View tracker

Tänkte berätta om saker jag önskar mig i julklapp, 5 saker jag verkligen behöver och vill ha!

1. Fårskinnspad från hööks

Då Farex har en modell av fårskinnspad som inte är så bra önskar jag mig en sån här. För de första är dom snygga och för de andra den skulle sitta mycket bättre än vad den vi har nu gör... Den är alldeles för lite så denna skulle verkligen behövas!

2. Schabrak från horsemeup

Detta snygga schabrak skulle väll sitta jätte bra på Farex? Då jag gärna vill tävla i marinblått som har på något sätt Sverige i sig skulle detta passa super bra! Just nu tävlar jag i mitt klubbschabrak, det är inte fult eller så men nästa år byter jag klubb och kommer då inte kunna tävla i de mer. Detta schabrak är snyggt och jag vill ha ett Sverige tema på tävlingar så det skulle det sitta fint med ett sånt!

3. Pannband från Avena Horse Fashion

Sverige igen, men som sagt jag ska ha en Sverige outfit. Så detta pannband skulle passa fin fint till schabraket. Jag har ett Sverige pannband redan, men det är för litet så skulle vara bra med ett lite större. Jag tycker iallafall att detta är sjukt snyggt.

4. Ländtäcke från star rider

Sverige hit och dit. Men detta ländtäcke är sjukt snyggt och smart. Det finns en ficka för mobilen? Hur smart Hahah! Helt enkelt det är sjukt snyggt och smart.

5. Magplatta med ludd

Spelar ingen roll riktigt vilken modell. Bilden är endast för att visa luddet typ, sen ska jag även ha en svart inte brun. Men jag vill ha en sådan för att dom är grymt snygga, sen tycker jag att dom ser sköna ut för hästarna. Dom får inte skav eller nått sånt. Dom ser helt enkelt väldigt bekväm ut.

Vi får hoppas på att jag vart tillräckligt snäll iår så kanske jultomten kommer med något av dessa grejer. HOPPAS HOPPAS HOPPAS 🎅🏻

KRAM

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Han blir helt tokig.. Jag vet inte vad jag ska göra. Han blir omöjlig den lilla ponnyn. Allt går super bra när jag skrittar och travar. Han är super lugn, men när jag galopperar kastar han bara av mig. Nu snackar vi inte att han bockar lite smått. Han skjuter rygg och hoppar rakt upp i luften. För mig är det helt omöjligt att sitta kvar. Det va på vintern jag fick hem honom och även då jag va livrädd för honom. Han stog då och bara blev pysslad då jag inte vågade att ens skritta honom. Men vi började smått med att rida i skogen. Skritta och små trava lite i skogen. Sen red vi på banan och det vart bättre. Vi kunde tillslut galoppera med något litet bocksprång. I sommar har de vart helt borta. Men nu när det är kallt och vinter är han igång igen... Jag kämpar verkligen för att inte bli rädd igen. Jag känner mig inte rädd nu, men jag är orolig för att om han kastar av mig fler gånger kommer jag att bli rädd och hamna i samma sits som förra året. Det kommer förstöra våra mål för sommaren. Men jag tänker kämpa mig genom denna vinter, UTAN att vara det minsta rädd. Jag ska vinna över honom, han ska inte hålla på och dumma sig. Ni kanske tänker att han är glad, JA han är glad men han gör det om och om igen. Visst om han gör de någon gång på ett pass, men nu är de så att han gör det hela tiden tills att jag åker av. Han är alltså även dum.. Men vi ska kämpa oss förbi denna dumma årstid! Farex är helt enkelt en sommarponny!

Jag har skrivit ut på Facebook att jag söker en C- eller D-ponny att tävla. Inte ha på foder utan bara träna och tävla. Jag har inte alls tröttnat på Farex, han är fortfarande världens bästa och roligaste ponny! Men jag vill få mer erfarenhet och så. Så har du eller någon du känner en ponny i närheten av Borlänge som behöver tävlas, kontakta mig!

