Bilder från Dalahoppet 2015, 16/5 klasserna 1,30 och 1,40. Bilderna är helt gratis och vill man att jag tar bort loggan (mitt namn) så kontaka mig på mejl, filippa2001@hotmail.com. Kan även redigera bilderna mer om det önskas! :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Bilder från Dalahoppet 2015, 16/5 klasserna 1,30 och 1,40. Bilderna är helt gratis och vill man att jag tar bort loggan (mitt namn) så kontaka mig på mejl, filippa2001@hotmail.com. Kan även redigera bilderna mer om det önskas! :) På en del ekipage har jag tagit två bilder men har bara laddat upp en av de.

Likes

Comments

Här kommer lite bilder från min och Amandas lilla tur idag!

Avslutade kvällen med mys med US. Förresten är jag med i Norr Amsbergs ungdomssektion och det verkar vara jättespännande! Vi kommer hålla i flera olika aktiviteter på klubben och ha möten och annat tillsammans.

Likes

Comments

Vi kommer sakna dig Emil. Och du kommer alltid finnas i våra hjärtan <3


Likes

Comments

Det känns så himla ovanligt att inte åka till stallet vissa dagar. Jag var ju hos mormor i helgen, så då var det bara dit och mocka. Hann inte ens gå ut i hagen och säga hej. Sen på söndagen skötte medryttarn om Tuss och vi hade insläpp på kvällen. Hann knappt säga hej till henne då heller. Igår (måndag) skötte medryttaren om Tussen igen. Var inte där nånting då. Det känns ganska tomt och lite tråkigt att inte vara i stallet. Det känns som det gått en evighet! Men iallafall ska jag dit idag, får se vad vi hittar på.

Likes

Comments

Hej!
I helgen har jag varit hemma hos mormor. Vi har hämtat hem en kanin, en angora som ska heta Jon-erik. Och så har jag hjälpt henne med lite allt möjligt på gården och börjat klickerträna Wielora! Det var jätteroligt att prova på att träna en annan häst, med annan personlighet och andra vanor. Iallafall har det varit en lugn helg, som jag nog behöver innan skolan imorgon!

Här får ni lite bilder:

Chaps jag fyndade på Valbo hästsport, på rea för 150:-. Jättemysig liten butik! ​

Bild från när jag började klicketräna Wielora med hjälp av en target. Hon tyckte det var jättespännande, men lite läskigt!

Jon-erik!

Belgiska jättarna Piff och Puff!

Emil chillar på soffan..

Likes

Comments

Vad heter hästen? Tussilago

Tycker du att den ska heta något annat?! Lillfjant, har ingenaning varför. Om vi tar föl på henne ska fölet heta Lillfjant!
Vad kallar du hästen? Tuss, Tussi, Tussen, Tussbusspuss,

Hur gammal är den? Hon blir 22 i år. Fast det märks inte att hon är så gammal, varken på kropp & päls eller temperament.
Vilket år/månad/dag föddes den? Född -94, orkar inte leta på hennes papper..
Vilken färg har den? Mörkbrun på vintern och brun på sommaren.
Har den några tecken? Stjärn.
Hur hög i mankhöjden? 1,30 tror jag.
Är det ett sto/valack/hingst? Sto.
Har du tävlat den i hoppning? Japp.
Vilka klasser/hur högt? Det vet jag inte, eftersom jag själv inte tävlat henne. Men säkert höga klasser.
Har du tävlat den i dressyr? Japp.
Vilka klasser?
Upp till LA.

