Header

kvällstrim i ridhuset, hon har inte gått så mycket sedan jag hoppade sist så har bara tänkt att jobba igenom henne och fokusera lite extra på hennes svåra sida

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

screenshots från film från igår.
är allt för lat att infoga en video från igår heheh.
passet igår gick bra, vi gjorde en lösgörande övning som min gamla ridgrupp gjorde i måndags på deras lektion, det är fyra hinder/upp höjdabommar beror på hur man vill göra som står sicksack på medelinjen liksom 90 grader mot varandra.
började med att skritta över bommarna och vände henne för skänklen och sen höjde vi upp och jag travade "banan" (som jag fint skissat upp här ner O ska representera start och X slutet. )

det var detta som jag började göra, rullade på i alla gångarter, varierade även med att ligga på en 8 volt på de två hindrerna i mitten som vi sedan höjde upp.
dom två hindrerna på sidan var bara sockerbitshinder så hoppade dom lite från olika håll bara för att stimulera hennes hjärna lite, Babsan fattar väldigt snabbt vart hon ska och vad hon ska göra så att ibland när man kommer på en linje man hoppat suger hon till lite och jag orkar inte riktigt hålla tillbaka, det är ju egentligen bra på sätt och vis men det är kul när hon tror man ska hoppa ett speciellt hinder fast man viker av och styr mot ett annat, det blir lite "hallå vad hände här" och tänker till lite innan.

Likes

Comments

tack mamma för att du köpte denna åt mig, betyder så otroligt mycket, inte den billigaste hjälmen på marknaden direkt.
den är ju tyvärr inte vg1 märkt, men CE märkt så får ju iallafall tävla med den fram tills 2018, men man ska ju ändå byta hjälm efter ett tag, så efter den går ut får den väl bli rida hemma/tränings hjälm.
är sååå kär i den, speciellt glitterdetaljen så himla fint!

Likes

Comments

onsdag och jag inte bloggat på typ hur länge som helst?

är hemma idag, mår bajs, vill egentligen bara ligga i sängen och kolla upp i taket men har faktiskt plockat ur diskmaskinen och kollat upp information till lite saker som är aktuellt nu i mitt liv typ.
har ridit varje dag som vanligt, barbacka dom två senaste dagarna för att jag behöver få bättre balans och komma ner lite bättre. var även ute till myrby i måndags med mamma och hälsade på ridgruppen, fick även skritta lite på bästa focus som jag red en del förra året, och hälsade även på min sportko och trogna vapendragare dess som jag inte träffat på ett bra tag.
mycket mer har inte hänt faktiskt, har varit på bup, långtråkigt men det är bra att få det gjort iallafall.
jaja nu ska jag avsluta detta jättetråkiga catch-up-inlägg som blir när man glömmer att blogga!

Likes

Comments

Skrittar fram med två islänningar i ridhuset, har jag nämnt att hon är rädd för islandshästar? haha...

Likes

Comments

hej! just nu sitter jag i bilen påväg hem från skolan med pappa, vi ska stanna en snabbis i stallet först för att fixa mat osv för hon ska nämligen stå idag. Vet inte om jag berättade men vi ska hoppa imorgon, sådär sista rycket innan pay & jump'n! på fredag ska mamma eventuellt rida eller så rider jag igenom henne.
samma rutin som jag har när jag tränar hårdare, rider igenom dagen innan somsagt, går lite hårade dagen efter/annan struktur och sen jogging dagen efter och vila dagen där på.
fast tanken var att hon skulle vila imorgon egentligen men behövde ju ändra planerna lite så då får hon vila idag somsagt!

Likes

Comments

härmar nellie berntssons inlägg.

ledsen
var otroligt ledsen i slutet av januari, för det första flyttade Agnes till kina den första februari och det var väldigt jobbigt, hon är ju trotsallt en av mina närmaste vänner och det är jobbigt att jag inte längre bara kan ta bussen hem till henne för att käka godis eller ta en power nap.
och för det andra så slutade jag på myrby i samma veva, 31 januari var sista dagen jag hade dess, en lördag, det var också extremt jobbigt, världens bästa ponny, nästan 3.5 år tillsammans var inte dåligt. saknar honom och klubben så extremt mycket.

glad
glad över att min övergång till stor häst blev så jäkla bra, från första februari fick jag henne på heltid och det har redan sedan första gången jag red henne känts 100% har inte ångrat mig en sekund eller ens tänkt tanken att sluta på henne. det går inte att vara ledsen i stallet, det har varit flera gånger jag haft tårar i ögonen när jag cyklat till stallet över något som har hänt men mitt hjärta blir alldeles varm när jag ser henne stå i hagen.


