Header

Jag är så slut i mitt huvud, de tär verkligen att inte ha ett hem. Man ser ett hus som är 40 timmar ifrån att vara klart. Som är två kilometer ifrån där vi bor nu. Att flytta in känns så långt borta. Vi trodde att de skulle rulla på nu men efter en vecka med hantverkare i huset så står det stilla igen och mockfjärdshus säger upp folk, pengarna som vi får som ersättning vet vi inte ens om vi får, alla försäkringar upphör om om vi bryter kontraktet för att färdigställa huset själva. Att ta in en jurist för att få tips kommer kosta därefter. Tror ni att man har ett stabilt humör? Nope. Jag har inget minne kvar, orken är slut, humöret är långt ner i jorden någonstans, tyst, tråkigt och bitter. Välj aldrig någonsin Mockfjärdshus om ni vill må bra, ha ett tryggt husbygge och ett hem.

Jag tycker så himla synd om dem runt mig, speciellt W som får en mor som är engagemansslös och få-ordig och hennes pappa får ta irritationen, aggen och en värdelös flickvän runt sig. Mitt samvete ligger på minus. Jag får tvinga mig själv att göra saker som vanligtvis fyller på mina energidepåer, de funkar ett tag men de tar snabbt slut när man ska tillbaka till verkligheten.

Jag vill inget hellre än att ha ett hem, där jag kan vakna mitt i natten utan stress över att inte väcka andra för att W vill ha mat. Att kunna ha en dålig dag utan att klistra på ett leende, att kunna gå "naken" ut i köket för att dricka vatten. Att kunna lämna saker efter mig för att 12 timmar senare ta bort dom, allt detta utan att känna stress. Förstå mig rätt, jag är oerhört tacksam över att människor öppnar upp sina hem men jag är så otroligt less och trött på att ta hänsyn till allt detta ovan.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Ja som ni har märkt så ekar det här inne! Är inte så motiverad till att skriva om jag ska vara ärlig! Förhoppningsvis så återgår det till det normala när vi har fått vårt förbannade hus! Det som har hänt den senaste tiden som kan vara värt att ta upp är att Wilma har 8 gaddar, kryper nu förfullt sen några dagar tillbaka, väger ca 8500. Hon är inne i en period där hon ska vara den personen som skall vara i centrum, fastklistrad annars grinig, äter dåligt där av dålig viltuppgång plus att hon rör på sig förfullt så jag är inte ett dugg orolig! Hon flörtar och härmar alla, försöker ställa sig upp mot saker och granskar varje smula som hon hittar på vägen. Hon är lite som en on/off knapp, antingen jätte glad eller jätte arg.

Angående huset så får vi en summa varje vecka i ersättning och snickarna är äntligen på plats!! Om några veckor ska vi vara hemmastadda, så sjukt! Blir alldeles pirrig av tanken!

Vi har flyttat från min systerdotter och bor numera hos mina svärföräldrar i källaren, Tobbes bror bor i husvagnen utanför, stackarn. Som tur är så verkar han trivas ganska bra där, ingen som ser när han somnar och får vara ifred, haha.
Katterna stannade dock kvar hos min systerdotter för att de ska slippa anpassa sig två gånger om.

Jag ska bjuda på några bilder men det kommer i inlägget efter de här, håll utkik!


Likes

Comments

Likes

Comments

Nu har påsken varit här och är nu förbi! Påsken såg lite annorlunda ut i år. Vi brukar vanligtvis åka till Härjedalen för att åka skoter, pimpla, umgås och bara vara. I år var det meningen att fixa i huset då vi skulle vara nyinflyttade. Istället packade vi ihop saker i lägenheten och körde bort ett lass, donade i garaget och umgicks med mina svärföräldrar och T´s farmor och farfar i rasbo, vilket var jätte mysigt!

