För fyra år sedan lämnade du mig för första gången, för fyra år sedan föll min värld samman och mitt hjärta krossades i tiotusentals bitar. Jag trodde aldrig att den där gången skulle upprepas gång på gång, eller att du skulle vara den som skadade mig allra mest. Det sägs att när man blir kär i sin vän så vet vad man som väntar, men jag hade aldrig kunnat föreställa mig det här. Att ständigt kastas runt mellan hat och kärlek, att vara värd mindre än skiten under dina skor eller vara den som du värdesätter allra högst. Att få höra hur allt jag gör är fel, att få lögner slängda i mitt ansikte och att veta att jag inte kan lita på dig oavsett vad det är du säger. När du viskar i mitt öra hur mycket du älskar mig så vill jag tro dig men hur skulle jag kunna? När du skriker åt mig att jag är allt du hatar eller att du önskar att jag försvann. Jag vet att jag får skylla mig själv som fortsätter stadigt vid din sida trots alla dessa svängar, trots att du ber mig gå och aldrig se tillbaka. Men det du inte förstår är att jag inte vill leva ett liv utan dig. Det finns ingenting i min värld som är värt någonting om jag inte har dig vid min sida, och jag förstår att det verkar konstigt efter allt. Men man styr inte sina känslor och jag styr inte det jag känner för dig. Jag undrar bara när jag ska sluta känna, när jag ska sluta älska dig mer än livet själv. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Du torkar tårarna från mina kinder, du spänner blicken och säger att mina tårar inte betyder ett skit
Du säger att jag är den vackraste du vet, du säger att jag äcklar dig
Du håller om mig, du stöter bort mig
Du pussar min panna och håller min hand, du vägrar snudda vid mig 
​Du skrattar med mig åt allt och inget, du hånler och säger att jag aldrig är rolig
Du säger att du är kär i mig, du säger att du inte har några känslor för mig
Du säger att du vill dela ditt liv med mig, du säger att du aldrig mer vill se mig 
Du säger att du älskar mig, du säger att du aldrig har älskat mig 

Likes

Comments

​Jag förstår inte hur åren bara kan rulla förbi medan du stannar kvar. Det är längesen du sa att du älskade mig, så längesedan att jag inte ens kan minnas när. Det är längesedan du såg på mig med ömhet och med kärlek. Trots att du spottar på mig och mina känslor sitter jag som ett fån varje jävla dag och tänker på dig. Trots att jag har träffat någon som gör mig glad, trots att jag vill vara med honom så är du där. Du är där när jag somnar och när jag vaknar. Du är där i mina drömmar och för varje litet steg jag tar finns du där. Hur många år ska det vara så? Hur länge ska du vara mitt allt, min värld när allt annat i livet bara rullar på. Jag vill bli fri från dig, jag orkar inte mer. 

Likes

Comments

​Jag är kär i honom. Det är vad jag brukar intala mig själv när världen knackar på axeln och frågar varför jag förlåter gång på gång. Men vad innebär det egentligen w vara kär? Vad är kärlek? Existerar den verkligen utan gränser? Fortsätter jag att älska när han skadar mig, när han strör salt i mina sår och växer när jag krymper? Kan kärleken till honom hålls vid liv trots att han bestiger berg i hopp om att släcka den? Hur vet jag? Det är så många frågor men jag finner aldrig några svar. Jag gråter i dagar, i månader och dem tar aldrig slut. Jag faller och jag reser mig, jag kämpar med allt jag är för att inte försvinna utom räckhåll från min kropp. Inuti mig krafsar demonerna efter sånt som släcker törsten, sånt som med tiden separerar kropp och själ med mil. Tabletter, rakblad, allt destruktivt en kan tänka sig. När blodet rinner eller när tabletterna får mig till en annan dimension då släcks törsten och demonerna tystnar. Det är så enkelt, ett par sekunder och smärtan är long gone. 

Likes

Comments

​Denna dag är så laddad med ångest att jag inte vet in eller ut. De senaste tre åren har vi spenderat högtiden tillsammans. Tre år känns som en evighet och jag vet knappt vad jag gjorde innan jag hittade dig. Nu sitter jag här det fjärde året ensam, bortglömd och värdelös. Det hade varit så mycket enklare om det hade varit en vanlig separation, som när bara inser att man har växt ifrån varandra och bör gå skilda vägar. Men otrohet och hat är det som målar våra väggar. Jag är ingen och du är allt. Jag gör allt för dig medan jag inte ens existerar i din värld. Jag vill inte. 

