View tracker

Idag är det den 6 December och dagarna rullar på. Hela dagen idag har jag tittat igenom massa olika tidningar som jag sparat för att kolla igenom. Jag har ryckt ut recept som verkar intressanta några av recepten är naturligtvis julinspirerande. Jag har hittat en sak som jag tänker göra till Julbordet. Men det får bli en hemlighet än så länge. Oerhört hemligt. Jag kan inte hålla hemligheter mer än i December...nä det var ju inte sant.

Jag försöker sortera undan lite skräp så att jag kan sätta upp lite tomtar denna veckan. :-)


Tack för denna dag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

JAG ÄR VÄRDEFULL - ALLA MÄNNISKOR ÄR VÄRDEFULLA. DET SPELAR INGEN ROLL HUR HEMSKT LIVET ÄR DET FINNS NÅGOT INOM DIG I DIN NÄRHET ELLER KANSKE EN LITEN TANKE ELLER OMTANKE OM NÅGON SÅ ÄR JUST DU LIKA VÄRDEFULL SOM JAG

Likes

Comments

View tracker

Dagens Affirmation är JAG KAN LEVA MITT LIV!

Jag fick en snilleblixt på ullared idag och köpte ett stort hjärta där jag ska hänga julkulor med affirmationer i-

Idag var det andra advent. Trött. uppdaterar inläggen imorgon-

Likes

Comments

Nu tänds det andra ljuset

Vi tittar ut genom fönstret
Ser den vita frosten täcka

Ett frostvitt gräs
och en låga som vajar
Det är advent
Ögon som blänker
av lycka
Förväntansfull väntan

Likes

Comments

Rocky Road Kan göras som ett nyttigt alternativ.

Antingen med kokosolja och kakao eller med någon mörkare choklad. Sen är det bara att proppa den full med massa olika goda saker: Mandel, Gojibär, Aprikoser, Kokosflingor, Pumpafrön, frystorkade bär. Det där är något jag vill testa.

Likes

Comments

Alltså nu tror jag att jag hittat ett perfekt recept på Fudge! Det är ju bara att testa sig fram! Men detta har någon annan testat så därav borde det funka!

Recept:

  • 2 dl vispgrädde (40%)
  • 50 gram smör
  • 1-2 msk sötning (sötströ eller sukrin)

Gör så här:

Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt sakta värmas så att det sjuder. OBS: Det får inte koka, då kommer fudgen att skära sig.

Låt sjuda tills fudgen har tjocknat, det kan ta mellan 20 och 60 minuter beroende på hur stor kastrull du har. Passa den noga och rör om med en visp då och då. Häll sedan upp fudgen i en liten form som du har klätt med bakplåtspapper. Ställ in i kylen och när den har stelnat kan du skära upp den i små bitar.

Smaksättning: valfritt. Tillsätt något av dessa i kastrullen innan smeten kokar upp:

  • Vaniljfudge: 0,5 tsk vaniljpulver,
  • Pepparkaksfudge: 1 msk pepparkakskryddor
  • Chokladfudge: 2 msk kakaopulver
  • Saffransfudge: 1 påse saffran
  • Lakritsfudge: 1 msk lakritspulver

Likes

Comments

JAG ÄR MODIG!

Dagens affirmation är att jag är modig. Vet ni vad det känns oerhört starkt inom mig att jag är modig för just idag har jag gjort något jag inte brukar. Jag har ätit oerhört mycket sötsaker en tid, men idag stod jag emot det suget. Jag tog en clementin och funderade över om jag ska göra julgodis i år - men göra nyttigt. Det går att göra nyttigt julgodis. Det kan vara svårt - men måhända att det går.

Jag ska googla runt lite och kolla vad jag hittar.

Likes

Comments

1/12-2016 JAG ÄR BRA

Jag kommer fram till Julafton lägga upp en affirmation. Ett positivt budskap om mig själv. Det första får bli det som står ovan. Jag har en tjock gren som jag tänkt måla grön men inte hittat rätt färg men ska till Ullared på Söndag så då borde jag kunna måla min gren och sen göra en liten video varje dag där jag hänger i dagens kula.

Eftersom jag inte hittat någon färg ännu kommer jag lägga ut den positiva affirmationen utan film men sedan lägga till filer så fort grenen är redo. Skulle gissa att grenen blir klar på Söndag kväll och filmerna kommer att läggas upp under Måndagen!

Vill passa på att säga att ALLA MÄNNISKOR ÄR BRA!

Likes

Comments

När vi tänder första ljuset
Står Julens dörr på glänt
Det är advent
Våra ögon glitrar och vi väntar

Likes

Comments