Header

HEY YO!


Sidste indlæg i vores adventskalender er ude nu. Denne gang et lidt anderledes et, da det ikke handler om mad. Mange tror at det er nemt at tage billeder, skrive et indlæg og wupti - så er der et nyt indlæg ude. Faktisk er det sværere end man tror, fordi billederne ikke "lige sidder i skabet" i første forsøg. Det kræver også meget tålmodighed, med at få det rigtige lys og få taget billedet fra den rigtige vinkel.

Men derfor er det stadig vildt fedt at have en blog, vi har på intet tidspunkt fortrudt det.


Med dette indlæg ville vi bare vise de billeder vi har taget undervejs i processen fra at få taget et billede til det færdige resultat ender på bloggen.


xo Julie og Laura


Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

TID = 20 MINUTTER - OPSKRIFTEN ER TIL 4 PERSONER

_____________________________

DET DU SKAL BRUGE:

- 75 gram smør

- 125 gram havregryn

- 1 æg

- 125 gram sukker

- 3 spsk mel

- 1 tsk bagepulver

- 1 tsk vaniljesukker

- revet skal af en appelsin (økologisk appelsin)

- saften fra 1 appelsin


SÅDEN GØR DU:

1. Smelt smørret i en gryde.

2. Tag gryden af kogepladen, og tilsæt sukker og æg.

3. Tilsæt derefter havregryn.

4. Tilsæt som det sidste appelsinsaft og revet appelsinskal.

5. Rør det godt rundt, med en ske.

6. Form dejen til små klatter, brug evt. en ske til at gøre det med.


BAGETID:

Ca. 7-8 minutter, ved 175 grader.


xo Laura og Julie

Likes

Comments

Hej allesammen - eller glædelig 2 advent...


TID = 50 MIN - OPSKRIFTEN ER TIL 4 PERSONER

______________________________

DET DU SKAL BRUGE:

- 2 æg

- 10 gram gær

- 125 gram blødt smør

- 300 gram sukker

- 300 gram hvedemel

- 1 tsk natron

- 1 spsk kanel

- 1/3 kardemomme

- 1/2 tsk appelsinsaft


SÅDAN GØR DU:

1. Rør æggene sammen og put gæren i, til gæren er opløst.

2. Pisk smør og sukker sammen i en skål

3. Put æggeblandningen i den anden blandningen, lidt efter lidt.

4. Bland mel, natron, kanel og kardemomme sammen.

5. Vend mel-blandningen ned i en den anden blandning (gennem en sigte)

6. Rør det sammen til en småkagedej.

7. Form dejen til små kugler, og tryk dem let og læg dem på bagepladen.


BAGETID:

Ca. 8 min, ved 200 grader.


xo Laura og Julie

Likes

Comments

Hej alle sammen - eller glædelig jul...

Adventsindlægget kommer først ud i dag, desværre. Da julemandens kane først ankom med ingredienserne i går aftes, så vi har ikke haft mulighed for at lave p-tærterne før. Håber i ville nyde indlægget alligevel!


TID = 15 MINUTTER - OPSKRIFTEN ER TIL 4 PERSONER

______________________________

DET DU SKAL BRUGE:

- 125 gram mørk chokolade

- 50 gram hvide skumfiduser (mini)

- 75 gram saltede peanuts

- 2/3 tsk kanel

- 1/2 tsk appelsinsaft (pas på med ikke at putte for meget i)


SÅDAN GØR DU:

1. Bland alle ingredienserne sammen i en stor skål.

2. Hak chokoladen groft (den skal tempereres).

3. Temperer chokoladen (evt. i en mikrobølgeovn).

4. Hæld den tempererede chokolade ned i skålen til de andre ingredienser.

5. Rør det godt sammen, så der kommer chokolade over det hele.

6. Form dem til passende størrelse (så det ligner en p-tærte).

7. Sæt dem på køl i ca. 3 timer, så de er stivnet.


xo Laura og Julie


Likes

Comments

TID = 20 MINUTTER - OPSKRIFTEN ER TIL 2 PERSONER

_________________________________

DET DU SKAL BRUGE:

