Header
View tracker

Ja i lördags var vi ute och skulle skaka våra lurviga. Men musiken var en stor besvikelse. Man tänkte väl att de skulle spela likvärdig musik, inte hårdrock.. Så mycket dansade blev det inte! När trubaduren slutade spela vid typ 02:20 då gick vi upp och dansade! Musiken var absolut en stor besvikelse men i mitt sällskap kunde vi inte ha tråkigt så det var helt klart godkänt! Vi träffade en snubbe som var en klon av min bror i både utseende och personligthet! De enda som skiljde dem åt var hårfärgen. Häftigt!

Hur mådde jag dagen efter på Wilmas första advent då? Jag var skit trött, jag kom hem vid 4 så de var kanske inte så konstigt att man hade påsar under ögonen då! Inte är man van att vara uppe så sent i alla fall. Vi blev bjuda på första advents middag hos svärisarna vid halv 5. Kött och potatisgratäng går alltid hem! När vi kom hem igen började vi att plocka undan för att göra plats åt julen!

Nu ligger W och sover. Jag hade tänkt att åka att bada idag men har ont i äggstockarna bara av att jag går. De dunkar i dem som huvudet brukade kunna göra när man hade haft lite för kul dagen innan, när de känns som hjärnan sitter lös och far lite hur som innanför skallbenet!


Mammas 4 månaders bebis!

I morgon kommer mamma! Vi ska till både Heby och Sala för att gå runt på secondhand butiker.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Ja, tant ska ut på galej, skaka sin lurviga! Den här utgången har varit planerad sen w föddes och varför? Jo för att Nordman skulle komma till Etage! Jag har fasat för att mina festprinsessor ska ha blivit sjuka och varit tvungna att ställa in. Istället ställer NORDMAN in.. asså vad är oddsen. Fan.

Vi var ute förra året när Nordman spelade och vi ville göra en favorit i repris. Jag, min systerdotter och hennes vän. Men eftersom jag har taggat för att gå ut och dansa så länge så ville jag inte avboka heller. Jag suktar lite efter egentid nu när jag också har vetat om den här dagen länge. Jag är inte ute efter alkoholen, den är ganska betydelselös. Jag vill bara ut och dansa, träffa folk och skratta så jag får ont i magen. De är vad jag vill att min kväll ute ska leverera.

Likes

Comments

View tracker

Precis vad jag menar! skrik. 

Min kära man är fortfarande och jobbar på sitt andra jobb, själv sitter jag nu i soffan och undrar vafan hände?

Wilma började skrika från ingenstans och de brukar hon kunna göra när hon är övertrött men då har de gått att lugna henne. Ikväll gick de inte! Hon har aldrig gråtit så mycket så de har kommit tårar men ikväll var de krokodiltårar, skrik och andnöd. Jag trodde nästan att hon skulle svimma av för att hon var så ledsen vilket gjorde det svårt att andas för henne. På de här så vänder jag på ungen(har henne på axeln) och hon har blod i hela munnen, ansiktet och min tröja har även den blodfläckar på sig. Nu blev jag nervös och går in på toaletten och tänder lampan för att se vart blodet kommer ifrån. Hon har lyckats haft sönder eller gjort illa överläppen, strängen mellan läppen och tandköttet på min dragkedja på tröjan. Jag kan andas ut. Men ungen går inte trösta på något sätt. I dom här tillfällen så känner man sig ganska hjälplös och otillräcklig och man ööönskar att hon skulle börja prata och tala om för mig vad jag skulle göra för att få henne nöjd med tillvaron eller tala om vad hon ville jag skulle göra för henne.

När hon lugnat ner sig, vilket tog typ en timme. Så gosade vi en stund och hon log och pratade. Så himla märkligt.. från att skrika så man tappar andan till att från ingenstans vara glad och pratsam? Hon fick lägga sig i sin säng för att sova. Innan hon äntligen somnade så hade jag varit där kanske 10 gånger för att stoppa i nappen och klappa om henne när hon knorrade.

Mamma älskar dig!

