomten också. Vi ska dit med fyllnadsmassor på baksidan för att sedan kunna lägga på matjord och sedan så gräs.

Wilmis växer och blir så stor, lite för fort! Hon har tre tänder och två till på g. Hon har börjat härmas och gör grimaser. Jag försöker att vänja av henne från att äta så många gånger på nätterna, vilket går väldigt bra måste jag säga. Hon hasar sig bakåt men har inte lärt sig att krypa än. Igår började hon med att böja på benen som om hon ville hoppa upp och ned i knät, förstår ni? som dom gör i hoppgungan. Hon har fått lite mer hår, vägde sist när vi var hos bvc 8330 g och 67,5 cm lång. Är hon trött så får man inte gå ur hennes synfält utan att hon blir ledsen. Hon älskar bananglass med bär, dricka ur petflaskor och vill gärna smaka allt en annan äter!

Likes

Comments

Nu har hon vänt sig för fjärde gången och vaknar nu mer 1-2 gånger om nätterna så det går framåt och i rätt riktning.

Idag kom golvet, köket, socklar, dörrar och garderober till huset. Dock är det långt ifrån till att de kan läggas golv, sättas in kök ställa garderober på plats och sätta dit socklarna och dörrarna. De kommer alltså bli sjukt trångt för målarna som ska dit i morgon? Planeringen av allt i huset suger, påverkar detta oss? Nej men de stackarna som har detta som sin arbetsplats.

W sover och jag inväntar karln så jag kan få mat i magen. Jag har precis pratat med vårdcentralen och en läkare ringer upp i morgon för att de vad som kan göras och uteslutas! Det var meningen att jag skulle vara barnvakt idag men jag har noll energi! Ibland orkar jag inte ens med W fast hon oftast är stillsam och glad. Kroppen värker, sömnen sviktar, humöret är rakt upp och ned, svettningar och frossa. Ja listan kan göras lång. Helgen har förövrigt varit jätte bra förutom min energi, men man på något sätt lägger i en växel som egentligen inte finns och man är ett någorlunda sällskap! Lilla familjen var på middag hos ett par vänner och det blev ett väldigt kort besök då jag knappt kunde hålla mig vaken. I lördags hade vi sleepover gäster som delade på soffan. Vi grillade, drack någon öl och kollade på melodifestivalen, det blev en tidig kväll även här! Vi firade även min systerson igår som har gått och blivit 17år. Vart tar tiden vägen?? Snart är jag gammal och gaggig och har löständer som glappar när jag äter..

Nu vaknat tösen så nu är det nog skrivet. Ha det bra så länge!

Likes

Comments

Ja.. då var det våran tur, vi har haft inbrott i huset! De har plockat på sig saker för 25 000 kronor. Polisen hade varit där vid 9 tiden idag för att säkerställa bevis. De positiva i detta negativa är ju att de har varit snälla nog att inte förstöra något i huset och inflyttningen kan fortfarande ske det tidsbestämt datumet som vi har. Varför kan man inte bara låta varandras saker vara? Så himla himla tråkigt. Vi får hoppas att de är första och sista gången de händer! De är nog dags för husfirman att installera larm i huset nu.. som de var sagt från början dessutom?

Nog om tråkigheter! Wilma vände sig för andra gången igår, hon har alltså inte lärt sig detta ännu. Är jag stressad för att läkaren på BVC säger att bebisar borde kunna det vid sex månaders kontrollen? Absolut inte. Jag tänker inte stressa och tvinga mitt barn till något. Hon har hela livet på sig att lära sig en massa hon kommer att ha nytta över. Jag är inte ett dugg orolig för hennes utveckling, som vissa verkar ha ibland..
Hon har haft jätte problem med magen och vi kämpar på! Vi har backat med matportionerna då detta gör henne förstoppad, inte så kul då hon har en tendens till att vara matvrak! Hon älskar mat, precis som sin mor.

Apropå mat! Jag och T försökte oss på att göra plankstek och allt där till, dock utan plankan. Det blir super gott ändå. Vi åt inte bara detta denna helg, vi åt grillat hos min syster. Tror jag aldrig har varit så tyst vid ett matbord, så in i norden gott!

Vi eldade lite ris på tomten från träden vi fällde sist. Vi ska väl till att börja fylla tomten med jord så att vi får en någorlunda rak gräsmatta. Har fått små plantor med tomater och paprika av min syster som man kan tro är född med gröna fingrar! Har en vision om hur vi kommer kunna plocka våran sallad i trädgården i sommar, en och en annan potatis och massa bär och liknande.

Här kommer en liten bebisfotobomb!

Likes

Comments