Allmänt, Hästar

Nu har jag inte skrivit någonting här på någon vecka så jag tänkte att nu måste jag väl göra eller så... Jag har liksom varit trött och sur och haft mycket att fundera på. Inte är et lätt inte.

Vad jag haft för mig de senaste dagarna är...

Juthbacka marknad som vi var på i fredags på dagen. Jag var trött och hade bad hairday och hittade ingenting intressant men Glenn hittade nog ett och annat...

Sådär såg jag ut då. (Joo jag har olika jackor på de bilderna. Det slutade med att jag tog den militärgröna jackan. Jag plattade håret också men ångrade mig sen, det blev inte så bra.

Jag har också ridit Zam i söndags tror jag och i måndags körde jag och Becka Zam. Det är lite kul att köra ibland som omväxling fast lite bökigt att spänna i kärran och så. Tycker jag.

Igår red jag också, fast med Pauen och hennes ponnyer, jag var där på kaffe på dagen och då kom vi på att vi skulle fara och rida så då for vi där lite senare på kvällen. Jag red Rontti, han är en newforestvalack som är lika gammal som Zam, alltså 21 år. Det är tydligen någonting med mig och newforestfarbröder... Haha. Men det är kul att rida andra hästar än Zam ibland. Man blir så bekväm med hur ens egen ponny rör sig och fungerar och att rida Rontti är inte riktigt som att rida Zam heller, han är nästan 10 cm högre och rör sig mer som en stor häst än som en ponny, men han känns säker på samma sätt som Zam, han har oftast inte så bråttom och är inte lättskrämd.

Närgången ponny...

Nåjoo, nu ska jag börja sova tror jag, det skulle vara skönt att sova ordentligt i natt. Jag har sovit lite dåligt den senaste tiden och stressat.... Det blir en hel del att fundera på inför den kommande helgen, vi ska nämligen ha förlovningsfest nu i helgen, typ 2 och en halv månad efter att vi förlovade oss och allt... Men vad kan man då det är sommar och fullbokat där var vi ska ha festen. Dessutom så är det bra att ha lång tid på sig att fundera och förbereda sig, tycker åtminstone jag...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Allmänt, Hästar, Klockas Zamiro

Igår var jag (och Glenn fick jag också med mig) på Stjärnkusken i Nykarleby. Det bygger på ett program på TV4 som heter just Stjärnkusken, det går ut på att kändisar ska bevisa vem som är den bästa stjärnkusken. Det i Nykarleby var som det, fast med "kändisar" från Nykarlebytrakten typ. De hade också ponnyagilityuppvisning, ponnytrav, ett lopp med varmblod och ett montelopp. Min syster var med i monteloppet så det var den största anledningen till att vi var dit.

Joo alltså bilderna därifrån som tog därifrån blev inte så bra... Men det här är just ett av stjärnkusk-loppen. De var fyra stycken och var två som tävlade mot varandra i gången och så hade de en mer erfaren kusk som "handbroms" bakom.


Ponnylopp...

Monteloppet... Jag fick ingen bra bild av Becka. Hon red ett litet sto som heter Lea Love som hon lånade för just det här tillfället. Minsta varmblodet travhäst som jag någonsin sett tror jag. De var nummer 2 här.

Carol som också var en anledning till jag ville dit. Henne hade Becka på fodervärd i vintras. Jag hade inte sett henne sedan i maj så det var kul att se henne. De hade också så man fick prova på att köra travhäst och det var Carol och en annan häst man fick prova köra.


Idag har det varit en fin sensommardag, kanske en av de sista för i år... Det har inte riktigt varit någon varm sommar i år. Inte för det riktigt gjort mig något, det har nog varit en av de bästa somrarna på länge enligt mig. Jag tycker jag har gjort ganska mycket ändå. Resor, äventyr, häst och fest och så vidare. 

Idag passade jag och Glenn på att vara och simma. Det var lite kallt och obehagligt men skönt efteråt.

En randombild på min floofiga fina Pingu-Tös. Jag var på dåligt humör men då råkade hon vara där och göra mitt dåliga humör lite bättre.

Idag har jag också hunnit med att rida Zam. Vi var en liten barbackarunda. Helt mysigt och lagom pigg ponny.

