Header

Allmänt, Om Mig

Jaoo, det här är väl mest ett inlägg om livet överlag och vad jag håller på med och om hur saker annars går... Inte vet jag nu om det är så spännande men jaa, alltid finns det någon som gillar att stalka (jag gillar att stalka, om inte annat så kommer jag att stalka mig själv om ett år och se vad jag skrev om i november 2017).

Och vad håller jag på med då? För tillfället går jag någon slags arbetskraftsutbildning, det är kundbetjäning och försäljning som håller på till i slutet av mars och det heter att utbildningen är tvåspråkig men det är bara på finska ändå och jag är inte alls bra på finska men det går nog på något sätt. Man lär ju sig en del. Det är också roligt att ha någonting att fara till på dagarna. Jag har ju princip varit arbetslös sedan jag blev färdig med skolan i juni. Jag har ju nog gjort ganska mycket, jag och Glenn gjorde nog allt möjligt i somras och så har jag hållit på med ponnyerna rätt mycket i höst men de sista veckorna före jag började på utbildningen var det nog jobbigt att vara hemma, jag fick ingenting gjort och hade inte lust med någonting. Nu känns nog allt mycket bättre och det går helt bra att stiga upp på morgonen och det går bra att vara där hittills, de flesta som är med på utbildningen är ganska mycket äldre än mig men det gör inte så mycket.

Jag och Glenn har också varit ut och springa ganska aktivt i höst och det började gå bra och jag märkte att det gav resultat men nu har jag varit ordentligt förkyld i 2 veckor och jag har inte kunnat springa alls riktigt... Men nu börjar det kännas bättre och nu den här veckan som kommer tänker jag nog försöka börja på nytt.

Lite bilder så där för sakens skull... Det här är hemma i Ytteresse. Ganska fint och så.

Min floofiga älskade lilla Tös...


Vattentornet i Jeppis. Ifall jag skulle vara miljardär så skulle jag köpa den byggnaden. Torn är ganska häftiga på något sätt.

Lite av Jakobstads skyline sett från Campus Allegro, det är där som kundbetjäning och försäljning-utbildningen är. Det är ett ganska trevligt ställe att vara på på dagarna, själva byggnaden är på något sätt trevlig att vara i och det är allt möjligt folk där som inte stirrar på en. I Optima (och alla andra skolor jag gått i) har det varit en massa ungdomar överallt som sitter och är obehagliga att gå förbi...

Nu var det inte så mycket mer jag hade att säga för den här gången. Jag hade har startat upp en gammal Lenovopadda som jag tänkte att jag kanske skulle kunna blogga från om jag inte orkar starta datorn men den är tydligen för gammal för det. Ska se om jag får uppdaterat den och fixat det eller ifall jag får rum med nouw-appen på någon mobiltelefon. Glenn köpte nämligen en Samsung Galaxy J5 på facebookloppis i vvåras som är lika som den jag har fast guldfärgad. Han började inte använda den så jag tog den och började använd den till Wish, Netflix, Jodel och ett Family Guy-spel. Så för tillfället har jag i princip två mobiltelefoner och har kommit fram till att kvantitet kommer före kvalitet då det handlar om mobiltelefoner. Det är ganska mysigt att ha två billiga telefoner som fungerar riktigt bra istället för en dyr som jag måste vara riktigt rädd om. Inte skulle jag säga nej till en iphone förstås, det är väl bara det att jag inte känner att jag vill lägga ner så mycket pengar på en telefon då det finns annat att lägga ner pengar på.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Smink, Konstigheter

Japp, det är en vecka sedan Halloween redan men det är ändå ganska snabbt för att vara jag nuförtiden... Halloween, det tycker jag ju om, i år hade jag satsat rätt stort på min outfit fast jag vet inte exakt vad jag var för någonting...någonting steampunk/postapocalypse. Steampunk tycker jag att är nice.

