Header

Himmelens kronor med gnistrande hus, glimmande bågar i alla Guds hus..

Är så lycklig över att snön har kommit. Håller fortfarande tummarna på att det blir en vit jul i år, älskar snö! Om snön får ligga kvar ett väldigt bra tag så skall jag passa på att fotografera lite fina vinterbilder.

Just nu lyssnas det på julmusik och vi har tagit upp granen som pyntas just nu. Känns skönt att äntligen få julkänslor nu. Har ju som sagt varit hos mamma i helgen och idag kom vi hem. En helg går verkligen fort men trots det så har vi haft det riktigt kul. Alltid lika mysigt. Längtar och ser fram emot att få jullov, fira julafton och detta året så skall vi fira nyår med mamma. Skall bli riktigt kul. Jag har även pratat med mammas killes son för att se om han vill bli intervjuad, självklart så ställde han upp och han är grymt taggad inför det. Jag också för den delen. Skall bli kul och se resultatet sen när jag har satt ihop hela intervjun. Har planerat lite och det känns faktiskt riktigt bra. Jag har koll på läget och under denna veckan så skall jag hämta mikrofon och hörlurar.

Jag måste erkänna att jag inte är så taggad på skolan, antar att det beror på att jag längtar något enormt till jullovet, haha. Det är det enda jag har i tankarna just nu. Viskas i mitt huvud hela tiden: Jullov.. jullov.. haha. Orkar knappt att vänta. Det är bara att andas, ta det lugnt och tänka positivt, det är snart jullov. Snart. Det är inte många dagar kvar. Nu blir det alldeles strax att kolla på film, förmodligen Love Actually (ääälskar den filmen!!) och äta massa gott. Blir ett bra avslut på denna veckan, kramar! <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Fredag!! Yes, vad skönt med fredag. En kort skoldag, slutade 09:50. Idag gick vi igenom lite mer om hur en intervju går till och vad vi skall tänka på. Detta är inom kursen film- och tv-produktion. Riktigt taggad för denna uppgift faktiskt. Jag vet vem jag vill intervjua, skall bara planera frågor m.m.

Jag har hunnit duscha och skall alldeles strax göra mig i ordning och sedan packa. Idag så åker jag nämligen till mamma! Har längtat så otroligt mycket till denna helgen och det skall bli så kul att få träffa mamma och umgås med henne. ❤️

Kramar!

Likes

Comments

Hej! Slutade jobbet 16:00 idag och jag är helt slut efter att ha haft både skola och efteråt jobb. Känns lite som att jag har kommit in det, det går rätt bra med kassan. Fortfarande lite svårt och sen är det väldigt mycket man skall hålla kolla på när man arbetar i ett Café, haha. Trots att jag endast haft mitt andra arbetspass hittills så känns det väldigt bra. Ju mer jag kommer in i det, desto enklare blir det, får helt enkelt ta den tiden som behövs för att lära in mig allt. Nu skall jag i alla fall ta det lugnt och bara vila.

Imorgon blir det en väldigt kort skoldag. Min lektion, Fotografisk bild är inställd och då är det endast två lektioner som jag har kvar nämligen matte och naturkunskap. Känns skönt att börja 10:00 och sedan sluta 12:15. Ibland är det verkligen chill att gå på Estet känner jag, hehe. Chill att gå på gymnasiet överhuvudtaget. Nu skall jag kolla på lite Youtube-videos, kramar!

Likes

Comments

Jag har äntligen kommit igång med mitt fotoprojekt. Jag blev hämtad när jag hade slutat skolan och vi åkte direkt för att fotografera. Uppgiften som vi har fått i fotografisk bild är att fotografera i mörker/skymning. Fick riktigt fina bilder över min stad. Gillar faktiskt att fotografera i mörker, det blir väldigt fint ibland. Sen att det blir brus gör inte mig något, kan tycka att vissa bilder ser finare ut med brus. Men min stad är verkligen stor, har aldrig tänkt på hur stort det faktiskt är och man kan i princip se allt. Jag skall ha fyra bilder sammanlagt sen när vi skall göra en PowerPoint-presentation.

Det som skall vara med är:
1. Stadsmotiv
2. Bilar som rör sig så att det blir ljusslingor
3. Måla med ljus, sök på Google om ni inte förstår, haha.
4. Porträtt

Skall bli spännande att se resultaten sen när det är klart! Jag har även en ny uppgift i film- och tv-produktion, nu så skall vi arbeta individuellt, äntligen! Tröttnat på grupparbeten, haha.. vi skall helt enkelt göra en intervju. Jag vet exakt hur jag skall göra och har så mycket idéer som snurrar runt i huvudet just nu. Återigen, skall bli spännande att se sen när resultatet är klart!

Nu så skall jag ta det lugnt. Blir strax att äta mat och vid 21 blir det att kolla på Veckans brott. Skall försöka somna tidigt ikväll då jag har skola och även jobb imorgon, kramar! <3

Likes

Comments

Töm ditt rum på tonårstankar nu

Du sa, ''Gör ditt val, ta ett självständigt beslut''

Jag höll en hand mot din varma hud

Du sa, ''Stäng din dörr, vi har något att reda ut''

Du var min armé - Kent

Likes

Comments

Sminkad och redo för dagens fotografering. Är man snygg eller är man snygg?

Det är 1:a advent, idag så gick jag ut spontant och fotograferade. Kan säga er att jag är riktigt nöjd med dagens fotografering! Bilderna kommer att komma upp så småningom. Var och handlade förut, ätit mat och nu har jag myst ner mig i soffan. Vid 20:00 så skall jag se Allt för Sverige. Just nu så skall jag redigera bilderna och byta header.

