View tracker

Veckan har än så länge vart super bra :) Massa höstmys och vart ute och tagit massa bilder :) Fick några jätte fina på Buddha speciellt .

Går bra med socialpsykologin , mycket att läsa så bara mata på :)

Imon blir det att städa järnet och dela ut flygplan inför föreläsningen nästa vecka.

Och på Fredag taggas det för norlie och kkv och besök från Småland :D Blir awesome de asså :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hösten har kommit, och i mitt tycke finaste årstiden, men tråkigt med kylan !

Skapat lite höstmys stämning med vanilj ljus och vin ! :) Så nu luktar det vanilj i hela lägenheten :p

Vart riktigt slö idag , och gjort i princip ingenting , men imorgon får ja ta igen det med städning och så har ja tvätt tid :) Får se om de blir något pluggande på skolan eller inte , isf får ja ha idol mys för mig själv men funkar ju de å ;)

Nästa helg får ja troligtvis besök från Småland :D Super kul och då blir de att gå till Liljan o kolla på norlie & KKV

Likes

Comments

View tracker

Ímorgon börjar den nya kursen , Socialpsykologi ! Så sjukt peppad för denna kursen.

börjar läsa litteraturen och den är helt fantastisk.

Äntligen en kurs som jag är intresserad av :)

Annars är det inget speciellt planerat för någon dag denna veckan mer än möte på torsdag kväll med Tillsammansskapet och tvätt på fredag.. Så undra va man ska hitta på i helgen? Får vänta o se :)


Likes

Comments

Helgen har varit helt underbar !

Har för ett litet tag sedan gått med i Tillsammans Borlänge som är en del av Tillsammansskapet. En av Sveriges mest växande organisation. Vi kämpar för ett samhälle fritt från rasism. Vi jobbar för sammanhållning mellan alla individer i samhället.

Och eftersom det var kanelbullens dag igår så bakade vi runt 500 kanelbullar i lördags som vi delade ut gratis igår utanför kupolen och vi blev av med alla bullar ! Helt fantastiskt att märka av denna glädje man skänkte folk. Att se hur uppskattat det var .Helt underbart :)

Idag blir det att skaffa sig en ny tatuering, lite nervös men de går nog super !

Hoppas eran helg har varit bra ! :)

Likes

Comments

​Ja då va de äntligen helg !

Veckan har vart upp och ner , analysuppgift är färdig och klar nu tagga inför hemtentamen nästa vecka!

Var även på möte hos Tillsammanskapet Borlänge igår och är nu officiellt aktivist där ! Känns toppen

Jag vill inte vara den som antog att jag inget såg och inte gjorde något! Utan den som gjorde vad jag kunde !

Kvällen blir nog i alla fall awesome! :D

Blir lite plugg diskussion med sköna människor och sedan blir de la o gå ut :p

Trevlig helg på er !

Likes

Comments

Idag va första seminariet för denna kursen, kändes rätt bra efteråt och att man faktiskt fattar lite i alla fall :P

Imorgon drar ja hem till Småland en sväng, jag är dock lite kluven, fortsätta till Malmö på lördag morgon för att medverka på vänsterpartidagarna ( sjukt intressanta seminarium dem tar upp)

Får la se va det blir :P

önskar er en trevlig helg :)

Likes

Comments

​Idag är det demokratidag i Falun :) Där bland annat EU-representanter kommer va med och tala  och olika forskare . Där man får en chans att säga sina åsikter och påverka ! Fantastiskt !

För övrigt vaknade ja alldeles för tidigt att dessa korkade människor som bor under , dem har spelat musik på högsta jäkla volym i en vecka nu´, sen ja flytta hit.

Ok om någon brassar på musik på eftermiddagen men seriöst, 7 varenda jävla morgon o sent in på natten... Orka !

Men men blir plugga också idag med studiekamrater :D toppen

Hoppas ni alla får en bra dag !

Likes

Comments

Skolan har rullat igång för fullt med ett sjukt jobbigt ämne , men det är bara att kämpa :D

För övrigt är alla kurser färdiga från förra året och det känns så himla skönt !

Haft super bra start i skolan och livet i min nya lägenhet. Fantastiskt stöd och hjälp från familj o vänner ! <3

Men jag ville skriva om föreläsningen ja var på igår här i Borlänge

Först pratade Johnny Höglin före detta ledare för nynazister om hur han lyckades slita sig loss och hur det egentligen var och varför han kom in i den kretsen.

Han va så bra ! Skojade till det då och pratade riktigt bra helt enkelt.

Sedan var det dags för Emerich Roth mannen som överlevde 5 koncentrations läger

Stark video visades från bilder och klipp från förintelsen.

Hans egen historia om hans familj med mamma , pappa och 4 systrar som blev skickade först till Auschwitz

Det var riktigt hemskt, att få en bild av hur det verkligen var

Det gjorde så ont i själen men vilken fantastisk människa ! Vilket mod och styrka.