Gubben som väntar på kvällsmat...

Likes

Comments

Allmänt, Hästar, Klockas Zamiro, Melinda

Den här dagen är en dag då saker gick lite fel. Inte så farligt fel men tillräckligt. Då jag körde till Esse lyckades jag med att vänta ca 15 minuter i en bilkö och att få punktering och det känns lite frustrerande. Bilfan var just på service och så händer det där. Ugh. Jag hade liksom tänkt rida en barbackarunda med Zam och busa lite och hämta vår Fors-Gers Cupen medalj och kanske kolla på tävlingen lite men det blev inte så mycket av det idag...

Skulle jag bara skriva om den här dagen skulle det nog mest finnas saker att klaga över faktiskt så jag skriver om senaste gångerna jag red Zam istället, vilket var i söndags och i fredags. Jag hade lite tänkt vara med i en hopptävling idag, eller tänkt lite på det åtminstone men jag ångrade mig, jag inte hoppat så aktivt de senaste åren.... Heh. Men, jag tänkte ändå att vi kanske ska börja hoppa lite ibland och kanske vara med i någon hopptävling i framtiden så i fredags försökte vi hoppa lite på en stig i skogen och det gick inte så vidare. Blev mest att vi snubblade över lite kvistar.

I söndags prövade vi på nytt, vi for fram och tillbaka över de samma kvistarna 2 gånger och andra gången kändes det helt okej. Då hade vi också montesadel, jag hade planerat att vi skulle galoppera mycket och då är det bra att ha den sadel, den gör att det är enklare att stå i lätt sits och att hålla om med skänklarna så att Zam hålls igång.

Zam i söndags och Zam idag med medalj. DEn medaljen är jag ganska nöjd och stolt över, jag har tänkt vara med i en dressyrtävling med Zam i flera år men det har inte blivit av. I år blev det av och det gick ju till och med bra.


Melinda i söndags. Hon är så mysig och i fint skick ännu. Hon fyllde ju 26 år i sommar och allt.

Likes

Comments

Allmänt

Det vara så för mig att några gånger under den ljusare och varmare årstiden kommer jag mig för att dammsuga eller tvätta Opeln (fast det brukar inte vara på samma dag). Idag gjorde jag både och faktiskt och det är väl typ det som är det mest nämnvärda jag gjort idag. Jag putsade också fönstren och speglarna på både in och utsidan och torkade damm som hade samlats här och där. Då jag var nästan klar började det regna. Ganska typiskt, tror att jag aldrig städat bilen så noga, men tänkte passa på eftersom jag ändå måste städa ur den då den ska och fixas så den kommer igenom besiktning. Jag har redan varit en runda och visa upp den så efter det här så hoppas jag verkligen att det bara är att tuta och köra något år. Den börjar nog vara ganska slut liksom. Det börjar vara lite det ena och det andra, inget som riktigt stör körningen tycker jag dock. Det är en riktigt trevlig bil att köra med, inte för stor eller för liten och så där annars mysig. Det är ju min första egna bil också...

Bilder på nystädad Opel... Jaa, och så har jag en svart wunderbaumsak och en dinosaurieskalle från typ ett påskägg för att jag vill och kan och är lite som jag är. Någonstans ska det vara Halloween året runt.


Månsa var också med på ett hörn där...

Likes

Comments

Hästar, Klockas Zamiro, Sudden Joy, Åsikter och tankar

Tänkte passa på och skriva om måndagens ponnyträning, det är natt till onsdag nu då jag skriver men vad kan man...

