Hej hej!

Jag som bloggare tar ju väldigt mycket bilder och att fotografera är ett av mina stora intressen och anledningen till att jag började blogga. Jag har hållit på ett tag och lyckats komma på knep och trix för att få bilderna finare, jag tänkte därför dela med mig av mina bästa fototips när det kommer till just blogg bilder, eller olika typer av bilder som bloggare ofta tar.

Streetstyle

Alla dessa outfit bilder går under kategorin streetstyle, bilder du tar på din outfit i vardagen. Jag gillar dessa bilder och vill gärna lägga ut fler sådana bilder och inlägg för jag själv blir väldigt inspirerad av liknande bilder. Men här finns det en del knep för att ta bra outfit bilder.

Perspektiv- Hela tiden när du fotar handlar det om perspektiv och placering av objektet du fotar, om du väljer att centrera bilden genom att den som bär kläderna står i mitten av bilden eller om du står i vänstra kanten av bilden. Jag brukar ta bilden rakt framifrån i höjd med mina ögon eftersom då är det lättare att fokusera på ögonen och kläderna och kroppens formen blir samma som i verkligheten, för med hjälp av olika perspektiv kan du skapa en viss känsla i bilden. Tar du till exempel lite underifrån med ena benet framför det andra som att du har ett steg ser dina ben längre ut än vad de är. Men som sagt så föredrar jag bilder framifrån eller snett från sidan, jag tar nästan alltid ett steg framåt för att det känns som en naturlig pose och framhäver benen.

Bakgrund- Självklart är bakgrunden viktig men det behöver inte vara någon speciell bakgrund för att få en bra bild, jag tar nästan alltid mot någon fin husvägg eller upp mot en fin gata. Det tycker jag blir fint och jag gillar att få med ganska mycket av bakgrunden för att bilden ska kännas större och inte lika platt. Något jag också tänker på vid val av bakgrund är såklart färgen och även hur den går mot oufiten jag ska fota, tar jag bild på en grå och svart outfit tillexempel försöker jag hitta ett ställe med en färgad vägg, typ som någon fin rosa vägg. Medans om jag tar på en outfit med mer färg är det fint med tegel eller grå vägg. Precis som du matchar färger i oufiten så gäller det att fota mot färger och texturer som blir fint ihop, en vägg som blir en kontrast mot färgen i oufiten funkar oftast bra eftersom då framhäver du färgen i klädesplagget.

Förutsättningar- Det svåra med att fota outfit bilder är att hitta rätt förutsättningar, det får inte vara för ljust, mörkt, regnigt eller soligt. Jag tycker mest om att fota när det är ljust men inte dirket solljus eftersom det kan bli ett för hårt ljus och ge skuggor i ansiktet vilket inte är så fint. På vintern är det svåra att det är för mörkt men då är det bästa att fota vid lunch tid och mot en ljus bakgrund medan på en solig sommardag är kvällen det bästa när solen ligger lågt och är påväg ner. Något annat som är bra att tänka på är att inte välja ett ställe där allt för mycket människor rör sig eftersom det kan störa bilden om en massa folk går i bakgrunden. Vill du gärna fota i stan tipsar jag om att gå upp på smågatorna där det oftast är mindre folk.

3 snabba tips-

 • Zooma in och ut, variera mellan helkroppsbilder, närbilder på smycken och accessoarer och detalj bilder på en fin tröja.
 • Posa naturligt, det är svårt i början och oftast det jag inte blir nöjd med men ta några bilder medan du går några steg fram eller håll i jackan eller väskan brukar kännas mer naturligt.
 • Fota mycket, hellre för många än för få bilder.


Denna bilden är tagen snett från sidan, älskar ljuset och färgerna i denna bild.

En bild tagen ur ett annat perspektiv än vad jag brukar, här sitter jag i en trappa. Ett väldigt bra ställe att fota på om du vill visa skorna tex.

Sist en streetstyle bild upp i en gata, med extra fokus på de närmsta husen blir det ett fint djup i bilden.

Matbilder

Som bloggare delar man med sig av sin vardag och matbilder är något jag lägger ut mycket och tycker är väldigt roligt att fota. Även där vill man att det ska kännas naturligt och jag är alltid den som ber alla vänta äta så att jag kan ta en fin bild till bloggen först, men det är värt det för bra blir det.