Är den tävlad fälttävlan? Japp.
Vilka klasser? Vet att hon tävlat SM och kommit på fjärde plats i fälttävlan.
Är den tävlad i trav? Tror att hon har startat en gång.
Är den tävlad i galopp? Nej, det tror jag inte.
Är den tävlad i något annat? Utställning (om det ens räknas som tävling). Hon är ett guldruss!
Har den tävlat in några pengar? Ingenaning.
Hur mycket? -
Har hästen championatspoäng? -

Hur högt har du hoppat med den? 70 cm skulle jag tro. Men i sommar ska vi kolla hur högt hon klarar!
Är hästen bra på dressyr? Jaaa.
Hur är den i skritten? Lång med fint steg.
Hur är den i traven? Lång med fint steg.
Hur är den i galoppen? Lång.
Kan den skänkelvikningar? Ja.
Kan den öppna/sluta? Ja, just nu tränar vi det från marken.
Kan den galoppombyten? Ja, men inget vi gjort eftersom hon var för omusklad när jag fick henne (Hon hade stått i ett år)
Är hästen pigg? Alltid. Fast alltid lyhörd.
Är hästen trög? Aldrig.
Är hästen stark? I hoppning, jaa. I sommar ska vi ta lektioner för Moa Molitor och försöka träna bort det, utan skarp utrustning.
Är hästen het? I hoppning.
Bockar den? Det har hon aldrig gjort med mig. Bara när vi busar!!
Stegrar den? Ibland smått när man lastar henne.
Sparkar den bakut? Nej, bara när vi busar.
Skenar den ofta med dig/andra? Det har hon aldrig gjort, även om jag rider på långa tyglar i galopp så lyssnar hon så fort man tar lite.


Är den tittig? Nää.
Har du badat tillsammans med den? Jaa! Fast i vattenpölar. I sommar ska vi bada på riktigt.
Har ni hoppat tillsammans? Japp.
Har ni galopperat på en äng tillsammans? Japp.
Har den bra hoppteknik? Japp.

Hur högt brukar du hoppa med den? Inga höga höjder, det är roligare med markarbete och när jag har kontroll på henne.
Hur ofta hoppar du den? Aldrig på vintern, på sommaren max 2 ggr i veckan.
Hur är den när den rids ut? Som alltid.
Tycker den att det är kul? Nää. Ingen häst tycker nog det är kul, men med positiv förstärkning som vi börjat med ska det bli roligare, hoppas jag!
Blir den piggare eller trögare än på banan när ni rider ut? Hon är likadan på banan som ute.
Står hästen i box? Ja.
Går hästen på lösdrift? När hon blir pensionär på riktigt skulle jag vilja ha henne på lösdrift!
Hur mycket och vad äter hästen? Fri tillgång till hösilage ute, ca 2-3 kg halm inne. Samt kraftfoder utan kraft.

Går den i hagen varje dag? Jaaa, såklart.
I en stor eller liten hage? Medel.
Hur länge går den ute per dag? ca 10 timmar.
Gillar den att vara ute i hagen? Såklart!
Har den vindskydd i hagen? Japp.

Hur ofta rids hästen? ~3 dagar i veckan. ~3 dagar tränar vi från marken och en eller två dagar vilar hon.
Är det en svår eller lätt riden häst? Lättriden. Hon är väldigt trevlig.
Vem äger hästen? Jag.
Är hästen snäll i stallet?! Japp, men hon hatar att stå ensam, alltså om jag går in i sadelkammaren eller nåt och hon inte ser mig. Då kan det gå Hulahula till. (haha va?)
Kan hästen stå lös i stallet? Japp, något som Amanda lärde oss!
Måste hästen vara uppbunden? Nää, men jag brukar ha henne det, då jag ofta har "tidspress" på mig.
Är hästen lättlastad? Ibland går hon rakt på och ibland vägrar hon.
Är den snäll att klippa? Det är hon säkert, dock är hon inte klippt nu men ska nog göra det i vår/sommar.
Vad har den för sadel/sadlar? En bomlös, en barbackasadel och en allround.
Vad har den för benskydd/benlindor just nu? Vanliga benskydd man har vid hoppning. Brukar linda benen ibland. Ska köpa ett par Lami cell Elite hoppskydd.
Vad har den för bett just nu? Bettlöst och i framtiden ska vi träna halsring! Annars ett tvådelat som min medryttare rider på och ska köpa ett apple mouth, tredelat och med fasta ringar som är mildare.
Vad har den för täcken just nu? Hon har ett utetäcke 200gr och ett regntäcke med bara fleece som fyllning. Samt några fleecetäcken.
Tror du att hästen gillar dig? Ibland och ibland inte. Om hon inte får bestämma själv är hon inte speciellt glad på mig.
Gillar du hästen? Jättemycket!
Nämn en sak som är – – med hästen: När hon pussas är hon inte speciellt försiktig då hon brukar slå upp mulen i ansiktet på mig.
Nämn en sak som är + med hästen: Men det är ändå jättemysigt med pussar.
Har ni många minnen tillsammans? Inte än.
Har du någon gång sagt ”jag älskar dig” till hästen? Många gånger!

