sommar

Hejsan!

Nu är jag såå himla nervös. Om 1 h ska jag åka till Hultsfred där jag ska på ett Tekniskt läger bara för tjejer. Jag tror det kommer bli hur kul som helst men jag är ändå sjukt nervös. Jag älskar teknik och jag ska få lära mig mer om teknik i en hel vecka nu. Om jag har internet så kommer jag uppdatera och berätta annars så får ni ha en underbar vecka.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Terranova

Cubus

Gina tricot

Likes

Comments

Jag tänkte att jag skulle ha en Veckans Blogg för första gången. Vill du att jag skriver om just dig i ett inlägg nästa Lördag? Va då med, det är superenkelt!

Det enda du behöver göra är att:
• Följa mig @Jullany
• Kommentera att du är med och skriv gärna något litet om din blogg. Du ska även tagga 3 st andra bloggare i kommentaren.

Nästa vecka kommer jag välja en vinnare som jag skriver ett inlägg om!
Lycka till!!

Likes

Comments

Jag tänkte bara skriva lite kort om min resa till Kebnekaise eftersom jag fick lite frågor om hela resan i mitt förra inlägg.

Det var för cirka ett år sedan min familj och 2 vänner till oss började prata om just en resa till Kebnekaise. Först skulle bara min bror och pappa åka men tillslut blev det en resa som alla följde med på. Så efter ett års slit av träning och inköp inför resan var vi äntligen på gång, dagen efter midsommar satte vi oss i bilen på väg upp till Nikkaluokta som är en liten plats 5 mil utanför kiruna där man parkerar bilen för att påbörja sin vandring in till kebnekaise fjällstation. Efter 179 mil i bil så var vi äntligen framme. Vi har sovit i tält i stort sett hela resan så när vi väl var framme i Nikkaluokta så satte vi upp tältet och började förbereda oss. Klockan 10 nästa dag påbörjade vi vår 2 mils långa vandring in till fjällstationen. Det var enormt kämpigt men efter 9 timmar var vi framme.

Jag hade som mål hela resan att jag skulle ta mig upp till toppen men den kvällen så hade jag såå ont i både benhinnor och fötter så det var nästan så att jag var nära på att bestämma mig för att jag inte skulle bestiga sveriges högsta berg.

Nästa morgon vaknade jag fit for fight och var peppad till 1000 även fast jag inte kunde förstå vad jag hade gett mig in på. Klockan 9 började vi vår vandring på västra leden, 1 mil till toppen och 1 mil hem utan guide. Jag, min bror ( 12 år ), pappa och pappas Kompis kom alltså upp till toppen. Det var kämpigt, branta backar, snö och lösa stenar gjorde att det till det jobbigaste jag någonsin hade gjort men efter 8 timmar stod jag där på toppen och var hur glad som helst ändå. Sån energi man fick av att se 11% av Sveriges yta med bara klarblå himmel. Det var helt underbart.

Bara 6 timmar senare var vi tillbaka vid fjällstationen. Utan skador, träffat mycket nytt folk och faktiskt bestigit Sveriges högsta berg. Min syster hade köpt Kebnekaise glas som vi fick cola i och sen var det bara att sätta sig i bastun och försöka bli lite mjukare i kroppen. Nästa dag åkte vi helikopter hem istället för att gå tillbaka. Om man någon gång ska åka helikopter så var det här det bästa tillfället.

En underbar resa som jag verkligen tipsar er att göra. Det är jobbigt men det var värt allt slit.

Likes

Comments

Hej.
Förlåt för att fet inte har kommit ett inlägg på länge nu men jag har packat inför kebenikaise och sen har jag inte varit helt 100. Har typ haft halsont och ont i nacken.....

Men ikväll så mådde jag lite bättre och hade ork att skriva ett inlägg. Vi åt typ grekiskt vilket jag älskar.
Nu ska jag packa vidare för vi beräknar att påbörja vår resa på lördag.

Likes

Comments

Frukosten idag var helt underbar, amerikanska pannkakor, äggröra, melon, bröd. Mums

Idag ska jag bara hjälpa mamma i växthuset och lite sådant.

Likes

Comments

Hejsan.
Som jag skrev i ett inlägg häromdagen så ska jag som sagt till Kebenikaise, Sveriges högsta berg. Vi ska försöka oss på att bestiga det i mitten av Juni. Hade det varit kul att hänga med på min resa. Från nu när jag och min familj är ute och tränar till att resan är genomförd? Hade det varit kul?

Idag tränade vi lite, vi gick en runda, sedan lagade vi mat på våra Tranga kök och sen gick vi hem och satte upp tält i trädgården och nu ska vi sova ute i tälten inatt.

Jag tycker iallafall att det ska bli en kul och minnesvärd resa.

Likes

Comments

Tag

Hejsan, här kommer ett inlägg som jag blev utmanad att göra utav @evesss_ som i sin tur blev nominerad utav @Jagochminahjärtan , tack för nomineringen!!

(x) Ditt efternamn slutar med -son-lund-gren-holm,

(x) Du vet någon som har samma förnamn som dig.

(x ) Du vet någon som har samma efternamn som dig.

( ) I din familj är ni två barn.

(x) Du bor i en villa.

( ) Du bor i en tätort

(x) Dina föräldrar är mellan 35-50 år gammla

(x) Dina föräldrar har gift sig

(x) Din pappa är yngre än din mamma

( ) Din familj har en bil av ett svenskt märke

( ) Din pappa heter Lars

( ) Din mamma heter Anna

(x) Du har blåa ögon

(x) Du har varit i Norge

( ) Du har varit på Gotland

(x) Du vet vilken av Vänern och Vättern som är störst

(x) Du vet vad Vänern och Vättern är för något

(x) Du känner någon som har husvagn

( ) Din familj har husvagn

(x) Ingen av dina föräldrar röker eller snusar

( ) Du har ingen släkt som kommer från något annat land

(x) Du idrottar minst 2 ggr i veckan

(x) Du har/haft hund/katt

(x) De flesta i din familj är blåögda

(x) Du äter snabbmat ibland

(x) Du följer en serie på tv

( ) Du är född i Mars,April, Juni, Augusti eller December

(x) Du är blond

Multiplicera antal x med 3

Jag är 54 % svensk

Hur många procent är du?

@agnesmathildas @ESAF @denniscakar @Hussamhero @guzel @ItsLinn @familjennordberg @hegeghansen @idamida @nellyekman

Likes

Comments

Gissa vad jag gjort i stort sett hela dagen!!!! Sovit haha. Jag är sååå trött efter skolan och nu kan jag äntligen slappna av. Ikväll blev det massa frukt till myset framför tv:n vilket är underbart gott. Ananas är verkligen det godaste som finns!!!!
Ha det bra, kram

Likes

Comments