Människor som har medel till välbetalda jobb och som inte har varit arbetslösa och behövt försörjningsstöd mer än ett par fåtal ggr

har ingen jävla aning om hur svårt och jobbigt det är att vara arbetslös.

Ni lever i eran egna bubbla och tror på det ni ser utan att ta reda på hur det verkligen ligger till!

Att säga sanningen till såna människor gör mig tydligen till en rasist.

När AMS har en pågåande kampanj om att dom betalar 70% av en invandrares lön om ett företag anställer dom är inte en rasistisk sak att säga,

när det är fakta!

När man ger bevis på bevis att dom försöker få ut mer invandrare i jobb än att hjälpa dom arbetslösa svenska ut till jobb är inte rasistiskt,

för det är också fakta!

Ni som sitter med era medel till välbetalda jobb har ingen aning om hur marknaden verkligen är så att förolämpa dom som är i just den situationen är jävligt svagt gjort av er!

Jag blir så förbannad när andra tror att dom vet bättre än dom som sitter med facit i handen på hur det verkligen funkar!

Ni som tror att det är så himla lätt att skaffa ett jobb kan ta och tänka om, för det är allt annat än enkelt!

Visst att söka massa jobb är lätt, det tar lite tid bara att fylla i allt men sen är det ju bara att trycka på en knapp.

Men resten av processen då? det är ju ingen som tänker på den!

Att aldrig få ett svar, att få bara nej tack tillbaka och att aldrig få komma på en intervju, hur skulle du som läser detta må efter ett par års sökande må och känna när du bara får nej eller inget till svars?

Ibland tror man att man ser ljuset i slutet av den där tunneln men så försvinner den lika fort igen för att du lyckades komma på en intervju men fick aldrig höra något igen,

eller dom lovade en prövotid men valde sen att gå med någon annan.

Jag säger bara detta och har du inte varit i min situation som långtids arbetslös, levt på existensminimum i flera år, och ett konstant hörande av nej tack eller inget alls trotts dina hårda försök till att söka jobb,

då har du fan inte heller rätt att förolämpa eller tro att du vet bättre än mig i detta fall!!

Skaffa faktan eller håll käften!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det är inte Rasistiskt!


Att vilja hjälpa folk i sina egna länder.

Men man behöver inte invandring när landet själv inte har jobb nog åt sitt eget folk!

När landets egna befolkning inte har boende till alla som redan fanns innan massinvandringen ökade och på riktigt började sätta spår i vardagen!

När landet inte hade jobb till alla sina invånare innan denna ökade invandringen så bör man inte ta in mer folk som dom sen kommer att prioritera före sitt eget folk.

Reinfeldt anser att vi har plats och bör öppna våra hjärtan för detta som rör invandring men är det mening att vi som land ska kapa våra skogar och riva sönder våran natur för att få plats med mer folk, som helst av allt vill vara hemma i sitt eget land men som måste söka sig till ett annat land för att dom får inte den hjälp dom behöver i sitt eget land?

Det är fegt gjort av dom svenska människorna att inte stå upp för sig själva och säga att nu måste vi ta hand om dom som finns i vårat land innan vi kan ta emot flera!

Jobb och bostäder samt utbildning och sjukvård måste få en chans att hinna med den ökade befolkningen men i dagsläget gör det inte det!

Att vägra se sanningen för att man inte vågar säga nej är bara idioti, för det skapar bara mer och mer frustration hos folket, det svenska folket som känner att dom har fått nog av denna galenskap.

Sverige ska vara stolta över sina traditioner och sin kultur!

Sverige ska inte avskaffa sina traditioner eller sin kultur bara för att andra människor kommer hit!

Den dagen Sverige slutar att anpassa sig efter det folk det tar in, den dagen kan jag säga att Sverige står upp för sig själv och är ett fritt land igen!

Folk måste sluta hävda att allt är rasistiskt för som det är just nu så får en svenskfödd människa inte säga något om någonting utan att bli kallad rasist och det är fel!

Sverige har alltid varit ett land som vill hjälpa andra till ett bättre liv och en bättre välfärd vilket är bra, men bara för att delar av folket börjar tycka att vi kan hjälpa folket vi tar in på deras hemmaplan istället för att dom ska komma hit är rasistiskt, så förstår jag verkligen inte vart de rasistiska i det är?!

Vad är det för fel att hjälpa människorna där dom bor med sina familjer och vänner istället för att några av dom alla som behöver hjälp ska komma hit utan familj och framtid?