Emerich pratade även om dagens situation.

Han sa en sak som jag tyckte va väldigt bra

Om de människor som bevittnade och kollade på, när nazisterna utförde sitt hat , hade gjort uppror , hade förintelsen aldrig ägt rum !

Därför måste vi alla idag göra det vi kan för alla dessa människor som just nu är på flykt.

Våga ta ställning, våga stå upp för dina medmänniskor !

Likes

Comments

Jag tänkte dela med mig av en text en kompis skrivit. Så himla bra och definitivt läsvärt !


Att vinna en position du inte har; manual för hur du besegrar goda människor som inte är beredd.

Det finns människor i den här debattvärlden som har en oetisk debattstil. Det är en utstuderad praktik som är användbar i de flesta situationer. Speciellt i polemiska debatter eftersom det kan användas för att avleda motståndaren, isolera denna för att slutligen vinna. Taktiken är simpel. Att mästra det är inte lika lätt. Två eller flera personer som gör det här tillsammans, kan ge sken av att vara ypperligt ärliga, trovärdiga och framstå som duktiga debattörer. De är duktiga, men de är inte ärliga och de bryr sig bara om en enda sak. Att motsåndaren förlorar.

Steg ett är att identifiera motståndaren. Det är den som är mest olik dig och som har mest inflytande i debatten. Den har för dig dåliga eller ofördelaktiga argument eller påståenden.

Steg två går ut på att objektifiera motståndaren. Det gör du genom att komma på ett ”passande smeknamn”. Helst ett som ger associationer till någonting vi alla känner till som någonting dåligt.

När du kommer till steg tre behöver du distansera dig ifrån ”den”. Se till att det är tydligt och att det inte blir några missförstånd. Du vill inte att det ska slå tillbaka på dig. Du måste vara det goda alternativet framför ”den” som du precis givit ett namn.

Vid det här laget har du skapat en polemisk situation. Motståndaren är isolerad. Du har kontroll på debatten. Nu gäller det att komma till steg fyra. Du har positionerat dig på motsatt håll gentemot din motståndare. Det är dags att förklara vem motståndaren är och vad som är skillnaden mellan er två, för att sen förklara varför din position är det bättre alternativet. ”Den” med det passande smeknamnet har uppenbarligen fel åsikter, det har du redan visat genom dina associationer.

Fortsättningsvis kommer du att få svar om att du gör fel saker. Då måste du bli upprörd. Steg fem går ut på att förklara hur du bli påhoppad med osakligheter. På gränsen till personangrepp kanske?

Hursomhelst. När ni kommer överens på ditt initiativ att återvända till steg sex och din beskrivning av motståndarens olikheter och skillnaderna mellan er. Du har fortsatt att kalla ”motståndaren” för ”passande smeknamn” hela tiden. Du måste ju tänka på att hålla kontrollen.

Steg sju handlar om att låta ”motståndaren” förklara varför de står för den stora skillnaden mellan er. Var snäll. Du vill ju inte behöva påminna om personangrepp allt för många gånger. Du behåller kontrollen genom att visa ”varför” dennas åsikter  är detsamma som dina associationer.

Steg åtta
är den stunden när motståndaren försöker återhämta sig och vinna tillbaka sin position. Det undviker du genom att regelbunda länka alla möjliga saker som eventuellt kan stödja din tes och din position. Länkar menade för att befästa bilden av ”motståndaren” som det dåliga alternativet genom att visa vad det du associerat de till står för. Du har redan visat att din motståndare står för samma saker.

Steg nio går ut på att lura ”motståndaren” att du redan har svaret, alltid haft svaret och alltid kommer ha svaret. Det är ju givetvis det du har sagt hela tiden. Om personen slutar vara det som du talat om för den att den är, då är det enda alternativet det du står för. Det som är allting förutom det dåliga som din motståndare ”bevisligen” är. Desto fortare debatten kommer fram till ”lösningen” desto bättre.

Steg tio är slutfasen om du inte är klar redan. Fortsätt beskriv skillnaderna mellan dig och din motståndare som du kom på från början. Tids nog kan ”motståndaren” inte försvara sin position längre. Du har vunnit genom att motståndaren har förlorat sin position och lämnar. Du har nu vunnit en position du inte har. Du kan fritt diktera alla villkor i debatten.

Så här vinner du över en ärlig debattör som inte är beredd. Det vet trollande SverigePirater. Har du råkat gått på det här; känn ingen skam, du blev utnyttjad och du var inte beredd. Det är du nästa gång!

/Frihetskomplex

Likes

Comments

​Ja då var det uppkörning idag, lite nervös allt men går som de går :D

Flytt packandet är i gång för fullt , organiserar och slänger o har mig :D

På fredag bär det av tillbaka till dalarna  äntligen <3

Jobbat hela jäkla sommaren så nu blir de skönt att gå tillbaka till pluggandet :)

Hoppas ni alla har haft en super sommar !! :D

Likes

Comments