Nya inlägg

Imorgon är det två veckor sedan jag kom hit och det känns verkligen som jag har varit här längre. När jag tänker på saker hemma eller hur mina rutiner var hemma så är det nästan svårt att minnas, eller så förtränger jag bara för att inte få hemlängtan. Hur det än må vara så är allt just nu väldigt fint. Först igår börjades det kännas som jag har koll på rutinen och idag var jag proffs. Dock är jag fullt medveten om att dagen då jag totalt faller pladask och allt går åt skogen också lär komma. Förhoppningsvis blir det dock inte imorgon för då ska jag och flickorna till the National Zoo som är en super stor djurpark utanför DC. Är inte helt säker på om det är flickorna eller jag som är mest förväntansfull för detta. Min VM berättade dock att när flickorna la sig och hon berättade att de skulle på ett äventyr imorgon blev de exalterade och långt efter hon stängde deras dörr kunde man höra hur de viskade till varandra "Gertie, vi ska på äventyr imorgon"- "Tess, vi ska på äventyr imorgon". Får bara hoppas att de sover gott och inte får panik under bilresan imorgon.

Ser också fram emot denna helgen väldigt mycket! Ska imorgon kväll möta upp ett gäng tjejer två svenskar och en norsk för att käka middag och förmodligen hitta på något mer. Sedan på lördag ska jag på höst festival i Virginia där temat är äppelplockning dvs väldigt mycket country och vacker natur i samband med musik och paj provning. Det ska också bli fint väder- 27 grader, YEY! Sedan på söndag blir det förmodligen en heldag inne i DC med Nina en aupair från Danmark.

Har verkligen börjat sjunka in att jag faktiskt är här nu och man inte kan slösa bort det! Ska därför börja se till att hitta på mer även på arbetsdagarna! Finns så mycket bara här i Bethesda och göra! Som tur tycker flickorna att allt typ är kul och finner sig i det mesta så de kommer ex. på måndag få följa med till IKEA- känner att jag behöver ge de lite svensk kultur. Självklart kommer lunchen då också bestå utav svenska köttbullar med mos och brunsås.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Kategorier

Har nu varit här hos familjen i drygt en vecka och allt känns super bra! Överlevde första veckan med barnen och måste säga att jag är tvärsäker så att detta året kommer bli super bra. Ska försöka hitta på mer saker även på arbetsdagar på kvällen men har inte haft orken då man nu i början fokuserar så mycket på vad man ska göra med barnen. Igår kväll mötte jag dock upp Louise som jag var i DC med i måndags och vi gick på bio i Westfield Montgomery mall. För det första är storleken på detta mall gigantiskt och endast 10 min bort från mitt hus så har en del shopping utforskning att göra. Bara bion som var inne i the mall hade över 10 salonger och alla är större än någon jag upplevt hemma i Sverige. Helt sjukt men en så mycket bättre bio upplevelse än hemma i Sverige. Vilket också förklarar varför det var lite dyrare också. Vi såg Home Again vilket var en sjukt rolig film så rekommenderar den starkt, har nog aldrig skrattat så mycket under en bio film. Det är väldigt märkligt att se på film här nu för man lägger märket till så många små detaljer som nu känns som "hemma" ex. sättet de bäddar haha och sättet folk pratar påminner om människor man träffat och pratat med här. Fick ett riktigt realisation moment då det faktiskt sjönk in- jag bor i USA nu och det finns så mycket jag kan upptäcka och uppleva! Har verkligen inte hemlängtan och att hitta människor att göra saker med är inte svårt. Att vara Au Pair har inte alls varit som jag trodde utan MYCKET bättre (än så länge).

Dagarna här går väldigt fort så när jag insåg att det redan var helg kändes det super konstigt. Ska om några minuter hoppa in i bilen som är "min" under mitt år här och åka till Baltimore. Vilket definitivt är enklare sagt än gjort. Människor kör som galningar här, man känner inte igen skyltarna och de har knäppa regler. Om man också skulle råka svänga av fel så leder det oftast till en timmes längre körväg så blir till att vara på allerten. Det är kring 40 min från mitt hus till mallet i Boltimore där jag ska möta en tysk kompis Alex så det lär inte vara så farligt utan försöker se detta som ett utmärkt tillfälle att vänja sig vid motorvägarna här.

Som sagt finns det super mycket att göra här och för att hitta olika events är facebook utmärkt! Så har späckat upp hela nästa vecka med massa grejer vilket är kul. Bland annat ska jag försöka dra mig upp tidigt onsdag morgon för ett yoga event i DC 6 am för att sedan vara tillbaka hemma vid 8 am då flickorna ska väckas. Lite tveksamt om jag kommer hinna men skulle verkligen vilja åka dit så får se.

Likes

Comments

Har överlevt den första dagen som "riktig" au pair och den var helt okej. Början av dagen var verkligen kaos och självförtroendet dog mer och mer. Hade lite lätt panik mot lunchen men jag överlevde! Efter flickornas nap ändrades allt. Facetimade hem under napen och det var riktigt skönt att prata av sig lite och berätta om allt som händer här borta. Efter det var flickorna små änglar och det kändes som jag har mycket bättre kontroll redan. Så är övertygad om att rutinerna kommer sitta i märgen inom nolltid. Imorgon ska jag sköta detta som en pro och bara vara gladare. Var super nervös idag, vaknade super tidigt och var allmänt bara seg. Morgondagens plan är att ta flickorna till Michaels då det är en massiv rea där då. Det kommer garanterat vara min nya favoritaffär! Det finns mysig inredning av alla dess slag, fina ramar samt en hel del konstmateriall vilket var det ursprungliga syftet att åka dit. Först hade jag tänk åka efter arbetstiden men VM insisterade på att jag lika väl kunde göra det med flickorna (om jag då ville ta med dem) så det är planen! Det ska ändå bli ganska tråkigt och kallt väder imorgon då vi har en liten mini storm nu ikväll. Har insett att Bethesda är enormt och det finns så mycket som faller mig extremt bra in i smak samt att jag inte ens utforskat en bråkdel. Älskar husen här i området, att det finns hur mycket affärer som helst samt bra mat och härliga människor. Man får ju inte heller glömma att det är super nära DC.

Likes

Comments