Om man vänder på frågan Om sverige va i krig eller ett urfattigt land skulle ni då hellre vilja lämna eran familj och vänner med vetskapen att du kanske aldrig få se dom igen skulle ni föredra det istället för att få hjälp på plats i landet så att ni ändå kan få ha eran familj och vänner kvar?

Jag skulle hellre se att om Sverige va i krig eller ett urfattigt land att jag får hjälp i sverige av andra länder än att tvingas till att fly utan familj, släkt, vänner osv.

Att tycka det är inte rasistiskt, det är fortfarande en väl vilja om att hjälpa folk, man försummar inte folk bara för att man väljer att hjälpa dom där dom behöver hjälpen istället för att tvinga folk ifrån sitt egna land!

Det är ju bättre om vi hjälper folket i sina egna länder istället för att några kommer hit, för hjälper vi dom behövande människorna där dom bor så kan vi hjälpa många flera för samma kostnad som det kostar att bara hjälpa några få som kommer hit till Sverige! Jag tycker att det är mer humanist gjort om man kan för samma peng hjälpa många flera istället för bara några få som vi gör i dagsläget.

Sen så när det gäller SD så kan man ju absolut säga att dom är inget vanligt parti, men man borde fråga sig själva varför så många människor röstade på dom om dom nu inte platsar bland dom styrande partien.

Det alla dom som inte gillar SD måste ta till sig nu är att gilla läget för blir det ingen förbättring av detta med invandring, svenskar utan jobb och bostäder, gamla utan pengar och bra vård, bättre utbildning mm, så kommer SD att fortsätta växa, och detta är inte rasistiskt utan det är dom svenskar som väljer att sätta ner foten och säga ifrån till denna galenskap som råder i regeringen.

Det är vårat sätt att få våran röst hörd, för dom andra partierna verkar inte veta hur det fungerar i det verkliga svenska livet.

Och att hålla på som några omogna dagisbarn och bråka med SD och snacka massa skit och så om dom är det verkligen en sån attityd vi vill ha från dom som skall vara våran styrande regering?

Jag vill verkligen inte ha det så!

Jag skulle i sånt fall acceptera hur läget är och göra det bästa möjliga för alla, man måste kompromissa om mycket i livet och detta är även en av dom sakerna. Skärpning!

Regeringen är väl till för att styra vårat land på folkets villkor eller har jag fel?

Om jag nu har fel varför har vi ens en regering i sånt fall?

Regeringen ska väl ta hänsyn till vad hela landets befolkning tycker om alla frågor och göra det bästa möjliga av allt?

Om nu många börjar protestera mot invandringen varför envisas då regeringen att fortsätta ta in massa folk och prioritera dom före sitt eget folk?

Varför tar man inte hänsyn till vad folket vill och begränsar invandringen ett tag så att vi alla får en chans att hinna ikapp med den omställningen som faktiskt blir när man tar in jätte mycket folk.

Hela denna processen med invandringen har hanterats på helt fel sätt redan från början och det är därför folk börjar få nog med detta!

Om regeringen fortfarande är Svensk och bryr sig om sitt Svenska folk så är det dax att dom visar det med att respektera dom som tycker att dom har fått nog av detta nu.

Det är dax att Sverige tar och står upp för hela sitt folk och inte bara en majoritet av befolkningen!

Alla ska ha sin rätt att föra sin talan, sin åsikt utan att bli förnedrad och kallad rasist.

Sverige visar just nu bara att dom är jävligt bra på att mobba folk för det är just det dom gör nu MOBBAR sitt eget folk för att dom säger vad dom tycker och tänker!

Det kanske är därför vi aldrig får bukt med mobbningen i skolorna för att det är vårat ända sätt att hävda oss för andra.

Jag anser att detta idioti måste få ett slut snart, det går inte att köra över sitt eget folk hur mycket som helst, ja visst vi har ett bra land med bra möjligheter men just nu håller vi på att tappa allt som vi håller kärt och för vad då?

Sluta va så himla fega och sluta kalla folk för rasister bara för att dom säger sin åsikt.

Vi bor i Sverige, det är vårat land, våran kultur, våran natur, våran frihet och våra lagar och regler som gäller sluta upp med att slopa traditioner och sånt vi håller kärt bara för att vissa i detta land anser att vi bör ta in mycket mera folk!

