Även om jag bara vart vaken i 45 minuter så känner jag att dagen vill mig väl. Inga negativa tankar som tryckt ner mig och jag kan andas i lugnan ro. Ingen stress och ingen ångest. Det är en fantastisk känsla att för en gångs skull vakna upp utan det. Rädslan sitter dock i mig, rädslan för att det onda i mig när som helst ska ta över. Ta över mitt liv!

Nu ska jag pyssla lite här hemma och checka av dagens to-do-list innan det bär iväg på två timmars yoga.
Yogan kommer göra mig så gott idag. Känner mig så stel och spänd, en god andning och övningar för kropp och själ kan förbättra resten av dagen, förhoppningsvis hela helgen.

Katten ligger på en papperspåse och är nöjd med livet. Hon föredrog inte vår 180 säng, inte heller hennes egna 120 säng, utan en papperspåse från willys. Det glädjer mig på något konstigt vis. Antingen att hon är en skvätt knäpp, precis som jag eller för att hon alltid lyckas överraska mig.

To-do-list är något som många klankar ner på och anser det vara totalt onödigt och en skvätt irriterande. Människor förstår inte varför man måste skriva ner allt som ska göras under dagen. Även självklara saker som att ge katten mat och borsta tänderna. För mig är det ett diplom för dagen. När jag gjort alla "självklara" saker och även det som ligger över mig, kan jag ta den där svarta pennan och stryka. Ju mer jag stryker ju stoltare blir jag över mig själv. Jag ger mig en klapp på axeln och berömmer mig själv för att jag klarade det.
Det är så stort för en människa som jag att ens kliva upp ur sängen. Så att ringa dem där jobbiga samtalen eller plocka undan hemma ger samma känsla som att klara t ex högskoleprovet. Jag uppnådde dagens mål!

Jag har inte bara alla mina listor i trehundaåttiosju block, jag har även min kalender. Min motiverings kalender. Där skriver jag stöttande ord till mig själv och alla saker jag måste komma ihåg. Det man inte har i huvudet får man ha i sin kalender. Så för er som står där på morgonen och kliar er i huvudet och tänker, hur ska jag klara denna dag. Sätt dig ner och skriv, skriv allt som du måste göra för dig själv, t ex duscha. Sen fyller du i allt som ska göras i hemmet, t ex vattna blommorna, fyll sedan i allt annat som samhället kräver av dig, betala räkningar, söka jobb eller boka läkartid. Du kommer att märka av en enorm skillnad. Du pumpar hjärnan några minuter varje morgon och skriver ner. Sen kan du luta dig tillbaka, stolt och avslappnad när allt är checkat! Det är en befrielsekänsla!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det finns så mycket i mitt liv som redan finns, som sker just nu och saker som kommer att hända.
Jag har en fantastisk partner, som är min motsatt, lugn och sansad. Som alltid finns där och ser till att jag aldrig behöver oroa mig. Han älskar mig trots att jag är den jag är och trots att mitt självskadebeteende och all medicin har fått mig att gå upp nästan 30 kg. Ju fetare jag är, ju mer finns det ju att älska sägs det. Men för mig är det fruktansvärt. Jag äter tills det gör ont, för att dämpa mina övriga smärtor. Jag äter istället för att skära mig i handlederna. Jag tar så mycket mediciner varje dag att jag egentligen borde bli mätt på dem. Ångestdämpande, lugnande, för magont, för gaser, för magkatarr, för ibs och för tjocktarmsinflammation. Sen finns ju alla andra tabletter jag ska trycka i mig vid så kallat behov. Varför ska jag då ens ta de andra tabletterna, när jag ändå ska ta vid behov. Förvirrad! 
Åter till ämnet. Jag har inte bara en prins till partner, jag har även fina vänner och en fantastisk familj. 
Jag har min storasyster som är min bästa vän, min framtida tärna och min självklara gudmor till mina framtida barn. 
Min familj som ställer upp i vårt och torrt och finns där för mig. Det är en fantastisk trygghet. 
Jag har mina vänner som jag kan tala med allt om, få möjligheten att vara mig själv med och de försöker så att hitta lösningar på mina problem - precis de som jag själv söker efter dagligen. De delar min kamp. 
Jag har en smällfet katt, en utekatt som vägrar gå ut. ( Hon kanske också är deprimerad?) Hon ligger alltid jämte mig på nätterna och som gärna håller mig sällskap när toalettbesöken är plågsamma. Hon säger inte mycket förutom när hon är hungrig eller kelsugen, men hennes närhet betyder mer än vad man tror. 

