Ny häst i stallet är en gammal bekantskap.

Ezenstaufens mamma Ezencia är här för träning och tävling.

Hon är e.Gigolo-Rubignon, alltså dressyrstammad. Som 3åring så visade hon väldigt medioker hopptalang (teknik 7 temperament 5) När hon sattes igång som 5åring igen så kom hon till Björn för att förberedas för kvalitén. Om det inte gick att lära henne hoppa uppsuttet så var planen att hon skulle löshoppa. Det visade sig att vad hon behövde var en ryttare, tekniken låg kvar på 7 men på temperament fick hon en 8.

Innan hon såldes hann hon med att göra Falsterbo som 6årigt fölsto. Hon tävlade lite 130 när hon var 7 sedan köptes hon som övergångshäst till en junior. Numera är denna junior Björns elev och hon har för att utöka sin satsning köpt sin andra storhäst här hos oss på Jumpline

Nu står Ezencia här som sagt en liten tid för att vi ska trimma till och se över att hjulet fortsätter att snurra på lätt och smidigt åt rätt håll.

Filmer nedan från 4-6årssäsong

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​De som har tävlat i helgen har haft ledigt både måndag och tisdag.

Måndag spenderades med heldag i hagen. Idag tisdag har vädret varit mer ostadigt så det fick bli halvdag ute. Efter lunch har dom fått rykt och varit lösa i ridhuset, lite springande och mkt rullande...

Nästa tävling blir Sundbyholm. Vilka eller vilken som får åka med är inte klart men det är bara de äldre som är aktuella. Nästa stora för de yngre blir Youngsters. 

Under de 2 kommande tävlingsfria veckorna får vi ta tag i att filma saluhästar och åka iväg och hoppa lite på annan ort med de som inte varit med oss ute på turné. 4åringarna behöver få se lite av världen innan de rullas iväg mot sitt första meeting.

Forinthe, Ferrari , Ezenstaufen och Cristiano har fortsatt lata dagar i hagen efter sitt Falsterbo äventyr.


Tillsalu:

Baronesse 4år e.Radiator

Trésor  4år e.Turmalin

Fiorello S 5år e.Campbell VDL

Felicia  5år e.Airforce HH

Forinthe 5år e.Montender

Bink 9år e.Contact V/D Heffink
Likes

Comments

Nu rullar vi hemåt efter några sköna dagar i Glommen.

Björns 2 5åringar är några erfarenheter rikare efter en helg på stor gräsbana fullproppad med spektakulära hinder. Felicia satte punkt för helgen med en felfri runda.

Daniels Bink och Quaronia hoppade till sig 2 placeringar var. Hästarna var pigga och glada att vara tillbaka efter 1månads tävlingsuppehåll.

Victor och hans Cordento S radade upp placeringar. 3 starter, 3 placeringar. Toppade med en 2:a placering i 145 och därmed var elitlicensen kirrad.


Likes

Comments

Forinthe, Ferrari och Ezenstaufen hoppade några språng igår kväll. Känns som att de är så förberedda de kan vara.

Våran tidsplan för kvällen sprack lite pga strul med lamporna på släpvagnen och ett vattenläckage på HallonTorpeden. Att få oväntade tillägg på den alltid lite för långa "to do listan" är aldrig bra.... Vi hade tvättat, putsat, packat och förberett allt klart kl 02;00.. En liten powernap på det så rullade vi från gården kl 06:00.


Inte så utvilade men förbannat taggade rullar vi ner mot söder!

Ser fram emot en minst lika rolig vecka som den vi hade förra året... Att toppa resultaten borde gå ganska lätt..


  • 11269 Readers

Likes

Comments

I morgon börjar allvaret med Lag Sm-Final. Daniel är NorrahammarTabergs chef d'equipe och Victor rider Cordento S. Kl 13.20 har laget träning på banan. Och ikväll är det mingel med lottdragning. Vi hoppas att laget kan upprepa semifinalens 3:e plats och kanske krydda det lite till. En sak är säker iallafall: Dom kommer bjuda upp till dans!

Likes

Comments

Ferrari 5år och Ezenstaufen 6år har visat fin form de senaste tävlingarna.

Nu är dom uppkollade veterinärt och med våran duktiga equiterapeut Linda. De säger att de är i lika fin form som jag tycker att det känns.

Nu är det bara att försöka bibehålla motivationen. Lite trimmande och uteritter. På Torsdag ska de få hoppa lite. Fredag spenderas ju på lastbilen och lite promenerande på området. Lördag och söndag ska de trimmas och måndag-tisdag är det kval.

-BjörnLikes

Comments

Laddningen inför Falsterbo har varit ett litet äventyr med alla typer av resultat. Sista tävlingen innan Falsterbo var Göteborgs midsommartävling.

Chrisse 6år gick två hyfsat stabila rundor. Lite matt kan man väl säga om man ska skylla på något. Han har fått 1 veckas ledig från ridning. Dålig plan eller bra ? Det återstå att se.

Corren hade en bra runda i 140 på midsommarafton. En lite för taggad pilot förstörde omhoppningen. Så nu är nerslagen gjorda förhoppningsvis.

Sista dagarna inför avfärd blir lugna... Ut och gosa i skogen imorgon. Björn kommer ner till jönköping på onsdag för att hjälpa mig att ta några små språng. Chrisse får även ett pass på torsdag. Corren börjar tävla redan på lördag så hans vilo dag blir på torsdag..

Cordento S: 140 lördag / 145 söndag

Christiano 130 måndag / 130 tisdag.

-Victor

Likes

Comments

Sommarturnéns nästa stopp är Strömsholm.

Denna helgen ska vi försöka fixa en plats till Falsterbo med laget. NTRs lag denna helgen består av Tina Oskarsson, Amanda Klara svensson Eriksson, Victor Schumeier. Lagledare Daniel Schumeier. Daniel väljer att peta sig själv och ställer troligtvis upp med det yngsta laget av alla i semifinalen. Daniel rider istället Quaronia L.Z till 7* finalen på söndagen. Victor har med sig formstarka Cordento S till laget. Men han är nog ganska sugen på fler poäng i 7* där han just nu ligger 4:a i serien. Björn och Milton är med och coachar.

-In i kaklet med målsnöret!

Likes

Comments