Dom som väljer att komma hit måste lära sig att leva i Sverige med våra traditioner och våran kultur utan att vi ska behöva förändra oss. Dom måste inte välja just Sverige, dom har en hel värld att välja på så kan dom inte leva på våra villkor på vår mark så behöver dom inte stanna heller ingen tvingar dom att stanna och ingen tvingar dom att gå heller men stannar dom så måste dom lära sig att respektera oss och vårat land och vårat sätt att leva!

Varför ska vi ändra på oss för dom vi tar in när inget annat land gör det för det folk dom tar in?!!

FÖR ATT DET ÄR INTE RASISTISKT


The One And Only
iia <3<3<3

Peace out!

Likes

Comments

Jag är en rätt komplicerad person av många olika anledningar, men jag försöker bli mindre komplicerad men det går inte alltid så vidare bra för mig.

För jag är väldigt snabb på att ändra mina åsikter, tycken och tänken om folk, vad jag vill och inte vill i livet, vilka jag gillar eller inte gillar.

Personer kommer och går, det vet vi ju alla att så funkar livet, men när jag vill en sak men väljer en annan sak och blir fäst vid den så blir jag alltid lika osäker på om jag verkligen har gjort ett rätt val.

Men det slutar inte där utan det växer en fundering och en ångest inom mig varje gång jag har gjort ett sånt beslut, vare sig det handlar om människor, djur eller saker. Jag har ännu inte kommit på hur jag ska göra för att förbättra mitt beslutstagande när det kommer till såna typ av val i livet.

Om man väljer något framför ett annat och man alltid undrar om man har gjort ett rätt val är det då ett rätt val eller har man då valt fel?

Jag är som en berg och dal bana, det går upp å sedan rakt ner med skarpa kurvor hit och dit, jag vill tro att jag gör mina val utefter hur mitt liv ser ut just då och just då kanske det valet passade mig, men om man efter en stund börjar ifrågasätta och tvivla på det beslutet va det då verkligen det rätta att göra?

Jag är så kluven om så många saker att jag vet inte vart jag ska ta vägen, jag känner hur det börjar klösa mig på insidan, hur det påverkar mitt humör och beteende mot allt och alla.

Jag vill så mycket och vill bara gott men det brukar alltid sluta i att jag sabbar allt och mår skit.

Men vad ska jag göra när paniken, ångesten, frustrationen och nyfikenheten i mig tar över?

Ibland önskar jag att jag kunde somna och inte vakna igen för livet känns så otroligt tungt men ändå kliver jag upp och gör det som måste göras, känns lite som en hamster i ett sånt där hjul dom springer i, det går bara runt runt runt....

Jag är nog bara slutkörd eller jag hoppas att det bara beror på det, det har varit en tuff period nu.


Godnatt


The One And Only

iia

Likes

Comments

Nu är den värsta veckan i mitt liv påbörjad.
Denna vecka mister jag min livs kärlek.
Den smärtan och sorg jag har nu är obeskrivlig.
Jag hade utan tvekan offrat mig för att du skulle kunna leva för evigt och vara frisk.
Men under alla dessa år vi har haft tillsammans så har jag många härliga minnen av vår tid ihop.
Som den första gången du hade fångat din allra första skogsmus.
Hur du alltid följde efter mig vart jag än gick för du ville vara med mig.
Hur du absolut inte ville duscha utan gjorde allt du kunde komma på för att slippa det.
Nu sitter jag på Arlanda och är påväg hem till dig för att spendera din sista tid tillsammans med dig.
Jag har absolut ingen aning om hur jag ska kunna leva vidare utan dig och den glädje du ger.
Jag bara önskar att du kunde förstå hur mycket jag uppskattar allt du har gett mig under denna tid och hur mycket jag verkligen älskar dig.
Det finns inte en enda dag som jag inte har tänkt på dig och saknat dig, och jag kommer sakna dig så ofantligt mycket varje dag tills jag dör. Men nu är det snart dags för dig att komma till hund himlen och leva livet med massa kompisar. Jag hoppas att vi ses snart igen min älskling du är verkligen mitt liv. Jag älskar dig mer än vad ord och handlingar kan beskriva.
<3 <3 <3

Likes

Comments

Jag tänker på dig varje sekund.
jag saknar dig varje sekund.
jag önskar att jag hade mer tid för dig än vad jag har.
du finns för evigt i mitt hjärta,
men samtidigt så slits mitt hjärta itu med att gå och vänta på det sista beslutet.
jag önskar att jag kunde vara med dig varje sekund av ditt liv då du betyder allt för mig.
vad ska jag ta mig till när du inte finns omkring det vet jag inte.
med ett trasigt och kluvet hjärta försöker jag skapa mig en framtid men tyvärr tar det våran dyrbara tid ifrån oss.
snart är tiden över och vad gör jag då?
Det ända jag vet och som jag hoppas att du vet är att jag älskar dig mer än allt annat! du är mitt universum även om jag inte kan träffa dig så mycket som jag vill.

