Jag

Hej svejs allihopa! Jag ville slänga in ett till inlägg och meddela er att jag nu kommer finnas mer aktivt på instagram!
Mitt användarnamn är: juniiorpedersen
Klicka på namnet ↗↗ för att komma direkt till min instagram.
Jag känner att jag där kan lägga upp lite snabbare och mindre inlägg. Mer fokuserade på bilder än själva texten. Jag kommer självklart finnas kvar här, och även länka min blogg från min instagram!

In och följ nu!
Puss på er 😊

The one and only / Juniior Pedersen

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Personer

Jag vill nu tacka för otroliga 100 följare! Känns grymt, och trodde inte jag skulle komma i närheten av 100 följare. Så känns jättestort 😁

Detta blir kort, men jag ville slänga upp ett inlägg och ge en shoutout till följare nr 100 😁

@thisislove

In och följ och supporta henne 😁😁🎉🎉

The one and only / Juniior Pedersen

Likes

Comments

Diskussion, Recension, Vapeing

Så ja, precis som rubriken lyder. Vad för fördelar och nackdelar har jag märkt av att sluta röka med vape?
Då jag 2014 slutade röka och var rökfri i 1 år, med endast ca 1 veckas hjälp av nikotinsugtabletter så har jag erfarenhet av att sluta röka någorlunda utan hjälp, och med hjälp i form av vape.
Förutom dessa åsikter jag kommer med här, så måste man ha viljan för att kunna slita sig ifrån cigaretter.

Det första jag har lagt märke till är min astma. Oftast behöver jag inte använda min "inhalator" (trots det är rekommenderat att använda dagligen av doktor), men precis när jag började röka vape, så fick jag använda den minst 1 gång om dagen i någon dag. Jag hade heller inte helt slutat på cigaretter kan jag ju nämna. Men efter dessa dagar så har min astma nästan känts bättre än när jag rökte cigaretter :)
Däremot märker jag att när jag "leker" med vapen och röker mycket och ofta, så sätter astman igång. Då snackar vi typ, 15 min i taget.

Förutom detta har jag än så länge märkt att min energi inte har kommit tillbaka. När jag slutade röka 2014, tog det mig max en vecka innan jag hade så mycket energi så jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Jag "klättrade på väggarna", som man kallar det. Sen satte jag igång med ordentlig träning i form av promenader, upp mot 1.5 mil varje dag. Konditionen kom tillbaka, astman var iof ett stort problem. Även energin var på topp, jag kunde ofta inte sova, och vaknade tidigt på morgonen, ibland timmar innan skolan började.
10 dagar rökfri på vape, och jag känner mig inte det minsta lilla mer pigg.

Däremot har det inte varit jobbigt alls att sluta, varken 2014 eller nu. Skillnaden är att jag kämpade fram viljan 2014, och gav allt jag hade på att sluta. Denna gången slutade jag bara helt plötsligt röka. Det fanns lixom inget behov av att röka längre, så jag bara slutade en morgon, utan förvarning.

Tack vare vapen, så kan jag även säga att jag slipper byta ut ciggen mot ex. mat, som jag gjorde 2014. Jag krängde mat, godis osv, men denna gången har jag inget behov av det, pga att jag är sysselsatt av vapen.

Förutom detta har jag inte märkt så många fördelar och nackdelar än. Men det kommer väl med tiden. Mestadels vill jag ha tillbaka energin, o börja röra på mig igen :)

The one and only / Juniior Pedersen

Likes

Comments

Diskussion, Vapeing

Jag bloggar väldigt sällan nu för tiden, men idag tänkte jag gå in på ämnet "vapeing", då jag nu varit cigarettfri i 9 dagar.
Många äldre vuxna, reagerar ofta negativt, sekunden de får höra om vapeing. Många tror att vapeing inte är bra, osv. Men faktum är att vapeing är mycket bättre än vad man kan tro.

• En rökare får normalt i sig över 4000 gifter när hen röker

Visste ni detta?
Förutom gifterna så ökar riskerna för bl.a astma, lungcancer, KOL, osv. Sjukdomar vi inte vill ha, men rökare tyvärr inte kan undvika.

Däremot någon som vapear, slipper dessa 4000 gifter som kommer ifrån cigaretter. Risken för sjukdomar så som astma, lungcancer och KOL, minskar drastiskt och även användare som har astma, har uppmärksammat mindre astma attacker efter att ha börjat vapea.

