Hästar, Melinda, Åsikter och tankar

Ikväll var jag och Melinda på en ruskig och regnig körtur. Jag hade sett fram emot att vara i stallet och att köra Melinda hela dagen så vädret störde mig inte å mycket till att börja med och det var först då jag körde mot Essehållet som det började regna.

Idag var det en sådan dag då det var mysigt att pyssla och fixa med Hårbollen och utrustningen, speciellt det här med att spänna fast och hitta alla reflex. Haha. jag har varit positiv och nöjd med livet och höstmörkret idag.

Sedan for vi på vår körrunda, Hårbollen var så där lagom pigg och det regnade så jag blev genomvåt och Melinda var inte direkt torr hon heller. (Men hon blir mest våt på det övra lagret i pälsen, om man känner där längre in så är hon torr.)

Jaa jag vet inte riktigt vad jag ska säga om de här bilderna, de är väl inte de bästa bilderna på Melinda. Fast då är hon också inte så lätt få bra på bild heller och så börjar det vara den mörka årstiden då det blir för mörkt för att ta bra bilder på kvällarna.

På tal om det så är jag lite missnöjd med den här bloggen för tillfället, jag skulle vilja ha nya bra bilder att lägga upp, speciellt på ponnyerna men inte har jag orkat ta med kameran. Dessutom så har jag lite identitetskris med bloggen på något sätt, jag vill att den ska handla om lite allt möjligt. Jag vill skriva om hästar och ha bloggen lite som en dagbok över vad jag gör med ponnyerna och så vill jag skriva om smink och sådant också och om livet sådär annars och vad jag tycker och tänker... Hmm, eller så är det bara att acceptera att man blivit äldre och tråkigare...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hästar, Klockas Zamiro, Åsikter och tankar, Sudden Joy

I kväll har jag varit i stallet hela kvällen. Jag var och rida Zam också, vi var en liten sväng i skogen. Ikväll for vi för oss själva, mamma var på hovslagarkurs. Det var ganska mysigt fast det var lite mörkt och ruskigt. Speciellt inne i skogen var det mysigt, till att börja med åtminstone. Zam var som vanligt då jag rider ensam ganska trög i början och sedan då vi travat lite blev han pigg och det var ganska okej till att börja med men inne i skogen hoppade han till för någonting och började stirra på någonting. Och ja, skulle han ha gjort det förr för typ något år sedan så skulle jag säkert ha blivit rädd och hoppat av honom men nu redde jag upp det. Om man är lugn och stadig eller låtsas vara det så går det mycket bättre än om man själv börjar se spöken. Resten av vägen var han riktigt pigg. Det är kul på ett sätt, som att rida en annan häst. Zam kan liksom både vara trög och envis och så kan han vara pigg och riktigt framåt och ibland ser han spöken, eller liksom stanna och stirra på saker och då är det upp till en själv ifall man låter honom skrämma upp sig. Det är just det också att det brukar inte vara någonting speciellt alls han är rädd för. Just ikväll var han extra fjantig, men det var mörkt och blåsigt. Han brukar vara lite så på hösten faktiskt, lite mörkrädd och så.

Jag var också och gå med min Sniffgubbe lite, han var riktigt glad över att vara ute och traska. Han går ännu i sin lilla hage på dagarna och det tror jag han börjar tycka att är tråkigt nu på hösten också. Fast snart får han väl nog börja gå med Melinda och Zam pånytt då gräset har börjat dö bort.

Jag tror att jag ska köra honom här någon dag faktiskt, han rörde sig så fint idag i både skritt och trav. Det skulle ju förstås vara riktigt awesome att prova rida men det känns lite nejnej det nuförtiden. (Åtminstone i detta liv, jag har i många år nästan varit övertygad om att vi kommer att spendera evigheten tillsammans efter att vi båda är döda och då kommer jag att kunna rida honom utan problem och så kommer vi att kunna prata samma språk. Jag tror sedan heller inte på någon gud eller så på det sättet heller. Jajja, är man konstig så är man...)

