Jag skulle skriva något om hur viktig du är för mig och att jag inte vet hur jag skulle klarat den här hösten och vintern utan dig men låten fick mig att börja gråta så jag tappade tråden men tack i alla fall. För du var solskenet och jag var ensam.​

Likes

Comments

En novell.

En tår rinner ner för kinden när melodierna når mig. En text med så mycket känslor. Känslor som gör att jag vill berätta allt. Allt för dig. Du tar min hand när den faller för djupt och håller den i din. Och jag lovar att fånga din när den faller. Som ett stjärnfall fångar jag dig. I min hand. Jag är rädd. Att du är stjärnfallet och jag är himlen som du faller ifrån. Jag ska aldrig låta det hända. Jag ska hålla i dig som om du var den dyrbaraste stenen i hela världen. Det är du. Min egna sten med ett hjärta av guldskimrande stjärnor. Ett, två, ett, två slår ditt hjärta. I en följd som slår för kärleken, för värme och susande glädje. Jag ser dig i ögonen och du tar mina händer, vi dansar tillsammans. Min hand i din och din i min. Jag tittar upp mot himlen och den lyser lika klart i min stad som i din. Våra fötter går i samma takt ner för den våta asfalten, ner mot söder. Du tar min hand och jag snurrar ett varv, som en dans som aldrig dör. Jag kysser din panna och vi skrattar tillsammans. Vi säger inte så mycket, nästan inget. Det är bra. Det räcker med att vi är där. Stjärnor säger inte så mycket.

Du pekar ut mot havet och snart är vi springandes på väg ner mot bryggans kant. Jag tar på mig min röda baddräkt med vita små prickar. Du har nästan en likdan. Du tar min hand och vi springer mot kanten och hoppar. Du och jag. Tillsammans. Lamporna lyser från alla små fönster och vattnet är varmt ikväll. Solen har gått ner för längesen men det gör inget. Allt är så vackert ändå. Vi simmar ut mot Stockholms skärgård. Ibland stannar vi och tittar på varandra. Vi säger fortfarande inget. Bara tittar och skrattar ibland.

Jag har glömt handduk som vanligt så vi delar på din. Den är stor. Fötterna når ner i vattnet från bryggans kant och vi sjunger högt på en gammal Håkan låt. En stickad tröja tas på, kuddar plockas fram, smörgåsar äts och skratten varvas med tårar. Du är alltid så fin. Du orkar tänka när jag inte gör det. Jag vet inte hur länge vi sitter där men solens strålar sticker nu fram bakom horisonten. Varm, orange och alldeles tyst. Vattnet ligger spegelblankt och du sjunger för mig. Jag somnar inte jag bara låsas, jag vill inte missa en enda stund. Med dig.

Staden börjar vakna till igen och vi packar sakta ihop våra saker i din nyinköpta tygpåse. Vi vandrar försiktigt upp för den nu torra asfalten. Vi går långt. Hand i hand. Ibland stannar vi och äter. Hittar ett cafe där vi sitter i alldeles för många timmar. Du tar min hand och vi tittar på varandra. Våra fötter går i samma takt ner för den våta asfalten, ner mot söder. En dans och sen är vi där igen. På bryggans kant och vi hoppar igen och om igen. Din hand i min hand och min hand i din. Men ikväll är det inte som vanligt. Du tar inte min hand du tar bara ett steg närmare mig. Du säger att du vet hur ont det gör att släppa taget men det är då man vågar. Vågar hoppa, längre än föra gången. Du står så nära att jag kan känna dina andetag och jag kan stå där tills jag dör. Mitt framför en stjärna. En stjärna som vågar falla om och om igen. Men jag fångar dig som du fångar mig. Som ett stjärnfall .

Du tar min hand igen och kysser mina läppar. Sen vänder vi oss mot vattnet och hoppar längre än vi någonsin vågat göra. Du och jag.

Som oslagbara stjärnor. Två stjärnfall på samma plats. Vi föll av en mening. Du och jag.

Tillsammans.

         Bild: Weheartit.com

Likes

Comments

Torsdag. Nu är det bara veckor kvar till vårens värme får sprida sin fantastiska glädje. Idag satt jag och Johanna och Lovisa och hade vårpepp. Att får springa runt i känning och bara ben, äta glass i första vår solen, sandaler, ljus, värme, blommor och fågelkvitter. Här kommer sex drömmande bilder om våren:

♥ En cykeltur. Jag längtar något enormt till första gången jag kan cykla in till skolan i bara ben. I en vacker klänning susa fram bland allt det gröna. Musik som spelas i öronen och ett lyckorus som går genom kroppen. Stanna och plocka några fina blommor till en vän och sedan ha picknick på en äng med någon man tycker om.

Frukostmagi. Att vakna när solen inte gått upp och nyvaken trippa ner för trappan. Göra en frukost som består av alla vårens god ting. Gå ut i barfota i gräset och sätta sig under på en filt under äppelträdet och fyllas av energi. Att äta frukost medan fåglarna och solen vaknar till liv. En frukost till dröm.

