View tracker

Sedan en tid tillbaka är vi i familjen Buzzadorer. Det innebär att vi får testa en massa olika produkter för att sedan utvärdera dem i sociala medier. 

Den här gången fick vi testa att använda Bonusway, som ger pengar tillbaka för den som webbshoppar i ett stort urval​ butiker på nätet.

Eftersom vi ändå skulle klicka hem lite julklappar åt barnen och deras kusiner passade vi på att få lite återbäring på pengar vi ändå skulle ha spenderat. Smart va? 

Det är gratis att bli medlem på Bonusway så testa ni också om ni är nyfikna! 

Bli medlem här


Likes

Comments

Så har vi hämtat ut en gratisbox även från Lloyds Apotek.

I denna var det mer reklampapper men även lite bra informationsfolder om barnförgiftning och sjukdomar de första åren.

Vad fick vi mer då?

• Ett gravid-specialnummer av Vi föräldrar. Denna tidning har vi prenumererat på sedan Juni föddes och den innehåller många bra artiklar och tips.

• Smakprov på järntabletter för barn.

• En rabattkupong på 25% på barnsortimentet hos Lloyds Apotek.

• Mer tvättmedel från Tvättex, utan fosfater och parfym.

• Ännu fler tvättdukar mot överskottsfärg från Dr. Beckmann.

Eucerin Aquaphor för torr hud.

Burt's Bees Baby Bee Nourishing Lotion Original, som vi är hemskt nyfikna på! Finns dessutom på rea just nu om ni klickar på länken.

• Blink ögonservetter med kamomill från Abbott.


Nu ska vi testa och se vad vi tycker om allt detta!


Likes

Comments

Ni känner väl till att man som gravid kan få gratis babyboxar från diverse olika företag om man registrerar sin graviditet hos dem? 

Den här från Apoteksgruppen hämtade vi ut i veckan, och det var några riktigt fina grejer i, tycker jag.

• En supermjuk barnvagnskudde från Baby Temp värd ​295kr. finns att köpa på www.babytemp.se

• En liten napp för nyfödd från MAM . Till Juni fick vi Esska , så det ska bli spännande att jämföra dessa. 

• En ganska ful haklapp från ​Trygg Hanna, men den kan ju få åka som reserv i skötväskan iallafall.

• En fullstor tub kräm för torr hud och röda rumor från ​Elw. Utan mineraloljor, parameter och andra onödiga tillsatser.

• En fullstor tub zinkkräm från Aco. Även den utan onödiga tillsatser.

• Munskölj till mamma från SB12 för en fräsch andedräkt. 

• Fosfatfritt och oparfymerat tvättmedel från ​Tvättex.

• Microfiberdukar från ​Dr. Beckmann, som suger upp överskottsfärg i tvättmaskinen.


Nu ska vi testa och se vad vi tycker om allt det här!

Likes

Comments

Som många kanske redan vet fick vi bebisbesked i början av året.

Vi hade bestämt oss för att ge Juni ett syskon ganska tätt inpå, av flera olika skäl, och siktade på 1,5 år emellan dem.

Man vet ju aldrig hur det där faller sig, men tro det eller ej, så blev jag gravid nästan helt enligt plan. Lillasyster kommer titta ut i November, när Juni är ett år och fem månader gammal.

Detta är också en stor del av vår frånvaro här i bloggen sedan i mars. Jag älskar att vara mamma, och har njutit av det fullt ut över hela sommaren, men bland det värsta jag vet är att vara gravid. 

Jag vet, det är fint och mysigt med bebisbula och allt det där. Det tycker jag också. På andra! Men jag mår så fruktansvärt dåligt av graviditeten så jag kan inte riktigt njuta av det som många annars gör. Så är det bara.

Men här är vi nu, åtta veckor kvar till BF och jag inser att vi har massor att dela med oss av! Så nu är det dags att följa oss igen, mot nya äventyr ♡Likes

Comments

Sempers fruktgröt med äpple och päron.

Fördelar: Juni tyckte att det var gott och sa "mmmm" efter varje tugga.
Det är inget tillsatt socker även om det smakar sött och gott av frukt.

Nackdelar: Dålig tillagningsanvisning på provpåsen.  (Detta löser sig säkert med en doseringstabell på en större förpackning)
Juni blev inte mätt av en portion.

Tack Semper för smakprovet!

Likes

Comments

Nu har vi hemlisar för oss igen, denna gången kan jag inte visa mer än så här, för sekretessavtalet är signerat och inskickat. Men jag lovar att berätta mer så snart jag kan 😄

Likes

Comments

Jag är en sån där som inte går till läkaren om jag inte absolut måste.
Under mitt andra år på gymnasiet hade jag extrema problem med urinvägsinfektioner, så fort jag hade ätit en penicillinkur, kom infektionen tillbaka. Och så höll det på, min stackars pappa fick gång på gång åka från sitt jobb för att köra mig till akuten.
Så ofta att hans reaktion igår, när jag nämnde att jag nu har en urinvägsinfektion igen, blev: "-nu IGEN!?"
(Det är läääängesedan jag slutade gymnasiet haha)

Jag har fått flera njurbäckensinflammationer på grund av detta och har ständiga småproblem med njurarna. Allt detta finns i min journal såklart.
Jag har vid det här laget lärt mig att känna när det är på gång väldigt tidigt, och oftast kunna lösa problemet själv genom att dricka en flaska citronkoncentrat om dagen.
De få gånger jag inte lyckas är det ju dock doktorn som gäller. Och senast jag hamnade i den situationen var för ca fyra år sedan, det var då jag träffade en av de mest ruttna personerna någonsin.