Med Zam var jag på dressyrträning, nu har vi nog fått upp farten på något sätt. Det gick bra, han började gå riktigt fint och det är nog en så fantastisk känsla. Vi red lite volter och galopperade en del, både galopp på långsidorna och galopp runt hela banan. Då vi galopperade på långsidorna fick jag till det några gånger så det kändes som att Zam bara flöt fram typ, men att galoppera runt hela ridbanan ut att göra någonting extra kändes weird och lite som att Zam "försvann iväg" på något sätt... Men vi har nog börjat förstå oss på varandra, Zam och jag. Det kommer nog att bli fler dressyrtävlingar för vår del och kanske någon hopptävling, få se bara ifall jag vågar mig på det... Det är så länge sedan jag har hoppat. I förra somras var vi och försökte men Zam var på trögt humör och jag tyckte att allt som inte var ett kryss var farligt. Nästa gång jag rider tänkte jag att vi ska försöka hoppa. Ifall det går skulle jag kunna tänka mig att vara med i en clear round typ, i såfall jag siktar på att det ska gå att trava mellan hindren och att komma genom banan utan att ramla av

Då jag var klar med Zam så borstade jag Sniff och redde ut hans man och svans och klippte några centimeter av hans svans. Han har väldigt tjock svans och man måste klippa den med några veckors mellanrum, annars börjar den släpa i marken.

Ifall man har läst mina tidigare bloggar eller annars bara råkar ha koll på vad vi håller på med där hemma i Ytteresse så vet man kanske att Sniff har haft fång och han har ganska ofta förr haft en del problem med hovarna och han kan vara promenadhäst eller sällskapsponny men tål inte att vara igång allt för hårt. Sniff betyder mycket för mig, vi har någonting speciellt på något sätt, någon slags tyst överenskommelse och man kan nog säga att jag älskar honom. Det värsta med att ha flyttat till stan är att jag hinner inte med Sniff (och Melinda) på samma sätt, ofta då jag far dit så hinner jag mest med att rida Zam. Nu är det mest mamma som pysslar med honom.

I sommar har han varit i lite sämre skick. Han har nog haft sin lite mer gräsfria hage och ätit torrt hö men ändå har det varit lite sämre. Å andra sidan så har hans hage sett lite grönare ut än tidigare år, vet inte om det har att göra med att våren kom så sent...jag har ingen aning. Nåjo, till nästa sommar blir det väl att gräva upp hela hagen före gräset börjar växa eller något... Iallafall så var vi och gå en liten runda i måndags och han gick helt okej, han var lite stel och ville helst gå där det var mjukt men annars gick han bra.

Dålig kvalite' på bilderna men ville nu ha med bilder på mina favoritgubbar, det blir en aning tråkigt med bara text.

Likes

Comments

Allmänt, Resor

Nu har jag inte skrivit någonting alls på några dagar, har inte haft tid att sitta ner för mig själv och så...

Iallafall, i fredags var jag, Glenn, min syster och hennes pojkvän till Powerpark och satte livet i händerna på tonåringar som fått instruktioner om hur man startar karuseller och så. Senast jag var dit var på 2013, då var jag 18 år och tyckte att vissa attraktioner där kändes en aning farliga, nu är jag 22 år och tänkte före vi for att det är sjukt att folk tycker att det är kul att riskera livet på det där sättet...

Jag har aldrig heller vågat fara med de Berg och dal-banor som gör loopar eller far bakåt eller någonting som ser allt för hemskt ut och första varvet med vattenstockarna tyckte jag att var obehagligt men sedan var det för det mesta riktigt kul. Jag och Becka var med Pegasus (en grej som snurrar upp i luften och på alla sätt som saker kan snurra känns det som, det far snabbare och snabbare och ens liv flashar förbi och sen saktar den ner och man är glad att man överlevde MEN då börjar den fara snabbare och så är det det samma sak igen...) Vi var också med Dragon Tower (fritt fall). Först då det for sakta ner, det var mysigt, senare for jag och Becka då det for snabbt ner. Det var inte mysigt, men snabbt gick det. Vi såg till trav/ridbanan där de hade Powerpark Horseshow därifrån. Vi var också med träbergochdal-banan, spöktåget, Joyride, de där gungorna som far högt upp i luften, Fun House och med Twister och bläckfiskkarusellen, de var obehagliga... Jag kände mig ganska modig där mot slutet. Man blir nog aldrig för gammal för sådant där (hittills åtminstone).

Selfies från före vi for, jag var mycket rufsigare då vi for hem (jaa, i verkligheten så har jag nog större näsa och mindre ögon, damn you Snapchat liksom...)


Pegasus där till vänster (och någon grej för mindre barn där i bakgrunden, till höger pariserhjul och Joyride (den gillar jag, jag börjar tänka på att rida min Sniffponny, han heter ju Sudden Joy egentligen).