♥Hemmagjord granola. Å detta är det bästa jag vet. Så himla gott och enkelt. Och jordgubbar i des fantastiska färg. Helt magiskt vad jag längtar efter årstiderna som nu är på väg.

♥ Gröna ängar och blommande blommor. I vår ska jag åka buss till skolan nästan varje dag så att jag kan få använda min fina cykel och cykla över ängen som på våren täcks utav vackra blommor. Och helst ska jag cykla i bara ben och plåster på knäna. För det hör våren/sommaren till.

♥ Kamerans magi. Jag ska fota så mycket att jag inte orkar mer. En massa bilder från när första våren kommer och tills kylan kommer krypande efter alla sommarens vackra minnen. Bilder som jag ska hålla hårt i och som ska värma när vintern åter är här. Och jag ska dela mina egna bilder med er.

♥ Sena kvällar. Att avsluta kvällen som morgonen. Under äppelträdet medan fåglarna åter går och lägger sig.


Puss

Bilder: Pinterest och flickr

Likes

Comments

Mitt nya favorit ord, Lyckorus. Hur fint är inte det? När värmen och lyckan börjar enda från fötterna och sakta värmer alla kroppens delar, ända ut i fingertopparna. Det är så viktigt. När lyckoruset sprider sig genom kroppen känns det som man klarar vad som helst, till och med det som är omöjligt. Hur härligt är inte det? En tjej berättade en gång för mig om hur hon kunde skapa sitt lyckorus här och nu bara genom att tänka på allt som är fint. Det lätt så himla fint och vackert att det nu är mitt nya mål. Att kunna se så himla små saker som är så enormt fina. En blomma, ett fint nagellack, en kopp med favorit teet eller dom fina snöflingorna som nu sakta faller till marken. Det finns så mycket fina saker att se och reflektera över. Men missar allt för ofta.

Att fina ett lugn inom mig som gör att det inte går att missa dom fina snöflingorna. En onsdag morgon valde jag att cykla till bussen bara för att försöka se det fina. Det gjorde inget att bussen var en halvtimma sen, för allt var så fint. Snöflingorna. Att våga se det fina. Att våga säga att det jag gillar att cykla till bussen och frysa som en galning bara för att se, se det som skapar ett litet lyckorus. Att vända det som känns jobbigt och få bort alla hjärnspöken och demoner för bara en lite stund. Dom jävla demonerna som är besök på tok för mycket hos Maja. Om jag hade en tvilling som såg skulle jag krama henne när dom kom och säga att dom har fel. Fel åsikter. Och sedan fånga den allra finaste snöflingan och säga "det är detta som är viktigt". Det som är fint och vackert för dig. Inte för andra.

Tänk om man kunde ge varenda människa på detta jordklot en snöflinga med kärlek som ett litet paket. Ett paket med lyckorus. Det vore himlans fint. Men det går ju förstås inte. Men jag ger en snöflinga till er fina som nu sitter och läser detta och en till mig. Ett lyckorus från mig till dig.

Puss

Likes

Comments

Måndag. Tänkte idag börja med en ny rolig liten grej. Jag har tänkt att varje måndag ha mellan fem och tio små fina vykort. Bilderna speglar något jag längtar till, saknar eller något jag bara tycker är allmänt fint. Det är så himla viktigt för mig och även för andra tror jag att få ha små fina saker att se fram emot och inspireras av. Detta är dagens sex fina vykort:

Vår och sommar. Det pirrar i hela kroppen av både glädje och förväntan när jag såg denna bilden. Den innehåller så himla mycket som är fint. Saker som färg, värme, vår, sommar! Att vakna på morgonen av att solens strålar lyser in genom fönstret och lyser upp rummet. Gå barfota i gräset och plocka jordgubbar direkt från mammas jordgubbsland, å vad jag längtar. Jag tror det är väldigt bra med vinter annars skulle jag inte få längta så mycket efter världens bästa årstid, våren. Jag älska denna bilden så mycket att den från och med nu får pryda min bakrund på datorn. Jag välkomnar våren med öppna armar, jag är redo! 

Vegetariskt. Det är något som inte bara är himlans gott utan också viktigt. Att vi värnar om våran miljö och det som är viktigt. Vi svenskar äter allt för mycket kött och det är något som vi behöver ändra på. Det finns så många myter om att vi får i oss alldeles för lite av det vi behöver om vi endast äter vegetarisk mat, vilken jag tycker är fel. Man kan vara vegan och få i sig lika mycket protein som en person som inte äter något från djur, det gäller bara att tänka lite extra. Och vet ni vad det bästa är? Ingen behöver vara vegetarian om den inte vill men alla kan vi äta vegetariskt någon gång i veckan. Det gör så himla stor skillnad! Mer vegetarisk mat 2015!