En bild av Zam och lite av Melinda i förra veckan typ...och nu är det bäst att ta natten före jag skriver mer konstigt.

Likes

Comments

Smink

Nu blev det oktober månad, det betyder två saker: Att jag och Glenn nu har bott i vår nuvarande lägenhet i exakt ett år och att hösten börjar verkligen vara här påriktigt och att det är halloween om några veckor. Jag personligen tycker väldigt mycket om halloween, jag tycker om att klä ut mig och jag tycker om allting creepy. Jag tycker om att göra creepy sminkningar också och igår hade jag inget bättre för mig så jag gjorde en halloweensminkning.

Det blev så att jag gjorde halva ansiktet till en dödskalle och andra hälften blev ganska glammigt. Det blev väl okej, tänderna och eyelinern är jag inte helt nöjd med dock.

Likes

Comments

Smink

Häromdagen anlände ett efterlängtat paket från Cocopanda och jag tänkte att jag ska skriva om vad det paketet innehöll och vad jag tycker om produkterna... Jag har ingen aning ifall ni som läser tycker att det är kul eller tråkigt att läsa om men personligen så tycker jag att smink är roligt och jag vill ju skriva om sådant som intresserar mig.

Först var det en dagcreme, Lumene Lähde Matte Hydration Cream Gel. Jag köpte de för att jag helt enkelt behövde en ny dagcreme för blandhy som inte är allt för dyr. Och och och, den är allt det, den fungerar och känns bra, är inte flottig och torkar inte ut heller. Speciellt dyr var den inte, det märks på doften, den doftar "billigare" än de produkter vi hade i skolan på något sätt. En dålig sak med den är att den är i burk, det är inte den mest hygieniska förpackningen, men det går ju att ta av den med en tops eller något. Annars är den nog bra tycker jag.

Nästa sak är NYX Doll Eye Mascara Long Lash. Den tycker jag om, jag har haft av den tidigare (men den skulle ge fransarna mer volym, den här ska göra att de ser längre ut) och bestämde att den här ska jag börja använda. Det är en bra mascara, den rinner inte och känns bra att använda och kostade under 10€. Så den rekommenderar jag, den är enkel och bra. Bra så.

Jag tyckte också att jag behövde en ögonbrynspenna så jag köpte en som heter Wet n Wild Brow & Eyeliner Pencil - Brunettes Do It Better. Den är också riktigt bra, det kommer ordentligt med färg från den och det tycker jag att är en bra sak.

Jag köpte också en Real Techniques Miracle Complexion Sponge för att jag behövde en sak till för att få paketet fraktfritt och för att jag kom på att mina beautyblenders från H&M hade sett sina bästa dagar. Vanligtvis så tycker jag inte att det egentligen är värt att betala så mycket för svampar som man ändå borde slänga efter några månader men jag ville liksom prova om den här var bra och den var inte ändå så dyr. Den känns ju nog också bra att använda så det var nog ett bra köp också.

Joo, den här bilden är inte så sexig egentligen... Men det var mörkt och det fick duga. Så det så.


Likes

Comments

Resor

I lördags på kvällen efter tävlingen med Zam körde jag katterna till Ytteresse och på söndagsmorgonen for jag och Glenn nordösterut till Ruka. Eller egentligen så var det ett litet ställe 10 km från Ruka som heter Juuma som vi var på.

Vi hyrde en stuga där i 3 nätter och var och gå Pieni Karhunkierros, det är en vandringsled på 12 km.

Jag tog inte med min kamera dit tyvärr, det var fint där så jag skulle nog ha fått bra bilder men nu hade jag bara min Samsung Galaxy J5 att ta bilder med, men jag tog en hel del bilder med den och det blev typ helt okej...

Om själva vandringen kan jag säga att det var trevligt, ganska lagom långt och så var det otroligt vackert där. Jag älskar ju skog och natur överlag och här var det verkligen vild natur med forsar, träsk och skog och allt möjligt... Då man skulle korsa vatten fanns det små smala hängbroar att gå över, det var spännande. Över en fick man bara gå en i gången och över en annan måste det vara 10 meters avstånd då man gick över.