För de som inte vet så är steampunk en typ av sience fiction och estetik, det grundar sig på ångmaskiner, luftballonger, mekaniska matematikmaskiner och annan teknik från industriella revolutionen som var från slutet av 1700-talet men före 1870-talet. Steampunk innehåller ofta teknologi så som 1800-talets människor kan ha föreställt sig den. Det är mycket synlig mekanik, kugghjul och mässing och brukar ofta utspela sig i en viktoriansk miljö. (Så tyckte Wikipedia).

Jag brukar också ofta tänka ut en liten story om min halloweenkostym. I år är det nog att ett slags virus som har dödat en stor dl av mänskligheten och att jag är en riktigt bra apocalypse-surviver. Ni ser att jag har ju nog blivit smittad av viruset också, men jag kommer inte att dö av det för jag är inte riktigt levande. Jag är nämligen hälften mänsklig och hälften mekanisk.

En lista på vad min halloweenoutfit består av och varifrån allting är köpt:

Hupparin beställde jag från Wish så där annars bara men den passade bra att ha på halloween och nu vet jag inte vad jag ska göra med den riktigt för den är lite märklig...

Shortsen och strumpbyxorna hade jag från förr och strumpebandet är från Punanaamio. Det sitter fast en pistol i det, riktigt fint är det.

Gasmasken är också från Punanaamio. Den var lite klumpig att på den och det luktade gummi i den men jag är nog lite kär i den.

Bältet är gammalt, gammalt, gammalt, jag fick det av fammo då jag skulle klä ut mig då vi hade penkkis i gymnasiet och fickuret köpte jag vid Glitter för 5 år sedan.

Skorna är mina Crw-ridskor från Hööks som jag använder till lite allt möjligt.

Löshåret är från Wish, jag köpte det i våras och det har varit bra, jag har använt det ganska mycket men det hade tyvärr blivit trassligt så jag fixade det så att det åtminstone skulle vara i hallweenskick.

"Skadorna" i ansiktet är gjorda med hjälp av flytande latex av märket Mehron, servetter, den billigaste röda cremefärgen jag kunde hitta på Punanaamio, gammal ögonskugga och fakeblod av 2 olika sorter, den ena är en "blood spray" som jag köpte förra året och den jag använde mest var Mehron Coagulated Blood Gel (det var riktigt bra, det är ganska tjockt och mörkrött och det var enkelt att använda och gjorde verkligen "såren" mer verklighetstrogna). Mehronprodukterna är också från Punanaamio btw.

Jag hade också ett svart läppstift från Punanaamio som var väldigt billigt (under 3€) och väldigt bra, det hölls bra och var inte kletigt och smetade ut sig alls.

Glenn var Scream och såg lite ut som Tösen. Det tyckte hon att var ganska trevligt, de hade ju samma färg på pälsen då för en kväll. Hon ser inte så nöjd ut på bilderna, men viken katt gör nu det...

De här bilderna är från förra helgen, resten är från 28.10. Andra gången ville jag inte fucka upp ögonbrynet s jag gjorde lite annorlunda skador då.

Likes

Comments

Allmänt, Smink, Konstigheter

Nu är det halloweentider, själva Halloween var i tisdags och jag och Glenn var ut och spöka lite till Netti förra helgen redan och nu i helg är det dags på nytt. Jag älskar Halloween som ni kanske märkt. Såå nu tänkte jag lägga upp lite bilder från tidigare år från halloween. Lite intressant att se hur man har utvecklats då det kommer till smink och känsla för stil och så.

Här först är bilder från en photoshoot som jag och Amanda hade år 2012. Då var jag ännu 17 (jag skulle fylla 18 om en månad) så det var inte aktuellt att fara till någon bar och spöka. Det var nog bara en photoshoot, jag hade nämligen börjat blogga och ville väl ha bilder.Ska jag vara ärlig så vet jag inte riktigt vad exakt det är meningen att jag skulle vara, det var typ bara så att jag tog en massa saker som jag ville ha med och så sminkade Amanda mig. Men, någon slags fantasy-krigare kände jag mig som.

Jao det var ju trevligt av mig att nästan le på den här bilden. Mitt röda hår var ju inte så illa det heller. Fast då hade jag i en blå clip-in slinga i håret och den passade inte in riktigt bra. Usch usch usch...

