Bilder från Dalahoppet 2015, 16/5 klasserna 1,30 och 1,40. Bilderna är helt gratis och vill man att jag tar bort loggan (mitt namn) så kontaka mig på mejl, filippa2001@hotmail.com. Kan även redigera bilderna mer om det önskas! :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Bilder från Dalahoppet 2015, 16/5 klasserna 1,30 och 1,40. Bilderna är helt gratis och vill man att jag tar bort loggan (mitt namn) så kontaka mig på mejl, filippa2001@hotmail.com. Kan även redigera bilderna mer om det önskas! :) På en del ekipage har jag tagit två bilder men har bara laddat upp en av de.

Likes

Comments

Hallå?? Filippa, du har inte bloggat på flera månader!!

Nej, jag vet. Anledningen till det är att så gott som bara negativa, tråkiga grejer händer i mitt liv just nu.

Kanske nått positivt ibland då, ibland. För det första finns varken Emil, Cesar eller Sotis kvar i världen. Jag vill inte ens prata om det som hände...Och Jumpingbunny är ing-en-ting utan dem! Alla mina bloggar som jag haft har startats just för att berätta om min "djuriga vardag", inte om mig själv.

Jag själv känner mig helt tom. Ingenting känns normalt längre. Vi har flyttat, jag och mina bröder bor ensamma med vår mamma. Hunden och katterna finns inte kvar. Jag är hemskt förvirrad, konfys, virrig, förbryllad och allt känns så rörigt kring skolan. Jag kastas hit och dit mellan skola, stall och andra "aktiviteter" och får nästan aldrig en ledig helg eller ordentlig sovmorgon. "Men gå och lägg dig tidigare då!" Alltså, tror du att någon i min ålder sover på nätterna?! Jag vill väl också ha kul!! Herregud... Vännerna då? Jag vet inte. Har iallafall träffat en tjej och en från Enköping som verkar intressanta! Hoppas på det bästa.. Tillbaka till skolan då.. Lärarna gör mig galen! De dömer en exakt för hur man ser ut. Jag har en väldigt "mörk" stil. Och jag trivs med den, jag tycker om att vara annorlunda och inte följa trenderna!! Och bara för att jag ser ut så och hänger med såna (även folk som kan bli störiga), betyder då fan inte att jag inte bryr mig om skolan, röker, dricker och gör andra dåliga saker och jag är då verkligen inte störig eller kaxig! Lärarna ser ner på mig, tro mig för i helvete! Jag lovar, ingen lärare är perfekt och dömer en för hur man presterar i de olika ämnena. Så känns det för mig iallafall. För man kan ju vara jättetrevlig mot alla "duktiga", "smarta" jävla kids och sen slänga ut någon man tycker mindre om för minsta lilla. Idag ska man fjäska, alltid le och inte sticka ut för mycket för att bli omtyckt och få bra betyg! Det är mitt tips till alla ungdomar som ska upp i högstadiet.

Sen om man vet att någon inte har det så lätt eller varit störig förut, ska inte lärarna alltid ge en andra chans? Ska inte läraren försöka hjälpa eleven? Ska inte läraren ta reda på orsaken varför eleven gör som hen gör? Man behöver inte vara otrevlig mot ungen eller se ner på hen bara för att den saken hände. Hen kanske hade en jobbig period i sitt liv eller hade en dålig dag. Ni kanske förstår vad jag menar. Och nu menar jag inte att jag har gjort nåt, utan har sett andra lida!

Usch för dagens skolor och dagens samhälle!!

Det här blev ju ett "Filippa klagar"-inlägg, haha. Men så känner jag iallafall och jag drömmer om att kunna förändra samhället.

Och till slut. Jag vet inte vad som kommer hända med bloggandet. Jag pallar inte hålla koll på den just nu iallafall. Tussilago & Bönan mår iallafall bra. De betyder allra mest för mig just nu. Tussilago ser iallafall ganska positivt på saker just nu, spännande! Tränar massor från marken men även en hel del uppsuttet! Hon är världens bästa ponny och skulle knappast kunna byta ut henne för 10000000000 miljarder kronor i världen, för hon är värd mycket, mycket mer än så!

Och förresten, jag är otroligt rädd för rymden.
Rest In Peace, Cesar, Sotis & Emil. Kommer aldrig glömma er.

Likes

Comments

Här kommer lite bilder från min och Amandas lilla tur idag!