Perspektiv- För att få maten att se god ut och fin helt enkelt så tycker jag att uppifrån är det absolut bästa perspektivet att fota från. Jag ställer mig upp för att få en bra bild rakt uppifrån eller lite snett uppifrån. Det gör att bilderna ser finare ut och du får med hela maten istället för tallrikens kant, självklart beror det på hur maten ser ut och vad det är. Men fågelperspektiv är det bästa vid matbilder.

Bakgrund- Tar du matbilder hemma kan du ju flytta runt tallriken och sätta den på olika bord beroende på var det ser finast ut men är du på resturang eller cafe tar du ju där du sitter och äter. Då brukar jag flytta maten så att det ser bra ut på bild till exempel vrida tallriken eller lägga undan besticken, menyn och servetten till sidan så att de inte syns. Det gör att bilder ser mer clean ut och fokusen ligger på maten. Att hålla lite fint i koppen eller få med ett snyggt iphone skal gör att bilden ser mer naturlig ut.

Förutsättningar- Du vill ju få riktigt bra bilder och när du fotar mat är ljuset väldigt viktigt, jag kan erkänna att när jag väljer plats på cafe tänker jag på var ljuset och bakgrunden är bäst. Fönsterplats är oftast bra och ljusa bord. En annan sak är att inte fota mat med blixt, är det för mörk i rummet blir bilderna inte lika bra och då är det lika bra att skippa att fota maten. Att fota med blixt gör bara att det blir skuggor och maten ser inte lika god ut tycker jag, ljuset blir liksom för hårt och onaturligt.

3 snabba tips-

 • Allt funkar, även om det bara är en kopp kaffe kan du med rätt ljus och teknik få till en fin bild.
 • Naturligt, håll lite fint på koppen så att naglarna och tröjärmen syns det blir oftast en fin detalj.
 • Less is more, lägger du upp maten själv så tänk på att inte ta för mycket eftersom det bara ser kladdigt ut. Samma sak om du ställer saker på en bricka ta hellre en för stor bricka än för liten då sakerna måste trängas ihop.

En ljus och fin bild med en clean bakgrund och väldigt fin detalj med händerna och tröjan.

Så fint med det helsvarta bordet, randiga koppar och blåa tallrikar. Fina kontraster om passar bra tillsammans.

Produktbilder

Dessa bilder tycker jag är svårast att få till och variera men något jag fotar mycket till bloggen, bilder på sminkprodukter och skor kan enkelt bli väldigt fina.

Perspektiv- Jag tar nästan alltid bilderna rakt framifrån och det tycker jag blir bäst, något som också är väldigt fint är att ta närbilder på fina detaljer eller liknande. Då använder jag oftast ett kamera filter som är bättre på att zooma och som även gör bakgrunden suddig, det tycker jag blir fint för då blir det mer fokus på själva produkten.

Bakgrund- Detta tycker jag är svårast, att hitta en bakgrund där ljuset är bra och som passar till produkten du fotar. Jag brukar nästan alltid fota i min fönsterkarm eller på sängen för där är det ljusast, men för att variera bakgrunden brukar jag använda mig av olika material som jag lägger där jag ska fota, jag använder nästan alltid tyg i form av kläder, filtar eller sängkläder. Det blir en mjuk och fin känsla i bilden och jag kan variera mellan olika färger, jag använder mig även av tidningar och slår upp en fin sida där jag lägger produkten, det ger mer färg i bilden. Jag tänker på att färgerna ska matcha och framhäva produkten, för att få bilden lite roligare använder jag mig av blommor eller växter som får sticka fram i bakgrunden, min gardin är även en sån sak som jag piffar upp bilden med. Självklart tar jag även hjälp av förpackningar till sakerna, tillexempel om jag ska fota skor stället jag de på skokartongen och om en förpackning medföljer till en sminkprodukt får den ligga lite fint i bakgrunden. Här gäller det att testa sig fram och använda saker som ser bra ut på bild.

Förutsättningar- De bästa bilderna blir när ljuset är bra och därför fotar jag ofta framför ett fönster och på mitten av dagen är ljuset bäst, är det för mörkt inne kan du även testa och gå ut och fota eftersom ljuset oftast är bättre inne. Ett big no är att använda ljuset från lampor eftersom det blir onaturligt och oftast gult, om man inte har fotolampor det vill säga. Jag kan också rekommendera att använda stativ när du fotar produkter eftersom då blir de inte lika skakigt och kvaliteten blir bättre, för fotar du manuellt blir det ostadigare när slutartiden är högre.

