Kanelbullar finns i alla dess former och olika förslag på dels degen och även fyllningen. Degen finns det ett antal olika recept på, dels det på mjölpaketet tills de olika varianter som finns på nätet men även de olika varianter som finns i olika hem. Har provat några olika varianter men till sist hittat ett jag gillar och det blir det resultat jag gillar. Är baksirap istället för socker och det lilla mjölet (matioba cream, osäker på stavningen) i det. Dock så kör jag kalljäst deg då det är smidigt att göra degen på morgonen och baka ut på kvällen.

Fyllningen har jag börjat blanda ihop innan jag har ut den så den är som ett smör/krämaktig i konsistensen. Det jag gillar med denna variant är att det går att smaka av innan den hamnar i bullarna.

Samt finns många varianter på längder, bullknytningar mm, glöm inte att det är en aspekt som kan göra det kul.

Likes

Comments

Kollade på Pinterest för ett tag sedan. Såg en Gurkrullar som hade avokado som bas. Känns som en intressant rätt om man gillar avokado vill säga. Samt att det borde gå att variera rätten en del, kryddning, lax/kyckling/kött, blandningen på avokadoröran.

Jag har velat prova att göra sushi hemma men inte blivit av, dels då riset skrämmer mig lite och det bara är jag som äter sushi hemma.

Bild är en skärmdump från http://itdoesnttastelikechicken.com/2014/05/24/cucumber-avocado-rolls/

Likes

Comments

Hur påverkar ens omgivning en? Är en tanke som har funnit kring mig. Har väldigt svårt att fokusera på det som gör mig till ens vanliga jag, dels det varit mycket som tagit energi från mig. Det har varit folk i ens omgivning som ställt in många gånger när man ska ses, med olika anledningar. En av de vanligaste har varit att personerna sagt att de mår psykiskt dåligt. Tydligt har varit att det går bra att träffa andra samma dag. Varför inte säga att man inte vill ses istället? Samtidigt som det syns på nätet att man ska visa tålamod mot de som mår psykiskt dåligt då när de ställer in så är det samma sak som man själv ställer in för att man har en förkylning. Dock så blir man negativt påverkad av det hela då flera i ens omgivning gör samma sak upprepade gånger. Leds man ner i en depression då man blir exkluderad ofrivilligt från sin omgivning. Även om det kanske är så, borde jag kanske fokusera på det som fungerar kring en och vara den "elaka" som vänder ryggen mot det som inte vill ha en i närheten, dels då ens energi försvinner med det och det går inte att klara hur mycket som helst innan man själv börjar glida ner i hålet.

Likes

Comments