Ingredienser för 20 kakor

1. 120gram smör/margarin

2. 85 gram choklad

3. 2dl socker

4. 2 msk kakao

5. 1 msk vaniljextrakt eller vaniljsocker

6. 1/2 tsk salt

7. 1 stort ägg

8.1/2 tsk bakpulver

9. 3 dl mjöl

10. 200g hackad choklad

Instruktioner:

1. Sätt på ugnen på 175 grader. Micra smör och chokladi en stor skål. Blanda i socker

2. lägg till kakao, vaniljsocker, salt och bakpulver. blanda och kläck sedan i ägget.

3. Blanda långsamt i mjölet tills det blivit en deg.

4. blanda ner den hackade chokladen

5. klicka ut små högar på en plåt med några cm utrymme

6. platta försiktigt ner kakorna med handen. grädda ca 10min. låt svalna innan ni tar kakorna från plåten.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Ingredienser:

1. 200 gram margarin eller smör

2. 2dl strösocker

3. 6dl havregryn

4. 3dl vetemjöl

5. 1 tsk hjortronsalt

6. 1 tsk vaniljsocker

7. choklad till garnering

Instruktioner:

1. sätt ugnen på 175 grader.

2. Rör ihop rumsvarmt margarin och strösocker.

3. tillsätt de övriga ingredienserna och rör ihop till en deg

4. dela den i ca 40 bitar, rulla till små bollar och placera på en plåt.

5. platta till kakorna med en gaffel och grädda mitt i ugnen i ca 10min.

6.ta ut kakorna ur ugnen och låt svalna.

7. Smält chokladen och ringla sedan över kakorna. låt stelna

Likes

Comments

Ingredienser

4 Portioner 200 grader

1. 500 gram lax filé

2. 1 msk olivolja

3. 1/2 lime skal och Saft

4. 1 hackad vitlöksklyfta

5. 1/2 jalapeño

6. Salt och peppar

Instruktioner:

1. Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg laxen på bakplåtspapper och torka den med papper.

2. Blanda oljan, lime skalet och vitlöken. Riv ner jalapeñon. Häll blandingen på laxen och krydda.

3. Grädda i ugnen i 20min. pressa lime juicen över laxen och servera lime.

Likes

Comments

Ingredienser:

4 portioner 200 grader

1. 1 dl olivolja eller Grekisk yoghurt

2. 1 dl riven parmesanost

3. 4 benlösa kycklingbröst filéer

4. 4-5 tsk ströbröd

5. Örtkrydda, vitlökspulver, salt och citronpeppar

Instruktioner:

1. Sätt på ugnen på 200 grader.

2. i en liten skål kombinera allt förutom ströbröd och kycklingen

3. Fukta kycklingen med lite vatten och lägg de på ett bakplåtspapper.

4. Dividera blandningen jämnt på kycklingarna, bara smöra på dem. Krydda extra om behagar

5. Grädda i 20min och strö ströbrödet rikligt över kycklingen

6. Grädda i ytterliggare 20 min eller tills den är gyllenbrun

Serveringsförslag:

Servera med kokt broccoli och ris.

Likes

Comments