Header

Bucketlist, sommaren 2017

I brist på idéer vad jag kan göra för inlägg så kollade jag runt lite på andra bloggar och hittade någon som hade gjort en bucketlist, kommer dock inte ihåg vem men det är så många som gör likadana så det är väl nästan skitsamma känner jag, haha. Men här är min bucketlist inför sommaren 2017!

- Fotografera mängder av bilder

- Fotografera solnedgångar vid stranden

- Njuta av livet

- Bli bättre på att lägga upp mer från fotograferingar på bloggen

- Ha en photoshoot med min bästa kompis

- Ta bussen och åka iväg helt spontant

- Hitta nya ställen att fotografera på

- Vara med vänner & familj

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Glad midsommar!

Glad midsommar på er! Själv så firar inte jag och min familj midsommar direkt, så denna dagen spenderas mest åt att ta det lugnt. Jag ska fixa lite blogginlägg, duscha och kolla på någon film. Det är vad jag har planerat in idag. Eventuellt sitta och redigera bilder från fotograferingar som är tagna för några månader sen. Får se helt enkelt vad jag hittar på. Känner verkligen att mina dagar inte är så intressanta.. de är inte direkt händelserika just nu för tillfället, kramar!​

Likes

Comments

Tog fram kameran, stativet och började leka lite med olika vinklar och effekter. Haha, älskar denna, självklart så har jag redigerat den. Kan visa före och efter bild lite senare. Tycker bilden blev väldigt cool, lite rock'n'roll. Men det är kul att bara testa sig fram, testa olika vinklar och bara leka med kameran. Mitt sommarlov hittills har inte vart så händelserik men det blir bättre snart när pappa får gå på semester. Inte långt kvar nu tills vi åker till Norrland. Det jag har gjort är att övningsköra men dessa två lektioner som vi haft har inte gått så bra, men aja. Motgångarna finns överallt, det är bara att bita ihop och göra så gott man kan av situationen.

Igår så satt vi och kollade på The Walking Dead, säsong 6 och vi har redan kollat klart på dom.. haha. Vill så gärna ha säsong 7 nu men man kan endast boka. Så vi får vänta. Lite segt men ja.. händer inte så mycket idag. Har dessutom fixat lite med bloggen idag och gjort om. Kände att jag ville fräscha upp. Nu ska jag ta tag i disken då jag har lovat att hjälpa till med det. Efteråt så ska jag fixa lite fler blogginlägg, kramar!

Likes

Comments

Mitt gymnasieval 2017 + om mitt år på IM

Vilket år det har varit. Ett helt år på IM. Trodde aldrig att jag skulle klara det så ledsen som jag var under en period. Jag behövde gå på IM för att plugga upp mitt betyg i matematik och det kändes otroligt tungt att behöva läsa ett år på det programmet, men det var så värt det. Jag har träffat underbara människor. Jag trivdes superbra och jag älskade gemenskapen. Visst, det har varit fram- och motgångar men det är så det ska vara. Jag har kämpat med blod, svett och tårar för att kunna få mitt E i matte. Nu så står jag här idag med ett papper och kan vara stolt. Nu har jag betyg i alla ämnen. Äntligen så blir matematiken en del av dom, nu så behöver den inte känna sig utanför längre. Haha, skämt åsido men det är så otroligt skönt. Jag har kämpat så otroligt mycket och jag fick i princip glädjetårar. Nu så ska jag inte prata mer om det utan nu vill jag blicka framåt och berätta om mitt gymnasieval.

Eftersom jag behövde spendera min tid på IM HT 2016-VT 2017 så kommer jag att gå tillsammans med 01:or. Visst, det känns lite surt då man gärna vill vara med sin åldersgrupp men vad gör det? Jag kommer säkert träffa helt underbara människor vilket är det viktigaste. Jag har valt Estetiska programmet med inriktning Estetik & Media. Eftersom mitt intresse för foto, redigering och film har växt så känner jag att Estet är det rätta programmet för mig. Jag pratade mycket om att jag ville gå Samhäll och drömde om att bli polis men mitt intresse för foto har växt så pass mycket att jag vill lägga fokus på det. Jag tror att jag kommer få det riktigt kul och jag är extremt taggad! Äntligen, som jag har väntat! Just nu känns allt så otroligt bra och känner verkligen att jag kan slappna av nu under sommarlovet, för jag vet att jag har en stor chans att kunna komma in.

Och ännu en gång, jag är så tacksam för året på IM. Jag trodde ärligt talat till en början att jag aldrig skulle orka men jag har en underbar vän vid min sida som stöttar mig och finns där för mig vilket har gjort att jag vågat tro på mig själv och faktiskt kämpa och se.. det hjälpte. Trots att jag gick där ett år så känns det tungt att lämna då vi har kommit varandra så nära, suck.. Nu så ska jag bara blicka framåt för jag ser verkligen fram emot att börja Estet. Detta kanske var menat att ske, att jag skulle få träffa en sån underbar vän som finns där för mig vid alla lägen och att jag skulle få mer tid till att tänka över mitt val. Vem vet? Hur som helst är jag riktigt tacksam. Vet att jag har upprepat det nu men just nu har jag lyckorus i kroppen. Allt mitt kämpande var värt detta, jag är en fighter!