Jag var riktigt illa däran och hade svårt att ta mig till den lokala vårdcentralen. Väl där gick allt snabbt när jag lämnade urinprov och fick det analyserat. Det var en glasklar urinvägsinfektion, precis som jag redan visste. I väntrummet för att få träffa läkaren gick det däremot riktigt trögt. Personalen bad om ursäkt flera gånger för att det dröjde, och då stod jag ändå FÖRST i drop in-kön. Han hoppade alltså över mig och tog andra drop in-patienter före.
När jag suttit där i en och en halv timme fick jag äntligen komma in. Jag var arg och gråtfärdig för att jag mådde så dåligt och möttes dessutom av en karl som satt med hakan i händerna och läste i en bok. Han såg inte upp när jag kom in, och frågade lite småsurt vad jag trodde att det var för fel på mig då?

Jag berättade om min situation och bad honom titta i min journal för att se min historia.
"-Det tänker jag inte göra!", blir hans svar.
Nähä, svarar jag lite förvånad. Men jag är iallafall säker på att det är en urinvägsinfektion jag har och att jag behöver penicillin för både undre och övre infektioner, för som du skulle sett om du tittat i journalen biter det inte på mig annars.

"-Jag tänker inte skriva ut penicillin åt dig", svarar han då.
"Du ska åka till sjukhuset först och göra ett klamydiatest, och sen tycker jag att du ska gå hem och ta ett snack med din sambo!"

Gubben tyckte alltså att min journal och det uppenbara provsvaret var mindre viktigt,  han hade redan bestämt att jag hade en könssjukdom som min partner sedan tre år tillbaka tydligen skulle ha gett mig genom att vara otrogen. Därför skulle jag få ta bussen i en timme till närmsta jourakut för att göra ett fullkomligt onödigt test istället för att bara få åka hem och lägga mig.
Han skickade ut mig i korridoren innan jag fattade vad som hade hänt, och väl i väntrummet igen bröt jag ihop. Det kändes som en dålig mardröm.
Jag samlade mig iallafall, och stegade fram till receptionen där jag högt och tydligt berättade vad som just hänt och att jag tänkte anmäla det här om jag inte fick bättre hjälp.
De skickade mig tillbaka till samma gubbe som inte heller denna gång brydde sig om att titta upp ur boken. Han muttrade surt att han skulle skriva ut ett e-recept åt mig och skickade ut mig igen.

Jag gick en trappa ner till apoteket i samma byggnad och pratade med personalen. Det fanns inget recept. "-Sitt ner och vänta lite du så håller jag koll när det kommer in", sa den snälla tjejen på apoteket. "-Receptet dyker upp här direkt när doktorn skickar det", fortsatte hon, så vi har det nog vilken minut som helst.

Jag satte mig och väntade. Det tog en timme, sen ringde tjejen till vårdcentralen och frågade vad som hänt. Min läkare var på lunch... utan att ha skickat receptet!
De skulle påminna honom så fort han kom tillbaka sa de. En timme senare hade det fortfarande inte skickats. Jag mådde så dåligt att jag ville gråta, vilket apotekstjejen såg, men vad skulle hon göra liksom?
Efter ännu en halvtimme dök det till slut upp och jag kunde få åka hem.
Självklart fick jag inte det jag hade behövt utan blev sjuk igen en vecka senare när kuren var över. Jag ringde då och krävde att få träffa någon annan, och fick veta att han slutat.
Om det var enbart där eller om han slutat helt framgick inte, men jag ångrar än idag att jag inte anmälde det förbannade kräket direkt. Vad tusan var det för fel på honom egentligen?

Likes

Comments

Idag gick den årliga Barnvagnsmarchen av stapeln! Jag och Juni var först på plats i Humlegården för att vi har så långt att åka och inte ville bli sena.
Vi bjöds på pannkaksrulle med choklad och solrosfrön i och varmt kaffe.
Juni fick se sin första spelning framförd av Cleo. 
En halvtimme innan vi skulle tåga iväg blev det dags för blöjbyte, och vi gled in på tjusiga Scandic Anglais med leriga barnvagnshjul, för att låna deras handikapptoalett. Snacka om kontrast mot förra gången jag var där i egenskap av partypingla som fick visa leg och sippa på drinkar halva natten. 
Vi marscherade iallafall, tydligen ihop med ca 700 personer till, mot mödradödlighet och för alla kvinnors rättigheter till mödravård och valmöjligheten att få eller avstå att få barn.
Juni rockade sin vimpel som en sann naturbegåvning och vinkade glatt till alla som såg åt hennes håll. Söta unge!

Just ja! Årets designer av de tjusiga regnskydden är Lovisa Burfitt, en av mina favoriter!

Likes

Comments

så det får nog bli så att jag behåller båda.
Den vänstra är från NEXT,  och den högra är från Zara.
Pappan och Juni gillar båda Zara-jackan, (Varje gång jag håller fram dem drar Juni i samma) men den från NEXT är ju så himla fin! Beslutsångest!

Likes

Comments

Det är nämligen Smålands nationaldag 😄
"Fössta tossdan i Mass"
Men eftersom jag inte är så förtjust i "massipantååta" så fick det bli kladdkaka istället. Mums!

Likes

Comments