Helgen har spenderats med familjen, som kom på besök hit till Köpenhamn. På fredagen bjöd jag på frukost då de anlänt, sedan vilade de en stund före vi gick in till stan. Började med att besöka Christiania sedan Nyhavn och till sist Strøget.

I lördags tog vi tåget över till Landskrona i Sverige för att besöka mammas kusin och hennes farbror. Spenderade hela dagen där och kom hem mot kvällen.

I söndags blev det igen en dag på stan med shopping, julmarknader och god mat. De åkte hem i måndags dock är det ju endast en vecka tills jag åker hem och får träffa alla saknade personer!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tacksam för att jag blivit född i världens bästa land; med tryggheten, gratis utbildning, fyra årstider och mycket mer! Tacksam för alla förfäder, alla kvinnor och män som kämpat och gjort allt detta möjligt för oss. Idag tänker vi extra mycket på dem. Dagar som denna saknar man verkligen hemmet och skulle gärna firat dagen i Finland, speciellt då det är jubileum. Men det blev bra ändå med god mat, glögg och slottsbal!

Likes

Comments

För någon dag sedan förenade jag nytta med nöje och vandrade ända till den lille havsfruen. På vägen dit såg jag även andra intressanta vyer och var också en sväng till amalienborg (där kunga familjen bor) Konstaterade att Köpenhamn nog är en så vacker och mysig stad.

Har nu endast två veckor kvar av kursen jag läser här, efter det inleds den andra, som fortsätter efter julen. Nästa helg kommer även min familj hit och efter att de farit hem har jag inte länge kvar före jag får komma hem till julen <3 ska bli jätteroligt!

Likes

Comments

Hejsan! Det var en tid sedan. Har nu varit här i Köpenhamn i två veckor efter höstlovet. Jag har börjat skolan här och det går väl helt okej... jag kämpar mycket med språket, att läsa går helt okej men att följa med på lektionerna och delta i grupparbeten går dessvärre inte så bra. Nå! Jag har ju endast gått två veckor ännu så hoppas det blir bättre med tiden. Denna helgen har i alla fall varit rolig, vilket jag verkligen behövde. Två av Frejas vänner var hit på besök. På fredagen spenderade vi hela dagen på stan med shopping och sightseeing. På kvällen åt vi tacos! Lördagen var vi en sväng till ett köpcentrum före vi gick iväg för att se på Frejas fotbollsmatch. På kvällen åt vi gott och förfestade före vi åkte ut till stan. Najs!

Likes

Comments

oj vilken bra helg jag haft!
i torsdags efter morgon skiftet styrde jag kosan mot Åbo. Då jag kom fram hämtade jag lite saker från min lägenhet (som är uthyrd till två bekanta medan jag och Jessica är på utbyte) sedan gick jag till Hansa för att fika med fina Ida som jag inte träffat på såå länge! Fanny joinade efter en stund och tillsammans skaffade vi lite nödvändigheter till helgen. På kvällen var jag och Fanny på cocktail party inför årsfesten.
På fredagen var det äntligen dax för årsfesten, förmiddagen var vi en sväng till stan före vi började fixa oss. Fem tiden var vi på plats för solenn akten på restaurangen där årsfesten hölls. Sedan fortsatte resten av festen! God mat, fina tal, snapsvisor, dans och massa härliga människor beskriver kvällen bra! Sedan fortsatte vi firandet på skärgårdsbaren. På lördag fick man inte sova så länge före det var dax för silliz.
Hela helgen har verkligen varit så rolig! tack till alla som planerat och genomfört årsfesten och tack till alla vänner som gjorde den oförglömlig <3

Likes

Comments

sitter för tillfället på flygplatsen och dricker favorit drycken, chai latte! Kom hit ganska tidigt så har lite tid att döda.
Igår hade jag min sista praktik dag och oj vilket fint farväl jag fick och massa fina gåvor. Kommer nog sakna alla! Då jag kom hem bestämde Freja och jag oss för att vi inte orkade laga mat så vi for in till stan och åt på Friends &Brgrs! Skit gott va det i alla fall. Sedan for vi till en pub där några av Frejas kompisar var. Blev en jätte trevlig kväll!
Nu kommer jag i alla fall hem i två veckor, ska bli skönt :)

Likes

Comments

Hejsan! Hälsningar från ett regnigt Köpenhamn... Hösten har kommit hit och löven börjar bli sådär vackert gulrödorange-aktiga. Så fint! men regnet är dock inte så fint, hoppas på soliga dagar denna vecka! Det är också en vecka kvar tills mitt höstlov vilket betyder att jag åker hem till Finland i två veckors tid. Ska bli jätte roligt och har mycket roligt inplanerat. Idag var jag en sväng till Amager centret, som är ett köpcentrum nära där vi bor. Kom hem med lite småsaker som, hudvårdsprodukter, kepsen och örhängen till årsfesten. Det har blivit mycket shopping här heheh så efter idag är det shoppingförbud tills jul typ! Hoppas man lyckas hålla det

Likes

Comments

I dagarna två har jag och Freja strosat runt på Strøget och hittat ett och annat plagg. Shoppingen är helt klart super här! Har också fikat på cafe, idag några våningar högre än igår. Riktigt mysigt där uppe! har även varit runt 19-20 grader idag så det har varit skönt. Ska börja ta tag i lite skoluppgifter nu och i morgon börjar en ny praktik vecka.


Likes

Comments

Har nu bott två veckor i Köpenhamn och börjar sakta men säkert komma in i livet här. Har tyvärr åkt på en förkylning, vilket inte är så konstigt då man börjar praktisera på dagis, dagisbobbor <3. Hoppas på att bli frisk snart så jag orkar göra saker! Praktiken rullar på och kommer nog trivas bra där! Dock skulle jag hellre gå i skolan nu, WHAT?? haha nämen det var ju ändå en tid sedan jag faktiskt gick i skolan, tror det var i mars/april? sedan hade jag 10 veckors praktik, 3 månaders sommarjob och nu 6 veckors praktik. Ska bli skönt att få gå i skolan igen i slutet av oktober.

På tal om skola och oktober så fick jag två överraskningar då jag mötte med min kontaktperson i skolan här i Danmark. Den första var att jag skulle ha tre veckors ledighet i oktober?? som tur fick jag det förminskat till två veckor och det andra att de två kurserna här inte går parallellt med varandra utan efter varandra. Det betyder att jag kommer tillbaka hit i januari efter julen och slutför den andra kursen. Denna infon skulle man ju gärna ha velat veta före man kom hit :))) tur att allt ordnade sig. Det som ändå irriterar mig mycket är att jag skulle ha kunnat åka med på familjeresan till Spanien nu i börjar av september, om mitt långa "höstlov" skulle tagits bort och jag börjat min praktik senare och slutat tills skolan börjar. Istället har jag nu två veckor ledigt mellan praktik och skola.

Likes

Comments

Kl.12 på natten skussade Jami mej till tåget i parkano som skulle ta mej till Helsingfors flygplats. Tidigt på morgonen var jag framme och 7.25 lyfte planet mot Köpenhamn, mitt nya hem.
Tog taxi till lägenheten och möttes av min nya kämppis Freja! Blev en chill dag då jag endast sovit någon timme i tåget. Men på kvällen blev det att upptäcka Köpenhamn lite! Är redan helt kär i denna stad, så fint här!
Dagens mål är att försöka skaffa mej en cykel och det är vell i princip ända jag behöver göra för att bli Köpenhamnnsbo :D

Likes

Comments