Det heter ju Pieni Karhunkierros så jag tänkte ju att mittiallt ser vi en björn (då vi gick Utterleden så såg vi faktiskt en utter) men de lyste med sin frånvaro om man säger så. Vi såg knappt något djur överhuvudtaget, men då var det ju nog så mycket människor som gick där...

Vi såg stubbe med svampar på som påminde om en tron...

Hängbron vid ett ställe som heter Myllykoski...

Trappan nerför ett högt ställe. Det fanns många trappor där.

Det fanns också ställen där det stupade brant ner i älven...

På kvällen efter att vi varit och gå tyckte vi att vi bra kunde äta pizza så det blev så att vi for till ett ställe som heter Pizzeria Ruka. Det såg litet ut men det var riktigt bra piza, typ bästa på länge. De hade många olika pizzor att välja på och så lagade de dem i en stenugn typ.

I tisdags, dagen efter att vi varit på vandring så gick vi upp på toppen av Rukafjället. Det kan ju låta ganska hurtigt och så men egentligen var det så att Glenn googlade och hittade en väg som var "invalidanpassad" som gick nära toppen så vi körde dit och gick på den en bit och så hittade vi en stig där som gick upp på toppen. Fats det var väldigt dimmigt den dagen så man såg ingenting.

Renar... Jag fick inga toppenbilder av dem men jag ville ha med dem.

Likes

Comments

Hästar, Klockas Zamiro

Ajj nu kom jag på att det är ju redan snart en vecka sedan men jag och Glenn har spenderat några dagar i Ruka så jag har inte hunnit med bloggande och inte hästande heller för den delen...

Iallafall, det var ganska spännande, Becka var inte med och hålla koll på oss och programmet var svårare än förra gången men Zam var på bra humör och vi kom fram i tid så det kändes helt okej. Fram tills att jag var och titta på de som red före mig så kändes det okej, ända fram till att jag upptäckte att det programmet de red inte alls såg bekant ut. Jag kom fram till att jag övat på fel program (Lätt C:1 2000 istället för Lätt C:2 2000) och det kändes ganska pinsamt och hemskt, speciellt eftersom Zam kändes så bra... Så går det då man inte kollar upp saker tillräckligt noggrant och inte ser de där små siffrorna. Men, det blev så att jag lärde mig programmet i rekordfart, jag startade näst sist i klassen så jag hade lite tid på mig som tur var. Zam var också riktigt fantastisk tyckte jag, han var inte lika seg som förra gången så det var bara att rida och komma ihåg vägarna.

Vägarna kom jag ihåg och vi blev godkända, vi blev inte ens sist men tydligen skulle han ha behövt vara mera framåt. Vi missade liksom på en del ökningar, det var lite svårare då jag inte var så säker på programmet men jag är väldigt stolt över min ponnygubbe.


Likes

Comments

Hästar, Klockas Zamiro, Åsikter och tankar

...det lär bli en spännande dag. Tydligen tror en del att jorden ska gå under eller något i den stilen och min syster far till Sverige och jobba med hästar (det är ju spännande för henne och lite för alla inblandade också) och jag ska vara med i min andra riktiga dressyrtävling med Zam. Huu vad nervöst det känns på ett sätt, programmet är lite svårare den här gången, vi har inte övat lika många gånger som förra gången, Becka är inte med och håller koll och dessutom så har Becka och Zam både vunnit och blivit placerade då de har tävlat i just det programmet vi ska tävla i så jag känns som att jag har lite press på mig. Å andra sidan så är det ju nog ett dressyrprogram som jag vet att vi klarar av, Zam kan, det vet jag. Jag kan programmet ifall jag inte får hjärnsläpp. Ifall det skiter sig så hade jag ändå faktiskt helt själv bestämt mig för att vara med och det är redan bra gjort av mig. Haha, inte trodde jag det var någonting för mig det här med att tävla och nu är jag med i min andra på 2 månader.