Likes

Comments

Nu har vi för första gången badat på badhus och detta blir inte sista gången! Det var ju en liten process i sig innan man kom i plurret om man säger så. Man var blöt innan man hann gå i vattet, satan så varmt! Vi la ungarna på våra ytterjackor och sen turades jag och Marie om vem som höll utkik på barnen medan den andre duschade. Vi var de första som gick i vattet och sen kom kanske 5 föräldrar till med barn. Alva var den som njöt mest och självklart hennes mamma, hon hade varit ganska nervös innan. De var en fröjd att se på. Wilma var nöjd i omgångar, efter bara en tio minuter så var hon hungrig så de var bara att gå upp en stund för att amma och tillbaka ner. Sammanlagt var vi nog i badet i 45 minuter innan vi bestämde oss för att de var nog. Här började det bli komplicerat! Hur skulle vi duscha oss och barnen? byta om på oss och dem? De blev snabbt en fin kör av skrik, haha. När vi hade lyckats klätt på oss och barnen och skulle till att gå ut till bilen så kom en mamma ut ur bastun med sitt barn. Det var svinkallt inne i omklädningsrummet när man kom från bassängerna så stackarna huttrade och darrade läpp. De var ju smart gjort tyckte vi. (de var väl inte överdrivet varmt i bastun) Så tänkte vi göra nästa gång! Att gå från duschen in i bastun för att torka. De skedde ingen bajsolycka heller, men de hade kunnat komma en flytande korv! För när vi kom hem dröjde det inte länge fören hon ändrade färg i ansiktet och de smattrade i blöjan. Puh!

Likes

Comments

Mötet med husfiraman gick väl bra, vi ska fortsätta vårt samarbete. Vi fick lite mer kompensation i form av allmoge lister/dörrkarmar, massiva innerdörrar och spottar över diskbänken. Vi åkte dit skeptiska och åkte hem lite mer hoppfulla om att detta ändå kan bli bra!

I morgon kommer Marie och Alva hit, vi ska åka och bada i heby! Det ska bli så himla mysigt (förhoppningsvis). W har liksom inte gjort på sig på länge så är lite små rädd att de skall komma något flytande i vattnet.. Lite halv rädd att gå och bära på henne på halt golv dessutom. Men eftersom både Alva och Wilma tycker om att bada hemma så borde detta bli en hitt! Nästa utflykt blir väl barnvagns bio!

Wilma tar nu flaskan! Hon har varit små grinig/skrikig i 3 dagar och de visade sig att hon var hungrig. Hon blir inte mätt av att ammas. Jag ammar nästan bara på höger bröst då det vänstra inte producerar någon mjölk alls i princip! Så nu varvar vi amning och ersättning. Jag får nog ringa BVC/vårdcentralen och tala om att hon inte har bajsat på ett par dagar så hon kan få lite hjälp på traven.Likes

Comments

De här med tuttar, amning och bröstförstoring.

De är så galet vilka kroppsideal vi har idag i vår samhälle. Jag har väl alltid varit ganska nöjd över mina bröst överlag. Lite större hade jag inte tackat nej till men de ville inte kroppen producera och utveckla, precis som med mina långa ståtliga 156 centimeter. När jag går igenom bilder innan graviditeten så blir jag arg på mig själv, jag tyckte jag hade för mycket hull och såg alla små skavanker. Jag hade jätte fin kropp och brösten såg perfekta ut. Idag ser inte kroppen ut som innan och de är inget konstigt, jag har fått barn och de medför extra kilon, lite mer celluliter och lite tröttare bröst. Så är verkligheten! Samtidigt så har det endast gått drygt 4 månader sen min lilla tös kom till världen. Jag har gott om tid att gå ner de sista, jag har två kilo kvar till ursprungs vikten.

De som gör mig ledsen och frustrerad är att de är mer normalt att ha silikonbröst än taxöron. Jag har många roliga minnen från min mormor där hon hoppar upp och ner och ljudet som blir av att brösten slår i magen samtidigt som hon slår händerna över låren bildar ett ljud av en galopperande häst, de var bland de roligaste jag visst när jag var liten. Då var det normalt.