frustrerad
Jo det har jag varit allt för ofta, typ i våras när jag ramlade av när vi hoppade och jag gjorde illa ryggen så jag inte kunde rida på två veckor? då var jag frustrerad, det var precis när jag kände att det började funka och det var tänkt att jag skulle åka till myrby på deras påskhoppning men eftersom jag inte kunde träna och det inte var rättvist mot babsan som stått mestadels av tiden och jag som var lite stel blev det inte av.

arg
arg är jag allt för ofta, funderar på om jag har riktiga anger issues, har så lätt att bli arg och när jag väl blir arg vill jag mer eller mindre ta sönder något, vi ska ju göra utredning på det nästa vecka, om det visar sig att jag har någon diagnos dvs typ adhd/add så förklarar det ju saken ganska bra hahah...

kär
nja skulle jag inte vilja säga, kär i mig själv kanske? hahahah fett ego trippad men har börjar trivas och tycker om mig själv mycket mer än tidigare.

​lycklig
så många gånger under det senaste halvåret har jag blivit varm i kroppen av att bara tänka på livet, har bra kompisar, allt i ridningen rullar på och jag tycker om min häst så otroligt mycket. ibland har jag nästan behövt nypa mig i armen för att fatta att detta är verkligheten, känns som om jag nästan kommer vakna upp från en dröm...

Likes

Comments

​det blev inte så att jag red för tjejen som jag egentligen skulle men vi körde en typ av evighets bana på låg höjd istället så man bara kunde ligga och rulla.
först gjorde vi så att vi kom på en linjer över två räcken sen snett igenom på en bruten linje över två upphöjda bommar, det var svårt men nyttigt! svårt att hålla jämna galoppsprång, skulle ligga på sex på båda linjerna men det varierade, och sen var det svårt att hamna i rätt galopp.
tyckte ärligt jag red dåligt och jag hade inte henne framme för skänkelen alls såg jag på filmerna efteråt, tyckte bara hon sprang men sen gick det i slow motion på filmerna och jag funderade på varför jag inte drev fram alls.
men jaja, det kan inte gå bra varje gång, kändes lite bättre när vi höjde räckena lite så hon fick ta i lite och tänka efter och så kom jag på en böjd linje istället.

vi ska hoppa mer ordentligt på torsdag för tjejen jag pratade om, så vi är fit for fight tills på lördag!

Likes

Comments

​hejsan!​ idag är det tisdag men tror väl inte att någon missat det hahaha, idag har jag varit hemma från skolan pga att jag bröt ihop igår över skolan så kände att det skulle vara skönt att bara ta en dag och samla nya krafter, har även kollat runt på internet efter något som kan hjälpa mig och filippa att komma på ett UF företag, jag är inte så taggad att driva ett UF men det är säkert bara för att vi inte kommit igång ännu.
ikväll ska jag rida för en tjej i stallet, vi ska hoppa! det gjorde vi förra tisdagen också, går alltid så himla bra när jag rider för henne och det är verkligen dom ridpassen då jag känner hur allt faller på plats och får babsan till vart jag vill ha henne så det är kul! har även anmält mig till en pay and jump på lördag!!! våran första, hoppas verkligen inte hon stannar på alla hinder hahaha, men stor risk för det. men hoppar två gånger 60 och 70 bara så jag kan rulla på och känna av henne.
mycket mer intressant händer inte denna vecka, blir av jogga av eventuell träningsvärk imorgon och på torsdag får hon vila och sen på fredag vill jag bara rida igenom henne så allt känns bra tills på lördag!


Likes

Comments

hej! tänkte visa vad jag fått med mig hem från hästloppisen i Enköping idag! mycket billiga men ändå fräscha saker!

första var en jacka från kingsland, behövde en "mellan" jacka då min andra har gått sönder och det är inte så lämpligt med min vardags jacka direkt... 200kr

detta är inte från loppisen men visar dom iaf, ett par ridbyxor från hööks! 672kr landade det på efter rabatt!

världens tuffaste pannband fick också följa med hem! 20kr

vanligt 3delat med fasta ringar, lite större än jag brukar ha men köptes endast för att få plats med mina acavallo betskivor 20kr

blå grimma, snygg men enkel typ 70kr

brunt schabrak, kan inte få för mycket schabrak hehehe 50kr

blått schabrak från kingsland, snyggare i verkligheten än på bild! 150kr

och sista är ett basic sadelöverdrag, tog första jag hittade, rött kanske inte är "min" färg men det duger! 20kr

jo en del saker fick jag iallafall med mig hem! är nöjd och det kommer användas mycket.

Likes

Comments