På bilderna är det Becka och Zam på en dressyrtävling för två år sedan. Den gången tror jag de kom på tredje plats. Kan hända att det var samma program som vi ska vara med i till och med.


Likes

Comments

Hästar, Klockas Zamiro, Melinda, Sudden Joy, Åsikter och tankar

Jag har planerat vara med i en till dressyrtävling med Zam i höst... Ifall vi lyckas med att träna på programmet och så. Vi var och träna igår, det gick helt okej. Ingen kom med mig dit så halva vägen var gubben trög och sedan blev han lagom pigg och såg några spöken. Sedan var han också riktigt duktig under själva träningen förutom att han snubblade och galoppen fick vi inget vidare flyt på. Jag skyller på underlaget i ridhuset, det är länge sedan vi varit där och hösten kanske... Han är ändå 21 år, fast i ganska bra form nu.

Jag känner också att vi har kommit igång ganska bra nu också och jag är mycket mer motiverad än jag varit på länge. För två till tre och ett halvt år var vi också ganska bra igång, det var då jag blev färdig i gymnasiet. Fast då höll jag ännu på med Melinda ganska mycket, red, körde, longerade och allt möjligt och Becka red Zam mer men jag bodde hemma så det var ju enklare på ett sätt.

För två år sedan började jag på kosmetolog och då var det kundbetjäningskvällar som tog upp hela dagen och långa liadagar. Förra höstas var det en period då jag hade en 10 timmars skoldag (lektioner på morgonen från klockan 8 och kundbetjäning från 12-18 på kvällen. Så hade jag också kundbetjäning från 10-18 en till dag i veckan. Det blev lite extra då man var vuxenstuderande och tydligen måste bli klar så fort det bara gick. Det var nog ett helvete ibland.

För två år sedan träffade jag Glenn och då blev det ju också så att jag inte lag ner lika mycket tid på hästar, fast inte var det så att jag slutade med dem heller, jag red eller gjorde någonting med dem åtminstone en gång i veckan (det finns en del fördelar med att dela på hästarna med sin mamma och syster).

Nu har jag mera tid med att hålla på med hästar fast ponnyerna är nästan 20 km bort och det tar 20 minuter att köra dit ifall det inte dyker upp något bullshit på vägen.

Det om det, jag hade inte tänkt skriva någon självbiografi här nu.

Här är två bilder av Zam, den till vänster är från i söndags och den till höger är i går. Han har en ny reflexgrimma som jag tycker han ser söt ut med så jag hade den på honom fast det inte är reflextider riktigt ännu.

Sniffponnyn var jag och gå med i skogen i lördags. Han har haft en lite sämre sommar men nu är han i skick och lagom vild och galen. I lördags då vi var och gå i skogen var han dock snäll och trevlig och sniffade omkring. Han ville förstå helst gå genom alla buskar han såg och bredvid stigen istället för på den. Han är minsann ett litet skogstroll.

Jag var också och gå med Melinda, jag hade riktigt tänkt att vi skulle fara på en länk men hon tycker inte att det är så vidare kul att fara och gå på det sättet, speciellt om inte någon annan är med. Det kanske syns på bilden till vänster... Bilden till höger är från i våras (jag ville ha med en lite bättre bild av henne). Annars är hon nog pigg och igång, men hon vill inte slösa energi på sådant hon tycker att är onödigt tror jag.

Likes

Comments

Allmänt

Jepp, jag har inte varit så bra på att ha en blogg på någon vecka nu heller. Jag har inte hittat tid till det. Det är som det är med det.

Den här helgen har nu inte heller varit så fasansfullt spännande, (det är mest det att jag vill lägga upp mina selfies och kattbilder och berätta att jag lever.)

Iallafall, i fredags var jag och Glenn och gå en lite längre runda. Det var extra kul eftersom jag köpte nya skor förra veckan. Jag måste ju också då ta en bild av dem, tyvärr kommer de inte alltid att vara så där vita. Min farmor fyllde så vi var dit på kvällen och sedan så drack vi champagne och det där rosa som ser ut som någonting som kommer från en enhörning. (Jag har inte bestämt mig för vad exakt men det såg intressant ut då jag tog bild av det med blixt. Lite synd att jag inte hade det i ett vinglas, det skulle ha sett häftigare ut. Fast det är inte kul att diska vinglas så vad kan man liksom.) Anledningen till vi har champagne och grejer är att vi fick en del sådant som förlovningspresent. Det känns ganska kul och trevligt tycker jag.