KRAM

Likes

Comments

View tracker

Farex fick gå ett skritt pass med lite lite trav på banan. Jag hade ut lite upphöjda bommar, men såklart låg dom inte kvar länge. Han är inte jätte bra på att skritta bommar om vi säger så... Hah! Lite för pigg och vet inte riktigt vart han har sina ben. Men det gick bra. Han va fin! DOCK VA HAN LITE ARG PÅ MIG... HAN FICK HA EN RENLUVA PÅ SIG SOM HAN INTE ALLS GILLAR heh...

Igår va Angola KAOS! Idag va hon helt tvärsom, helt otroligt fin. Okej ska inte överdriva, men med skillnad från igår va hon otrolig. Jag red henne iallafall på åkern i mörkret. När jag skrittade fram gjorde jag inte så mycket lösgörande. Mest bara kolla så att hon va med mig och inte fokuserade på allt annat. I traven började jag med att korta upp henne och låta henne ta korta, höga steg. Hon gjorde det riktigt bra faktiskt, lite förvånad. Trodde hon skulle protestera. Men jag höll den där korta traven genom hela passet. Sen galopperade jag bara lite grann i båda varven. Hon ska fortfarande ta det lite lugnt efter behandlingen, så det vart ett ganska lugnt pass idag ändå. Ingen förstår hur mycket Angola betyder för mig. Hon har alltid betytt mycket för mig, enda sen Veronica köpte henne. Vi har alltid vart bästa vänner. Förut när jag va hyfsat liten stog jag och krama hennes ben och pussade hennes fina mule... Jag va sjukt glad när jag fick rida henne ner till hagen, då trodde jag inte att jag skulle ha henne på delfoder nu. Men Angola kommer flytta i sommar till Veronica då hon har köpt gård. Det är en sak jag försöker lägga bakom mig, jag vill inte tänka på det. Det är ganska känsligt för mig då jag gillar Angola så sjukt mycket och har redan lärt mig super mycket. Tror inte att jag kommer sluta rida henne bara för de, men självklart inte alls så speciellt ofta. Ja, det är ett tag kvar och jag kommer ta vara på denna tid som är kvar. Vi kommer få debutera innan hon åker. Det är iallafall en sak som jag är sjukt glad över. Att jag får chansen att tävla henne, rida henne och att bara ha henne i mitt stall. VÄRLDENS BÄSTA HÄST ❤️

KRAM

Likes

Comments

Farex blir bara finare och finare. Idag när jag red honom på åkern va han riktigt fin. Jag rider honom med gummisnodd som då gör att han sänker huvudet och tränar upp mer muskler uppe på halsen istället för under halsen. Då han har lite problem med att jobba där nere med huvudet är det ett stöd för honom. Jag har den inte jätte inspänd, mest som sagt bara för ett stöd! Jag kommer att börja rida utan den mer och mer för att se om den hjälper, just nu känns det som att den gör de.

Det vart som sagt bara skritt och trav med tanke på att han fick behandling igår. Han va väldigt fin och arbetsvillig. Han stressade inte utan bara tog de lugnt. Alltid skönt att se hans utveckling, att den går framåt!

Sen Angola. Vill inte ens prata om vårat pass idag. Hon va för de första super spänd och tyckte allt va läskigt. Kunde inte jobba eller sammarbeta på något sätt. Hon vara stretade emot... inte alls kul med tanke på att hon fick behandling igår som skulle hjälpa. Jag hoppas att det endast var för att hon var rädd för allt och att det va mörkt ute. Men jag red iallafall lite skänkelvikningar, eller ja jag försökte utan att hon skulle tvärstanna och börja backa. I början gick det inte alls, men mot slutet va hon bättre. Jag tänkte inte mycket på att jobba henne, faktiskt inte alls. Lotta sa de igår under behandlingen, att jag skulle fokusera mycket på rumpan att hon ska lyfta sina bakben ordentligt. Så imorgon tar vi nya tag att rida mer jobb och ännu lite mer skänkelvikningar!

KRAM

Likes

Comments

Heeeej!

Jag har inte uppdaterat på två dagar? Helt enkelt har jag inte hunnit. Men skitsamma det va då, nu är nu!

Idag fick Farex och Angola djupvågsbehandling. Sök upp det på Google om du inte vet vad de är, jag suger på att förklara... Farex har haft otroliga spänningar, därför får han behandling ibland lite då och då! Han har blivit så himla mycket bättre efter dessa behandlingar. Han kan jobba på ett bättre sätt och såklart står han inte å spänner sig hela tiden. Han kan slappna av som är väldigt skönt att se. Han har blivit sjukt trevlig nu när han kan ta det lugnt, sänka huvudet och verkligen slappna av. Han har inte mycket kvar nu innan han blir helt bra. Underbara ponny!

Angola hade spänningar och kommer behandlas mer för de. Hon satt fast i bogen och hade lite problem. Så hon kommer få behandling lite då och då så hon blir bra. Det kommer antagligen bli stor skillnad. Hon har haft problem med att släppa efter i dressyren. Hon bara stretar emot och är inte så samarbetsvillig. Efter några behandlingar kommer hon antagligen bli mycket bättre i både rörelser och "mjukhet" Hah vet inte riktigt vad jag ska skriva, Men ni förstår säkert!

Sen red jag Wilmas ponny Doris. En 5-årig d-ponny. Eftersom det va så hårt på banan vart det inte så mycket fart. Kunde trava runt lite men mest skritta. Jag gjorde mycket volter, skänkelvikningar, öppna och slutna. Doris va super fin, mjuk och rörlig! Alltid lika kul att få rida andras hästar, speciellt underbara Doris!!

Imorgon ska Farex och Angola skritta och travas lite lugnt. KRAM

Likes

Comments

Hej!

Jag uppdaterade inte igår. Men vi va iallafall och hälsade på Mio, min gamla b-ponny till er som inte visste. Vi gav han morötter, borstade och red lite i grimma och grimskaft. Det va så himla kul att få sitta på hans rygg igen, det va så länge sedan... vi får rida lite mer seriöst nästa gång!

Sen idag red jag Angola efter lunch med Wilma. Det gick bra tills vi skulle galoppera, då Dora började sticka och Angola efter. Jag skrattade men sen vände Wilma för att få stopp på Dora, Så konstig som Angola är så tvärstannar hon 15 m framför Dora och jag flyger av. Jag landade typ på fötter men sen backar hon direkt när jag landat på fötterna så jag ramlar. Det gick bra, jag hoppade upp igen och vi red en sväng på en åker för att få dom lite lugna. Angola va grymt fin då. Gick samlat och fint i båda varv!

Sen åkte jag till Avesta med Alma, Wilma och Cissi för att byta lite häst. Dom bytte Almas Tremola mot en ungponny som är väldigt fin! Hon kallas Hälga och är 3 år. Sen har dom även en annan häst i Avesta som dom nyss köpt, en storhäst vid namn John Silver även kallad Sigge! Han är också en unghäst på 4 år. Han kommer hit någon dag i veckan och kommer gå ute med Marias Fille som är 2,5 år.

Förlåt för kort inlägg, men jag är sjukt trött och måste sova nu!

KRAM

Likes

Comments

Helt underbar kväll. Vi har sett stjärnhoppningen som va sjukt kul! Det är alltid lika kul att se hur snabbt dom utvecklas. Alla red faktiskt väldigt bra för att ha lärt sig så fort! Vi har även sett "ride & drive" eller vad det nu hette. Där hopplaget och fälttävlanlaget tävlade mot varann. Väldigt spännande och sjukt roligt med mycket skratt! Orkar inte berätta hur det gick till utan ni får gå in på SVT play och kolla! Sen till den tuffaste sporten, fälttävlan. Vi kollade då på fälttävlan som va en lag tävling, Sverige kom 2a tätt intill Tyskland som vann. Tråkigt men sjukt kul att kolla. Okej allt har vart riktigt kul, kvällen har gått lite för fort Ja. Men jag har även köpt lite saker.