- 125 gram varm røget laks

- 1 tsk citronsaft, frisk citron

- 1/2 revet citronskal, økologisk citron

- 1/2 dl frisk purløg

- 1 spsk blødt smør

- 1 dl græsk yogurt

- rugbrød

(smages til med salt og peber)


SÅDAN GØR DU:

1. Fjern skindet fra laksen og tjek at der ikke er ben i laksen.

2. Mos laksen med en gaffel, til små stykker.

3. Tilføj de andre ingredienser.

4. Rist noget rugbrød på en pande (vi ristede de i smør).


SERVERING:

Server det i et pænt glas eller en lille skål. Put evt. lidt purløg på toppen, så det ser lidt lækrere ud. Spis laksemoussen med det ristede rugbrød, konsistenserne er gode sammen.

God appetit.


xo Laura og Julie


Med inspiration fra - Arla

Likes

Comments

TID = 20 MINUTTER 

​__________________________

DET DU SKAL BRUGE:

- lidt appelsinskræl (revet)

- 1 tsk. appelsin saft

- 125 gram friske dadler

- 1 spsk. peanut butter

- 60 gram saltede peanuts

- 80 gram mørk chokolade


​SÅDAN GØR DU:

​​1. Hak dadlerne fint.

2. Riv appelsinskrællen på et rivejern, og pres saften fra den halve appelsin.

3. Blend de hakkede dadler, appelsinsaften og det revne appelsinskræl.

4. Hak 2/3 af de saltede peanuts.

5. Hak en lille del af de 80 gram chokolade. 

6. Blend dadel-blandingen med de hakkede peanuts og den mørke chokolade.

7. Form "dejen" til kugler.

8. Temperer den mørke chokolade over vandbad.

9. Overtræk snickers kuglerne med den tempererede chokolade.

10. Stil kuglerne på køl, indtil chokoladen er stivnet.


xo Laura og Julie


Med inspiration fra - https://www.frokenkraesen.com/​

Likes

Comments

TID = 10 MINUTTER - OPSKRIFTEN ER TIL 2 PERSONER:

_________________________________

DET DU SKAL BRUGE:

- 50 gram frosne ærter

- 3 spsk creme fraiche

- 1 knivspids spidskommen

- 1/2 tsk salt

- 1 knivspids peber


SÅDAN GØR DU:

Start med at tø dine ærter op i varmt vand. Put dem ned i en skål og blend med en stavblender. Efter du har blendet i et lille stykke tid, så tag noget creme fraiche i. Tag spidskommen i, men pas på der ikke kommer for meget i. Put noget salt og peber i. Rør rundt med en ske, så alle krydderierne er opløst. 


SERVERING:

​Server det i en pæn skål, og anret. Skær noget lækkert brød, og put dippen ovenpå brødet.


xo Julie og Laura



Likes

Comments

TID = 40 MINUTTER - OPSKRIFTEN ER TIL 4 PERSONER:

___________________________________

DET DU SKAL BRUGE:

- 1 hokkaido græskar

- 4 fed hvidløg

- 2 store gulerødder

- 4 mellemstore kartofler

- 1/4 tsk. chilipulver

- 1 1/2 dl fløde

- 1 spsk olivenolie

- 1 spsk citronsaft, fra en frisk citron

- 1/2 tsk spidskommen

- knivspids peber

- lidt vand


Topping:

1 æble

1 tsk citronsaft, fra en frisk citron

1/2 tsk honning

150 g bacon

lidt olivenolie

friske mynteblade

1 håndfuld mandler, hakket


SÅDAN GØR DU:

1. Hokkaidoen skylles godt og skæres midt over.

2. Kernerne tages ud og resten af hokaidoen, inkl. skræl skæres i grove tern.

3. Kartofler, gulerødder og hvidløg skrælles og skæres i grove tern.

4. Det hele kommes i en gryde med olivenolie og steges hurtigt, uden at det får farve over middelvarme i 1-2 minutter.

5. Hæld vand i en gryde så det dækker ca 2/3 af grøntsagerne, hellere for lidt end for meget. Du skal passe på med at putte for meget vand i, da suppen hurtigt kan blive for tynd.

