Hej allihop!

Hoppas allt är bra med er. Tänkte dela med mig av 25 random fakta om mig. Så nu kör vi!

1. Jag älskar att gå till tandläkaren och ser verkligen fram emot tandläkarbesök. Tycker det är sjukt mysigt.

2. Jag är starkast i min högra hand, men jag kan skriva med både vänster och höger hand.

3. Är livrädd för valar. Särskilt späckhuggare. Verkligen min största fobi. Har fortfarande inte klarat av att se någon av Rädda Willy filmerna. Får mer ångest och spänner mig mer när jag ser en späckhuggare än när jag tittar på skräckfilm osv.

4. Jag är fett blyg/har social fobi och är inte bra på att prata. Får jätteofta tunghäfta. Sitter mycket hellre och lyssnar. Ibland har jag fått höra att folk har undrat varför jag bara suttit och stirrat. Har också hört att folk tror att jag är dryg/högfärdig. Brukar ofta gömma mig inne på toaletten på fester. Föredrar att skriva. Känns tryggare att folk bara ser orden och inte mig.

5. Jag föddes med Turners syndrom

6. Om jag skulle vara en smak skulle jag vara citron.

7. Mina favoritdofter är doften av böcker och doften av regn.

8. Jag skulle vilja bo på ett bibliotek.

9. När jag var 6 år kom jag och mina förskolekompisar på den briljanta idén att vi skulle åka rutschkana på följande sätt: en ligger på mage och åker med huvudet före medan två andra sitter på vederbörande. Jag var den som låg ned. Och jag slog ut halva min framtand, som inte var mjölktand. Så halva min framtand är fake/plast.

10. Mina favoritserier är: Orange is the New Black, Breaking Bad, Doctor Who, Criminal Minds, Sherlock och Elementary. Kan sträckkolla utan att sova.

11. Jag har akne. Och när jag var yngre brukade jag gå upp flera gånger på nätterna om jag sov med någon för att fixa till mitt smink. Nu bryr jag mig inte så mycket om fucked up ideal.

12. Jag har bott och arbetat i England, och det är en stor dröm för mig att någon gång flytta dit. Bo i ett bibliotek i England? Ja tack!

13. Mitt favoritdjur är häst.

14. Min favoritfärg är orange.

15. Jag tycker inte om att ha byxor. Har alltid leggings, strumpbyxor, shorts eller kjol. Alternativt klänning med bara ben.

16. Jag vill inte ha barn. (Jag kan inte heller få barn på det normativa sättet då jag föddes med Turners syndrom och därför inte kan bli gravid, men mer om det snart!)

17. Jag har en favoritplanet: Merkurius

18. Jag är så en nattmänniska. Vaknar till liv först efter 18...

19. Då jag föddes med Turners syndrom kom jag i puberteten sent och fick därför bröst senare än majoriteten. Så jag brukade stoppa toapapper i min bh. En gång på en lektion stack massa toapapper ut.

20. Jag föredrar att bo i lägenhet framför att bo i hus.

21. Jag är glutenintolerant.

22. Jag kan inte läsa kartor eller ritningar. Fuskade mig igenom hela orienteringen i grundskolan.

23. Jag är superdålig på matte.

24. Jag har en tendens att påbörja väldigt mycket saker men har sedan svårt att avsluta dem.

25. Jag dricker inte alkoholBlog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag fick vi tillbaka rättsfallskoncentrat vi skrivit. Det är korta (max, verkligen MAX 1 A4 sida) sammanfattningar av ett rättsfall. Just nu läser jag Civilrätt A, och i denna kurs kan en bli godkänd och också få poäng (0,5 eller 1 poäng) på rättsfallskoncentrat. Om en får poäng får dessa tas med på tentan (så har du fått 0,5 poäng så har du redan det på tentan fast du inte skrivit den än!). Det är obligatoriskt att ha skrivit 3 rättsfallskoncentrat i denna kurs.

Första terminen var riktigt kämpig för mig och jag vantrivdes verkligen. Det kändes tungt, stressigt och jag var nära på att hoppa av (om jag ska vara ärlig tänker jag fortfarande på det då och då, men vi får se hur det blir). Därför kändes det verkligen pepp när jag fick tillbaka ett av mina rättsfallskoncentrat och det var godkänt, med poäng. Det var dock lite för mycket babbel från min sida som vanligt (har en tendens att alltid skriva väldigt långt och mycket och har svårt att korta ned och sålla ut) och formalian fick jag lite tillsägelse om. Känns i alla fall som sagt mycket bättre denna termin. Läraren jag har nu är verkligen  fantastisk och min grupp likaså! Kan också bero på att jag är bättre på att ta hand om mig själv denna termin och inte sätter lika stor press på mig själv. 

Likes

Comments

​Hej!

Tänkte det kunde vara på sin plats med en kort presentation som allra första inlägg. Jag heter Elin, och är 24 år. Föddes med Turners syndrom, vilket är en kromosomvariation som gjorde att jag behövde ta tillväxthormon för att växa och sedan hormontillskott för att komma i puberteten.  Jag kommer att berätta mer utförligt om det i andra inlägg.

Jag går för närvarande min andra termin på juristprogrammet. Jag skulle egentligen påbörjat min tredje men på grund av stress och att jag verkligen vantrivdes så ägnade jag förra terminen åt att ta igen saker jag missade min allra första termin (missade en hel kurs bland annat). Så jag ligger alltså en termin "efter", då jag valde att ägna förra terminen åt att "ta igen" det jag missat. Ett mycket bra beslut, då jag inte längre tänker kompromissa med min hälsa. Viktigast för mig är att må bra. För att slå hål på myter och prestationsångest ska jag säga att det är ganska vanligt på universitetet att göra så. De flesta gör inte utbildningen på "utsatt" tid. 

Är i övrigt galen i hästar och ridning, och höll på med det från att jag var 6 år tills att jag var 19, då jag slutade på grund av tidsbrist. Så en del gamla hästbilder kanske dyker upp!

Ja, det var väl allt för nu. Vi hörs!Likes

Comments