Vi vet fortfarande inget nytt ang huset, ersättningar osv. Vi ska bo hos min systerdotter och hennes kille och dit flyttar vi in på fredag nästa vecka (tror vi). Vi ska dit och äta mat ikväll och prata om detta. Vi har beställt flyttstäd till den 30e, den 29 har min kära svärfar 50års fest och Wilmas gudmor ska ha henne för första gången som sovsällskap. Fullt upp den helgen så vi hoppas att de ska gå bra att flytta in då. Jag har erbjudit mig att vara hundrastare och att maten ska stå på bordet när alla kommer hem.

Igår var jag och Wilma till garaget och bjöd svärfar på kaffe som var där och drog el. W somnade och jag kunde hjälpa till och isolera klart, så mycket de gick. Alltså jag älskar att göra sådant, de är så himla kul. Om jag inte hade valt att bli undersköterska så hade jag blivit snickare, garanterat.

När W vaknar från sin förmiddagsvila så tänkte jag traska runt sjön här, fortsätta packa ned lite saker och äta lite lunch! Nu på morgonen har vi inte gjort så mycket, vi har duschat och busat lite i sängen. Tösen vägrade frukost då hon vaknade för mat vid 7 i morse. Det går så himla bra för W nu att sova nästan utan uppvak, hon brukar vakna vid 11-12 på natten för att få nappen i stoppad. Hon äter bara en gång och det är runt 5-6, normala fall. Hon är så duktig min lilla tös. Hon anpassar sig så bra till allt. Hon somnar i höga ljud, äter allt, och för det mesta alltid glad. Hur kunde vi få sådan tur och få just dig? Lilla hjärtat!

Likes

Comments

Ja idag skulle vi ha fått flytta in i huset men det återstår ca 2,5 effektivt jobb i huset och då ska inga leveranser krångla och hantverkarna ska få betalt. Dock får inte hantverkarna betalt för att husfirman inte får röra sina pengar. Utan pengar i plånboken så förstår jag varför det inte är någon där och jobbar. Ett stort MEN, vi blir hemlösa. Vi har sagt upp våran lägenhet då vi hade ett datum vid inflytt, idag. Så vart tar vi vägen ? Inte en blekaste aning, men de löser sig alltid. Med försäkringar och sådant så skall de täcka just sådana här problem, men husfirman vill väl inte ta sitt ansvar. De kommer att ta in en jurist för att se om dom kan slippa undan med magasinering av alla våra saker, boende och ersättning.

Planen är väl att kanske bo i husvagn så länge, det handlar förhoppningsvis inte om en allt för lång tid, ett par veckor. Men de störta problemet är katterna, vad ska katterna vara?

Såhär ser det ut i köket, ofogat. Men nu ser man hur det kommer att bli! Vi har kommit en bit på vägen med garaget. Så oerhört tacksam för all hjälp vi får, man vet inte längre hur man ska tacka, när man har nya saker att tacka för i princip jämt. I morgon får vi hjälp med tomten också. Vi ska dit med fyllnadsmassor på baksidan för att sedan kunna lägga på matjord och sedan så gräs.

Wilmis växer och blir så stor, lite för fort! Hon har tre tänder och två till på g. Hon har börjat härmas och gör grimaser. Jag försöker att vänja av henne från att äta så många gånger på nätterna, vilket går väldigt bra måste jag säga. Hon hasar sig bakåt men har inte lärt sig att krypa än. Igår började hon med att böja på benen som om hon ville hoppa upp och ned i knät, förstår ni? som dom gör i hoppgungan. Hon har fått lite mer hår, vägde sist när vi var hos bvc 8330 g och 67,5 cm lång. Är hon trött så får man inte gå ur hennes synfält utan att hon blir ledsen. Hon älskar bananglass med bär, dricka ur petflaskor och vill gärna smaka allt en annan äter!

Likes

Comments

Nu har hon vänt sig för fjärde gången och vaknar nu mer 1-2 gånger om nätterna så det går framåt och i rätt riktning.