Likes

Comments

Jag hatar mig själv för att jag låter dig komma mig så nära. Äcklas av att du rör mig som att jag vore det vackraste i världen fast du egentligen bara känner hat. Jag har slutat tro att du någonsin har älskat mig, jag har slutat se på det vi hade som något vackert. Jag sjunker djupare ned för varje gång du rör mig. Tynar bort mer och mer för varje andetag jag tar. ​Det här är min verklighet, min värld och jag förtjänar inget annat. Jag är inte värd att älskas och varje gång du spottar på mig så förstår jag hur värdelös jag är. Dina ord, din röst och ditt hånande skratt skär som rakbladet över min kropp. Jag är en dålig människa, jag är skit. Jag är allt du aldrig skulle vilja ha. Försöker få dig att sluta men vet att det är lönlöst. Försöker låtsas som att jag inte tar åt mig trots att tårarna forsar och benen inte längre bär. Ju mer jag såras ju desto stadigare står du. Ju mer jag lider desto fortare kan du springa.  Bort från mig, bort från misären. Men jag då? Varför lämnar man någon som är så skadad, som inte överlever ensam. Jag vill inte mer, sluta snälla. Jag orkar inte. Spring inte ifrån mig, hjälp mig upp. Bygg upp mina ben, sy ihop mina sår. Rädda mig, älska mig. 

Likes

Comments

Jag försöker förstå hur en människa kan sakna känslor men ändå klassas som frisk? Jag tänker på alla dessa uppmärksammade mord som sker runt om i världen där en människa iskallt dödat någon. Vi tar som exempel Anders Eklund. Kände han ingenting när han valde att kidnappa Engla? När hon låg livrädd och i panik? Bär han valde att ta hennes liv?

Tanken kring att ta en annan människans liv har slagit oss alla oavsett hur godhjärtade vi än skulle vara. Men vad får det att gå längre än så? Hur kan man sitta känslokall när en människa ber för sitt liv? Det är ingen frisk människa som klarar av det.


Jag försöker förstå hur man tänker då jag kan sitta i timmar, alldeles förstörd och eb honom att sluta. Jag kan gråta hejdlöst eller hyperventilera. Han reagerar inte. Vad jag än säger, hur jag än mår så är det inte värt någonting. Mina känslor har ingen betydelse och mitt mående är inget han ska behöva bry sig om. Men jag ber ju gång på gång om att han ska sluta. Sluta tala om hur dålig jag är, hur mycket fel jag är. Sluta tala om hur lite du bryr dig. Jag vill inte må såhär, vill inte behöva ta det här.

Han är ju en människa utan diagnos som kan orsaka hans bristande empati och känslokalla image. Hur kan han då inte bry sig när tjejen han har stått så nära under så många år är helt förstörd? Jg förstår inte

Likes

Comments

Jag försöker tänka hur det blev så här. Ser tillbaka på det som har varit, hur du gick från att vara min största trygghet och min bästavän till det som skadar mig allra mest. Jag minns så väl hur du låg tätt intill och sa hur perfekt jag var. Jag minns hur det kändes när du gav upp allt för att göra mig lycklig. Hur kan man gå från att älska till att hata? Hur kan du göra allt i din makt för att ta sönder mig när det var mig du en gång älskade. Jag är den som har funnits genom allt, jag är din trygghet. Men du spottar på miv, river mig i bitar och gör allt för att jag ska avsluta livet. Jag är en människa som har vigt mitt liv åt att göra dig lycklig. Jag förtjänar inte din avsky och sättet du ser på mig,

Likes

Comments

Jag har sån fruktansvärd jävla ångest, sån där som gör så att det riktigt kryper i kroppen. Han ska flytta. Lämna mig ensam ännu en gång. Nu kommer han inte vara inom räckhåll, han kommer inte kunna rädda mig om något händer, han kommer inte kunna stötta mig om jag blir dödsjuk eller det blir krig. Och denna gång ska han vara längre bort än han någonsin varit under åtta jävla år.

Försöker intala mig att jag har kontroll över situationen, att mina känslor inte existerar och att jag mår bäst av att han flyttar. Men gör jag verkligen det? De här månaderna som har gått sedan han kom tillbaka har varit en känslomässig bergodalbana men det är ett faktum att jag har känt lycka. Det är ett faktum att jag har somnat med ett leeende på läpparna och att jag har vaknat med ny energi. Att jag har ätit mat med glädje och velat skrika av glädje så fort han pussar mig. Jag vill så himla himla mycket att allting ska vara såhär för alltid, att han aldrig ska försvinna och att han alltid ska pussa mig godnatt. Jag är så trött på att bli lämnad, trött på att försöka ställa mig upp gång på gång efter att han är borta. Trött på att gråta och skrika av smärta. Varför kan det inte bara få vara bra?