Det du röker när du röker en vape, är simpelt sätt, vattenånga och smak tillsättning. Självklart innehåller smaken/juicen, också dåliga ämnen, men visste du att ALLA ämnen i ejuice, finns antingen i läkemedel eller mat.
95-99% av hälsoriskerna försvinner när du väljer att gå ifrån cigaretter till vape.

Och för er som inte visste detta, så försöker läkemedelsverket även att få vapeing klassat som läkemedel!

Ett snabbt och kort inlägg, men även effektivt.
Ha en trevlig kväll :)

The one and only / Juniior Pedersen

Likes

Comments

Jag, Personer

Jag har presenterat mig själv, min hund, min kille och har även haft ett par inlägg om vänner och min lillasyster. Så nu tycker jag det är dags för ett familjeinlägg!

De mest involverade i mitt liv av mina familjemedlemmar, är bl.a min mamma, lillasyster och min lillasysters pappa.

Min mamma bor i Halmstad, och är självlärd fotograf. För er intresserade så tar hon familjebilder, bilder på djur, platser och bilar samt motorcyklar. Hon har en passion för fotografering och älskar att experimentera med sina bilder.
Jag rekommenderar starkt att ni går in och tittar på hennes blogg, och kollar hennes bilder.
Den hittar ni HÄR

Min lillasysters pappa, har funnits i mitt liv sen jag var 11/12 år. Jag vet inte så mycket att berätta om honom faktiskt. Otroligt snäll, och har ett hjärta av guld.

Min lillasyster, hon fyller snart 8. Hon bor hos sin pappa och älskar att spela ps4 och kolla YouTube. Hon har kunnat flytande engelska sen hon var 6. Vilket jag finner HELT otroligt! YouTube har gett henne mycket.

Förutom dessa så finns min biologiska pappa.
Han är Sverigedemokrat och har jobbat för dem. Om jag inte fattat fel så jobbar han återigen för dem. Har inte riktigt koll då jag inte haft någon kontakt med honom sen jag var 16, pga omständigheter.

Jag har även 3 syskon på hans sida. En bror, som jag träffar väldigt sällan och en syster som bröt kontakten med mig samtidigt som min pappa.
Sen har vi min andra bror. Vi har ingen direkt kontakt, men vi har varandra på fb 😂😂 Bråket jag hade med min pappa, när jag var 16, resulterade i att hela släkten på hans sida, bröt kontakten med mig.
Visst gjorde jag fel, men beteendet min pappa hade, var sinnessjukt.
Jag lever iaf ett mycket bättre liv utan honom, och känner inget behov av att kontakta honom :)

Resten av släkten jag har är väl inte relevant.
Jag har en moster och kusin i Malmö, samt min biologiska mormor.
Min extra-farmor bor i Halmstad, och även min riktiga (sist jag hörde något).
Min faster och kusin bor också kring Halmstad.
Jag dock. Jag lämnade livet i Halmstad och bor nui Kristianstad :) Här trivs jag som fisken i vattnet :)

The one and only / Juniior Pedersen

Likes

Comments

Personer, Shopping, Vardag

Spännande dag :)
Min lillasysters pappa kom över med min lillasyster, och vi gick bort till Eurostop för lite shopping.
Iza, min lillasyster, fick 200 kr att handla vad hon ville för. Så hon hittade en "LOL" leksak. ungefär som en boll med överraskningar inuti.
När hon öppnade fick hon en docka, med kläder och som kunde spotta. Det roliga var att det fanns 4 kategorier. "Popular", "Fancy", "Rare" och "Ultra Rare" och Iza lyckades få en "Ultra rare" docka på första försöket.

Efteråt gick vi till "Yogiboost" där Iza räknade ut att hon hade råd med en Oreo-milkshake. Så det köpte hon, medans jag tog en kaffe.

Sen hade Iza 20 kr kvar som hon inte ville handla för. Så vi sparkade hem på min elsparkcykel. Tyvärr kunde vi inte köra på den, då Iza inte fick med sin hjälm, men hon fick ändå testa lite grann :)

The one and only / Juniior Pedersen

Likes

Comments

Vardag

Till dag idag igen 😂😂
Upp "tidigt" och till Lollo och Robin vid 12. Vi chilla en stund där och drog sen till badet i Kristianstad vid 13.30 tiden. Där blev det som sagt massa badande och bus, tills vi tröttna och åkte hem.
Vi släppte Robin och Lollo hemma, så de kunde äta, och jag och Tobbe drog till oss för att käka pizza 😊