Säng, lakan och färger. Älskar färgerna i denna bilden. Den gula färgen speglar verkligen våren på ett väldigt fint sätt. Att få vakna på morgonen av ljuset och färgerna är något jag längtar till! När man för första gången kan gå ut i en blommig klänning utan strumpyxor eller första gången man kan cykla till skolan och höra fåglar som kvittrar och blommor som börjar titta fram, å så fint.

Fina tröjor. När kylan tränger sig innanför jackan är det så himla skönt att ha en varm tröja att kryp in i. Det finns inget jag tycker är finare en kjol och tjocktröja. Ändå äger jag bara ett fåtal men det ska det snart bli ändring på. Denna tröjan är så, så fin.

Färger. Det gör så himla mycket. Visst blir man glad av att bara titta på denna bilden? Gör om mitt rum just nu och ska verkligen försöka få in lite mer färger som lyser upp nu när det är lite grått och trist ute. Det gör så himla mycket. Även på kläder, i mat och på blommor i alla dess färger. Himlans vackert!

Håkan. Kunde inte låta bli att ta med denna bilden, blev så glad.

Detta var veckans alla vykort. Klicka på bilderna så kommer ni till källan.

Puss

Likes

Comments

Lördag. Idag smattrade regnet som egentligen borde vara snö mot fönstret. Jag går runt och lyssnar på Håkans låt Bara dårar rusar in, den är så fin.

Gjorde mys frulle bestående av gröt med päron, apelsin, kokos, nötter, honung och koksmjölk.

Macka med päron på, himla gott, ni måste testa det!

Bästa, bästa, bästa stunden på dagen. Denna bloggen ska bli en fin plats att få skriva tankar, dikter, dela med mig av upplevelser, bilder och fina stunder. Att bara får skriva och berätta. Jag är så himla tacksam för alla fina människor som finns. Ni är bäst, bäst, bäst!! Och vet ni vad jag ser framemot mer än något förutom den fina våren som väntar? WAY OUT WEST i sommar, åå det kommer bli så himla roligt. Jag och fina Anna och Johanna ska dit, pirrar i hela kroppen bara jag tänker på det haha!

puss


Likes

Comments

Vinden går igenom rummet och ut genom det öppna fönstret precis bredvid dig. Du kollar upp och ler ditt allra finaste. Du formar dina lena händer runt den rykande kaffe koppen och dricker sedan tre klungar. Du tittar upp och ler igen. Jag följer varenda rörelse och försöker gör varje rörelse till en stillbild. Det är svårt. Jag spelar upp scenerna som på repeat, om och om igen. Det är så himla fint. Dina varma händer, dina snälla ögon och lockarna som alltid står åt alla håll. Du plockar upp tidningen som ligger på bordet och börjar sakta läsa högt för mig, du läser om politik, dagens väder och vad som kommer på tv ikväll. Ingen av oss tycker det är intressant men det är fint. Det är vackert. Du brukar trösta mig när jag gråter, gråter av rädsla. Jag vet inte vad jag är rädd för men jag gråter ändå. Du brukar hålla om mig med dina varma händer och lägga ditt huvud mot min hjässa. Du brukar säga att du älskar mig och jag säger att jag älskar dig. Och när jag blundar lyfter du din händer och lägger dom på mina ögonlock. Sen kysser du mig och ritar ett hjärta på min axel. På kvällen brukar du spela låtar som Love Antell har skrivit och spelar några få ackord på gitarren som jag köpt till dig. Du säger att det är det finaste du fått och jag säger att du är det finaste jag har.

Likes

Comments


Jag går runt i glittrig tröja och flätat hår.

Ler mot någon som går förbi och skrattar sedan för mig själv.

Du vänder dig om och tittar in i mina ögon och skrattar med.

Vi skrattar tillsammans i ett regn av glittriga paljetter​. 

Vi skrattar tills du börjar knyta dina skor igen.

- Gå inte

-Varför inte?

-Det gör så ont

-Jag ska inte gå ensam

-Inte?

-Nej.

-Vi går tillsammans. Om du vill.

Likes

Comments

Vi åt frukost hemma hos Anna och skrev noveller, drack te och vandrade runt i pyjamas.

Hälsade på den fina staden Göteborg och letade efter nya secondhand butiker medans vintern kom närmare.

Vandrade runt bland löv och ett evigt regn (På väg till badhuset)

Lyssnade på musik och sjöng högt och struntade i allt annat som kändes fel! Bästa Anna <3

Fick en fin fjällräven väska av mamma, som nu är mycket smutsigare och blir finare för varje dag.

Fina strumpor och nike skorna var på nästan varje dag.

Årets alla vackraste stund. Tack Håkan.

Dessa tre små filurer gjorde året till något mycket bra! Massa kärlek.

På började en ny samling men underbara koppar, denna är min favorit!

Sen kom snön och gjorde livet ännu lite finare.

Och sen åt vi ännu mera frulle och drack ännu mer te!

Och vi hade världens snyggaste skor!

Jag och bästis var i Paris, det var så fint och hon är så bra! Så jävla mycket kärlek!  Haha 


Ett år. ​

Likes

Comments