Att göra en egen pesto är verkligen super enkelt och det blir fantastiskt gott. Dessutom kan man variera den i all oändlighet.

Som grund rostar jag solroskärnor. Pumpakärnor eller något liknande går också bra.
Lägg i matberedaren och mixa tillsammans med örter, blad eller liknande.
Salvia tillsammans med tillexempel ruccola tycker jag är en härlig combo.
Nässlor, spenat, soltorkade tomater eller dill, ja du kan helt enkelt ta precis vad som helst.

Mixa fröna & bladen tillsammans med olja, vitlök, salt och svartpeppar till önskad konsistens och smak.

Jag gillar när fröna fortfarande är i lite bitar, men testa dig fram.

Fyll på olja så peston inte blir för torr!

Peston är god precis som den är, eller som här på fisken. Testa dig fram till din favorit!!

Likes

Comments

Igår hade vi lyxen att få älgkött från morbror som vart och jagat. En vad dom ansåg ganska så tråkig bit blev en riktigt härlig söndagsmiddag.
Efter några timmar på låg värme i ugnen, kryddad med salt, svartpeppar och rosépeppar fixade vi ihop en härlig gryta. Snabbt ska de gå när familjen Johansson är hungriga.
Började koka morötter för sig för att det skulle gå snabbast.
Stekte gullök och vitlök och tillsatte sedan en skvätt med pappas äppelmust.
Sen hittade vi kantarellerna frysen så snabbt upptinat och sen i med dem i grytan tillsammans med köttet i bitar. När morötterna blivit ganska mjuka åkte dom också i tillsammans med en del av vattnet de kokat i. En liten skvätt grädde och kalvfond åkte också i.
Vi kryddade med salt, svartpeppar, timjan, lite färsk persilja och salvia och tillsist lite rosépeppar.
Och vad fantastiskt gott det blev, på mindre än 30 minuter fick vi ihop en riktig lyxlunch!!

Likes

Comments

Jag älskar den syrliga smaken av rabarber och tänkte det skulle passa perfekt som "sylt" på frukostgröten. Så jag testade göra en lite mindre söt variant av min kära pappas rabarberkompott och det går ju variera den precis efter smak. Jag som älskar kanel kryddar den lite extra :)
Jag gjorde en stor sats och frös ner i mindre portioner så jag kan ha lite hela vintern tills rabarbern börjar mogna igen!!

Koka raberberna tills de är mjuka.
Tillsätt vaniljpulver och kanel (så mycket du själv vill)
Söta med honung ( eller annan sötning om du önskar det)
Ät och njut!!

Likes

Comments