Jag har själv haft funderingar på silikonbröst, redan innan jag fick barn och de är ju sorgligt alltså.. men inte ett dugg konstigt att man går i dessa tankar. Kolla all reklam, tidningar och tv? Det finns inte många tjejer som har tuttarna nere i knävecken, men under hakan finns dom. Nått extra kilo ser man inte, jo i brösten möjligtvis. De är så tråkigt att man låter sig påverkas av allt de här. Självklart så får man göra precis vad man vill med sin kropp, så länge man gör de för sin egen skull. Inte för att någon annan säger det.

Silikon, inplantat, botox och allt vad det nu finns, de är inte en naturlig del av kroppen och ändå vill man ha en spruta i läppen, pannan eller lägga ett inplantat i arslet eller under bröstmuskeln . Då finns det väl ni som tänker,

-Nej, inte smink, piercingar osv heller. De är inte det jag vill komma fram till heller. Jag vet inte vad jag vill komma fram till egentligen. Låt kroppen leva sitt eget liv kanske? Ta hand om den, vårda den väl och självklart, njut av livet samtidigt. Låta de "normala" va normalt.

Världsliga ting.

Jag ska göra mitt bästa i att inte tala högt om mina extra kilon, skavanker och klaga högt inför Wilma när hon blir större. För om jag gör det samtidigt som jag talar om för henne att hon är perfekt precis som hon är (vilket hon alltid kommer vara i mina ögon) så kommer hon inte tro på vad jag säger. Enkel matematik, självklart! Praktisera detta i verkliga livet är typ som matte G och jag hade svårt för matte A och B..

Jag kommer fela, många gånger. Men aldrig svika W medvetet. Här sätter jag punkt för idag.


Likes

Comments

Wilmas gudmor och hennes kille åkte nyss hem igen efter lite taco och fika mys. (för dom bebismys)

Den här dagen har varit fylld med frustration. Som ni tidigare har kunnat läst så håller vi på att bygga hus och dumt nog tror man att de ska vara lätt att bygga nyckelfärdigt, men icke! Vi har väl lyckats välja fel husleverantör. Från allra första stund så har jag varit förälskad i det här företaget just för att de bygger efter kundens behov och vi har kämpat för att kunna bygga med dem eftersom de är ganska dyrt! Vi har lyckats fått till så många bra dealar och fått ner priset på olika sätt så detta har varit möjligt.

Detta har inte varit lätt.. Vi har tyvärr fått väntat och tagit smällar på smällar och nu äntligen när dem är igång på riktigt, när de har börjat gräva på tomten. Ja, då får man veta av markfirman som husfirman har hyrt in för att göra grunden inte betalat och de resulterar i att bygget står stilla. Kommunikationen mellan husfirman och oss har varit katastrofal den sista tiden, vi har fått jaga dem för att få någon slags information alls. Om de bara kunde höra av sig och förklara vad det är som händer så kan man få en förståelse över situationen. Nu har det gått så långt att vi ska dit i veckan och avgöra om vi ska fortsätta samarbetet eller om vi ska avsluta det här. Det som är det jobbiga är att man redan har betalat massa pengar och drömmarna om hur framtiden skulle se ut har man ju fantiserat om. Man vet in i den minsta detalj hur man vill ha inredningen i varje rum osv. Detta kanske kommer raseras och man får börja om på ny kula, tänker er själva?

Men som jag alltid tänker, det kommer alltid något gott ur något dåligt. Vi får helt enkelt lita på det.

Likes

Comments

Ja, i tisdags var jag som sagt var på Kyrkis i Heby. Det var såå intressant, vi fick lära oss allt möjligt! Om hur vi skall göra om det ofattbara inträffar, att hjärtat slutar slå. Om de sätter i halsen och inte får upp de, brännskador, om barnet äter ex flugsvamp, dricker lacknafta eller något annat giftigt så vet jag numera vad jag ska vända mig och bete mig om detta någon gång mot förmodan skulle inträffa. Nästa träff är i morgon (tisdag) och då är ämnet tänder, så då är strålkastarna på tandhygienisten!

I veckan som varit har jag hjälpt min mor att renovera i hennes nya lägenhet tillsammans med mina syskon med respektive. Varit med min kära vän Marie och hennes barn, de är alltid så himla energigivande. Jag är så himla glad över att vi tog upp kontakten igen, vi kan verkligen prata om allt!