Idag kom golvet, köket, socklar, dörrar och garderober till huset. Dock är det långt ifrån till att de kan läggas golv, sättas in kök ställa garderober på plats och sätta dit socklarna och dörrarna. De kommer alltså bli sjukt trångt för målarna som ska dit i morgon? Planeringen av allt i huset suger, påverkar detta oss? Nej men de stackarna som har detta som sin arbetsplats.

W sover och jag inväntar karln så jag kan få mat i magen. Jag har precis pratat med vårdcentralen och en läkare ringer upp i morgon för att de vad som kan göras och uteslutas! Det var meningen att jag skulle vara barnvakt idag men jag har noll energi! Ibland orkar jag inte ens med W fast hon oftast är stillsam och glad. Kroppen värker, sömnen sviktar, humöret är rakt upp och ned, svettningar och frossa. Ja listan kan göras lång. Helgen har förövrigt varit jätte bra förutom min energi, men man på något sätt lägger i en växel som egentligen inte finns och man är ett någorlunda sällskap! Lilla familjen var på middag hos ett par vänner och det blev ett väldigt kort besök då jag knappt kunde hålla mig vaken. I lördags hade vi sleepover gäster som delade på soffan. Vi grillade, drack någon öl och kollade på melodifestivalen, det blev en tidig kväll även här! Vi firade även min systerson igår som har gått och blivit 17år. Vart tar tiden vägen?? Snart är jag gammal och gaggig och har löständer som glappar när jag äter..

Nu vaknat tösen så nu är det nog skrivet. Ha det bra så länge!

Likes

Comments

Ja.. då var det våran tur, vi har haft inbrott i huset! De har plockat på sig saker för 25 000 kronor. Polisen hade varit där vid 9 tiden idag för att säkerställa bevis. De positiva i detta negativa är ju att de har varit snälla nog att inte förstöra något i huset och inflyttningen kan fortfarande ske det tidsbestämt datumet som vi har. Varför kan man inte bara låta varandras saker vara? Så himla himla tråkigt. Vi får hoppas att de är första och sista gången de händer! De är nog dags för husfirman att installera larm i huset nu.. som de var sagt från början dessutom?

Nog om tråkigheter! Wilma vände sig för andra gången igår, hon har alltså inte lärt sig detta ännu. Är jag stressad för att läkaren på BVC säger att bebisar borde kunna det vid sex månaders kontrollen? Absolut inte. Jag tänker inte stressa och tvinga mitt barn till något. Hon har hela livet på sig att lära sig en massa hon kommer att ha nytta över. Jag är inte ett dugg orolig för hennes utveckling, som vissa verkar ha ibland..
Hon har haft jätte problem med magen och vi kämpar på! Vi har backat med matportionerna då detta gör henne förstoppad, inte så kul då hon har en tendens till att vara matvrak! Hon älskar mat, precis som sin mor.

Apropå mat! Jag och T försökte oss på att göra plankstek och allt där till, dock utan plankan. Det blir super gott ändå. Vi åt inte bara detta denna helg, vi åt grillat hos min syster. Tror jag aldrig har varit så tyst vid ett matbord, så in i norden gott!

Vi eldade lite ris på tomten från träden vi fällde sist. Vi ska väl till att börja fylla tomten med jord så att vi får en någorlunda rak gräsmatta. Har fått små plantor med tomater och paprika av min syster som man kan tro är född med gröna fingrar! Har en vision om hur vi kommer kunna plocka våran sallad i trädgården i sommar, en och en annan potatis och massa bär och liknande.

Här kommer en liten bebisfotobomb!