Jag älskar dig!

Likes

Comments

Hej bloggen det va inte igår!

Mycket händer mellan varven då jag skriver här och helt ärligt så är det rätt svårt att minnas allt oxå.
Men jag har ändå lite funderingar kring olika saker som jag på något vis har stött på.

Varför har människor så svårt att vara ärliga? Och varför känner folk ett behov av att kontrollera och bestämma över andra?

Det är två frågor som jag verkligen skulle vilja ha svar på för jag kan inte få det att gå ihop varför man vill styra över andra och ljuga för folk, för mig är det helt ologiskt.

Jag har på senaste tiden haft många personer omkring mig som säger att jag borde ge mig in i Politiken för att jag har såna bra åsikter och ståndpunkter på olika saker, och jag må ju säga att tanken börjar växa inom mig att jag kanske borde ge det ett ärligt försök även fast jag avskyr sånt. Men eftersom det bara är folk som ljuger å aldrig har jobbat i verkligheten som styr och ställer så kanske det vore en fördel att jag ställer upp och ger mig in i den där djungeln och ser om det finns något hopp om att styra upp detta kaos som dom där nissarna har orsakat.

Från det ena till det andra, killar! jisses ibland vill jag bara kalla dom för IQ-befriande idioter alltså, seriöst hur kan man tro att man kan ljuga och att personen dom ljuger till aldrig kommer att få veta att dom ljuger? 
Fast man har konfronterat dom så tror dom ändå att dom kan fortsätta ljuga och dom håller så hårt i sina påhittiga historier. Jag är inte dum! Men ja iofs så kanske jag är dum ändå som väljer att fortsätta snacka med dom, men jag är ju så dum-snäll och naiv för jag går ju runt och tror att dom kanske äntligen inser att dom ska vara ärliga mot mig och faktiskt spela med öppna kort så att säga. Men jag verkar förbli hovnarren i detta fall ändå.

Att ständigt få höra hur värdelös, dum i huvudet, okunnig osv i vardagen sätter sina spår inom mig, jag vill inte tro på dom orden men ju mera jag får höra dom desto mera börjar jag tro att dom är sanna. Att höra att jag inte duger som jag är och mina åsikter och sätt att tänka på är idiotiska på olika sätt och vis är väldigt jobbigt att höra, det är som om jag aldrig får möjligheten att växa upp och vara en vuxen människa för det är alltid någon som är där och trycker ner mig på olika sätt och vis. Den depressionen jag är i har gått så långt att jag är numera "död" när det kommer till känslor och intryck, jag kan titta på avskyvärda klipp eller vad som, och inte bry mig ett skvatt för att det bekommer inte mig längre, just för att det är som om jag inte känner något längre, du skulle kunna göra vad som helst och jag skulle inte bry mig just för att det har gått så långt i min depression att jag kan inte känna något för någon eller något längre!

Men att få folk att förstå min situation är väldigt svårt speciellt för dom som inte vill försöka förstå mig. Tyvärr så är dom oftast för självupptagna på ett negativt sätt att dom har inte kapaciteten eller viljan att se hur mitt liv verkligen är för mig. För i deras ögon så är det oftast bara deras liv som gäller och är viktigast att bry sig om. Men problemet är ju att folk får för sig att jag söker sympati och inte FÖRSTÅELSE som jag faktiskt söker.