Kramar! <3

Likes

Comments

2017-12-01, Mitt första arbetspass

Jag är så nöjd trots att det endast var mitt första arbetspass. Arbetade i 5 timmar tillsammans med en jättetrevlig tjej som är i lika gammal som mig. Lärde mig mycket idag (rättare sagt, igår) ifrån henne, väldigt snäll, trevlig och hjälpsam. Vi pratade och hade det kul. Hjälpte till med att fixa mackor, stå vid kassan och lära mig hur det fungerar, m.m.

Jag var nervös till en början och oroade mig för att jag inte skulle prata så mycket då jag oftast är tillbakadragen men det kändes riktigt bra. Känns bra att jag vågar bemöta det som jag är rädd för. Jag tog allt i min takt för att lära in mig och inte var det någon som dömde mig, de förstod att jag var ny. Jag gjorde fel och jag ogillar verkligen att göra fel men min kollega gjorde att jag verkligen fick självförtroende. Hon gav mig råd och att det är tack vare felen som vi lär oss. Om vi aldrig gör fel, så lär vi ju oss ingenting. Eller hur? Det är så sant. Sen så har jag inte heller så lätt för matte och tipset hon gav mig är att använda miniräknare. Det kommer att ta en stund innan jag kommer in i rutinen. Sen när jag kan allt och har koll på allt så kommer det att bli så mycket enklare. Jag låter ta den tid som det tar för mig att lära in tills jag kan stå och arbeta ensam. 

Som citaten ovan, jag är en fighter. Alla gånger som jag har gråtit och hatat mig själv för den jag är. Alla de gånger som mina hjärnspöken har ''mobbat'' mig att jag är värdelös som person för att jag inte är social. Jag vågar mer och jag kan så mycket mer än vad jag tror, jag vågar bara inte att tro på det. Slutdiskuterat om det. Nu skall jag göra mig i ordning för natten och bara sova ut.

Godnatt, Linnéa! <3

Likes

Comments

Bilder från WeheartIt

Känns så skönt att det är fredag och början på December. Slutade 09:50, gjorde klart min utvärdering i Film- och TV-produktion som nu är inlämnad. Skönt att det är överstökat och nu är det inte alls många veckor kvar tills jullov. När jag kom hem så åt jag lite mat och sen så hjälpte jag pappa med att sätta upp adventsstakar och göra det julfint. Jag är väldigt glad över att det närmar sig juletider, julafton är det bästa jag vet.

Trots att det är fredag så går jag inte på helg förrän kl 21. Skall jobba 16:00, berättade i ett annat inlägg att jag har fått jobb och arbetar i ett café. Känns alltid bra att ha något på CV:t då jag senare har tänkt att jobba i en lite större affär så som Coop. Nu skall jag sitta och fixa lite blogginlägg, har så många roliga inlägg på G! Mestadels är idéer och inspiration från WeheartIt då man kan skriva artiklar, riktigt kul! Ett tips är att skaffa WeheartIt om man inte har det, mängder av inspiration!

Kramar, Linnéa!

Likes

Comments

Bilder från WeheartIt

Imorgon är det 1:a December. Känns ofattbart. 2017 har gått med en rusande fart och inte nog med det, snart inleds ett nytt år. 2018, wow.. det kommer bli ett spännande år. Jag fyller 18, jag får rösta för första gången (fyller år i Mars, valet är i September), förhoppningsvis får jag mitt körkort och 2018 känns rätt bra helt enkelt. Hoppas jag. Jag håller tummarna för det. Tills dess så är det ett tag kvar men jag är så taggad inför jullov nu. Vill fira jul, lite tråkigt då det inte är någon snö och som aldrig ligger kvar. Västkusten.. vad mer behöver man säga? Ibland önskar jag att Norrland kunde dela med sig lite av snön, haha. Ser så magiskt ut där uppe. Norrland i mitt hjärta. <3

Nu skall jag faktiskt fixa lite blogginlägg. Har planerat bland annat två stycken debattinlägg som skall komma upp på bloggen nästa vecka har jag tänkt, håll utkik. ;) Har såklart fler på G, kramar!

Likes

Comments

''Attitude Is Everything''

Jag var pigg i morse men nu känner jag hur tunga mina ögon är. Jag vill hem men sorgligt nog slutar jag inte förrän 16:45. Segt.. just nu sitter jag i biblioteket. Har suttit och arbetat med min utvärdering i Film- och TV-produktion och nu har jag tänkt att jag skall sitta med naturkunskapen. Har just nu studiepass och den slutar 14:10. Efteråt har jag en lång håltimma, börjar inte förrän 15:45 så lika bra att sitta i biblioteket medan klasskompisarna har lektion i engelska. Om det är någon som undrar varför jag inte läser varken svenska eller engelska så är det för att jag redan har gymnasiebetyg i dessa ämnen med tanke på att jag gick på IM förra året.

Hur seg jag än känner mig så skall jag försöka arbeta lite med min uppgift i naturkunskap. Egentligen känns det som att jag kan somna när som helst. Har även fått en ny uppgift i fotografisk bild, denna gång skall det bestå av 4 bilder. Vi skall fotografera i mörker/skymning. Detta skall bli väldigt intressant, har lite idéer och skall planera upp vilka dagar dessa skall tas. Vill ha det strukturerat så att jag har koll på allting, så att jag inte har missat något. När dessa bilder är redigerade så kanske jag kan visa upp här på bloggen?

Likes

Comments