Likes

Comments

Sommarlooooooov!!

Så lycklig är jag över att det äntligen är sommarlov. Vill bara skrika av glädje. Hade skolavslutning i fredags, det kändes både tungt och skönt att lämna denna klass. Nu är jag äntligen klar med IM, nu behöver jag aldrig mer gå tillbaka dit. Känns så skönt att jag kan slappna av och veta att nu har jag ett betyg i matte och har en rätt stor chans att komma in på Estet. Är så taggad! Samma dag som vi hade skolavslutning så gick jag och två kompisar iväg för att fika. Bara umgås. Var även lite smått stressad då jag behövde hinna hem och packa för jag blev hämtad av mammas kille. Jag har inte bloggat så mycket eftersom det har varit rätt mycket och så spenderade jag min helg hos mamma.

I lördags så gick vi runt och shoppade. Haha, shoppade en hel del.. Funderar på om jag ska göra en liten ''haul'' här på bloggen men jag är otroligt nöjd med mina inköp. Det var verkligen värt att lägga pengar på det. Sen har det blivit film på kvällarna och jag ser fram emot att komma till henne igen vilket inte är långt kvar. Då ska jag och brorsorna vara där i två veckor. <3 Det är inte heller långt kvar tills vi åker till Norrland vilket ska bli så otroligt kul! Ska även få övningsköra om jag vill och orkar. ;) Idag har jag knappt några planer. Ska övningsköra idag och senare ikväll blir det att kolla på The Walking Dead, kramar!

Likes

Comments

Varberg 2017-06-15

Hej! Bloggen har legat lite åt sidan men imorgon så är det dags, imorgon är det skolavslutning. Jag har glädjande nyheter och jag fick veta att jag har betyg i matematik! Känns så otroligt skönt och det känns för mig helt ofattbart. Jag är så van med att höra att jag fått F men nu har det vänt vilket glädjer mig. Detta ger mig verkligen glädjetårar. Jag kommer aldrig att gå tillbaka till IM och det är dags för mig att gå vidare, mot Estet! Jag kommer trots allt sakna min klass då det är så underbar stämning. Känns på ett sätt tungt att lämna.

Idag så var vi på klassresa i Varberg för att kolla på Bockstensmannen. Riktigt kul hade vi och tiden bara flög sin väg. Denna dagen gick så otroligt fort och imorgon kommer jag säkert lämna en tår på min kind. Ett år på IM men det känns som att vi hållit ihop i en evighet. Det har varit så otroligt bra att jag önskar att jag kunde få uppleva denna dag igen då det har varit mycket skratt och bara sjukt mycket glädje. Jag är evigt tacksam att jag fått spendera min tid här på IM om vi ska jämföra om hur jag kände inför det, höstterminen 2016. En tid då jag var ledsen och mådde dåligt över det. Men nu ser jag fram emot att börja Estet! Kommer att skriva ett inlägg om mitt gymnasieval som kommer komma ut innan denna månadens slut. Nu ska jag ta en dusch och efteråt kolla på The Walking Dead. Innan jag går och lägger mig så blir det att välja en outfit inför skolavslutningen, kramar!

Likes

Comments

Detta meddelande är till dig som är en rutinerad förare från en orutinerad. Till dig som haft körkort i si sådär 20-30 år. Till dig som finner det roande att stressa upp oss orutinerade. Till dig som försöker visa, '' haha, jag är mycket bättre än dig på att köra ''. Detta är till er och jag vill att ni tänker till en extra gång ni är ute på vägarna och ser en som övningskör. Som inte har erfarenhet, vi har en övningskörskylt för en anledning..

Det räcker redan med att vi är orutinerade och att vi är en trafikfara. Vi blir stressade. Vi är oroliga. Vi blir rädda. Så varför vill du bete dig som en idiot? Du som har rutinen. Varför förvärra situationen med att ligga och trycka på bakom arslet på oss. Du som tror att du är så ''mycket bättre'' till skillnad från mig. Ja, men jätte bra. Otroligt bra. Så du är en bättre förare jämfört med mig genom att göra oss båda till en trafikfara? Vill du verkligen stressa upp oss? För att sen 1 minut senare ligga i ett dike med oron att du kanske inte kommer att överleva? Du om någon borde veta hur det var att övningsköra första gången.

Att du stressar upp oss och gör oss båda för en trafikfara är nog inte att vara en ''bättre'' förare. I mina ögon är du en idiot. En idiot som kanske tar död på oss båda. Kanske inte bara oss men även andra. Är det värt? Det är ju självklart att du är bättre än mig, du har ju haft körkort 20-30 år. Vad har jag? Ett ID-kort och körkortstillstånd. Jag är ute på vägarna för att lära mig. Att en dag bli förare.