Det är verkligen trist att folk inte är mer öppensinnad och respektfull mot andra. Jag har en tid gått på ett projekt som heter Unga i huset och det är ett ställe som jag kan gå till och få göra olika saker, skaffa vardagliga rutiner, skapa ett socialt liv och träffa nya människor på, vilket jag verkligen älskar att vara på för där har jag träffat några människor som är helt underbara och som förstår mig just för att dom vet vad jag pratar om när vi kommer in på lite djupare samtalsämnen, det är tre fantastiska personer som jag kan vara just mig själv med och det har jag inte kunnat tidigare just därför är dom så viktiga för mig, för dom är även så glada och sprider sån otrolig glädje omkring sig att ja man blir helt enkelt bara så glad av att vara med dom :)

Det är otroligt viktigt för mig att ha positiva människor omkring mig för att jag ska kunna bli fri denna depression jag lider av, därför måste jag välja med omsorg vilka jag är med och inte. Det kan låta hårt men jag måste göra det för att försöka må bra igen, för mår jag inte bra så kommer jag ju inte komma någon vart i livet och jag vill inte ha mitt liv såhär som det har varit och därför med den erfarenheten jag har fått genom mina volontär resor och dessa två projekt jag har varit i sedan jag kom hem, så måste jag göra det jag känner är det bästa för mig för att jag ska kunna gå vidare och ta mig framåt i mitt eget liv för ingen annan än jag kan göra något åt mitt liv!
Därför är det också så jobbigt när dom som man har i sitt liv inte kan vara glada, respektera, förstå och stötta mig i denna jobbiga process som kräver många och jobbiga förändringar för att jag ska kunna ta mig upp till ytan igen. 

En vacker dag kanske allt löser sig men just nu ser det inte så ljust ut men mitt hopp för bättre och mer hälsosammare relationer och en bättre värld tar inte slut, en dag kanske även jag kan finna kärleken som vi alla söker efter men tills dess så får jag leva på hoppet för dom säger att det är det sista som överger en. 

The One And Only

iia <3

Likes

Comments

Tjena bloggen det va verkligen inte igår vi sågs vid men här kommer det en liten funderare.

Jag tittade på Lyxfällan idag och jag måste ju hålla med om en sak som dom sa där och det är att varför har man inte privatekonomi i skolan som en obligatorisk kurs?

Tänk så många som skulle behöva det och jag kan säga att jag är en av dom som gärna hade sett det i läroplanen för det behövs bättre utbildning när det kommer till att förbereda unga för det vuxna livet.

Som det var när jag gick i skolan och som det säkert är nu också så ger hemkunskapen inte den ordentliga grund som unga behöver när dom ska ta steget ut i livet, för att bara lära sig att laga mat räcker inte, det måste vara mer timmar till att lära sig om allt annat som tillhör det vuxna livet, tvätta, sköta ekonomin så att man vet hur och vad man ska göra, att få mer och bättre information om hur man ska gå till väga när man till exempel är arbetslös och vad man bör tänka på då, vilka regler som gäller för att få A-kassa eller hur och vad man bör tänka på när det kommer till just A-kassa, Försäkringskassan, Skatteverket och allt sånt.

När jag tog studenten så va jag helt vilsen på vad jag behövde tänka på för jag hade inte fått någon information om vad jag måste göra, vad jag bör gå med i när det gäller A-kassa, Alfa-kassa, å allt sånt.

Vad är sjukpenning och hur får man det?

Vilka försäkringar bör jag ha när jag bor själv?

Vad måste jag tänka på rent allmänt när jag flyttar hemifrån och ska stå på egna ben?

Vad är det jag måste tänka på och varför behöver jag göra si och så?

Det är ingen som har berättat det för mig, utan jag har bara snubblat över det jag behöver få veta.

För hur ska jag veta vad för information jag behöver ta reda på om jag inte ens vet vad det är jag behöver tänka på?

Det är även sånt som skolan måste ha och det bör helst finnas en ”röd tråd” genom hela skoltiden för att det är minst lika viktigt att kunna det som det är att kunna svenska engelska matte och alla andra kärnämnen!

Men varför tänker inte politikerna på det?

Det är väl ändå dom som ska veta vad som är viktigt att kunna så varför finns inte det med i skolan?

Att bara anta och tro att föräldrar ska informera om sånt är helt galet för det måste ju finnas någon med den uppdaterade kunskapen som lär ut det man som ung behöver veta för att klara sig i vardagen och när något annat händer!

Men tack vare att jag gick Plug In så fick jag veta att konsumentverket har en hjälp folder som ger en rätt bra överblick på just ekonomin och varför är inte det något som blir utdelat till alla?

Istället för att proppa brevlådorna fulla med onödig reklam ge ut sånt som folk faktiskt kan behöva ha användning för!

The One And Only

iia <3

Likes

Comments

Hejsan kära bloggen.

 

Nu va det ett tag sedan jag skrev något till dig och en hel del saker har hänt sedan dess som jag skulle vilja berätta om.

