Snart är det dags! Jag åker ner till Lund och Köpenhamn, resan är bokad den 11 november. SKÖNT! Jag ska på konsert med min syster, äta winerbröd på strögen, dansa fötterna av mig och en grej till.. Kristiania! måste ta mig dit någon gång i livet, har varit en hel del i köpenhamn förut men aldrig i Christiania. Det är väl mest känt för att man kan köpa gräs och röka på utan att det skulle vara olagligt.


By the way har dygnsrytmen kommit tillbaka och mitt sociala liv kan börja igen, jag tar alltså mig upp på morgonen nu iaf, hejja mig. Blev en fika med johanni och lite snack.

Både hon och jag är sådanna personer som inte riktigt vet vad vi vill, och låter då hellre andra bestämma saker i vissa situationer för att alla ska bli nöjda. Vi kallar det: "spelar ingen roll människor" . Samtidigt kan man bli skit irriterad om någon skulle skita i att fråga vad man vill göra, för att då känner man sig överkörd... men samtidigt vet man att det egentligen inte spelar någon stor roll vart vilket fik man går på, eller vad ma ska hitta på osv.

Vi kom fram till att det kanske handlar om en omedveten avundsjuka, avundsjuka på personer som vet vad det vill och inte är intresserad av andras vilja. Man är avundsjuk att det "vågar" skita i andras åsikter på något sätt. Jag måste bli garanterat bättre på att lyssna på min egna vilja..!! Låter kanske långsökt med jag tror det ligger något bakom det.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Det här med att redigera bilder har är väl inte jätteuppmuntrande. Den överta bilden har jag redigerat via en app som är jättesmidig! Man pratar mycket om dagens ideal osv och att alla dessa träningsbilder, plutiga läppar osv sätter press på kroppsideal idag... Men ideal har ju funnits i alla år hundraden, kolla bara in denna bild! Just på 1700-talet var modet att ha runda stora ögon, (påminner lite som dockögon) hög panna som skulle tyda på intelligens och en ganska markant haka. Spelade ingen roll om det var en kvinna eller man. Men detta ser man inte riktigt som ideal, dessa bilder ser man mer som konst, för kameran var ju inte uppfunnen ännu. Men helt ärligt så är en redigering av bild också konst, det handlar väl inte om att man vill lura åskodaren på något sätt som ska se bilden. Redigering av bilder är ett sätt att komma undan pensel och duk bara? Så redigera på bara, oavsett om det är selfies eller något annat. Finns ingen som vet vad du vill förmedla med det man skapar utom du, och är folk för tröga för att förstå det är det ju synd för dom att slösa energi på att reta sig på detta. Ha det fint så länge!

Likes

Comments

Redan dag 1 känns som ett misslyckande. Jag hade planerat att ta mig upp på morgonen för matteföreläsningen. Även om föreläsningen inte skulle gett så mycket hade det varit bra att gå dit för socialt umgänges skull. Men jag klev inte upp idag. Jag somnade sent, inte förän kl 3. Min mobil låg i andra sidan rummet och började ringa redan 6.30.

Jag klev upp alldeles yr i huvudet och stängde av alarmet, ramla ner på sängen igen för att återhämta mig från yrseln. Redan då kände jag stressen välla över mig och trodde det absolut inte skulle bli problem att ta mig upp men mitt uppe i allt detta tänkande blir det svart. Precis som att någon tryckt på min huvudströmbrytare och jag slocknar direkt. Vaknade inte igen förän kl 13.00. Ångesten var brutal, fyfan julia kom igen nu för i helvete.

Hade jag inte levt ensam hade man varit två som puschade varandra upp på morgonen. Jag vågar aldrig berätta för någon att jag inte tar mig upp, jag skäms för mycket för det. Det funkar rätt bra eftersom det inte är någon direkt som saknar mig om jag är borta, så jag behöver aldrig "ställas mot väggen". Han jag blivit konfronterad kanske det hade varit lättare, Låter kanske sjukt. Det är lättare att kliva upp för någon annans skull än för min egna.

Ibland tänker jag att jag borde haft barn nu, eller en hund, så jag var tvungen att ta ansvar för hunden eller barnets skull. Jag är inte beredd att göra allt detta för min egna skull och det känns förjävligt att jag inte klarar upp det.

På något sätt vill jag straffa mig själv för att jag ska komma på banan. Lära mig att disciplinera mig själv. Lättaste utvägen just nu är att inte äta något. Vilket jag vet låter helt sjukt, det är första tanken som kom upp, jag kan inte komma på att diciplinera mig själv på något annat sätt. Jag vet vart detta skulle leda. Mitt belöningssystem skulle triggas varje gång jag inte äter och där har vi början på ätstörningar. Sanningen är den att jag måste sänka mina krav så jag klarar dom. Jag tog mig upp idag, det var asbra. Imorgon kanske jag till och med kan ta mig upp i tid.


Skitsamma, mina mörka tankar får inte komma över mig. Jag gick till skolan runt kl 16. Alltså när alla andra börjar dra hem. Jag behövde miljöombyte och främst av allt försöka förstå mig på kapitel 4.7 i matten. Om jag lyckades med det kanske jag skulle lycka trigga igång mitt belöningssystem där istället. ps: Jag lagade mat och åt idag, det är fan också värt att bocka av på sin mål-lista <3

Likes

Comments

Hallå!

Gör ett nytt försök. Hade tänkt att börja räkna dagarna från och med nu. Varje dag i mitt liv ska räknas. Jag har haft ett helvetes år med sjukdom, olyckor och bort gång i familjen. Denna blogg kommer bli en liten påminnelse till mig själv, påminnelse om vad jag åstadkommit och hur mycket kvar jag har att åstadkomma.

Nu har jag blivit friskförklarad och ska inte försöka ta mig tillbaka till mitt gamla jag, tvärtom ska jag försöka leva mitt nya jag i fullo. Det är sjukt vad man saker man är med om kan förändra en. Jag är nog lite mer "blödigare" än förr men det ser jag bara som något positivt....tror jag iaf... i vissa situationer.

Hemskt att man ska behöva få en riktigt fet käftsmäll av livet innan man inse vissa saker. Ur var enda grej jag varit med om som fått mig att må dåligt, kan jag konstigt nog se något bra av det hela...

Yes det var väl en hyfsat bra första inlägg, ha det gött så länge! / Bridget jones
Likes

Comments