Likes

Comments

How many times did I find myself on his bathroom floor cowering beneath him, feeling the hot spit land on me as he screamed? Stop crying like a baby. You're crazy. No one else would put up with you. How many times did I shudder on that floor counting my breaths, bringing myself back from the brink of suffocation during a panic attack that was triggered by one of these maniacal and regular assaults? But he never hit me.

How many hours did I remain on that bathroom floor after he had gone to bed, my eyes red with burst blood vessels? How many times did I hear the sound of his snores and realize he had fallen asleep, no more than a meter away, to the sound of me hyperventilating while still in the throes of that panic attack? How many times did I whisper aloud, "How did I get here? How did I become this woman?" How many times did I tell myself to get up, call a cab and walk out the front door? How many times did I get up and look in that mirror and fail to recognize myself? How much hate could I have for the broken woman staring back at me? But he never hit me.

How many times did I crawl into that bed, rather than into a cab, and wake up with his arms around me, telling me that I brought it out in him? He wasn't like this. I made him like this. I needed to change the way I approached him about these things. Be less accusatory. If I just softened my approach, it would allow him to react differently. How many times did I adjust my approach before I realized the only way to avoid the abuse was not to bring it up at all? But he never hit me.

It was sadistic. I could see how much he enjoyed being that powerful. How many defamatory lies did he concoct and propagate to my old colleagues and friends when I walked away from him? How many times did he smear my reputation? How many times did I go back, believing every promise that he was a new man, believing every half-hearted apology? But he never hit me.

How many times did a friend pick me up because he had kicked me out of bed in the middle of the night for no reason? How many times did I go back before those friends had had enough. How many times did I defend him and justify his behavior when I told a friend about what he had done? When did I stop telling anyone altogether to avoid the shame of the insanity of the circumstances I was somehow in -- the shame of being a strong independent woman who couldn't take care of herself enough to leave a situation that was so toxic? When did I stop expecting more? But he never hit me.

How could I explain to someone that I believed it was partly my fault, even though I was embarrassed to hear those beaten woman's words spoken from my lips. No one really understood. No one knew him like I did. It was my job to protect him from the truth of what he did to me. I couldn't let them think he was a monster. I wouldn't tell anyone. I was entirely alone. But he never hit me.

My solitude meant that I could no longer see the reflection in other people's eyes indicating what was normal. I could only see the reflection in his eyes and began to believe what he told me about myself. I began to believe his irrational explanations despite my own heart and eyes. I let him define reality. I became isolated. It became easier to cut off my support networks completely than to have to lie about everything. Than to face the humiliation of my reality. A part of me knew that once they knew the extent of what was happening, they would force me to get out for good. I wouldn't be able to go back. I knew I would always need to even in the worst of times. But he never hit me.

I set a benchmark. The red line I wouldn't cross. The minute he hit me, I would leave. But the truth is, I know I wouldn't have left then either. I would have rationalized that in hitting me, he would realize how out of hand things were. Everything would change now. I wouldn't have left. By hurting me, he showed me he loved me. He cared enough to go that crazy. He cared so much that he was overwhelmed by anger or jealousy or sadness and simply couldn't control himself.

When it was over, I wasn't permitted to mourn him. No one could understand how love, hate, fear and comfort could coexist simultaneously. They could not understand that in addition to my abuser, I also lost my confidant, the person to make dinner with, the person to watch movies with on a rainy Sunday, the person to laugh with, the person who knew me. I lost my companion. How can you explain to someone that the abuse was only a part of who he was? How do you explain that to yourself?

There are still days when I remember tender moments and wonder if it really was that bad. I still struggle with reconciling how he could love me to the point of tears and yet hurt me as if I was an enemy. Like a child, I'm learning to redefine the borders of normal behavior and to realign my expectations. I remind myself that acts of violence can never be acts of love.

For the first time, I see my own reflection in other women who have emerged from the depths of such darkness. Indescribably courageous women whom I have never met, but who have shared their stories and in doing so, saved me. These women embraced me with their pain and unknowingly convinced me that I was not alone, that I am worthy of more. I hadn't believed that singular truth in a very long time.

Knowing that others were there has allowed the shame to dissipate. I used to default to the trained belief that I was crazy, overly sensitive or had imagined it all because I could not reconcile the love and the abuse. I have permitted myself to accept that both existed. Their stories have allowed me to forgive myself. To recognize how arbitrary that red line was. Seeing myself in their eyes has allowed me to name my abuser. To name my experience as an abused woman. And then to let go.

I pray now that my words will travel to the broken woman staring back at them and embrace her. I hope they equip her with the strength and love she needs to raise herself from the depths.

Likes

Comments