 

Min tid i Grekland börjar nå sitt slut nu bara 7 dagar kvar tills jag åker hem till Sverige igen, vilket jag må säga känns lite väl konstigt faktiskt.

Jag har varit en vecka på ett Beach projekt som Archelon har på Zakinthos och där fick jag se massa nest som sköldpaddorna hade gjort och min sista natt där spenderade jag med att jobba natten och då fick jag vara med om två sköldpaddor som kom upp för att lägga sina ägg, vilket va helt underbart och magnefikt!

Ena sköldpaddan där den natten hade en bruten back-flipper så vi var tvungen att hjälpa denna sköldpadda att gräva hålet för hennes ägg och när hålet va gjort så var vi tvungen att hålla henne stabil för att hon inte skulle ramla ner i ägghålet så vi höll i hennes back-flipper så att hon va stabil nog för att kunna lägga sina ägg i lugn och ro.

Detta va en helt fantasikt upplevelse och jag önskar att jag kunde stanna där, men det kommer ju en ny säsong för sköldpaddorna på Zakhintos nästa år igen, även fast denna inte är över just nu utan den slutar någon gång i Oktober.

 

När jag kom tillbaka från den underbara resan så har jag totalt jobbat två ynka dagar för resten av tiden så satte Pav mig på ledigt och semester, utan att prata med mig så nu går jag runt å rullar tummarna och sover mer än jag brukar, vilket jag inte är så jätte nöjd över. Men samtidigt som jag vill jobba så vill jag ändå inte det för jag har slitit ut min kropp nå fruktansvärt i över 5 månader så lite vila är nog på sin plats, fast det kliar i mina fingrar för jag hatar att vara så oerhört rastlös och göralös!

 

När jag ser tillbaka på denna helt otroliga resa jag har gjort så känner jag hur stoltheten inom mig växer för jag har klarat mig igenom så många olika typer av hinder och problem under min tid här och jag kan inte annat göra än att vara stolt över mig själv för det!

Att känna hur man kan växa som människa till det bättre och få tillbaka en del av det självförtroende och självkänsla jag tidigare trott jag hade för evigt tappat gör mig inte bara till en mycket gladare person men även en tjej som kan vara stolt över sig själv för att hon har klarat av något hon inte trodde om sig själv!

Småa som stora saker har gjort mig förvånad att jag har klarat av som att läsa en engelsk bok på 542 sidor på tre dagar är för mig ett fantastiskt mål som jag har klarat av och som jag är jätte stolt över mig själv för.

Människor som känner mig vet mycket väl att böcker och jag är ingen bra kombination så att jag har lyckats läsa en engelsk bok är faktiskt en stor sak för mig.

Att läsa överhuvudtaget är inte min starka sida kan jag lova men detta var verkligen roligt och ja jag njuter av det.

 

Att leva med olika kulturer och människor är en utmaning i sig, det är aldrig en enkel sak, att förvänta sig att allt ska gå lätt fram då kommer man snubbla över många många problem och utmaningar, Att kompromissa och att komunucera med varandra är praktiskt taget A & O i dessa omständigheter.

Drar man inte sitt strå till stacken så kommer det bli väldigt jobbigt och när man oxå jobbar i ett Team så är det väldigt viktigt att alla jobbar mot samma mål och det märks tydligt och klart vilka som är här med en semester inställning och vilka som är här för att hjälpa Havs sköldpaddorna.

Medan jag va borta en vecka så fick vi in 4 nya sköldpaddor och en av dem dog tyvärr, och sen jag kom tillbaka så har vi frisläppt 5 sköldpaddor och den 6 blir fri i morgon. Men vi har oxå fått in 6 nya sen jag kom tillbaka så vi har bara mer tubmatning att göra.

Marcos fick sin högra flipper amputerad idag och det gick snabbt och bra.

Katharina fick sin fiskekrok borttagen igår och det gick oxå väldigt snabbt och bra.

 

Jag har varit med om en del första gången för mig saker här i grekland och det har varit väldigt roligt och intressant för mig och jag är jätte glad över att ha fått den möjligheten att vara med om det.

Som tex att åka på en mindre båt ( inte ett kryssnings fartyg alltså), jag har fått åkt en segelbåt, jobbat självklart med havssköldpaddor, köra bil i grekland, spendera en sommar i solen, vara med om operationer.

