Här ser ni min senaste klippning!

En väldigt vanlig herrklippning med lika längder i hjässan och en fin övergång från interiören till exteriören. Började med att ta 12 mm i exteriören för att få bort allt hår som inte skulle vara där, sedan filade jag in det med sax och kam till den längd som var önskad.

Effilerade sedan igenom hela håret så att allt skulle få en fin helhet med mjuka övergångar. 😃

Över det hela: En "mycket nöjd" kund som han sa, och en bra klippning!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Väldigt många får uppfattningen att ögonbryn inte spelar någon stor roll, att just din ansiktsform passar till både smala eller tjocka väldigt starkt ifyllda eller inte alls ifyllda ögonbryn. Oftast har dessa personer fel..

Det finns dock även personer som är mycket väl medvetna över vilken form som passar en egna ansiktsform. Det bästa sättet att få reda på vilken form som passar just en själv att att gå till en salong och få en frisör att föreslå samt visa dig vilken form som är bra för just dig. Har man inte tiden eller pengar kan man även sätta sig ner och gå igenom Youtube för att åtminstone få en uppfattning på hur man kan noppa sina ögonbryn.

Ögonbrynen är ansiktets ram, så att säga. Dom kan ändra väldigt mycket på ens ansikte, speciellt om dina ögonbryn är klädsamma på en själv.

Det finns 3 punkter du kan följa, det är tre olika vinkla, som du ser på bilderna nedan. Du kan använda en penna för att mäta ut hur vinklarna ska vara.

1. Placera alltså först pennan vid sidan av näsvingen och upp- där ska ditt ögonbryn börja.

2. Vinkla sedan pennan, så att den är precis vid utkanten av din pupill- där ska högsta punkten av ditt ögonbryn vara.

3. Vinklar du sedan pennan så att den lutas mot dina nedre ögonfransar- där ska slutet på ditt ögonbryn vara.

Bästa tiden att noppa dina ögonbryn är när huden är avslappnad, kanske efter ett bad eller en ansiktsmask. Det kan göra väldigt ont att plocka ögonbrynen, men det är du inte ensam om. Tänk på att alltid börja med att noppa ovanför ögonbrynen, sedan under, då lyfts ögat mer istället för att tynga ner det.

Avsluta med att applicera lite Aloe Vera gel på huden du noppat, det lugnar och dämpar den röda irritationen.​ 😄

​Länk bifogar jag nedanför!

Ex. På hur du kan noppa dina ögonbryn! 

Likes

Comments

Har för mig att det var förra veckan då vi testade på ett nytt sätt att skapa vågor med djup och volym på!

Vi kollade på ett videoklipp där dom sakta men säkert gick igenom processen och hur allt skulle utföras, sedan testade vi själva. Man börjar alltså med att blöta ner håret och sedan masserar du in en gele i håret för att få stadga. Kom ihåg att renkamma det innan du börjar rulla. Vi hade olika geler att välja mellan, men jag valde ett gele från Nak, det är en ganska lätt gele och en liten klick räcker långt! Den har medium hold som det står på tuben, alltså är det inte en gele som torkar för hårt utan behåller mjukheten lite. Såhär ser den ut.

På andra bilden kan ni då se att jag rullat klart. Vi rullade på ena sidan av huvudet för att få in tekniken, sen lät vi det torka i torkhuvar. Som ni ser är det konform på rullen som jag rullat med. Det hjälper till så att du får djup och volym! På min första indelning placerar jag den smalaste delen av konen mot hårfästet. Sedan gör jag tvärtom på andra indelningen. Och på sista har jag lagt rullarna på exakt samma sätt som jag gjort med första indelningen, alltså med den smalaste sidan uppåt. Detta gör jag för att få lite mer ruffs i ändarna av håret. Håret ska ha en så kallad "C" formation. 

Slutresultatet ser ni nedan. Här har jag då rett ut håret efter torkningen samt tuperat och sedan kammat in det. Blev väldigt nöjd med resultatet, dock kan det bli bättre. Nästa gång kör vi på helhuvud!

Likes

Comments

Här har jag alltså utfört en herrklippning med sax över kam.

I interiören, hjässan mest för denna delen har jag klippt en slags traditionell herrklippning. Ni har nog sett denna frisyren innan då jag bloggat om detta förut. Dock använde jag trimmer då och inte nu.

Alltså, hur klippte jag i hjässan nu igen? När jag klippte interiören/hjässan så använde jag mig av horisontella passeér och arbetar mig bakåt, jag har alltså en rörlig guide.Jag dubbelkollar så att håret är lika långt genom att kamma det vertikalt. Sedan effilerar jag topparna på håret i interiören för att få håret att smälta in, samma gäller vid sidorna där jag klippt i med sax över kam.

