Efter en slörunda inne på Play butik kom applikationen ASK fm som förslag att ta hem till min mobiltelefon. Finns det kvar? tänkte jag. Jag tankade ner applikationen för att för skojs skull se om det ens fanns något liv inuti detta som var populärt för ca 20år sedan, typ.

...​​Det var det icke.

I alla fall så finns det slumpmässiga frågor som man kan ställa åt sig själv, vilket jag självklart gjorde eftersom ingen annan tog tag i det. Mer än hälften av frågorna bestod av uttrycket ”Favorit”, till exempel ”Vilken är din favoritfärg?”. Det kanske är enkelt för många att svara på eller i alla fall ge ett svar som består av ett svar på denna fråga som är obesvarad för min del. När jag skulle försöka ge ett svar på frågan var jag nära på att svara med allt det jag har att skriva just nu, men jag väljer att ventilera om det här i stället, för min egen säkerhet. JAG HAR INGA FAVORITER!!! Inte några som helst. Självklart tycker jag bättre om en sak än en annan men det finns ingenting eller någon som jag favoriserar. Allt och alla är så lika men olika, som det sägs och det är så sant som det är sagt.
Alla har sina brister som något annat har full potential av och tvärtom.
Jag tänker i det stora långa loppet gällande att utse en favorit, eller så är det bara själva ordet jag stör mig på… Som jag brukar göra när det kommer till ord som låter så grova, mäktiga, såna ord som är omöjliga att slå med något annat ord. Typ som ordet ”hata”. Hata och avsky har i princip samma betydelse men att säga att man avskyr något låter mer milt och det visar att det till och med kan finnas en möjlighet till att bli slagen av ett annat ord, som till exempel ”hata”. Vad finns det för grövre ord än att visa att man är helt omöjlig till något när man använder sig utav att man hatar något. Precis.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Strävar du också efter en balans mellan det goda och det onda?
Antingen är det kallt eller så är det varmt. Det finns liksom ingenting där i mellan som tilltalar.
Huvudet går antingen på högvarv eller så känns den som avstängd. Frustrationen som kryper inom en när
alla tankar snurrar och det känns som att det inte finns något slut, men när det väl stannar och en tystnad uppstår
som man inte är van vid saknar man oljudet.

Vad är lagom egentligen? När en person ställer dig frågan om hur mycket du ska ha av någonting svarar väldigt
många människor tillbaka – ”Lagom.” och det kan ju inte vara mer än sant då man oftast får höra –”Säg inte lagom!” innan man själv knappt har förstått vad frågan var.

Varför använder vi oss utav det uttalet till en annan individ än oss själva som har helt olika uppfattningar
om vad lagom egentligen är? Vet vi ens vad som är lagom för oss själva?
Är vi rädda för att det ska bli för lite eller för mycket utav något? När vi svarar med –”lagom.” till en annan person överlåter vi en position som kanske kan verka obekväm för vissa och för andra så känns den väldigt säker och anledningen till varför vi gör det kan vara av olika skäl, både goda och onda.

Likes

Comments

När du försöker vara perfekt för någon utsätter du dig för en kamp som är omöjlig att vinna.
Perfekt är något som alla individer ser olika på. Det finns inget rätt eller fel om vad som är perfekt.
Alla har vi brister och alla har vi olika gåvor. Du gör illa dig själv genom att jämföra dig med andra.
Du kan aldrig bli någon annan än du själv och därför bör du behandla dig själv precis som du skulle behandla
din bästa vän.

Ge dig själv kärlek, förståelse, vänlighet, förtroende, uppskattning, acceptans och respekt.
Lär dig var dina gränser går och lyssna djupt efter dina behov. Tro alltid på dig själv och påminn dig om att du är
någon som är värd att bli älskad, för det finns trots allt bara en person i hela världen som verkligen kan göra dig lycklig och det finns bara en person som verkligen kan göra dig olycklig och den personen är du.

Likes

Comments

Under hela vår uppväxt har vi blivit utsatta och hotade. Av medveten och omedveten påverkan har vår sociala omgivning upprepande gånger matat in information i oss bara för att vi ska programmeras om så som dem.

För att få bekräftelse och bli sedda anpassade vi oss till dem, vilket innebar att vi blev djupt kränkta och sårade av vår sociala omgivning. Det ledde till våra livslögner och i sin tur skapas vårt ego. Vi får sår och ett lidande vi inte kan fly ifrån som uttrycker sig i form av rädslor, ångest, bristande tillit till livet, rädsla för närhet, depressioner, hysteri, våld, missbruk och känslor av meningslöshet bara för att vi inte blir bemötta som de unika individer vi egentligen är. Istället bemöts vi som objekt vars syfte är att uppfylla omgivningens behov.

För att utstå smärtan utvecklar vi försvarsmekanismer för att dämpa lidandet från bristen på empati vi varit med om. En värld full av sår och smärta och på tröskeln står vi till en förfluten värld som ropar på hjälp att bli läkt.

Vi vill komma i från de livsmönster vi skapat men när vi kan vägarna utantill och det har blivit en vana ser vi inte längre vart vi går. Vi blir förvirrade på vägen och känner en sak men tänker något annat. För att vi ska kunna gå vidare och utvecklas till dem vi egentligen är och leva det liv som vi faktiskt vill leva är det vi som måste ge förståelse och förlåta för det vi blivit utsatta för.
Alla människor gömmer sig bakom masker. Det finns många som lider för att dem inte påbörjat jobbet med sig själva och inte tar sitt ansvar för sitt befinnande.

Du kommer inte glömma det du utsatts för när du ger förlåtelse och accepterande, inte heller vad du har gjort eller att godta det. Det handlar om att ha modet att sätta punkt och bli befriade från något som vi trodde vi satt fast i. Det handlar om att inse att ingenting har hänt. De flesta har glömt vad riktig förlåtelse är. Det är en av de nycklar som finns till den dörr som vi kan öppna till en ny värld och känna inre frihet.

Likes

Comments