Jag och min partner samt vår kissemisse bor i en fin lägenhet, ren och stilren. I vårt lilla krypin finns allt man kan behöva. Vi har en tv, två faktiskt, en i sovrummet och en i vardagsrummet. För mig är det lyx. Vi har en skön säng att sova i, jag har en stor walk in closet i källaren med vackra klänningar och skor ( Kan inte få på mig ett enda plagg längre, men jag ska, framöver.) Vi har ett kök där vi kan förvara vår mat och även laga den. Vi har ett badrum med badkar, även det är lyx för mig, att en kylig höstdag kunna dyka ner i ett hett bad och tina upp sig. 
Vi har helt enkelt en hel del lyx mellan vårt tak och golv. Elementen slår allt​, vi behöver inte frysa här. 
Någonstans inom mig hoppar ett litet glädjeskutt av tacksamhet varje gång jag stoppar in nyckeln i låset och vrider om. Jag har ett hem, ett helt hem att komma hem till. 
Inte nog med detta, just nu i allt elände så byggs vårt, nya, framtida hem. En fin trea med mer lyx än vad man ens kan föreställa sig. Ingen idiotisk lyx, men tvättmaskin, diskmaskin osv. Om ca 6 månader ska vi flytta ut härifrån och bege oss vidare mot framtiden, mot vår framtid. Det blir vår första bostad, som vi båda faktiskt kommer att äga. Den är bara våran!

Jag har det så fruktansvärt bra att det är omöjligt för mig att förstå varför jag faktiskt mår dåligt. 
Jag begriper inte all denna sorg som sker inom mig när det finns så mycket lycka och glädje som både sker och som jag har att se fram emot. Varför har jag ångest när jag faktiskt är älskad. Varför hatar jag mig själv när jag är kapabel att älska alla andra?! Varför har jag ingen ork när så mycket positivt i mitt liv finns, varför ska jag inte behöva ha en powerbank för att få plats med all överflödig energi. 

När ska mitt liv kunna gå hand i hand med mitt inre? 

Likes

Comments

Min sambo steg upp strax innan sju i morse och i samma veva vaknade jag till av mig själv och kände att idag vill jag att det blir en bra dag, idag ska jag se till att det blir en bra dag. Så valde att stiga upp och pussa honom hejdå innan for iväg till arbetet, min duktiga karl!

Nu var denna dag igång och det första som slog mig va - ju tidigare du går upp, ju fler timmar måste du kämpa! 
D​å ville jag faktiskt bara gå och lägga mig igen, dra täcket över huvudet och somna. Somna in och hoppas på att jag aldrig vaknar igen. Det skrämmer mig att min hjärna kan få mig att vända i tanken, att på en hundra dels sekund få mig att tappa livslusten. Vad är det egentligen där inne inom mig som måste förstöra mig? Vad är det som gör att min energibank töms mycket fortare än alla andras? Vad är det som gör att jag förnedrar och hatar min egna spegelbild? Den enda människa som jag kommer att hålla ihop med resten av livet är mig själv. Varför ska jag då skada mig själv. Varför kan inte min utsida, insida, hjärna och hjärta samarbeta, älska och hjälpa?

Jag önskar att någon bara kunde slita i mig och ruska ur all ilska, allt hat och sorg. Slå mig över käften och skrika i mitt öra precis vad jag ska göra - för att bli människa igen, inte till den jag var, utan den jag ska bli. 

Jag sysselsätter mig här hemma med allt från att organisera och sortera till att städa och äta. För att hålla mina tankar borta. Det känns som om jag springer för mitt liv, ifrån mina tankar, men jag kan se dem komma ifatt mig, jag tar i hårdare och springer fortare men de ligger ändå hack i häl. När jag väl stannar, ger upp, så flyger tankarna på mig, skadar mig, kränker mig, ger mig ångest, panik och tvångstankar. 
Jag vill inte behöva fly dem, jag vill kunna fightas mot dem när de attackerar. Men idag har jag ingen kraft, energi eller ork att ens försöka. 

När ingen människa varken hör eller ser mig faller läpparna neråt, ögonen tappar fokus och hela min kropp faller ihop. Jag släpper min fasad. Jag kan antingen börja gråta, få ångest eller somna av utmattning. 
Att hela tiden skådespela är mycket tyngre än vad många tror. Det är ingen roll jag går in i på arbetet för att sälja varor 5-8 timmar per dag. Det är inget jag kan lämna på jobbet, larma på och gå hem utan det. Det är något som följer varje steg jag tar. Det är utmattande. 

