Hade tänkt att visa er min nya pennor, men idag gixk jag med i jag "utmaningen" HP lettering, alltså Harry Potter. Dagens ord/namn var Voldemort och det kan man ju inte skriva med fin skrivstil, det får inte vara så mjukt.
Kan verkligen rekommendera att gå med i sånt för övrigt, det kan vara bra att få färdiga ord att skriva för att hålla uppe motovationen i sitt skrivande.
Nedan kommer orden för julimånads Harry Potter utmaning.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Har inte uppdaterat på länge då jag inte har skrivit så mycket, vilket beror på att jag har typ förstört mina penselpennor... De klarade inte riktigt att byta riktningen så som jag skrev, osäkert om det är för att jag har dålig teknik eller om pennorna kanske är mer gjorda för att färglägga än skriva. 

​Oavsett så har det lett till att jag idag inskaffat nya pennor, Tombow ABT Dual pen. De rekommenderas av många och speciellt för nybörjare. Förhoppningsvis kommer de inom några dagar och då kan jag öva på mitt penselskrivande igen. ​Jag köpte fyra stycken, då det var så många som min plånbok
och hemsidan krävde (man var tvungen att handla för över 100kr).

Köpte följande:
N25 - Lamp Black
N00 - Blender
755 - Rubine/Ruby Red
676 - Purple Red


Likes

Comments

Detta är dagens text, ville blanda lite stilar. Har dock en penna som det är svårt att kontrollera bredden på vilket leder till ojämna linjer, oerhört frustrerande.
NEXT UP - Fotbolls EM

Likes

Comments

Just nu håller jag på och ser om min favorit-komediserie "The Office". Det har även avspeglats i mitt "skrivande".
Fick inspiration från en scen när Michael, chefen, ska demonstrera riskerna med depression, men det går inte riktigt som han har tänkt sig...


​-J

Likes

Comments

Det som har fått mig att få upp intresset för lettering var de videos som jag kom över på instagram, klickade in på en video som länkade till en annan och så var jag förlorad. Jag har alltid gillat att skriva fint och på olika sätt men hade ingen aning om att denna världen (lettering) fanns, men det gör den verkligen. 

Jag är mest intresserad av brush lettering och här är de Instagramkonton som jag har börjat följa för att få inspiration och lära mig nya saker;


- kellycreates
Hon lägger mest upp videos på när hon skriver citat och ord,
 det ​är riktigt bra för då kan man verkligen​försöka härma rörelserna som hon gör.

- surelysimplechallenge
Även här mycket videos, men de är ofta hämtade från andra konton,
så här kan man bredda sina vyer ytterligare.
DOCK lägger de upp många inlägg per dag så det kan "fucka upp" ens flöde...

- cl_lettering
Lägger inte upp lika många inlägg som ovanstående men hennes viedos är bra och hon skriver så fint.

- calligra_vee
Mitt favoritkonto av dem jag följer just nu, blandar videos med bilder och olika typsnitt.


Likes

Comments

Här får ni se mig pröva mig fram inom lettering och säkert lite vardagligt trams där till, men främst ska detta handla om mitt skrivande s¨att jag kan utvecklas med detta som jag finner så roligt. Jag kommer att blanda mina egna texter med andras inspirerande bilder och videos.

Men nu kör vi, tack för att ni har hittat hit.

Likes

Comments