I interiören har jag då lika längder, vilket betyder att håret är lika långt. Jag distribuerar det i 90 graders vinkel, och använder mig av en rörlig guide. Den riktiga traditionella herrklippningen har även ökade längder när det kommer till interiören, en uppklippning. Men eftersom min modells hår inte var klippt på det traditionella sättet så använde jag mig av lika längder i interiören och gradering i exteriören. När jag säger gradering menar jag att håret går från 0 grader till 89 graders vinkel, alltså får vi in en finish där också (när håret har en väldigt mjuk övergång från nacken uppåt). När jag klipper på detta sättet tar jag det ganska lugnt, men arbetar ändå effektivt. Det är viktigt att gå ifrån och kolla på klippningen från ett lite längre avstånd för att kunna vara säker på vart du ska klippa så att du får en ordentlig sax över kam klippning. En sax över kam klippning med finish behöver dock nödvändigtvis inte vara såhär kort, man kan arbeta in det med lite längre längder. Kom ihåg att du måste effilera efteråt! för att få den mjuka övergången bland håren.

Här är ett exempel på hur det kan se ut när du klipper sax över kam!

Vi blev båda mycket nöjda med resultatet!​

Likes

Comments

Under vinterhalvåret brukar man uppleva att håret blir statiskt och flygigt, vissa slutar då lägga tid på håret och sätter upp det istället eller gör en vanlig fläta. Vill du fortfarande ha ditt hår släppt utan att det ska bli statiskt och att det håller sig fint? Här är lösningar!

Två av orsakerna till att ditt hår kan vara flygigt är för att ditt hår behöver mer fukt eller för att du har syntetmaterial i kläderna som får håret att stå!

Varför behöver då håret mera fukt under vintern? Jo, luften under vintern är mycket torrare, just därför kräver håret mer fukt. Vissa tror att det hjälper när man sprayar extra hårspray i håret för att få ner det spröda och flygiga, och jo det hjälper en viss del. Men när håret väl är flygigt eller torrt så behöver det såklart fukt. Ett bra balsam eller en inpackning tillför lite fukt i håret vilket kan hjälpa, kom dock ihåg att detta inte reparerar trasiga toppar.

En olja som du tillför till topparna i ett handdukstorkat hår efter du duschat är nog en av de bästa metoderna för att bli av med flygighet i håret. Du applicerar alltså detta i ett handdukstorkat hår och låter det helst självtorka, då värme inte är bra för håret. De flesta oljorna innehåller värmeskydd vilket är ett stort plus i kanten.

Se till att använda ett skonsamt schampo, då det finns vissa som är för "tuffa" mot håret och kan ta bort alla dina naturliga oljor i hårbottnen som därmed kan torka ut ditt hår. Ett schampo som är sulfatfritt och parabenfritt är till att rekommendera, parabener är ett slags konserveringsmedel som håller bakterier borta och förlänger "livet" på ditt schampo, sulfater är det som rengör, och det är det som kan vara för uttorkande i vissa schampon. Därför är det bäst att köpa schampon som är sulfat och parabenfria.

Dessa oljor upptill är ett par av de oljor som är väldigt populära, och de flesta av dessa har även utsetts till de bästa håroljorna under 2014, enligt:

 håroljor 2014

Likes

Comments

Glömde att uppdatera igår, så får göra det nu!


Hur jag utförde min herrklippning:

Klippte en killkompis ca 2 veckor sedan, gjorde en klassisk herrklippning men använde mig av trimmer i exteriören. I interiören klippte jag med sax, där jag använde mig av tekniken som man använder sig av vid en klassisk herrklippning med sax och kam.

Han hade ont om tid, därför använde jag mig av trimmer, samt att han bara ville korta ner det vid sidorna men ändå få fram den tidigare formen han haft på håret.

Började med att trimma igenom håret vid ansatsen i nacken, ställde in trimmern på 6mm och började men att trimma hälften av exteriören. Till resterande av exteriören och smått in på interiören använde jag mig av 9mm, sedan klippte jag ihop det med effileringssaxen ifall en kant skulle bildas.

Jag effilerar för att få kanten mellan längderna att få en fin övergång, ifall det skulle behövas använder jag mig av sax och kam för att klippa ihop det ännu noggrannare.

I nacken använde jag mig av finish. När man utför en finish är det meningen att man ska få håret att gradvis gå från 0 grader till smått längre hela tiden.

När jag klippte interiören så använde jag mig av horisontella passeér och arbetar mig bakåt, jag har alltså en rörlig guide.Jag dubbelkollar så att håret är lika långt genom att kamma det vertikalt. Sedan effilerar jag topparna på håret i interiören för att få håret att smälta in, samma gäller vid sidorna där jag trimmar och där håret börjar som jag klippt med sax och kam.