Likes

Comments

Jag hatar människan! Inget jag är stolt över men skyltar gärna med det. 

Planeten Jorden, en vacker planet med fantastiska hav, växter och alla gudomligt vackra djur. Att bara sitta och vila ögonen på en sengångare skulle förgylla min dag. Vi får uppleva vinter, vår, sommar och höst. Isande kyla till skållhet värme. Att allt detta finns på denna jord är fantastiskt. Det finns frukter, bär och grönsaker som mättar våra magar, vi kan mätta oss med lyx. På denna planet har vi möjlighet att älska från att vi föds tills vi dör. Leva lyckligt i den trygghet som faktiskt finns. Vi kan hålla varandra i handen och se solnedgången, soluppgången och allt där emellan. Men vi väljer att blunda för alla härligheter som finns här. Vi stressar till jobbet innan solen ens hunnit stiga och vi sitter instängda medans den vackra vyn av solens nedgång sker. Vi väljer att stirra på en skärm medans himlen är stjärnklar, vi väljer att säga elaka saker om och till människor när vi har lyckan att kunna tala.
​Människan har en fantastisk kropp, vi är starka, smidiga och uthålliga. Bara för att våra kroppar är kapabla till mycket innebär det inte att dina kroppsdelar ska skada någon. ​Vi är skapta med känslor, men här övervinner allt de onda över det goda. Vi plågar och slaktar djur för att vi människor ska kunna ta oss från soffan till köttdisken och välja vad vi är sugna på just för dagen. Tänka sig allt kött som slängs, ska både ett liv och en död behöva gå till spillo för att det inte duger?! 
Jag tror inte att människan är vegetarian från början. Det tror jag verkligen inte. Vi är absolut köttätare. 
Men utan alla redskap som finns idag hade vi aldrig haft möjligheten att få fast de djuren vi idag trycker i oss med en saftig såg och slänger när vi är mätta. Hade vi fått jaga vårt egna byte hade vi vart så hungriga att vi åt råttor med ett leende på läpparna och om köttet var blodigt eller well done skulle kvitta. Varför är vi så ondskefulla? ​​Hur kan vi vilja såra eller skada någon? 
​Varför finns det ond, ondare och ondast? Alltså hur kan det finnas människor som vill plåga oskyldiga djur,  mörda människor och hur i hela helvete kan det finnas människor som förgriper sig på barn? Jag förstår verkligen inte hur de kan sova om nätterna, hur de ens kan med att leva. Helvetet måste vara överbemannat, för det kan inte vara många som kommer till himlen. ​​​​​​​


Likes

Comments

Idag har dagen rullat på väldigt bra. Ingen ångest som ätit upp mig inifrån, ingen magont som gjort mig näst intill handlingsförlamad och ingenting som gjort mig ledsen. En bra dag alltså.
Men som alla andra dagar så tänker jag på allt från en myra till vad som händer på andra sidan av de mystiska svarta hålen i vårt oändliga universum. Bara att idag hakade jag upp mig på människan. Sätter vi uttrycker oss, saker vi gör och inte gör.

Jag är i en period i mitt liv där jag inte längre är kapabel att leva ett normalt liv. Jag kan inte vistas bland människor, jag kan inte hantera mina känslor och vet inte längre hur en god natts sömn känns.
För att komma till dagens huvudämne 'Jag har vart med om precis samma sak'.
Hur äcklad blir man inte när man kanske berättar något i förtroende, när man behöver få ventilera sig eller att man faktiskt ber om hjälp och någon svarar 'Jag har vart med om precis samma sak', 'jag vet hur det känns', så är det för alla' osv osv..
Inte för att stötta en och visa medlidande utan enbart för att få flika in om SITT. Om man vet hur det känns eller har själv vart med om det så bör man agera. Att kanske bara erbjuda hjälp med minsta lilla eller förklara hur du själv gjorde för att tex bearbeta det. Det händer inte idag, jag har inte stött på en enda människa som har ett äkta hjärta. Ingen som låtit mig prata utan att jag ser i deras ansikte hur de bara väntar på att jag ska dra en lång suck så de fort kan avbryta mig för att få tala om sitt. Handlar de om att de vill hävda sig eller klarar de inte av att någon annan är med om saker?! Jag förstår faktiskt inte. Det är väl inget man tävlar om? Att jag mådde sämre än dig? För det kan väl för fan inte ligga avundsjuka även i allt ont som händer?