Likes

Comments

Allmänt, Smink

Tänkte passa på och göra en lista mellan varven också.

1. Går du hellre ut (på party etc.) med stökigt hår och snygg makeup eller fint hår och utan smink?

Stökigt hår och snygg makeup! Mitt hår är självlockigt och väldigt trassligt, det är svårt att få det riktigt bra så jag har liksom börjat acceptera mitt hår som det är eller så fixar jag det snabbt med löshår och satsar på sminket i stället.

2. Handla på nätet eller IRL resten av livet?

På nätet, finns mer att välja på och så vidare.

3. Skulle du hellre vara tvungen att handla allt ditt smink på H&M eller från nätet för resten av ditt liv?

Samma som förra fråga, på nätet. Jag är inte så förtjust i H&M smink så jag skulle köpa allt där inte...

4. Väljer du hellre en ful klippning eller en ful hårfärg?

Ful hårfärg för den kan man ändra på mycket snabbare än en ful klippning. Dessutom så är det inte många hårfärger jag skulle vara missnöjd med. Är ganska säker på att jag skulle kunna ha grönt hår och trivas med det.

5. Skulle du hellre bli av med alla dina skor eller all din makeup?

Det var svårt... Fast att bli av med skorna skulle på ett sätt vara värre. Jag har ganska mycket skor, några av dem som t.ex mina ridskor som är mer som kängor som jag använder till lite allt möjligt och mina creepers är sådana som jag uppskattar ganska mycket och de är så pass dyra så jag skulle inte kunna köpa nya närsomhelst. Då det kommer till smink så skulle jag tycka att det skulle vara värre om sminkborstarna försvann än själva sminket. I höstas köpte jag sminkborstar via skolan då vi började med makeup där och i vintras köpte jag Real Techniques Starter Set och Core Collection och dessutom sminkborstar som ser ut som enhörningshorn från Wish. Skulle någon av de försvinna skulle jag nog också tycka att det är en liten katastrof.

6. Hål i alla jeansen eller hål i alla shortsen?

Nå jeansen kanske. Beror på var hålen är, ifall det ser naturligt ut eller inte.

7. Inga ögonfransar eller inga ögonbryn?

Inga ögonbryn tror jag. Jag skulle inte vilja vara utan ögonbryn, men de går åtminstone att måla dit ganska enkelt...

8. Leva med lockigt eller rakt hår resten av livet?

Mitt hår är redan lockigt, så tror jag kör på det. Det är volym i det naturligt och jag har liksom lärt mig att leva med det.

9. Leva med korta och naturliga naglar, eller långa fake naglar resten av livet?

Mina naglar är korta och går sönder lätt så ifall mina naglar på något sätt skulle bli långa så skulle det vara awesome. det skulle vara så roligt att ha naglar som man kan göra nailart på. Man kan inte göra så mycket med mina korta och tråkiga naglar...

10. Du måste utesluta en av de tre färgerna från din garderob, vilken färg blir det: Grått/vitt/svart?

Vitt, för svart tycker jag mest om och jag brukar lyckas med att smutsa ner vita kläder...

Likes

Comments

Hästar, Klockas Zamiro

I tisdags var jag med i min första riktiga dressyrtävling med Zam. "Riktiga" för att vi har nog varit med i en blåbärsdressyr för två och ett halvt år sedan, det var ju mera av en träningstävling det.

Tävlingen i tisdags var en lätt c, (Harrasteluokan kouluohjelma 2016) och mest volter och snett igenom. Det gick helt bra för att vara jag, jag har inte tävlat så mycket. Zam har nog tävlat mycket mer... Vi kom på 6:e eller 7:e plats, vet inte riktigt hur man räknar det då det var 2 som kom på 5:e plats. Iallafall så var det 19 med och de 5 första blev placerade så vi var inte så långt ifrån att få rosett... Jag är väldigt nöjd, men började ändå fundera att tänk om vi hade ansträngt oss liiite till... Nåjoo, det kommer fler tävlingar och Zam är världens bästa oavsett hur det går...