Jag ville ju ha med allt möjligt som en gammal lie (det finns fullt av dem i stallet och de är riktigt awesome och halloween-aktiga), mitt fickur och också min kanin Perttu fick vara med på ett hörn.


Vi gjorde faktiskt två photoshoots det året, den här är någon vecka senare... Den andra gången skulle jag föreställa någon slags mordisk docka. De här bilderna tycker jag om, speciellt den längst till vänster.År 2013 kan jag inte minnas att jag skulle spökat till det på något speciellt sätt men år 2014 var jag med Pauen och Anton och Amanda och var och hemsökte staden. Jag tänkte föreställa något slags spöke men jag ser mest ut som en trafikolycka. Jag hade köpt dåligt fakeblod, det hölls inte ens fast. Det påminde om ketchup som torkat då det hade varit på en stund. Åtminstone så hade jag ett fint iphoneskal och hade väl helt kul ändå. Jag tog en selfie och så råkade Anton vara där i bakgrunden och så klottade jag Sunrise (nåon slags sliskig alkoholhaltig dryck om man kan köpa på Lidl) på mig själv och Pauen och Antons hund. Så tog jag också en selfie som blev så ful så den skulle ha kunnat vara en äkta halloweendekoration.


År 2015 var jag med Glenn på Halloween. Vi hade inte varit tillsammans i en månad ens då. Jag föreställde någon slags gast och Glenn bytte utstyrsel flera gånger under kvällens lopp. Hmm, mitt halloweensmink kunde ha varit värre men nuförtiden kan jag nog bättre.


I förra året, 2016, så gjorde vi halloweensminkningar i skolan. Bilden till vänster är från det. Det var kul. Vi var också ut två helger i rad för en helg hade de halloweengrej vid Netti och helgen efter vid Melody... Första helgen var jag en creepy kanin. Jag hade beställt efter ett set med kaninöron, svanstofs och en rosett och så hade jag hittat en lurvig väst på loppis. Helt nice, fast sminket blev inte så bra som jag ville ha det och min kaninsvans måste jag ha tappat någonstans... Glenn var en clown och det var just då som det var clownhysteri så det var ju lite spännande det också.


Helgen efter gjorde jag någon slags sugarskull-liknande sminkning, det blev helt ok. Jag vet inte vad mer jag ska säga om det riktigt.

Till vänster är jag med Glenn men jag var mest med Becka sen faktiskt.

Nu i år kör jag på steampunk/apocalypsetema och jag kommer att göra ett inlägg senare om halloween 2017 någon gång efter nu på lördag. Helst före slutet av det här året.

Som ni säkert också ser så har jag ändrat en del design på den här bloggen, jag blev så trött på att det var vitt. Det kändes inte riktigt som jag.

Likes

Comments

Allmänt

Hej hej hej, det börjar vara lite längesedan jag skrev någonting här nu igen. Jag skulle ha hunnit men jag har inte orkat börja skriva någonting och så har jag varit arg, negativ och trött i några veckor typ. Det har inte bara varit dåligt, jag har gjort en del kul saker och ridit och varit ut och så men jag har inte känt mig så inspirerad liksom.

Men nu fick jag flyttat lite bilder till datorn (det börjar väl nog vara några dagar sedan) och lite lust att skriva någonting så here we go då tror jag.

Jag har hållit på med ponnyerna och ridit en del som sagt, för några veckor sedan var det också Esse Horse Show Hoppning. Jag var inte med själv men jag var där och såg på och hejade på Pauens fjording Raggi (och så gick jag runt med honom lite före start också).

Jag har också kört med båda shettisarna och varit med på en träning med Zam, bilden av honom är när vi gick hem därifrån. Vi måste liksom rida i 3km för att komma till ridhuset och på hemvägen var det skönt att gå en bit till först.

Spånbollen Melinda och en ponnyöronbild. Det var en dag då jag och mamma var på en lite längre runda på dagen då det var ljust. Sådant är sällsynt den här årstiden. Nu har älgjakten också börjat så nu är det antingen mörkt eller så riskerar man att bli skjuten då man vill rida i skogen. Usch. Men annars har det ju nog varit en varm och mysig höst i år. Jag tycker om såna höstar, då löven är gula länge och inte bara fryser bort utan förvarning. Jaa, och jag tycker inte om kylan heller riktigt...