För att inte dra alla över en kant så ska jag även tala om hur den andra delen människor är!!
Nu förväntar ni säkert er att få läsa om de fantastiska människorna, där du anser dig passa in. Dem människorna finns inte. Finns kanske de gör, men de är helt klart utrotningshotade.
De finns idioter och sen har vi idioterna. Dom som inte kan hålla sig ifrån att hela tiden vara lite bättre.
Om jag skulle säga att min sambo diskade idag, så skulle jag inte hinna prata klart innan de bara måste säga att deras sambo inte bara diska, han plockade in disken också.
Skulle jag tipsa om en fantastiskt god maträtt så skulle de inte bara duga med ett ' tack för tipset, men jag har faktiskt ätit det', NÄNI, här ska det fan i mig berättas om hur du lagade den, att du bara använde ekologiskt och köttet var från en bonde i närheten. Inte glömma heller att det kostade lite extra!!
Ni som inte förstår vad jag menar är dumma i huvudet. För ni är precis dem som jag talar om. För er som förstår mig, tack, det känns underbart att bli förstådd, men ni kommer ändå inte undan - Ni är lika tomma i kålan!


Likes

Comments

Jag sitter här med en kopp kaffe som nästan inte ens går att dricka. Kallt och en skopa kaffepulver för mycket.
Kollar ut genom det igengrodda fönstret och försöker komma på något att skriva. Jag vill egentligen inte skriva. Men känner att jag behöver det. Det är något som jag vill ha ut ur min kropp. Kan vara alla eländiga tankar som bara snurrar i min icke fullt normala hjärna, samtidigt som jag försöker stå emot att blotta mig.

Sverige, det långa landet lagom. Här växer vi upp och lär oss att i detta land hjälper vi allt och alla, även fast vi vet att det är omöjligt. Vi ska inte bara drömma våra drömmar, vi ska kämpa för att uppfylla dem. ( Läs, du ska tjäna mest pengar i landet. Då har du lyckats! ) och vi får inte glömma alla rubriker som dagligen skriker `Va dig själv´. Men så fort du är dig själv så stöts du undan, dina åsikter tystas ner och samhället vill inte veta av dig mer än en gång var fjärde år när det är dags att rösta, om vilket misslyckande parti som ska leda landet. Du bör inte heller säga vad du röstar på och absolut inte varför. I detta land ska du betala skatt och rösta. Glöm inte bort att jobba ihjäl dig!! Du får absolut inte må dåligt. Du blir direkt en samhällsbörda. Alla som sitter i soffan hos Malou och berättar om deras historier med lyckliga slut är enbart för att det ska se bra ut, låta tv manipulera oss. Men att psykisk ohälsa, depression och självskadebeteende ökar i landet ska inte vetas av. Där går gränsen. Det ska fan i mig inte vetas av att du faktiskt kan vara hemma när du mår dåligt, att all skatt du betalat ger dig rätten till hjälp. NEJ! Det ska du egentligen inte veta. PANIK! Du får inte kosta något! Du är hatad om du lever på skattepengar och INTE jobbar. Om pengar inte rullar in, så kan du räkna med att du rullar ut.. Du blir en jävla BÖRDA!! Därför får du snabbt som fan ett recept på all medicin som DU tror kan hjälpa dig och med en spark ut i arbetslivet igen. Vi lever lite som BINGO, om ditt liv dras så får du hjälp. Men ligger inte turen på din sida kan du räkna med ett helvete, ett rent helvete för att ens lyckas ta dig upp på morgonen. Du kan helt enkelt inte vara dig själv och absolut inte ha en åsikt. Du ska må bra, leva precis som tidningarna visar hur normala människor lever och snälla.. håll käften!

Likes

Comments

Jag har faktiskt ingen aning om varför jag valde att skaffa en blogg. Jag tycker egentligen att det är så ute, tråkigt och vem fan orkar läsa om andras liv?! Men just idag ville jag göra något annorlunda. Jag ville bara ha något ställe att få skriva av mig. En plats för människor runt om mig att få läsa om mina dagar när jag själv inte orkar prata, förklara eller ens öppna min illaluktande mun.
Jag vill inte ha en blogg där jag behöver tänka på stavfel, formuleringar eller den där röda tråden. Jag vill kunna låta mina tankar flöda ut ur mina fingrar. 
Jag kommer inte uppdatera denna blogg regelbundet, för det är något jag faktiskt inte vill. Jag vill skriva av mig när jag behöver det. Jag gör enbart detta för mig själv. 
Kommer inte heller skylta om denna blogg, vill ha den lite anonym tills jag själv känner mig redo att dela med mig av mitt liv. Jag vill inte sätta ett ansikte på denna blogg än. Jag vill bara få vara. Likes

Comments