Nu så, nu ska jag jag bjuda på något riktigt gott nämligen saffransbiscotti. Det är otroligt enkla att göra men tar lite tid eftersom de måste torkas i ugnen. När jag gjorde detta blev det ca 50 st, men då var de lite mindre.

Du behöver:

- 100 g smör
- 0,5 g saffran
- 1,5 dl strösocker
- 2 ägg
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
-1 dl pistagnötter
- 1 dl sötmandel
Det går byta ut dessa nötter mot andra man gillar bättre.

Gör såhär:

- Sätt ugnen på 175 grader.

- Smält smöret i en kastrull. Under tiden kan saffranet stötas med lite av sockret. När smöret smält och svalnat lite skall det hällas över i en bunke och saffranet ska blandas i. Låt svalna ytterligare. Medan det svalnar kan nötterna hackas grovt.

- Rör ner äggen och resten av sockret.

- Blanda mjöl och bakpulver i en egen bunke. Rör ner mjölblandning och nötter i smörblandningen och arbeta ihop det till en deg.

- När degen är glansig och hoparbetad ska den delas på 4 och varje del ska rullas till en längd på ca 30-40 cm, det beror på hur stora man vill ha. Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt.

- Grädda mitt i ugnen i ca 15 min.

- Ta ut och låt svalna. Sänk ugnen till 100 grader.

- Använd en vass kniv och skär varje längd i 10-12 sneda skivor och vänd dem på plåten så de har ena snittytan uppåt. In i ugnen igen i 30 min.

- Ta ut plåten och vänd alla kakor så att andra snittytan kommer uppåt, in i ugnen igen i 30 min.

Klara och färdiga att avnjutas, kanske till en kopp te eller kaffe, eller varför inte julmust? Förvara dem sedan i en tättförslutande burk. De håller ett bra tag, den stora frågan är om de finns kvar, de är väldigt goda och det är lätt att det bara blir en i farten när de ändå står framme som de gör hos oss.

Redo för första omgången i ugnen.

Färdiggräddade omgång 1.

Snittade och klara, gula och fina som små kycklingar.

Färdiga kakor i en fin glasskål, perfekt kaka att ge bort vid adventsfika eller middag.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments