Header

Hej allihopa!

Hur må ni? Jag kanske inte ens är en blogg människa som kan tillfredsställa sina härliga läsare så är det inte. Jag ber er om ursäkt, om det ändå finns nån följer mig idag!

Jag går ibland upp och ner om allt. Ibland blir jag väldigt bra organiserad, tuff, ansvarsfull och passionerad och ibland sjunger jag ner och glömmer alla mina mål. Det här punkten är vad jag behöver träna mer på.

Orsaken att jag verkligen tappat intressen att skriva.

På grund av förändringar som jag genomgår hela tiden och känslan att jag misslyckad min senaste mål gör mig att känna jag har inte ett fäste i mitt liv. Jag tycker om förändringarna och multitasker i olika fronter/mål och med sina negative del tappar jag hela fokuset emellanåt.

Jag behöver verkligen eran hjälp och pepp så att jag kan komma ut igen, eftersom som ni vet är jag inte bra på Nouw än så märker jag själv att jag inte har bra grepp i bloggande på Nouw.

Jag tycker att jag behöver erkänna att jag tycker om skrivande men att jag behöver någon som kan hjälpa mig med att forma bloggen och ge tips så att den ska se bra ut :)

Finns det nån härlig, snäll människa som tipsar mig hur man formar bloggen lite finare ut? Jag är så tacksam om nån hjälper mig med detta.

Ha en trevlig sommar!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Bilder från förra veckan med kompis, jag till höger

Likes

Comments

Hej allihopa, kära läsare!

Kanske har inte så så många läsare som jag anser men jag hälsar från hjärtat alla mina läsare som kikat min blogg någon gång, ni gör mig glad och ger mig verkligen lite pepp som gör att jag kan fortsätta blogga.

Många gånger har tänkt skriva så kul som möjligt och göra mer detaljerat i alla inlägg jag skriver men jag har tyckte alltid att det kanske är lite läskigt att skriva om allt, så öppet. Det är ju kul att vara reserverad ibland men är ju olika sådär!

Idag har åkte till en annan stad som ligger ungefär 40 minuter med bil från oss. Efter lite shop av ett par kläder passade jag på att hälsa min syster som ligger på sjukhuset i närområde. Hon mådde ganska bra och läkarna sa att hon kommer skriva ut om en vecka.

När man besöker på sjukhuset känner man att många, många av oss inte verkligen ta för tillfället i akt, dock när man blir sjuk förstår man att den bäst gåvan som man hade är tiden och hälsan. Jag är mycket tacksam att jag är frisk. att vara på sjukhuset förstår man att hälsan är något som inte kostar pengar.

På eftermiddagen övningskörde jag också ganska mycket. Det känns som att min körkortet kommer allt närmare till mig. 😊

Jag är nu jättetrött efter en lång dag och ska sova om 1 timme men innan sängen passar jag göra teckenspråk uppgift som jag måste redovisa efter jullovet på skolan.

Hoppas att ni mår bra i alla fall, ta inte hälsan för givet, om du inte tror besök på sjukhuset!!

Godnatt!

Likes

Comments

Tja, hur mår ni? jag hoppas att ni mår som en fisk i vattnet. Jag mår bra. Det känns som om jag inte uppdaterar tillräckligt mycket tyvärr, allt är inte dans på rosor för mig och många gånger som jag vill uppdatera något känns det som att mina order är lika tunga som bly. Jag har varit lite upptagen trots jullovet, plus att jag har verkligen lite problem med språket, haha. Jag tycker att jag kan skriva ganska bra men ändå utan ansträngning kan jag inte skriva som jag gör nu. Avsikten att jag bloggar är just förbättra och träna skrivande, plus ni vet att träffa ni härliga och spännande läsare där ute. 😍😋☺

Hur som helst, tänker jag berätta nu kort om året 2016 . Jag skulle säga att jag hade en fantastisk och äventyrlig år.

I hösten flyttade jag till Örebro där jag började en hörselskadade gymnasieskola, jag var förväntningsfull med ett program som jag älskade men det slutade sig att jag hoppade av i december, alltså vid jullovet efter en termin. Som hörselskada var det tufft, det skulle det funkat bättre om jag kunde teckenspråk som man kunde använda i skolan.

Jag kunde då inget teckenspråk ,och det var då jag kom kontaktade med teckenspråk första gången. En fantastisk språk som är först språk för döva och som stöd språk eller andra språk för hörselskadade.

jag började en teckenspråk kurs på skolan vid studien. Förutom skolan var kul på det viset hade jag väldens bästa kompisar där och massor skratt. Min fotboll intresse blomstrade och många härliga människor kom i mitt liv.

Ett 6 månader som jag inte kan beskriva eftersom jag är en stadsmänniska så jag trivdes jättebra.

Trots min kärlek till staden och mina kompisar som jag tänkte aldrig att jag skulle lämna bestämde jag mig att flytta. Jag flyttade precis vid jullovet i fjol från Örebro, en härlig stad som jag saknar fortfarande. Jag ångrar inte över ingenting. I gengäld har jag lärt teckenspråket som var orsaken att jag flyttade, eftersom jag ville lära mig teckenspråk på riktigt bra så började jag teckenspråk studier på heltid på en annan skola, just nu läser jag allmänkurs som motsvarar gymnasiet kompetens på en folkhögskola. Jag använder teckenspråk som stöd nu.

Jag är tacksam över allt vad 2016 erbjöd, det var härligt att jag utmanade mig själv med att bosätta mig och flytta till två stad i samma år och träffa olika härliga människor.

Nästa inlägg kommer jag skriva mina förväntningar för det ny året. Vad var eran bäst minne från 2016? :)

Ha det så bra, ses i nästa inlägg! :D

bjuder en bild idag :) haha

Likes

Comments

Ska man leva som man alltid gjort, dag efter dag och tillbringa sitt liv som de flesta människor. Bara följa strömmen och inte kunna ifrågasätta saker som generella människor håller på. Man är ju en människa och en social varelse som är avsedd att leva i grupp. Jag anser att det är omöjligt att leva ensam som en människa , det har lärt oss historien, att alla människor är beroende med varandra. Att ha en gemenskap har gjort svårt för oss att ha sin egen åsikt i vissa situation till och med livsstil eller tankemönster eftersom det finns en grupptryck i samhället som en enstaka människa inte kan stå mot. Det har bidragit till att många av oss som människa inte kan visa sina åsikter inför alla på grund av rädsla vad andra tycker och att man blir lämnad. Även om alla säger att alla har rätt att uttrycka sina åsikter öppet så finns det ändå direkt eller indirekt oskrivna regler som säger att man begripas som konstig om man beter sig annorlunda än andra. Ja, ni ska inte tro att jag just har konstiga tänker eller något sånt utan att jag pratar om allmänt, verkligheten som vi upplever i samhället.

Som exempel har jag alltid haft svårt att köpa idén att fira min egen födelse dag. Visst, kan du tänka dig att jag är knäpp men vänta tills jag förklarar varför jag inte firar en födelse dag. Det har hänt att min kompis sa till mig "Grattis! du har fyllt år , hoppas att du får massor tårta och mycket glädje idag" Åh! Vilken fin kompis tänkte jag genast för jag vet att min kompis menar att vara trevlig och försöker göra min dag i alla fall. jag är verkligen tacksam såna kompisar. Dock har jag min egen åsikt om att fira födelse dag. När jag tänker realistisk tror jag kanske kommer leva som andra och dö som andra på mellan 60 till 85 år kanske!

Jag har svårt att komma överens tanken att fira födelse och äta massor tårta och godis , tänk om att jag kommer leva 65 år och idag fyller 20 år så blir det 45 år kvar mitt liv. Vad är då poängen att fira min födelse dag? mitt liv blev ju ett år kortare än i fjol och varje år som jag blir äldre så minskar min livslängd ett år till.

Det betyder att jag är närmare till döden varje år jag blir äldre. Ibland blir jag bjud av en kompis till en födelse dag och jag blir glad för deras skull för att inte sura men innerst inne tycker jag att fira födelse dag är att lura sig själv eftersom man blir äldre ju längre tiden går och man närmare sig till sin grav varje det passar.

Om fyra dag ska det börja en ny år som har sina möjligheter, ni vet. Den där extra känslan som pirrar i magen fanns för alltid kvar i min själ, att förnya mina mål , hoppet och viljan att utveckla ett bättre liv. Varje år när det närmar sig ny år så försöker jag alltid hitta ny energi och kraft för att förnya mina planer inför kommande året. Men det här året verkar det att jag har svårt att hitta gnistan som brukade sätta mig igång. Det handlar mer om att jag har utvecklat slafsig beteende! de senaste två månaderna vilket påverkar den kommande året speciellt i början av året om jag inte övervinner och inte sätter allt på sin plats igen. Förut brukade jag skriva dagbok vilket gjorde mig en väl ordnat människa eftersom att skriva dagbok hjälper att sortera tänker och se vad man har gjort på pappret vilket gjorde allt klar och simplare att lösa problem men de senaste månaderna var som sagt inte så uppskattat därför just nu tänker hitta rätt till allt och skippa ogynnsamma beteende. men det krävs en hel del utmaning och skärpning! Vi får se hur det blir. Jag hoppas att ni fått något positivt i inlägget fast det handlade mest om mig. Vilka förväntningar har ni den kommande året? vad vill ni uppleva eller göra?

Jag ville bara skriva om mig eftersom ibland kommer bloggen också fungera som en dagbok. ☺

Likes

Comments

Tjena!

Alla kära bloggar, hur har ni det? tiden bara har gått fart och det känns att jag skrev en vecka sedan min sista inlägg i bloggen. Jag har blivit upptagen och haft full att göra saker, inte minst att jag har haft några challenge för att lära mig teckenspråk som jag kan ganska mycket.