Avslutade kvällen med mys med US. Förresten är jag med i Norr Amsbergs ungdomssektion och det verkar vara jättespännande! Vi kommer hålla i flera olika aktiviteter på klubben och ha möten och annat tillsammans.

Likes

Comments

Vi kommer sakna dig Emil. Och du kommer alltid finnas i våra hjärtan <3


Likes

Comments

Idag passade jag på att ta bussen till Norra backa och köpa lite nytt på hööks & den där djuraffären. Fick ju ett presentkort på hööks i födelsedagspresent också :)

Köpte lite fodertillskott till Tussen. Tänker att jag ska ge henne två mått till kvällsmat när hon jobbat hårt och blivit svettig. Sen vill jag vitamin "boosta" henne lite så hennes päls och man ska bli ännu finare 8) Sparar så mycket på manen som de bara går, jag vill att hon ska ha jätte lång o fin!!

Glansspray.. Ska nog använda den mest för att reda ut svansen.

Jag failar totalt och köper marsvinsmat istället för kaninmat 😂 Men det ska nog gå bra ändå, det är ju ungefär samma.

Likes

Comments

Det känns så himla ovanligt att inte åka till stallet vissa dagar. Jag var ju hos mormor i helgen, så då var det bara dit och mocka. Hann inte ens gå ut i hagen och säga hej. Sen på söndagen skötte medryttarn om Tuss och vi hade insläpp på kvällen. Hann knappt säga hej till henne då heller. Igår (måndag) skötte medryttaren om Tussen igen. Var inte där nånting då. Det känns ganska tomt och lite tråkigt att inte vara i stallet. Det känns som det gått en evighet! Men iallafall ska jag dit idag, får se vad vi hittar på.

Likes

Comments

Hej!
I helgen har jag varit hemma hos mormor. Vi har hämtat hem en kanin, en angora som ska heta Jon-erik. Och så har jag hjälpt henne med lite allt möjligt på gården och börjat klickerträna Wielora! Det var jätteroligt att prova på att träna en annan häst, med annan personlighet och andra vanor. Iallafall har det varit en lugn helg, som jag nog behöver innan skolan imorgon!

Här får ni lite bilder:

Chaps jag fyndade på Valbo hästsport, på rea för 150:-. Jättemysig liten butik! ​

Bild från när jag började klicketräna Wielora med hjälp av en target. Hon tyckte det var jättespännande, men lite läskigt!

Jon-erik!

Belgiska jättarna Piff och Puff!

Emil chillar på soffan..

Likes

Comments

Vad heter hästen? Tussilago

Tycker du att den ska heta något annat?! Lillfjant, har ingenaning varför. Om vi tar föl på henne ska fölet heta Lillfjant!
Vad kallar du hästen? Tuss, Tussi, Tussen, Tussbusspuss,

Hur gammal är den? Hon blir 22 i år. Fast det märks inte att hon är så gammal, varken på kropp & päls eller temperament.
Vilket år/månad/dag föddes den? Född -94, orkar inte leta på hennes papper..
Vilken färg har den? Mörkbrun på vintern och brun på sommaren.
Har den några tecken? Stjärn.
Hur hög i mankhöjden? 1,30 tror jag.
Är det ett sto/valack/hingst? Sto.
Har du tävlat den i hoppning? Japp.
Vilka klasser/hur högt? Det vet jag inte, eftersom jag själv inte tävlat henne. Men säkert höga klasser.
Har du tävlat den i dressyr? Japp.
Vilka klasser?
Upp till LA.

Är den tävlad fälttävlan? Japp.
Vilka klasser? Vet att hon tävlat SM och kommit på fjärde plats i fälttävlan.
Är den tävlad i trav? Tror att hon har startat en gång.
Är den tävlad i galopp? Nej, det tror jag inte.
Är den tävlad i något annat? Utställning (om det ens räknas som tävling). Hon är ett guldruss!
Har den tävlat in några pengar? Ingenaning.
Hur mycket? -
Har hästen championatspoäng? -