Jag har köpt en ny VG1 tävlingshjälm då min inte är tillåten 2018 så passade på att köpa en nu! Det vart en marinblå Samshield, bild nedan.

Sen beställde vi även ett par Alex Boots ridstövlar som jag kommer använda endast på tävling. Bild nedan.

Sen köpte jag en present till Ebba som fyller år imorgon (fredag) och lite hästgodis. Det har vart en sjukt rolig kväll. På slutet var det förresten ett banparty, då fick du gå ner och kolla hindren och lite sånt. Det är inte en enkel sport vi håller på med om vi säger så...

KRAM

Likes

Comments

För typ 15e gången är jag tillbaka i bloggvärlden...

Ni har läst rätt, jag är tillbaka i bloggvärlden igen. MEN denna gång tänker jag inte skriva "denna gång kommer detta hålla", för det kan man inte vara säker på. Jag vart väldigt sugen igen, så varför inte? tappar jag lusten tar jag en paus, inte svårare än så. Denna gång sak jag lägga tid på bloggen. Jag har blivit inspirerad av många andra som bloggar, så varför inte. Till er som är nya - här kommer en beskrivning på mig och mina hästar :

JAG

Jag är 13 år och bor i borlänge. jag går i 7an på en skola här i borlänge. Jag bor på en hästgård. Vet inte riktigt vad jag ska skriva.

Jag har haft det riktiga intresset för hästar sen kanske 8 år tillbaka, alltså att jag ridit på ridskola och så. Men jag fick min första ponny för ca 5 år sedan, Fille Filur. Jag äger fortfarande honom men han är utlånad till Hedemora. Sen köpte vi en ungponny till mig 2014, jag va inte alls redo så det art inte jätte bra. Henne sålde vi 2015. under tiden jag hade Fille och Miss Li som hon då heter hade jag VÄRLDENS bästa b ponny (enligt mig). Han heter Millano aka Mio. Honom hade jag på foder i nästan ett år. vi gjorde 39 starter tillsammans varav 15 var vinster. Inte för att skryta men han va så himla bra! Han såldes i Augusti, en hemskt jobbig dag. Men han hamna så bra i Uppsala. I Februari 2016 köpte vi min fina Farex efter att Miss Li såldes. Helt sinnessjukt vilken utveckling vi gjort tillsammans. Från att i början var jag livrädd för honom till att nu gå hyfsat stadiga LA. Otrolig ponny som gör allt för sin ryttare! Sen i september fick jag min livs första storhäst på delfoder, Angola. Helt sinnessjukt rolig och sjukt duktig häst. Har aldrig suttit på någon bättre häst. Så just nu har jag Farex och Angola!

Farex

C ponny valack på 13 år. Han är startad upp till LA med både mig och sin förra ryttare. Han debuterade på hoppbanan 2015. Han gör ALLT för sin ryttare och vi kommer gå långt tillsammans med rätt träning! Han har en otrolig personlighet. Han är väldigt rädd om sig själv och lite osäker på nya människor. Tidigare har han blivit illa behandlad när han va utlånad. Men han gör stora framsteg och vi kommer bara närmare och närmare varandra för varje dag!

Angola

Storhäst sto på 8 år. Hon är startad upp till 120 med en annan ryttare. Med mig kommer hon börja tävla i vår. Men jag är iallafall delfodervärd på henne. Hon är fuxsto med mycket humör, men sjukt rolig att rida. Jag lär mig väldigt mycket på henne. Hon har en enorm kapacitet i hoppningen och det är skit kul. Jag håller fortfarande på att lära känna henne och även det går framåt!

sorry för att jag inte lägger in bild, skriver på datorn och har inga bilder där!

Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Det vart iallafall lite grann, hoppas ni vet lite mer om mig och mina hästar iallafall. Jag kommer försöka uppdatera här varje dag så hoppas ni kommer gilla denna blogg! KRAM

Likes

Comments