Likes

Comments

Precis som rubriken lyder! Jag vaknade med ett leende på läpparna när Wilma slog upp ögonen och började babbla i örat på mig. Dessutom lös solen in i sovrummet så det var ljust och fint, de är galet vad solen kan göra med humöret. Morgonen var lugn och skön, W sov sin förmiddags vila i hela två timmar, de har aldrig hänt förr. Jag passade då på att städa och plocka undan då jag hade betsämmt mig för att överraska min älskling med middag, rosor och romantik. När W vaknade till liv igen så gick vi ut på en promenad. Jag lämnade in trisslotter och fick nit-lotter tillbaka. Eftersom det var så fint väder så tänkte jag att jag lika gärna kunde ta en vända till Karlssons här i gåvan. De håller på att bygga om och hade rea på mycket och dessutom fick man köpa allt för halva reapriset, dubbelrea. Det fanns en del att fynda men jag var där för att köpa lite geléhjärtan och alla hjärtans-dag kort.
Efter de gick jag till affären för att köpa maten jag tänkte bjuda min man på. Jag skrev kortet ute i solen tillsammans med en kopp kaffe och W satt i sin babysitter med lite leksaker. Jag stoppade in kycklingen i ungen, fixade salladen och började med bean, skopade in lite pommes och började tända ljus, ställa i ordning rosorna och gelé-hjärtan och kortet så det var det första han skulle se när han kom in. Jag vet att denna dag är överskattad och att man ska uppskatta sin partner varje dag, vilket jag gör. Men jag kände verkligen att han förtjänade att bli uppskattad och sedd idag! W sov under hela middagen och väcktes till kaffet. Vi spelade lite kort och sen kom svärisarna över på lite fika.

I morgon är det onsdag och föräldracaféet är ännu en gång öppet. Marie och Alva kommer hit för att göra oss sällskap dit. Summa av summarum så har denna dag varit, fab!

Denna fina blomma fick jag när han kom innanför dörren, mitt hjärta!

Likes

Comments

Just nu sitter jag ute på en stol och avnjuter en kopp kaffe medan lillan sover i vagnen! Vilket underbart väder vi fick idag! Det finns både gott och ont att bo på andra våningen. Idag är de gott då jag får sitta ute i solen för att låta W sova ute, vilket tyvärr inte händer så ofta på grund av att vi bor just på andra våningen och våran babyvakt är inte trådlös. Det ska bli så skönt att kunna låta vagnen stå kvar ute medan man själv går in och donar i huset sen eller i trädgården, vilken lyx!

Har fått nedslag ännu en gång på huset! Våran KA har bestämt möte med snickarna för att stämma av och se att allt se ok ut! De har tydligen använt sig av spikpistol i badrumsutrymmen vilket man inte får göra längre! Reglarna sitter även med för långt avstånd från varandra så vi får se hur dem löser det! Jag vill bara att de ska bli April nu så vi kan få tillträde! Ett stort MEN är flyttstädningen. Har lust att ta hjälp av en firma då det finns massor att göra i form av städning. De är många som har bott i lägenheten och det har resulterat i ingrott smuts som kommer ta år och dar innan man får bort..(vi har inte heller varit så duktig på städfronten)


Här hade vi gjort oss fina inför Alvas otroligt fina och lyckade dop. Vilka smörgåstårtor och prinsesstårtor de bjöd på!

Likes

Comments

Nej den här planerade helgen blev inte som den var tänkt. Jag hade bokat upp mig från fredag till söndag och nu är det bara söndagen som fortfarande är inbokad.

Jag åkte till min syster istället där vi blev bjudna på både lunch och middag, även Wilma. Den lilla damen har ätit två hela päron idag, i ett tappert försök att få igång hennes stackars mage. Jag får nog fortsätta med lite Messmör i hennes ersättning ett tag till!
Morgondagen har jag ingen aning om vad jag ska hitta på.. Kanske beger mig en stund till min systerdotter och hennes karl. Just nu känner man sig ganska ensam, ingen karl, ett sovande barn, katter som inte gosar och dåliga program på tv:n. Jag tänker i alla fall ta en bit mörk choklad, lite jordnötssmör och en alkoholfri öl till en film som börjar nu.

Hej på er så länge!

Likes

Comments