I helgen var vi bjudna till Gysinge bruk tillsammans med Tobbes släkt då hans farmor fyllde 70år.
Vi åt fantastiskt god mat, tre rätters. Jag hann bara ta en bild på förrätten då magen kurrade högt! De blev ett och annat skratt, lite ost och kex och några alkoholfria öl innan jag tackade för mig. Jag var helt slut när klockan slog 23:00, då tog jag med mig ungen upp på rummet för att sova medan de andra satt uppe ett bra tag till.

Vill bara tala om att Wilma nyss tog flaskan!! Ingen är gladare än mig, haha. Får se om detta är en engångsföreteelse.


Likes

Comments

Pappa!

Jag vet att du kommer göra det yttersta för att får mig att må bra. Försöka få mig glad när jag är ledsen, att du kommer borsta bort gruset från mina knän och blåsa bort de onda när jag har trillat. Jag vet att du älskar mig och har gjort det från första stund för jag ser att du blir så glad när du ser på mig! Jag kommer stolt visa upp dig för mina vänner och lyssna på dina ord. Jag kommer bråka med dig men kommer alltid be om ursäkt när jag har gjort fel. Du är så bra pappa, på så många plan. Du skänker mig trygghet och varma kramar. Du busar med mig så det sprätter i kroppen. När du kommer hem från jobbet blir jag alltid så glad över att se dig och ännu lyckligare när du busar med min näsa, då går mina smilband upp över öronen. Tack för allt du gör för mig och för att just du är min pappa!

Jag kommer alltid älska dig, pappa Tobias! ♡

Likes

Comments


I måndags ringde jag till barnmorskan för att få en tid för att klippa av trådarna på spiralen en bit då dom hade letat sig ut i det fria om ni förstår vad jag menar..så nu är dom några millimeter kortare!

Igår var jag första gången på Kyrkis i Heby för att lyssna på en dietist. Jag gjorde sällskap med en mamma från föräldragruppen. Det vara massor med mammor och barn! Jag trodde inte att det skulle vara så populärt och blev förvånad över hur många föräldralediga mammor som var där då man inte ser dom i vardagen. Man hörde inte så mycket av vad dietisten sa men man fick papper på lite tips och recept på barnmat efteråt. Jag och mamman från föräldragruppen passade på att prata en stund efteråt och bestämde att vi skulle ses där lite tidigare nästa tisdag då ämnet är säkerhet, hjärt-och lungräddning och vad man ska göra när barn sätter i halsen. Det känns väldigt viktigt att uppdatera sina kunskaper även fast man är utbildad i hjärt-och lungräddning och vad man skall göra när barn sätter i halsen.

Efter de åkte vi hem en stund och drack kaffe med mamma som hade köpt lite kläder på Karlssons. Det roliga var att hon inte hade sett att de var ett stort W mitt på tröjan och klädesplaggen kom från Wilmer och Wilma, så vi fick oss ett gott skratt!

Efter snabbfikat med mamma så skulle jag åka och hämta upp svärmor men innan hon slutade sin arbetsdag så svängde jag förbi tomten, nu äntligen har bygget påbörjats!

Vi skulle ta och hälsa på svärmors mamma så hon fick gosa med Wilma. Jag passade på att besöka mina gamlingar på mitt plan där jag jobbar. De är alltid kul att höra att man är saknad och såå välkommen tillbaka! Jag ska denna månad försöka jobba lite extra, i alla fall ett pass. Vi får se hur det känns och hur det går för T att ta hand om Wilma eftersom hon inte tar flaskan så bra, jag kanske får besök på jobbet annars!

Idag har Wilma fått sina första sprutor (vaccination) och oj vad hon skrek, hon blev alldeles röd i ansiktet. Nu har hon två plåster på benen och är glad igen. Men de är verkligen inte kul att se sitt barn gallskrika av smärta.. de känns sådär att hålla fast sitt barns armar samtidigt som två sköterskor ska sticka i hennes lår. Hon väger nu 6620 g, 59 cm lång och ett huvudomfång på 41.5!
Vi håller tummarna att hon slipper febern för i morgon ska vi vara barnvakt åt två små vilddjur, mina älskade brors-döttrar!


Likes

Comments