Jag hoppas att ni har bra, nu finns jag här och försöker komma ikapp med allt. Har ni något roligt som ni kommer göra under jullovet? Jag kom förrgår till min hemstad och tänker vara under jullovet här. Det känns mysigt att ta det lugnt ett tag och åka tillbaka till skolan med full energi.

Under jullovet försöker jag hinna allt roliga saker , inte minst att ska köra runt så mycket som möjligt eftersom jag tror att jag skrev förut att jag håller på med att ta körkortet, den där resan försätter till idag. Förhoppningsvis ska ta min körkort inom två månader.

Ha det så bra, trevlig ikväll!

Likes

Comments

Boktips: SÄLJ av Fredrik Eklund


Idag tänkte jag skriva boktips som ni kanske kommer gilla, det är en ren inspirerande bok som tipsar många knep för att lyckas med vad som helst särskilt om lutar mer åt försäljning.

Boken heter sälj: Konsten att sälja vad som helst till vem helst av Fredrik Eklund, en svensk framgångsrik mäklare som bodde i Stockholm i sin barndom som delade reklam i Stockholm och flyttade till York efter att ha misslyckad sin först företag, också hoppat av sina ekonomi studier vid Handelshögskolan i Stockholm först året.

Jag har läst boken en gång tidigare i början av denna år och nu läser jag mitt andra gång för att berika höstlovet med kul läsning som gärna höjer motivationen uppe. Boken handlar mest om tips, inspiration, provat framgångs tekniker och många personliga tips som finns i boken. Jag rekommenderar så klart att läsa boken för att den skapar en gnista av motivation för att kämpa vidare till sina mål.

Jag har lärt mig en liten visdom som jag gärna använder i verkligheten av mitt liv. Visdomen säger att lära av allt levande och icke levande : att dra kunskap/visdom av allt och inte döma saker helt utan att lyssna och skilja det goda ifrån det dåliga och ta allt de goda som finns i det och lämna allt som man uppfattar dåligt.

Lycka med läsning, Ha en bra dag!


Bilden tagen några månader sedan

Likes

Comments

Hej allihopa!

Höstlovet är här och hoppas att ni har det bra. För mig kommer det bli skönt att vara bort från skolan en hel vecka men jag är fortfarande i min studieort och inte ens åkt hem där jag brukar vistas på helger och lov. Det borde jag göra i förrgår på fredagen Det ska jag göra imorgon i alla fall. Det är ju samma. Att vara med familjen är självklart på helger och lov och saknar dem för jag brukar flytta mycket från ort till ort.

Igår jag har köpt en bil som jag tänker övningsköra, det ska bli kul att köra runt med en kompis som handledare. Det var på grund av bilköpet att jag är kvar på studieorten. jag skulle redan varit hemma om jag inte hade något att göra med bilen eftersom jag har ju inte tagit körkort så betyder det att jag inte får köra därför ska min kompis och jag åka imorgon istället för igår. Jag har många funderingar om livet och körkort har varit en av de senaste mål jag önskade nå haha kanske är jag nu på rätt väg till målet.

Ha det bra och trevlig ikväll!


Likes

Comments

Hej igen!

Hoppas att ni mår toppen, det gör jag i alla fall. Jag vet att störste anledning som man skriver/driver blogg är att skriva om sig själv och vad man brinner för därför tänker jag ge lite inblick om min skrivande. Som man kan märka är jag ingen svenska norm som kan skriva riktigt bra eller tala flytande, alltså 100% men med hjälp av min passion av skrivande håller jag nu vägen till en bättre skrivare. Jag har skrivit en hel del dagbok för ett tag och bloggat som sagt en blogg tidigare. Detta gav mig ett bra resultat och det är därför jag inte tänker sluta min skrivande just nu. Det ger mig avkoppling, gör mig mer kreativ, hjälper att nå mina drömmar och ännu mer att det ger mig möjligheten att hjälpa andra som kanske inte var möjligt att hjälpa om jag inte hade en plats där jag kunde dela med mig mina texter och tips.

Min tidigare blogg har gav mig lite färdighet att skriva bättre och det är därför jag är otroligt tacksam av detta och för att inte sluta denna goda vanan nämligen skrivande bestämde jag börja denna blogg och fortsätta resan.

Jag hoppas nu att mina gamla läsare och nya spännande läsare stormar snart i bloggen :)

Som sagt tycker jag mycket om att inspirera mig själv och andra genom bloggen. Visst finns det ett orsak bakom detta, just att jag vill inspirera andra. ja jag har haft en del motgångar vilket gjorde mig mer ödmjuk och vilket var också väldigt lärorikt och gav mig chansen att lära av mina misstag. Jag skulle inte varit mer optimism som jag är idag om jag inte haft misslyckande i min väg till framgång. Visst undrar ni kanske många saker om mig och det är därför det blir spännande att skriva om mig själv v i andra inlägg och dela med er riktigt bra tips.

Ha en bra ikväll!

Likes

Comments