Så kära rutinerade förare, sluta stressa upp oss. Du gör oss båda till en trafikfara! Jag vill inte ens kalla er för rutinerade förare för det ni gör är idiotiskt. Det är såna som ni som är anledningen till trafikfaror. Jag är en elev som har min förälder bredvid och kanske har jag personer i baksätet, är det verkligen värt att ta våra liv ifrån oss? Är det värt att ta andras liv? Det är DU! DU som är ansvarig. Kanske man borde fixa skyltar där det står: Varning, jag är en idiot. Sluta stressa upp oss orutinerade! Tänk till en extra gång, är det verkligen roande? Är det roande att förstöra för andra? För du förstör inte bara för mig utan för andra trafikanter också.

Med vänliga hälsningar, från en arg orutinerad förare. :)

Likes

Comments

Ibland kan jag sitta på kvällarna och bara tänka på framtiden. Hur kommer min framtid att se ut? Vart vill jag komma i livet? Vad vill jag arbeta med? Det är så mycket tankar och jag är förmodligen inte den enda. Ända sen jag var 13-14 år och fick upp ögonen för polisyrket så har jag pratat om det hela tiden men nu har jag känt att, vill jag verkligen hålla på med det? Kommer jag att klara av det? Intresset finns i och för sig fortfarande kvar men det suddas sakta ut. Istället har mitt intresse för fotografering börjat öka mer och mer genom tiderna.

Jag drömmer om att starta ett eget företag, ha en egen fotoateljé och göra det jag verkligen brinner för. Jag vill lära känna min kamera mer, lära mig allt inom redigering och eget företagande. Jag vill träffa människor, fotografera och känna att jag gör något bra så att kunderna blir nöjda. Jag vill fånga ögonblicken, minnena. Jag vill helt enkelt vara min egna boss. Många säger att det är svårt att starta ett företag på grund av konkurrensen och att få tillräckligt med kunder. Visst, det lär bli tufft men det är just därför jag vill kämpa för det och jag har börjat planera lite. I början kan man ha ett extrajobb vid sidan av för att tjäna lite cash för att kunna ha råd med räkningar, mat osv. Sen bygger man på allt eftersom. Det gäller att planera och våga följa sin dröm, varför ska jag släppa min dröm bara för att någon annan inte vågar starta eget?

Jag vill starta eget företag för att sedan känna att jag har nått min dröm. Jag vill känna mig stolt över att ha lyckats komma dit jag vill och att jag har vågat ta chansen. Jag vill känna att jag har kämpat för någonting. Att starta ett eget företag tror jag hänger väldigt mycket på tid och vilja. Att man måste ha tålamod för man får ju inte 100 kunder på en dag, typ. Man måste kämpa för att komma dit man vill, marknadsföra sig och visa att man finns. Jag vill inte att någon ska komma fram till mig och säga att jag inte kommer lyckas med att starta eget, hur kul låter det? Låter inte direkt peppande utan det sänker självförtroendet.

Nä, jag säger bara det här, Följ ditt hjärta, följ din dröm! Skit i vad andra säger bara för att de själva inte vågar. Skit i andra, följ din dröm, GO FOR IT!

Likes

Comments

Hej! Idag så tar dom flesta studenten och jag vill rikta ett stort grattis till er! Bland annat tar min kusin studenten idag så vi kommer att åka iväg och fira hans stora dag. Jag blir alltid glad när jag ser studenter och föreställer själv hur det kommer vara när jag själv ska få uppleva denna stora dag en dag. Nu ska jag ta och göra mig i ordning så jag är klar och redo. Blogginlägg kommer komma upp under dagen, kramar!

Likes

Comments

Hej! Ja, man borde kanske satsa på att bli racerförare.. haha. Nä, skämt åsido. Men jag har övningskört idag och vi gjorde det i en timme ungefär. Det har gått väldigt bra, det börjar att bli bättre och bättre ju mer vi kör. Det är verkligen kul att se framsteg. Dock var jag lite nervös då jag fick en bil bakom mig när jag skulle göra en vänstersväng så jag svänger ju otroligt fort med ratten.. haha. Ops.. men blev lite stressad då han låg precis bakom arslet och tryckte på, suck.. Att rutinerade förare aldrig lär sig.. det är riktigt tragiskt men det gick bra trots allt. Det som jag behöver öva upp nu är dragläget, vänstersvängar och att planera min körning. När jag ska växla ner, bromsa och sakta ner innan jag svänger och sen planera när jag ska köra ut från t ex en parkering. Ja, ni fattar. Men det är bara att kötta, övning ger färdighet. Vi gick även igenom reglaget lite grann, så nu har jag koll på allt.

Utöver det så har jag ju haft skola. Jag är ledig imorgon vilket är så himla skönt. Kan inte fatta att det är nästa vecka som det är skolavslutning på fredag.. helt sjukt. Att jag har gått ett år på IM redan.. för mig är det helt ofattbart eftersom det känns som att jag började nyss. Nu så är det snart dags att blicka framåt, nu återstår det om jag kommer in på Estet eller inte. Håller tummarna för att jag kommer in detta året! Alldeles strax blir det att äta mat så under tiden ska jag fixa lite blogginlägg och lägga dom i utkastet och efteråt blir det TWD, KRAMAR!

Likes

Comments