Två bilder på elden från då jag, min pojkvän och en kompis fick för oss en kväll att vi skulle grilla. Så mysigt att sitta någonstans där det annars är helt mörkt, med endast en eld som ljuskälla. Jag är verkligen en sucker för höstmys, haha.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • Filed under: Livet

Likes

Comments

Mitt intresse för naglar har verkligen blivit större under senaste månaderna. Det är något jag finner så satisfying med att lacka naglarna och köpa massa fina nagellack, haha. Dock har jag sjukt svaga naglar och torra händer all the time, men så är det. Senast blev naglarna så här:

  • Filed under: Livet

Likes

Comments

Oktober har precis börjat, så jag tänkte dela med mig av 3 favoritsaker från september!

Favoritlåt

Den här låten har jag lyssnat på repeat sen jag hittade den. Har en period nu då jag lyssnar mycket på finska låtar. Den här låten är gjord med inspiration från den nya filmen Tuntematon sotilas. Låten har så otroligt fin text!

Favoritcitat

Citat som är lite som dikter har verkligen fångat mitt intresse den senaste månaden. Ibland skriver jag till och med dikter själv, haha. Dikten/citatet ovan är så vackert.

Favorithelg

Månadens favorithelg var lätt första helgen av september, slutet på skärgårdslägret. Vi hade så otroligt kul varenda sekund av de sista dagarna. Minnen för livet.

  • Filed under: Livet

Likes

Comments

Det här inlägget har jag länge velat skriva, men jag har inte riktigt fått ut mina tankar i ord.


Prestationsångest och prestationskrav. Något som troligen alla har känt någon gång under sitt liv. Även jag.

Jag har alltid varit en perfektionist rakt igenom och alltid varit väldigt mån om att det som ska göras, ska också göras ordentligt. Det har oftast ingen skillnad om saken i fråga är viktig eller inte, men bra måste det bli. I skolan har jag alltid velat vara bäst i allt. Naturligtvis har jag ämnen jag tycker mer eller mindre om, men ändå vill jag vara bra i alla ämnen. Så här har det varit sedan jag började skolan.

Redan innan skolåldern älskade jag att läsa, skriva och lära mig nya saker. Jag har alltid haft lätt att lära mig och också att snabbt lära mig saker utantill. Detta har såklart varit en fördel i nästan alla skolämnen. Mitt siffer- och bildminne har ju inte direkt varit negativt under min skolgång. Jag vet att jag är otroligt priviligerad att ha så lätt med just det här. Därför vill jag också ta vara på det, men inte till den överdrift som jag sakta men säkert har byggt upp.

I lågstadiet var jag den typiska "duktiga eleven". På föräldramöten sa lärarna alltid samma sak; att jag var duktig, noggrann, flitig och smart. Visst tog jag åt mig, men jag tror att dessa ord har printats in i mitt huvud som något jag borde vara, inte något som jag faktiskt är.

Under högstadietiden insåg jag att jag var en sådan person som folk kallade "nörd". Jag var inte någon som man skulle kalla en stereotypisk nörd, enligt mig, men jag vet att det var det som jag klassades till (och tyvärr ännu klassas som av vissa). Jag började ljuga om mina provvitsord, eftersom jag verkligen ogillade reaktionerna jag fick av mina klasskompisar när jag svarade: jaa, alltså ja fick 10-. "VAA, 10-? Hur jävla myki ha nu int du läst då?" fick jag höra väldigt ofta.

Jag har funderat om mina prestationskrav beror på krav hemifrån eller ett behov av att bevisa att jag också kan. Dock kan jag inte komma på ett enda tillfälle där jag känt att mina föräldrar har krävt bra prestationer av mig på ett sätt som kan vara dåligt. De har alltid uppmuntrat mig till att göra mitt bästa och att det räcker. Man behöver inte vara bäst hela tiden.

Men ändå har jag för höga krav på mig själv. Det har blivit bättre, men det är fortfarande jobbigt. Inom mig finns ännu krav på att prestera bäst, vara mest omtyckt, vara trevlig osv. Men ibland orkar man bara inte. Det är inte hälsosamt att tänka som jag gjort alldeles för länge.

Jag jobbar på att tänka annorlunda, och det har jag blivit bättre på sedan jag började gymnasiet. Nu kan jag acceptera att något inte gick lika bra som jag trodde, men så var det inte tidigare. Nu gör det inget att jag får ett sämre vitsord i ett ämne som inte intresserar mig alls, för jag kommer troligen inte behöva det i framtiden. Ibland är prestationsångesten bättre och ibland sämre. Det blir bättre med tiden, det blir det alltid.

Likes

Comments

Ett litet inlägg om förra helgens bus. På lördag fyllde min kusin Karolina 19 år, vilket firades i princip hela helgen. Lördagkvällen firade vi med tacos och tårta på förfest med några vänner. Söndagen bestod av lunch och (tårta igen) med våra familjer i Karros otroligt fina villa.

  • Filed under: Livet

Likes

Comments

För exakt en månad sedan var det villaavslutning. Vi har som tradition i familjen att ha kräftskiva på villan med släkt och vänner. Så var det också detta år. Vädret var fint och maten var god! Jag älskar att hålla vid traditioner och högtider som midsommar och villaavslutning är något som ligger mig nära hjärtat.

  • Filed under: Livet

Likes

Comments

Knäppte några bilder på det fantastiskt fina blåbärsriset på villan i lördags. Hösten börjar verkligen visa sig nu!

Likes

Comments

Så otroligt mysigt att vakna upp på villan, äta morgonmål, dricka kaffe och samtidigt titta ut över havet. Jag är en sån där typisk villamänniska, här njuter jag på ett helt annat sätt än hemma.

Hoppas alla har en bra lördag!

Likes

Comments

Sitter atm i soffan på villan och har ostbricka. Kvällens fortsatta planer är badtunna med några vänner, sounds good to me!

Fångade några bilder på himlen på vägen hit, ibland tar telefonen bra bilder också!

Likes

Comments

För några veckor sen var jag på skärgårdsläger från skolan i Korsholms skärgård. Lägret var tillsammans med vår vänskola från en annan ort, och det var så otroligt kul att få träffa massa nytt folk! Vi vandrade, grillade korv, fiskade, tittade på solnedgången, var till Valsörarna och kollade in Replotbron. Så skönt att få vara ute i naturen i fyra dagar.

Likes

Comments