Den 8.10 firade jag och Glenn vår 2-årsdag. Eller vi firade faktiskt inte något speciellt men jag fick rosor och det var ju myyyyysigt.

Vi har också varit och springa till Fäboda ganska mycket. Det är kul att springa där och så är det ju fint där också.

I förra helgen var vi till Vörå av alla ställen och se det närpesiska bandet 1g3b. Jag hade aldrig sett dem förr men ojjj vad de var awesome. Spegelselfien är från den kvällen. Jag hade på mig en t-shirt och plattat håret (fast det ser ju inte ens platt ut, usch vad jag misslyckades med både håret och sminket den dagen, morr morr) och kände mig som då jag var 15.

Och jaa, jag tänkte nu bara säga här till sist att jag vill gärna blogga oftare och jag brukar ha en del idéer till blogginlägg. Jag vet inte hur min inspiration kommer att vara nu förstås... Så ifall ni vill att jag ska blogga mer så kan ni ge mig lite kärlek genom att gilla och kommentera. Jag tycker om kommentarer, men jag vet aldrig hur jag ska svara på dem, awkward som jag nu är...

Likes

Comments

Hästar, Melinda, Åsikter och tankar

Ikväll var jag och Melinda på en ruskig och regnig körtur. Jag hade sett fram emot att vara i stallet och att köra Melinda hela dagen så vädret störde mig inte å mycket till att börja med och det var först då jag körde mot Essehållet som det började regna.

Idag var det en sådan dag då det var mysigt att pyssla och fixa med Hårbollen och utrustningen, speciellt det här med att spänna fast och hitta alla reflex. Haha. jag har varit positiv och nöjd med livet och höstmörkret idag.

Sedan for vi på vår körrunda, Hårbollen var så där lagom pigg och det regnade så jag blev genomvåt och Melinda var inte direkt torr hon heller. (Men hon blir mest våt på det övra lagret i pälsen, om man känner där längre in så är hon torr.)

Jaa jag vet inte riktigt vad jag ska säga om de här bilderna, de är väl inte de bästa bilderna på Melinda. Fast då är hon också inte så lätt få bra på bild heller och så börjar det vara den mörka årstiden då det blir för mörkt för att ta bra bilder på kvällarna.

På tal om det så är jag lite missnöjd med den här bloggen för tillfället, jag skulle vilja ha nya bra bilder att lägga upp, speciellt på ponnyerna men inte har jag orkat ta med kameran. Dessutom så har jag lite identitetskris med bloggen på något sätt, jag vill att den ska handla om lite allt möjligt. Jag vill skriva om hästar och ha bloggen lite som en dagbok över vad jag gör med ponnyerna och så vill jag skriva om smink och sådant också och om livet sådär annars och vad jag tycker och tänker... Hmm, eller så är det bara att acceptera att man blivit äldre och tråkigare...

Likes

Comments

Hästar, Klockas Zamiro, Åsikter och tankar, Sudden Joy

I kväll har jag varit i stallet hela kvällen. Jag var och rida Zam också, vi var en liten sväng i skogen. Ikväll for vi för oss själva, mamma var på hovslagarkurs. Det var ganska mysigt fast det var lite mörkt och ruskigt. Speciellt inne i skogen var det mysigt, till att börja med åtminstone. Zam var som vanligt då jag rider ensam ganska trög i början och sedan då vi travat lite blev han pigg och det var ganska okej till att börja med men inne i skogen hoppade han till för någonting och började stirra på någonting. Och ja, skulle han ha gjort det förr för typ något år sedan så skulle jag säkert ha blivit rädd och hoppat av honom men nu redde jag upp det. Om man är lugn och stadig eller låtsas vara det så går det mycket bättre än om man själv börjar se spöken. Resten av vägen var han riktigt pigg. Det är kul på ett sätt, som att rida en annan häst. Zam kan liksom både vara trög och envis och så kan han vara pigg och riktigt framåt och ibland ser han spöken, eller liksom stanna och stirra på saker och då är det upp till en själv ifall man låter honom skrämma upp sig. Det är just det också att det brukar inte vara någonting speciellt alls han är rädd för. Just ikväll var han extra fjantig, men det var mörkt och blåsigt. Han brukar vara lite så på hösten faktiskt, lite mörkrädd och så.