Det gick nog nästan lite bättre än jag trodde, vägarna blev bra och vi gjorde övergångarna på rätt ställe och vid bokstaven det skulle göras vid... Det vi skulle ha kunnat göra bättre är volterna, de blev för små och så var Zam inte tillräckligt framåt heller. Det med volterna borde vi öva på, tror det beror ganska mycket på att jag rider mest i skogen och därför har jag inte riktigt fått in det här med voltstorlekar i huvudet...

Zam som är riktigt nyputsad.

Zam och jag före vi red till tävlingen (det är ca 3 km dit så det går att rida, det är ju ända sättet att ta sig dit om man inte har transport haha).

Hehe jag ser ut som en potatis och Zam ser mest trög och sömnig ut. Han förstår att ta det chill åtminstone... Såklart blev han riktigt upp i varv då klassen färdig och vi började fara hemåt.

Likes

Comments

Hästar, Klockas Zamiro

Idag var jag och rida Zam, vi var till och med på träning för på tisdag ska vi tävla dressyr... Det kommer att bli spännande, jag har inte varit med i någon tävling på flera år tror jag. Det är också ganska länge sedan jag har varit med på någon träning på länge heller. Men, jag ser fram emot det (med lite skräckblandad förtjusning och så), det har gått ganska bra då vi tränat hittills åtminstone...

Idag gjorde vi öppna i galopp, jag har aldrig gjort under de ca 17 år jag ridit, men det var en bra övning för Zam. Han fick mjuka upp sig i galoppen lite och det behövdes nog för galoppen har vi inte riktigt fått att rulla på så bra nu då vi tränat. Det gick faktiskt riktigt bra, Zam gick fint och gjorde inte någonting extra förutom att nappa åt sig gräs från ridplanen i förbifarten. Förutom då jag ryktade honom före vi skulle fara, då började han tugga på en ridhandske som var i en korg där nära. Han hade hela handsken i munnen så jag hann börja fundera på hur det skulle vara att ringa åt veterinären ifall han skulle svälja den, men jag fick nog ut den före det och han är nog en ganska smart ponny så jag tror han gjorde det för uppmärksamhet...

Nåjoo, nu ska jag rida en gång till före tävlingen. Heh, jag längtar lite tills det är över och vi kan slappna av och lufsa barbacka i skogen och så.

Likes

Comments

Allmänt

Nu blev det på något sätt så att jag gjorde en ny blogg. Jag har haft en blogg på blogspot med samma namn som den här (Just A Pony In The Dark) men den kändes inte inspirerande att fortsätta med den bloggen. Jag har börjat på ett nytt kapitel i livet och så... Dessutom så ville jag prova göra en blogg på nouw och se vad det blir till.

Nåjoo, nog om det. Kanske jag ska skriva någonting om mig själv nu ifall någon som inte känner mig råkar hitta hit.

Om mig själv kan jag säga att jag heter Emilia (och det är det folk brukar kalla mig) och så är jag 22 år gammal. Jag är hem från Ytteresse i Pedersöre men bor i Jakobstad tillsammans med Glenn som jag är förlovad med och två medelålders kattdamer som heter Tess och Tösen.

I våras blev jag färdig kosmetolog, förutom det har jag också studentexamen. Nu i sommar har jag mest levt livet och så och nu har jag inte riktigt någon aning om vad det ska bli av mig.

Mitt största intresse är hästar och ridning. Där hemma i Ytteresse har vi tre ponnyer, Melinda och Sudden Joy som är shetlandsponnyer och Klockas Zamiro som är en New Forest ponny. Jag är inte så intresserad av att tävla, jag rider mest i skogen och så, fast jag är nog mer dressyrryttare än hoppryttare.

Förutom hästar så tycker jag om musik, (speciellt metal och alternativ rock och sådant), smink och så är jag en crazy catlady. Att vara en crazy catlady tar upp ganska stor del av ens tid.

Jag är ganska blyg och egentligen ganska snäll. Jag tänker ofta för mycket och är inte så modig. Jag är inte perfekt och tror inte att någon kan vara det egentligen.

På den här bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min åsikter, säkert ganska mycket om hästarna också. Ifall jag orkar och hinner, det återstår att se.

Likes

Comments