 

Med andra ord så är jag väldigt tacksam över att ha fått denna underbara chans att göra något ovanligt och fantastiskt.

 

 

Over and out.

 

The One And Only

iia

Likes

Comments

Kära bloggen

 

Sen sist har jag gått igenom en berg o dal banan av känslor men som jag nu har lyckts acceptera och hantera, att få kritit av nära vänner och förlorat andra falska sådan är påfrestande men det tillhör livet.

Jag har även fått höra att jag bör ta av mig offerkofftan och att jag har ett matmissbruk, vad detta är grundat på har jag ingen aning om men det va ganska roligt att läsa det för den människan har ingenting med mig att göra. Men jag skriver inte min blogg för att få andras synpunkter och åsikter om mig och mitt liv jag skriver den för att jag vill ha någon plats att skriva av mig allt jag känner för, så om folk då anser att jag är väldigt negativ eller att jag har andra problem så får det stå för dom för det är ändå deras åsikt inte min.

 

På den senaste tiden så har jag tänkt mycket på hur det kommer att bli att äntligen få åka hem och se familjen och vännerna igen, jag längtar oerhört mycket till det och det är ju bara naturligt för jag har ju ändå varit borta från alla i 6 månader så.

Och jag känner att jag är mycket mer gladare över min familj än vad jag har varit tidigare, för vi har verkligen haft våra problem med varandra och inte uppskattat varandra som vi borde ha gjort, men att ha fått varit ifrån dom såhär länge och vuxit som männsika på egen hand har verkligen öppnat upp mina ögon för min egen familj och jag ser dom nu från ett annat perspektiv vilket gör mig gladare och jag hoppas även att min syster har fått ett annat synsätt på mig, för vi har verkligen haft många konflikter och problem.

Jag har tidigare sagt att jag bara vill vara ifrån min familj och lämna Östersund för vi kan inte bo på samma ställe, men jag trodde aldrig att jag skulle längta tillbaka till min familj så otroligt mycket som jag faktiskt nu gör och det är ju bara positivt ju, men även lite skrämmande för tänk om allting som har varit fortsätter när jag kommer hem, det vill jag verkligen inte, för jag vill att vi ska kunna vara tillsammans utan alla dessa intensiva konflikter, jag vill bara att vi alla ska kunna respektera varandra och hjälpa varandra att nå det målen vi har i livet. För det är väl ändå det en familj ska göra?

 

Jag har även tänkt över vad jag äter här om dagarna vilket inte är mycket har jag kommit fram till, flingor o mjölk till frukost, något tillgagat till lunch i en liten mängd men oftast blir det någon form av pasta och tillhörande sås, till middag blir det bara något litet som tex flingor igen eller om jag har gjort för mycket till lunch så tar jag det till middagen, sötsaker blir det verkligen inte mycket av ibland tar jag mig ett glas coca cola men en 2liters flaska kan räcka runt 5-6 dagar för jag dricker inte offta sånt, mest vatten eftersom det är så sjukt varmt här, så vart dom där extra kilon kommer ifrån har jag ingen aning om men det kan ju även vara som mamma min sa att man sväller av värmen så det kan ju va en bidragande orsak till det hela.

 

Men självklart så kommer jag ju även att sakna att vara i Grekland även fast jag är less på en hel del saker här, men stället växer ju hela tiden inom mig och det har även lärt mig en hel del både om mig själv samt om andra saker och ting.

Fast än jag må ha skrivit en hel del negativa saker om Centret och grekland så är detta en upplevelse och erfarenhet som jag inte skulle vilja vara utan.

Jag kan verkligen rekomendera folk att åka hit och jobba med havssköldpaddor men dom ska ju ändå veta att det är ingen semester och verkligen ingen dans på rosor att jobba med dom som djur eller med greker för dom har sitt synsätt och det går emot det svenska sättet på många vis och det jag menar är att omställningen från det svenska livet till det grekiska livet kan vara svår och väldigt jobbigt men finner man ett sätt att hantera allt man möter så kommer resan vara så värt det för du växer som människa och breddar dina synvinklar och får ovanliga erfarenheter på köpet.

 

 

När det kommer till sköldpaddorna så har vi tre nya två med fiskekrok och lina, en har svåra skallskador så den lär nog mest troligen inte överleva men hoppas gör vi ändå.

Nu fick jag just veta att vi har en till sköldpadda på ingång med svåra proppeller skador över skallen så det är typ en mix av två sköldpaddor vi har och haft för en av dem dog medan den andra är på sån god väg att han kan bli frisläppt igen.