Jag var också och gå med min Sniffgubbe lite, han var riktigt glad över att vara ute och traska. Han går ännu i sin lilla hage på dagarna och det tror jag han börjar tycka att är tråkigt nu på hösten också. Fast snart får han väl nog börja gå med Melinda och Zam pånytt då gräset har börjat dö bort.

Jag tror att jag ska köra honom här någon dag faktiskt, han rörde sig så fint idag i både skritt och trav. Det skulle ju förstås vara riktigt awesome att prova rida men det känns lite nejnej det nuförtiden. (Åtminstone i detta liv, jag har i många år nästan varit övertygad om att vi kommer att spendera evigheten tillsammans efter att vi båda är döda och då kommer jag att kunna rida honom utan problem och så kommer vi att kunna prata samma språk. Jag tror sedan heller inte på någon gud eller så på det sättet heller. Jajja, är man konstig så är man...)

En bild av Zam och lite av Melinda i förra veckan typ...och nu är det bäst att ta natten före jag skriver mer konstigt.

Likes

Comments

Smink

Nu blev det oktober månad, det betyder två saker: Att jag och Glenn nu har bott i vår nuvarande lägenhet i exakt ett år och att hösten börjar verkligen vara här påriktigt och att det är halloween om några veckor. Jag personligen tycker väldigt mycket om halloween, jag tycker om att klä ut mig och jag tycker om allting creepy. Jag tycker om att göra creepy sminkningar också och igår hade jag inget bättre för mig så jag gjorde en halloweensminkning.

Det blev så att jag gjorde halva ansiktet till en dödskalle och andra hälften blev ganska glammigt. Det blev väl okej, tänderna och eyelinern är jag inte helt nöjd med dock.

Likes

Comments

Smink

Häromdagen anlände ett efterlängtat paket från Cocopanda och jag tänkte att jag ska skriva om vad det paketet innehöll och vad jag tycker om produkterna... Jag har ingen aning ifall ni som läser tycker att det är kul eller tråkigt att läsa om men personligen så tycker jag att smink är roligt och jag vill ju skriva om sådant som intresserar mig.

Först var det en dagcreme, Lumene Lähde Matte Hydration Cream Gel. Jag köpte de för att jag helt enkelt behövde en ny dagcreme för blandhy som inte är allt för dyr. Och och och, den är allt det, den fungerar och känns bra, är inte flottig och torkar inte ut heller. Speciellt dyr var den inte, det märks på doften, den doftar "billigare" än de produkter vi hade i skolan på något sätt. En dålig sak med den är att den är i burk, det är inte den mest hygieniska förpackningen, men det går ju att ta av den med en tops eller något. Annars är den nog bra tycker jag.

Nästa sak är NYX Doll Eye Mascara Long Lash. Den tycker jag om, jag har haft av den tidigare (men den skulle ge fransarna mer volym, den här ska göra att de ser längre ut) och bestämde att den här ska jag börja använda. Det är en bra mascara, den rinner inte och känns bra att använda och kostade under 10€. Så den rekommenderar jag, den är enkel och bra. Bra så.

Jag tyckte också att jag behövde en ögonbrynspenna så jag köpte en som heter Wet n Wild Brow & Eyeliner Pencil - Brunettes Do It Better. Den är också riktigt bra, det kommer ordentligt med färg från den och det tycker jag att är en bra sak.

Jag köpte också en Real Techniques Miracle Complexion Sponge för att jag behövde en sak till för att få paketet fraktfritt och för att jag kom på att mina beautyblenders från H&M hade sett sina bästa dagar. Vanligtvis så tycker jag inte att det egentligen är värt att betala så mycket för svampar som man ändå borde slänga efter några månader men jag ville liksom prova om den här var bra och den var inte ändå så dyr. Den känns ju nog också bra att använda så det var nog ett bra köp också.