Nu sitter vi i biografen och väntar på att "Happy death day" ska börja 😁🎉🎉
Händelserik helg :)
O imon börjar jobbet igen. Ba o tagga. Plus att jag i veckan ska kolla hus och får se om jag blir utlottad en lägenhet :)

Ha en trevlig kväll :)

The one and only / Juniior Pedersen

Likes

Comments

Recension, Shopping, Vardag

Idag blev det upp tidigt och in till stan. Shopping har legat på schemat hela veckan, så det blev att fixa sig snabbt och sen på bussen till stan.
Det började rätt så segt, men sen satte shoppingen väl igång

Nu blir detta inte i ordning, men vi var inne på H&M där min kille fick välja mina underkläder. Han är så petig med att jag har för mycket detaljer på mina, så han fick helt välja vilka jag skulle köpa.

Trosorna var 3 st för 99:-
Strumporna 79:-/förpackning

Inne på H&M, där vi faktiskt var sist, hittade jag även en tröja jag fastnade för.
Jag gillar lite udda, och annorlunda. Jag är ganska trött på enkla linnen med tryck på, eller enkla magtröjor.

Denna kostade 149:-

Jag var även inne på Cubus, där killen åter igen fick totalt välja underkläder.
Jag valde dock BH:arna då de otroligt nog HADE MIN STORLEK!
LYCKA!
Men han godkände dem då de var enkla :)

Den gråa BH:n kosta 99:-
Den svarta BH:n kosta 129:-
Trosorna var 3 för 2, dvs 98:- sammanlagt
Och 3-packs trosorna 99:-

Lyckan slog när jag fick ett SMS om att mina linser kommit. Jag drog direkt bort till Synoptik och fick med mig 10 dagars linser hem. Såklart kunde jag inte vänta, utan slängde på dem på direkten :)

Sist men inte minst blev e-juice till min vape.
Smaken Jordgubb-mint och Apelsin.
Detta köpte jag på Tobakshuset för 250:- sammanlagt.

Jordgubb-mint körde jag i min tfv12 med min Q4 coil på 0.15 ohm.
Av min bedömning så slog minten i halsen, medans det knappt smaka jordgubb. Det var obehagligt, då det var så otroligt stark mint, och tråkigt då man knappt kände smaken av jordgubb.

Apelsin, körde jag i min Mello 300 tank med min sextuple coil på 0.17 ohm.
Den skavde i halsen och jag kan inte ens avgöra om det smakade apelsin.

Så jag fortsätter köra på min blåbär, av samma märke. I min tfv8 big baby tank, just nu med min T6 coil på 0.2 ohm

The one and only / Juniior Pedersen

Likes

Comments

Min älskling, Personer, Vardag

Idag har jag gjort synundersökning för linser, och ska nu vänta in att de ska komma till optikern, sen prova, och sen köra på med dem :)
Förutom detta sminkade jag Tobbe när vi kom hem :)
Haha tyckte han blev så söt, trots att ögonbrynen inte blev bra och eyelinern. Det är fan svårt att sminka andra och hitta rätt positioner.

Hans contouring tyckte jag blev så sjukt grym. Iaf på ena sidan 😂😂
Sen att han trivs i det och inte tvättat bort det efter 1 timme, verkar betyda att han gillar det 😂😂
Haha fast vi hade en diskussion om att sminka sig, som kille, dagligen, för att hyn ska se bättre ut :)

The one and only / Juniior Pedersen

Likes

Comments

Diet, Vardag

Ingenting går riktigt som jag vill. Det här med min diet funkar inte alls för mig. Trodde inte det skulle vara såhär stora problem då jag gått på diet innan, även kört liknande dieter.
Hungern man får, som det står på förpackningen att man inte ska få om man äter 5 måltider om dagen, är otroligt hemsk. Jag blir irriterad, arg, trött, tjurig och får utbrott samt sover både på dagen och natten. Har inte haft någon ork till något alls. Jag har även mått illa och haft svårt att stå upp. Har känts som att hela kroppen ska falla ihop.
Så nej, jag kan då inte rekommendera denna diet. Ett bättre tips är att bara sänka sina kalorier. Jag har tidigare (vilket jag ej rekommenderar) sänkt kaloriintaget till 500, och det var jobbigt men inte som det varit nu.

Förutom detta så har jag inga glasögon kvar. De flög i väggen, då mitt glas ramla ur, som vanligt. Så jag har tid imon till att skaffa linser ist. Hoppas det blir bättre :)

The one and only / Juniior Pedersen

Likes

Comments