I hjässan är håret längst, precis som han ville ha det, vilket ger han lite mer höjd och ett mer avlångt huvud.

Ytterdesignen är fyrkantig vilket är mer maskulint medans kvinnors ytterdesign är mer rundad som ger en mer mjuk känsla.

Har tyvärr ingen processbild. ​

Likes

Comments

Låter ganska konstigt eller hur?

Inte många får sitt hår klippt med kniv, men det är utmärkt ifall man vill att håret ska få en lite lättare mer aktiv och rufsigare look! Detta passar bra till killar som vill ha den lite mer tuffa stilen. Men man kan även klippa lockiga hår med detta så att det inte ser så tungt ut. Ett bra exempel där man kan använda denna klipptekniken är till en tuff pixie frisyr, vilket var väldigt populärt under 2014 då alla från Anne Hathaway till Miley Cyrus rockade denna frisyren.

Vi klippte på träns, vår första gång med kniv där vi först klippte helform, sedan gradering och fick det till en mer lika längders stil i slutet (när håret är lika långt på hela huvudet).

Du delar in håret som vanligt, som du brukar när du klipper med vanlig sax, horisontella passéer förutom när du klipper lika längder, då använder du dig av vertikala. Du använder istället knivtekniken. Man drar alltså kniven fram och tillbaka på håret men samtidigt följer man sin guide väldigt lätt. Det känns som att du tunnar ut håret lite för att du drar kniven över andra hårstrån samtidigt som du gör en tydlig guide. Det är viktigt att man gör det lätt och att man tar långa drag så att slutresultatet blir lättare och mer "taggigare". Glöm inte att byta rakbladen efter varje användning så att du inte sliter på topparna! Det känner du ifall kniven börjar bli lite jobbig att använda. Detta håret är permanentat, därmed är det lockigt, så det är viktigt att inte dra i håret för mycket utan håller lite lösare för att få en bra linje på det.

Tyvärr hittar jag inget filmklipp på hur det ser ut under tiden man klipper, men så fort vi klipper så igen, filmar jag processen!


Likes

Comments

Tänkte rekommendera lite saker man hade kunnat köpa till sina nära och kära till jul! Produkterna jag rekommenderar och berättar om är produkter jag själv sett andra använda eller använt dom själv så jag vet garanterat att dom funkar!

Ghd plattång: Ghd är ett väldigt framgångsrikt märke som gör det mesta från kammar till stylingtänger. Varför dom blivit så framgångsrika är för att dom håller en väldigt bra standard och har jättebra kvaliteet på deras stylingredskap. Ghd har en gräns på när det gäller hur hög värmen i plattängerna blir, På Ghd's Eclipse plattång så når gränsen bara 185, vilket sägs vara den perfekta temperaturen för att styla hår på. Ghds plattänger är alltså mer skonsamma mot håret, även om plattning inte är direkt bra då det sliter på håret. Trots det en väldigt bra julklapp!

L'anza Healing Moisture schampoo & balsam: L'anzas moisture schampoo och balsam kapslar in fukten du har i håret och ger dig både mjukhet och glans som vara extra länge. Denna serien ger dig fukt tack vare deras unika ingredienser från Polynesien och tränger sig djupt in i hårstråna. Dom har fulla UV- skydd och är både sulfatfria och paraben fria (Parabener är konserveringsmedel och håller bakterier borta samt motverkar mögel. Sulfater är det som rengör din hårbotten och ibland kan det upplevas väldigt uttorkande vid vissa tillfällen beroende på schampoot du använder. Använd paraben/sulfat-fri!). Mycket bra schampoo & balsam som jag själv använder i skolan, håret känns mycket mjukare efteråt.

Redken Color Extend Total Recharge: Detta är en produkt jag själv använder och har skrivit om innan längre ner i in blogg! Det är som en slags inpackning som både återfuktar och får din färg att se glansigare ut! Håret känns supermjukt efteråt och har inget mer än positivt att säga om denna produkt. Läs mer om den längre ner...

L'anza Healing Oil: Denna oljan appliceras i längderna på ett handdukstorkat hår efter att du duschat, det sluter igen topparna och får håret att se glansigt ut. Som sagt så har detta, så som dom flesta av L'anzas produkter, UV- skydd i sig. Och värmeskydd. Denna oljan har jag själv arbetat med och tyckte starkt om den. Prisvärd!

Revlon Nutri Color Creme: En färgbomb. Vilken tjej som färgat håret vill inte ha en färgbomb? Dessa är ganska billiga och appliceras som en inpackning där du låter den sitta i håret i ca 3 minuter sedan sköljer du. Håret färg får en fin uppfräschning och det ser genast glansigare ut.

L'anza Molding Paste: Denna gröna tuben är en av de mest omtyckta stylingprodukterna bland killar. L'anzas Molding paste är en av de produkter som är mest sålda i hela L'anzas sortiment då den håller sin standard och kvaliteet. Det är en paste som ger håret mer sturktur samt är ganska matt och får håret att se tjockare ut. Den är en ganska stark paste och har settingeffekt 6, på en skala 1-10. Den har även ett värmeskydd och är jätteprisvärd, därför är den så omtyckt. Samt att tuben är stor och det inte behövs mycket produkt då den är så tjock. Mycket bra!

Toppik: Toppik är ett pulver på mikrofiber som man häller i håret (både på killar och tjejer, används mest av killar) och får håret att se tjockare ut då dom små mikrofiberna klamrar sig fast vid hårstråna. Det är ett pulver i massa olika färger, både från blond till svart. Är jättebra att använda ifall man är tunnhårig på just ett parti eller känner för att få håret att se tjockare ut. Dock tvättas det ut när du duschar. Väldigt omtyckt.

Bed Head Manipulator: Bed Head Manipulators är som ett slags vaxgele. Den är väldigt rinnig och luktar extremt gott. Det är en av de produkterna som används mest på min praktik i killars hår. Det funkar i alla slags hår, mest fördelat i kort till mellanlångt hår men passar även till att kamma fram former i lockiga hår. Du får känslan att du har full kontroll över håret men kan ändå styla om det när du vill, den är alltså väldigt lätt. Den innehåller mineraloljor som återfuktar håret och verkar kanonbra för dom som vill ha en bra stadga utan att håret ska verka styvt eller klippigt. Arbeta in i fuktigt hår och torka tills allt är torrt.

Likes

Comments

Har har vi alltså under dagen lektion utfört en klassiskt svinrygg med en egen twist.

Vi hade i läxa att ta med oss en sak som vi hittat ute som sedan skulle ingå i våran svinrygg.Jag valde mig av blad, 2 sorters och gjorde ett par egna utsmyckningar av dom genom att sätta en liten klämma med en blomma genom, tyckte det blev väldigt bra.

Själva svinryggen blev jag stolt över, har gjort sämre men även bättre fast känns som om teknikerna börjar sitta nu. En svinrygg har både djup och volym. Och det är viktigt att just dom egenskaperna ska finnas i en svinrygg, även romb- formen som jag nämnde i tidigare inlägg. Då det ser mycket mer smickrande ut för ögonen.

Vet inte riktigt hur jag ska beskriva arbetsprocessen för att få till en riktigt ordentlig svinrygg. Dock kan jag säga att luggpartiet jag gjorde inte är så som en traditionell svinrygg är utan satte dit min egna lilla twist. Utsmyckningarna satte jag så att dom följde linjerna som svinryggen hade och tyckte dom såg väldigt bra ut i förhållande till svinryggen.

Eftersom jag inte riktigt kan förklara hur jag gjorde svinryggen då det kommer bli väldigt komplicerat hittade jag ett videoklipp som jag tänker länka på hur jag gjorde bakpartierna! Alltså teknikerna. Länken är denna där under som heter "svinrygg".

Svinrygg

Har tyvärr inga processbilder.

(Notera att ingen hårspray fick användas.)Likes

Comments

Här har jag alltså utfört klippningen helform på en jättetrevlig tjej under en kundmottagning vi haft i skolan.

I ett tidigare inlägg har jag nämnt alla de viktigaste delarna i en helforms- klippning, men det hade varit bra att gå igenom dem igen.

Man delar alltså in håret i fyra olika sektioner, en sektion som sträcker sig ändå från nacken till pannan och en annan sektion från öra till öra. Luta fram kundens huvud lite, alltså en framåtlutad huvudposition. Håret ska falla rakt ner, du ska inte ta upp det eller sträcka det i 90 grader då helform har naturligt fall och har 0 graders projektionsvinkel, man vill ha hudkontakt. Min fingerposition var parallell med min indelning, och använde mig sedan av en stationär guide, det betyder att man drar ner håret till en och samma punkt, alltså att guiden inte är rörlig helt enkelt.

Man börjar alltid med att klippa ni nacken, och sedan rör man sig från mitten till vänster eller från mitten till höger, med höger och vänster menar jag alltså sidopartierna.

Fönade sedan ut hennes hår och resultatet blev såhär!

Fin klippning på en bra bit av håret och det såg genast fylligare ut, är nöjd!

Har tyvärr inga processbilder.

Likes

Comments