Joo, den här bilden är inte så sexig egentligen... Men det var mörkt och det fick duga. Så det så.


Likes

Comments

Resor

I lördags på kvällen efter tävlingen med Zam körde jag katterna till Ytteresse och på söndagsmorgonen for jag och Glenn nordösterut till Ruka. Eller egentligen så var det ett litet ställe 10 km från Ruka som heter Juuma som vi var på.

Vi hyrde en stuga där i 3 nätter och var och gå Pieni Karhunkierros, det är en vandringsled på 12 km.

Jag tog inte med min kamera dit tyvärr, det var fint där så jag skulle nog ha fått bra bilder men nu hade jag bara min Samsung Galaxy J5 att ta bilder med, men jag tog en hel del bilder med den och det blev typ helt okej...

Om själva vandringen kan jag säga att det var trevligt, ganska lagom långt och så var det otroligt vackert där. Jag älskar ju skog och natur överlag och här var det verkligen vild natur med forsar, träsk och skog och allt möjligt... Då man skulle korsa vatten fanns det små smala hängbroar att gå över, det var spännande. Över en fick man bara gå en i gången och över en annan måste det vara 10 meters avstånd då man gick över.

Det heter ju Pieni Karhunkierros så jag tänkte ju att mittiallt ser vi en björn (då vi gick Utterleden så såg vi faktiskt en utter) men de lyste med sin frånvaro om man säger så. Vi såg knappt något djur överhuvudtaget, men då var det ju nog så mycket människor som gick där...

Vi såg stubbe med svampar på som påminde om en tron...

Hängbron vid ett ställe som heter Myllykoski...

Trappan nerför ett högt ställe. Det fanns många trappor där.

Det fanns också ställen där det stupade brant ner i älven...

På kvällen efter att vi varit och gå tyckte vi att vi bra kunde äta pizza så det blev så att vi for till ett ställe som heter Pizzeria Ruka. Det såg litet ut men det var riktigt bra piza, typ bästa på länge. De hade många olika pizzor att välja på och så lagade de dem i en stenugn typ.

I tisdags, dagen efter att vi varit på vandring så gick vi upp på toppen av Rukafjället. Det kan ju låta ganska hurtigt och så men egentligen var det så att Glenn googlade och hittade en väg som var "invalidanpassad" som gick nära toppen så vi körde dit och gick på den en bit och så hittade vi en stig där som gick upp på toppen. Fats det var väldigt dimmigt den dagen så man såg ingenting.

Renar... Jag fick inga toppenbilder av dem men jag ville ha med dem.

Likes

Comments

Hästar, Klockas Zamiro

Ajj nu kom jag på att det är ju redan snart en vecka sedan men jag och Glenn har spenderat några dagar i Ruka så jag har inte hunnit med bloggande och inte hästande heller för den delen...

Iallafall, det var ganska spännande, Becka var inte med och hålla koll på oss och programmet var svårare än förra gången men Zam var på bra humör och vi kom fram i tid så det kändes helt okej. Fram tills att jag var och titta på de som red före mig så kändes det okej, ända fram till att jag upptäckte att det programmet de red inte alls såg bekant ut. Jag kom fram till att jag övat på fel program (Lätt C:1 2000 istället för Lätt C:2 2000) och det kändes ganska pinsamt och hemskt, speciellt eftersom Zam kändes så bra... Så går det då man inte kollar upp saker tillräckligt noggrant och inte ser de där små siffrorna. Men, det blev så att jag lärde mig programmet i rekordfart, jag startade näst sist i klassen så jag hade lite tid på mig som tur var. Zam var också riktigt fantastisk tyckte jag, han var inte lika seg som förra gången så det var bara att rida och komma ihåg vägarna.

Vägarna kom jag ihåg och vi blev godkända, vi blev inte ens sist men tydligen skulle han ha behövt vara mera framåt. Vi missade liksom på en del ökningar, det var lite svårare då jag inte var så säker på programmet men jag är väldigt stolt över min ponnygubbe.


Likes

Comments