Hur högt har du hoppat med den? 70 cm skulle jag tro. Men i sommar ska vi kolla hur högt hon klarar!
Är hästen bra på dressyr? Jaaa.
Hur är den i skritten? Lång med fint steg.
Hur är den i traven? Lång med fint steg.
Hur är den i galoppen? Lång.
Kan den skänkelvikningar? Ja.
Kan den öppna/sluta? Ja, just nu tränar vi det från marken.
Kan den galoppombyten? Ja, men inget vi gjort eftersom hon var för omusklad när jag fick henne (Hon hade stått i ett år)
Är hästen pigg? Alltid. Fast alltid lyhörd.
Är hästen trög? Aldrig.
Är hästen stark? I hoppning, jaa. I sommar ska vi ta lektioner för Moa Molitor och försöka träna bort det, utan skarp utrustning.
Är hästen het? I hoppning.
Bockar den? Det har hon aldrig gjort med mig. Bara när vi busar!!
Stegrar den? Ibland smått när man lastar henne.
Sparkar den bakut? Nej, bara när vi busar.
Skenar den ofta med dig/andra? Det har hon aldrig gjort, även om jag rider på långa tyglar i galopp så lyssnar hon så fort man tar lite.


Är den tittig? Nää.
Har du badat tillsammans med den? Jaa! Fast i vattenpölar. I sommar ska vi bada på riktigt.
Har ni hoppat tillsammans? Japp.
Har ni galopperat på en äng tillsammans? Japp.
Har den bra hoppteknik? Japp.

Hur högt brukar du hoppa med den? Inga höga höjder, det är roligare med markarbete och när jag har kontroll på henne.
Hur ofta hoppar du den? Aldrig på vintern, på sommaren max 2 ggr i veckan.
Hur är den när den rids ut? Som alltid.
Tycker den att det är kul? Nää. Ingen häst tycker nog det är kul, men med positiv förstärkning som vi börjat med ska det bli roligare, hoppas jag!
Blir den piggare eller trögare än på banan när ni rider ut? Hon är likadan på banan som ute.
Står hästen i box? Ja.
Går hästen på lösdrift? När hon blir pensionär på riktigt skulle jag vilja ha henne på lösdrift!
Hur mycket och vad äter hästen? Fri tillgång till hösilage ute, ca 2-3 kg halm inne. Samt kraftfoder utan kraft.

Går den i hagen varje dag? Jaaa, såklart.
I en stor eller liten hage? Medel.
Hur länge går den ute per dag? ca 10 timmar.
Gillar den att vara ute i hagen? Såklart!
Har den vindskydd i hagen? Japp.

Hur ofta rids hästen? ~3 dagar i veckan. ~3 dagar tränar vi från marken och en eller två dagar vilar hon.
Är det en svår eller lätt riden häst? Lättriden. Hon är väldigt trevlig.
Vem äger hästen? Jag.
Är hästen snäll i stallet?! Japp, men hon hatar att stå ensam, alltså om jag går in i sadelkammaren eller nåt och hon inte ser mig. Då kan det gå Hulahula till. (haha va?)
Kan hästen stå lös i stallet? Japp, något som Amanda lärde oss!
Måste hästen vara uppbunden? Nää, men jag brukar ha henne det, då jag ofta har "tidspress" på mig.
Är hästen lättlastad? Ibland går hon rakt på och ibland vägrar hon.
Är den snäll att klippa? Det är hon säkert, dock är hon inte klippt nu men ska nog göra det i vår/sommar.
Vad har den för sadel/sadlar? En bomlös, en barbackasadel och en allround.
Vad har den för benskydd/benlindor just nu? Vanliga benskydd man har vid hoppning. Brukar linda benen ibland. Ska köpa ett par Lami cell Elite hoppskydd.
Vad har den för bett just nu? Bettlöst och i framtiden ska vi träna halsring! Annars ett tvådelat som min medryttare rider på och ska köpa ett apple mouth, tredelat och med fasta ringar som är mildare.
Vad har den för täcken just nu? Hon har ett utetäcke 200gr och ett regntäcke med bara fleece som fyllning. Samt några fleecetäcken.
Tror du att hästen gillar dig? Ibland och ibland inte. Om hon inte får bestämma själv är hon inte speciellt glad på mig.
Gillar du hästen? Jättemycket!
Nämn en sak som är – – med hästen: När hon pussas är hon inte speciellt försiktig då hon brukar slå upp mulen i ansiktet på mig.
Nämn en sak som är + med hästen: Men det är ändå jättemysigt med pussar.
Har ni många minnen tillsammans? Inte än.
Har du någon gång sagt ”jag älskar dig” till hästen? Många gånger!

Tuss: Skaka på huve?​ Jag: Nää, lyft på benet!

Likes

Comments