Igår hade vi en incident med en sköldpadda som åt termometern vi tar tempen med varje dag, han fick i sig en del av kvicksilveret så vi är väldigt oroliga för honom.

Men i övrigt så har vi bara två eller tillomed en sköldpadda på tubmatning nu så dom flesta börjar bli bättre och bättre, vi har för närvarande 4 sköldpaddor på standby för frisläppning så när pav kommer tillbaka så ska några bli fria igen vilket jag ser fram mot med både glädje och sorg i hjärtat eftersom vi ändå är dom som vårdar dom varje dag så man blir ju fäst vid dom även om dom inte visar några känslor mot oss.

 

 

Over and Out 35 grader å stekande sol

 

The One And Only

iia

Likes

Comments

Jippi va bra man kan ha det...

Om ni andra bara visste hur himla bra ställt ni har det så kanske världen skulle se lite bättre ut med mindre klagande från allt å alla som gnäller om småsaker.

Jag säger bara av egen erfarenhet att folk måste ta å sluta gnälla om egentligen inte är något att bry sig om, jag lever i rätt jävla dåliga förhållanden jämfört med er andra som bor i sverige.

Duschgolvet är ruttet så det är bara en tidsfråga innan någon av oss ramlar igenom det, på plattformen till dom stora tankarna är en del av den sektionen fallfärdig vilket jag och Carine fick uppleva bara för en dag sedan, så där kommer det oxå ganska snart ske en större olycka vilket jag inte ser fram mot.

Mögel är överallt vart man än vrider och vänder på huvudet så är det där.

Myror vandrar bland mat och allt annat vilket är sååå otroligt mysigt eller så inte!

Jag bara undrar hur länge det tar innan golvet till toaletten har rostat sönder så även den fallen igenom.

Eller varför inte bli smittad av någon extrem sort av svamp som två sköldpaddor har, det är ju alltid lika spännande för mig som har redan psoriasis där svampen kan lättare få fäste! Jippi...

Sen har vi ju min våningssäng där övere bädden är helt lös i en kant så sover någon ovanför mig så kan sängen braka ihop, oxå lika spännande att invänta.

I morgon kommer en kille som ska lägga på något medel för kackelackorna så det är ju ett framsteg, men vi saknar ju fortfarande dörrar till diskhon som en karl kom hit och byggde åt oss och han sa att han skulle återkomma efter påsken vilket va för några månader sen!

Att få sakerna till att slipa och lacka om golvet i köksvagnen tycks ta sin lilla tid då jag ännu inte fått något så det ska bli kul att se när man kan få sätta igång med det!

Denna mentaliteten som grekerna har här driver mig till vansinne, att få något gjort här tar år innan det ens kommer till planeringsstadiet och ännu längre innan det ens kommer till att faktiskt utföra det!

Att man förstör sin rygg när man jobbar här är helt givet och en självklarhet, och får man någon form av uppskattning för det man gör när man sliter som en hund varje dag nej nej nej gu nej varför skulle det hända, det skulle ju betyda att dom är tacksamma för något man har gjort, som någon annan har gjort och det funkar inte så här i grekland, en AC på rummet i metall containern är ju för mycket begärt att få ha ett svalt rum att sova i nej nej nej då kanske volontärerna blir nöjda och glada, nej men det är ju bättre att behandla dom som slavar än att visa uppskattning.

Vipps hela jorden går ju under om man skulle göra något sådant!

Jag gillar vissa av dom jag jobbar med och även dom som jobbar på själva centret av den grekiska personalen men tillvägagångssättet grekerna har kan jag verkligen inte med och synsättet dom har är väldigt trångt.!

Och en annan sak jag bara måste få ur mig, jag kan verkligen inte med amerikanare dom får så mer än gärna stanna i sitt land för dom går mig på nerverna varje sekund oooooo ingen har testat mitt tålamod så otroligt mycket som denna människa gör varje jävla sekund för varje dag!

 

Nä någon måtta får det vara på hur människor är och beter sig!

 

Det lilla positiva jag kan meddela världen om är att två av våra småttingar Lazaros och Ionas båda två med fiskekroks skador har blivit frisläppta så nu är dom ute i det stora blå igen och förhoppningsvis så kommer dom båda två få leva ett långt och lyckligt liv, må dom ha gudarna på sin sida!

The One And Only

iia!

Likes

Comments