Där längst till höger är Tösen som ville vara med då jag skulle fotografera mina skor.

I lördags var det häst på dagen och fest på kvällen. Det var något evenemang i Forsby, en del olika band och artister. Vi kom dit ganska sent och var inte så väldigt länge. Mycket folk var det där åtminstone.

Ja, det var väl det. Det här var det märkligaste inlägget på den här bloggen hittills känns det som. Men, märklig är precis vad jag är egentligen. Inget konstigt med det.

Likes

Comments

Allmänt, Om Mig

1. Beskriv hösten hittills med tre ord!

"Nya utmaningar" och "trevligt". Hösten har ju knappt börjat förstås, men hittills är det så det har varit. Den började på bästa sätt med vår förlovningsfest förra veckan och veckan som varit har jag varit på kurs och just nu har jag mycket att fundera på om vad jag ska göra här framöver...

2. Vad är det bästa/sämsta med hösten?

Bästa: Halloween, fina höstdagar då man har tid att vara utomhus, höstfärger, stjärnklara höstkvällar då det är lite kyligt i luften...

Sämsta: Då man upptäcker att dygnet börjar ha fler mörka timmar än ljusa, då man måste byta till vinterdäck på bilen och vara orolig över att det ska vara väldigt halt på vägen någon morgon... Så är det också då man måste komma ihåg att ha reflex då man är och rida. Det brukar alltid vara någon hemsk ridtur då man märker att man borde ha haft reflex.

3. Hur höstmyser du?

Jag har inte riktigt någon aning om det, september och oktober i förra året handlade mycket om att flytta för det var då som jag och Glenn flyttade till lägenheten var vi bor nu och blev sambos på riktigt och hösten före det var hösten jag och Glenn träffades. Men, den här hösten vill jag vara mycket med ponnyerna och vara mycket utomhus så mycket det bara går. Det är så mysigt att komma in i värmen efter att man har varit ute på hösten.

4. Din favorit outfit i höst?

Jag skulle gärna ha jeans med hög midja som är slitna och har hål, typ de här från H&M.

Jag skulle också vilja ha en gigantisk huppari av något slag. Denna huppari från Madlady t.ex.

Ooch jaa, en outfit som består av en stor huppari eller stickad tröja, leggings och kängor av något slag är vad jag helst skulle ha i höst tror jag.

5. Ett måste i höst?

Jag vill gärna fara på Wasa By Night, det är ett halvt måste och så har jag tänkt vara med i en dressyrtävling med Zam. Någon liten resa skulle också vara roligt att hinna med.

6. Te VS varm choklad?

Te, helst grönt. Det dricker vi ganska mycket av här hos oss.

7. Vilken är den höstligaste maträtten enligt dig?

Äppelpaj, vet inte om det räknas som en maträtt. Fast paj överlag känns ganska höstigt tycker jag.

8. Filmkväll VS höstpromenad?

Höstpromenad, efteråt kan man ju alltid dricka te och kolla serier.

9. Äpplen VS plommon?

Vinteräpplen, det finns ett träd där vid mitt i Ytteresse som det växer sådana på. Då man plockar dem direkt från trädet är de syrliga och kalla och de är de bästa äpplen som finns tycker jag.

10. Avsluta med en favoritbild från hösten 2015?!

Mjah, det blev 6 olika bilder från 2016 istället.

1. Rött höstlöv och rött (lite avskavat) nagellack. 2. Solnedgång här var vi bor i Jeppis. 3. Bevis på att jag har kört Carol. 4. Höstigt och fint i Edsevö. 5. Ronttis öron. Jag och Pauen var och rida några gången förra hösten. 6. Höstpromenad här i stan.

Likes

Comments