3 snabba tips-

 • Passa på när ljuset är bra, är det äntligen en solig dag så fota alla nyinköpta produkter du inte visat på bloggen så har du inlägg till dagar då det är dåligt fotoljus.
 • Ljus bakgrund, när ljuset är lite halv dåligt hjälper det att få ljusare bilder om bakgrunden är ljus.
 • Vänd och vrid, arrangera om sakerna så att allt är precis som du vill och så att det blir fint.

Färgerna i denna bilden passar så bra ihop och rosorna där bak ger en fin detalj i bilden.

Här behövdes det inte mycket knep då solljuset gav en fin detalj i bilden. Skuggorna blev väldigt fina och då kan man använda sig av dem.

Jag ser fram emot en ljusare årstid då man kan ta fina bloggbilder i bra ljus, hoppas tipsen var till någon nytta.

Ha det bra!

Likes

Comments

// Bilderna är tagna med Nikon D3100 //

Hej hej!

Min frukost igår bestod av bananpannkakor med frysta blåbär och hemmagjord apelsin juice. Jättegott och jag testade ett nytt recept för att göra bananpannkakor, ett recept där det blir mer som vanliga pannkakor med banan i istället för det andra jag brukar använda som är mer som stekt mosad banan. Jag tycker om båda lika mycket men det andra är lättare att göra speciellt lättare att steka dem utan att de ramlar sönder. Det blev inte så fina pannkakor nu men riktigt goda blev dem. Jag pressade även en apelsinjuice som bara bestod av två apelsiner och några skvättar lime saft. Jättegod blev den.

Recept på bananpannkakorna-

(Detta recept är gjort för 2 portioner.)

Ingredienser-

 • 2 ägg
 • 1 msk bakpulver
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 1 krm salt
 • 1 banan
 • 1 dl mjölk
 • 2 msk smör eller margarin
Såhär gör du-
 1. Blanda ägg, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke till en slät smet.
 2. Skala och mosa bananen. Blanda ner den och mjölken i smeten.
 3. Stek gyllenbruna pannkakor i matfettet i en stekpanna.


Jag tipsar verkligen om bananpannkakor till frukost eller mellanmål verkligen gott, mättande och enkelt att göra.

Ha det bra!

Likes

Comments

// Bilderna är tagna med Nikon D3100 //

Nagellacket finns att köpa- HÄR

Hej hej!

Jag har länge velat testa H&Ms egna nagellack för de kom ju ut med en helt ny design förra året om jag inte minns fel, jag tycker att denna förpackningen är väldigt fin och de finns i alla möjliga olika färger och nyanser. Väldigt roligt och det finns många andra färger som jag gärna vill testa, speciellt en blå till våren. Men för några dagar sedan köpte jag denna som är en naturvit nästan lite guld skimmrig färg som är så fin, typ en pärlemo vit. Med två lager av denna tycker jag att det blir lagom med färg och en fin nyans. Jag gillar själva nagellacket, det var lätt att applicera, bra konsistens och borsten är lite bredare vilket är så bra. Jag vet ju inte än hur bra hållbarhet det har men det återkommer jag med och även om det är svårt att tvätta bort för det tycker jag är sjukt irriterande om ett nagellack är hopplöst att få bort använder jag inte det lika mycket. Speciellt röda nagellack och de som innehåller glitter korn är extra svåra att tvätta bort. H&Ms nagellack är väldigt prisvärda, 49 kronor och väldigt bra samt så finns de i massa olika nyanser.

Ha det bra!