Tuss: Skaka på huve?​ Jag: Nää, lyft på benet!

Likes

Comments

I födelsedagspresent(er) fick jag en hel del. Pengar, presentkort, boken Cirkeln, pennburk, tolklina & sele samt ett Rambo Micklem Multibridle. Jättenöjd och tacksam för alltihopa!

Nån dag nu på lovet ska jag ta lite kort på tränset. Och nu tänkte jag berätta lite kort om det. Man kan använda det som kapson, ett träns med bett och ett bettlöst träns som kan vara milt, normal och skarpt. Jag kommer främst använda det som kapson och bettlöst med olika styrkor beroende på vad vi ska göra. Sen kanske använder jag bettet i långa tyglar och Akademisk ridning i framtiden.. Kanske. Tränset trycker inte på några känsliga nervbanor och är väl utformat för hästens huvud. Jag är verkligen jättenöjd med det och det passar perfekt på Tussen! Det kommer komma en recension av tränset om några veckor, när jag provat allting och har bilder. Här har ni en video om tränset sålänge:


Likes

Comments

Idag tog jag och Amanda en tur tillsammans. Jag både gick bredvid och red. Vi hann inte vara så mycket tillsammans, jag & Amanda (och hästarna förstås) då jag fick lov att vara tillbaka till en speciell tid och det tog ganska lång tid att ta oss till våran "mötesplats".

Men sen när jag var tillbaka släppte jag ut Tussen, fixade stallsysslor sen var det dags att rida in Lillan! Jag har hängt på henne tidigare också. Fick först hänga lite på henne, klappa & prata, sen försiktigt lägga över benet, men det blev inte så försiktigt hehe.. Jag vet inte riktigt vad som hände, men hon blev rädd för mitt ben och slet sig från Pia & Kerstin (som var med) så blev det lite rodeo. Det gick iallafall bra och sen var det bara att hänga på henne igen. Sen försiktigt sitta upp, inte ta stigbyglarna, så skritta vi faktiskt lite. Jag fick ta lite i tyglarna och lägga in halter, och så fort hon stanna var jag nog med eftergift och släppte efter.

Men asså det var faktiskt lite kul, även fast Lillan kanske tyckte det var obehagligt. Det påminde mig om hur det var på ridskolan. Liksom att jag fick rida de ganska outbildade hästarna och de unga, jag tyckte det var skitkul! Tex Paccos tvärnitar & vägringar och när han stod och sparka bakut mot de andra hästarna (när han va ny), Lola som kicka hur mycket som helst när man kom åt med spöet på baken m.fl. Det var längesen jag red en annan häst än Tussilago och jag saknar faktiskt att rida olika hästar. Men nu får jag faktiskt vara med och rida in och utbilda en häst, alltså en helt o-inriden häst, som 14-åring! Anledningen till att jag rider henne är också för att jag är mycket mindre & lättare än Pia och Kerstin. De trodde att hon skulle hinna bli större men det blev hon inte :/

​Jag & Pacco, tror det var 2010-2011.

Likes

Comments