Likes

Comments

// Bilderna är tagna från min Instagram, Juliizen heter jag där. //

Hej hej!
Ny vecka och denna veckan har jag lov, skönt såklart men jag känner en viss stress över att ha lov för att jag inte vill slösa bort dagarna och det känns det som jag gör om jag inte gör någon nytta, får mycket gjort eller gör något speciellt roligt. Jag måste försöka ta det lugnt och strunta i att alla andra gör mycket eller pluggar mer än mig och så men det är svårt att tänka bort när alla andra inklusive jag lägger ut allt bra de gör. För ska jag vara helt ärlig har detta lovet än så länge inte varit bra, i fredags var en jobbig dag när jag kände mig otroligt stressad över att jag inte gjort något förrän på kvällen då jag hade en myskväll. Även idag har varit en ganska tråkig och jobbig dag. Men samtidigt vill jag inte klaga för det är inget farligt egentligen bara jag som överreagerar och blir stressad i onödan.
Jag tänkte iallafall visa er mina senaste instagram bilder, dessa tolv bilder är från vecka sju alltså förra veckan. Väldigt fina bilder och jag har publicerat mycket vilket känns kul, jag ska erkänna att jag i början av veckan var riktigt missnöjd med hur min instagram såg ut och att jag inte hade något att lägga ut men det blev bättre sen. Ännu en sak som jag stressade upp mig över i onödan. Hoppas ni har en bra måndag även om ni är lediga eller inte.
Ha det bra!

Likes

Comments

// Bilderna är tagna med Canon Powershot s90 //

Hej hej!

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så var jag och Linnea på stan igår och fikade. Vi gick i några affärer och jag köpte fyra sminkprodukter faktiskt, första gången jag köpte smink på jättelänge. Men det ska bli roligt att testa de produkterna, sen letade vi efter ett ställe att fika på och vi gick till mitt favorit ställe i stan. Så mysigt ställe och inredningen är så häftig där, även fikat och maten är så fin. Jag tog en sorts chokladboll, en med jordnötter i och choklad runt om med lite krossade jordnötter på. Linnea tog en kladdkaks muffins som verkade väldigt gott och även en lemonad som jag smakat tidigare och den är väldigt god. Att fika på stan är något av det mysigaste som finns och gott är det också.

Ha det bra!

Likes

Comments

// Bilderna är tagna med Nikon D3100 //

Älskar hur lockigt mitt hår blev igårkväll.

Hej hej!

Denna helgen har varit så bra, jag var ju ledig i fredags också och då gjorde jag inte så mycket. På kvällen var jag och Vera på träningspass, tog sedan ett långt bad och tog det lugnt hela kvällen med ansiktsmask och så. Min lördag började med en god frukost sen var jag återigen på pass med Vera och denna gången ett bodybalance pass vilket är en blandning mellan yoga och styrka. Det var väldigt mysigt och en bra start på dagen, en stund senare så var vi hemma igen och jag åt lite lunch innan jag åkte till stan med Linnea. Väldigt mysigt och ni kommer få se bilder från vår fika senare idag, igår kväll åkte jag till Vera där vi och några andra tjejkompisar firade hennes födelsedag. Vi åt tacos, godis, tittade på melodifestivalen och snackade. En riktig myskväll och jag och Linnea sov över hos Vera till idag, imorse åt vi sen och god frukost som bestod av amerikanska pannkakor, jättegott. Så min helg har varit så bra och jag ser fram emot ett lov denna veckan som kommer.

Ha det bra!

Likes

Comments

// Bilderna är tagna med Nikon D3100 //

Jacka- HÄR

Tröja- HÄR

Jeans- HÄR

Väska- Forever 21

Skor- HÄR

Hej hej!

Denna fina och färgglada outfiten hade jag på mig igår när jag var på stan med Linnea, jag hade en väldigt bra dag igår och en bra eftermiddag. Jag gillar denna tröjan så mycket och det var en liten chansning när jag köpte den eftersom rött inte är en färg jag brukar använda men jag är nöjd med den och det adderar lite färg vilket är fint.

Ha det bra!

Likes

Comments

 • Instagram V.7

  " // Bilderna är tagna från min Instagram, Juliizen heter jag där. // Hej hej! Ny vecka och denna ve…"

 • En fika på stan

  " // Bilderna är tagna med Canon Powershot s90 // Hej hej! Som jag skrev i ett tidigare inlägg så va…"

 • This weekend <3

  " // Bilderna är tagna med Nikon D3100 // Älskar hur lockigt mitt hår blev igårkväll. Hej hej! Denna…"

 • Saturday outfit

  " // Bilderna är tagna med Nikon D3100 // Jacka- HÄR Tröja- HÄR Jeans- HÄR Väska- Forever 21 Skor- H…"

 • Träningskläder<3

  " // Inlägget innehåller reklamlänkar // Grå nike tröja- HÄR S varta tights- HÄR Rosa nike linne- HÄ…"

 • Un croissant s'il vous plait

  " // Bilderna är tagna med Nikon D3100 // Muggen finns att köpa- HÄR Hej hej! Min morgon började gan…"