6. Put noget spidskommen i suppen.

7. Kom låg på og kog under høj varme i 15-18 minutter.

8. Suppen blendes derefter med en stavblender. Blend til den er helt glat og cremet.

9. Tilsæt derefter citronsaft og fløde. Smag suppen til med salt og peber – pas på med at put for meget af det i, da toppingen også har masser af smag.


Topping:

1. Skær æblerne i tern og vend dem i friskpresset citronsaft og honning.

2. Steg baconen i olie på en varm pande.

3. Hak mandlerne groft - da det giver en lækker crunchy smag.


SERVERING:

Server suppen i nogle fine skåle. Pynt suppen fint, med de forskellige toppings.


xo Laura og Julie


Med inspiration fra - http://www.valdemarsro.dk/​

Likes

Comments

TID = 20 MINUTTER - OPSKRIFTEN ER TIL 2 PERSONER

_______________________________

DET DU SKAL BRUGE - RUGBRØDSSNACKS

- 5 skiver rugbrød - 1 cm. tykke

- lidt olie (til at dyppe rugbrødsskiverne i)

- salt (til at drysse over rugbrødene)


Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn. Tag dine rugbrødsskiver, og skær dem i stave (der kommer ca. 4 stave af et rugbrød). Derefter put dine rugbrødsstave på en bradepande beklædt med bagepapir. Hæld olie på rugbrødsstavene og drys med lidt salt, pas på der ikke kommer for meget salt på. Put dem derefter ind i ovnen og bag dem i 15. min, pas på de ikke bliver sorte. Imens rugbrødsstavene er i ovnen kunne du evt. lave den hjemmelavede pesto.

Når de er bagt færdig tag dem ud af ovnen, og put dem på en bagerist. Anret dem derefter i en fin skål, så det ser pænt ud.

Så er der serveret!

_______________________________________________________________________________

DET DU SKAL BRUGE - PESTO:

- 1 tsk. grøn pesto

- 1/2 dl olie

- 1 spsk. saltet peanuts

- basilikum (tag så meget du ville, indtil du synes at den har en god smag - vi brugte 1 spsk.)

- lidt salt

- 20g fintrevet parmesanost

- 1/3 fed hvidløg


Start med at tag en skål, og put den grønne pesto i skålen. Tag derefter 1/2 dl olie og bland pestoen og olien godt sammen i skålen. Hak peanutsne fint, og hæld dem over i skålen og rør rundt. Tag basilikums bladene ned i et plasticglas, og klip dem i små stykker nede i glasset. Ta' så de fintklippede basilikumsblade og put dem ned i skålen med de andre ingredienser. Det finthakket parmesan puttes ned i skålen, og røres rundt. Hak 1/3 af et fed hvidløg i en hvidløgspresser og put det ned i skålen og bland. Til sidst put så lidt salt ned i blandingen og rør rundt. Flyt pestoen over i en lille sød skål, og anret evt. med et lille basilikums blad på toppen.

Så er der serveret!


xo Julie og Laura



Likes

Comments

TID = 30 MINUTTER - OPSKRIFTEN ER TIL 2 PERSONER:

________________________________

DET DU SKAL BRUGE:

- ca. 500g almindelige kartofler

- 1/2 snittet hvidkål

- 2 porrer (i tynde skiver)

- ca. 2 dl fløde eller indtil din porrecreme er tyk og cremet.

- 2 majskolber (uden dækblade)

- 1 pakke fiskefileter (4 stk.)


Tjek, at du selv har:

Olivenolie, havsalt, eddike, groft mel (fx rugmel)


SÅDAN GØR DU:

1. Sæt vand over til kartofler og majs, fx i en elkedel.

2. Halver de største af kartoflerne. Kom alle kartoflerne i en gryde med kogende, saltet vand, og kog dem knapt møre under låg, ca. 15 minutter. Sluk for varmen, og lad dem trække møre under låg.

3. Skyl og klargør resten af grøntsagerne.

4. Kom kålen i en skål, drys med lidt salt, og kram kålen godt med hænderne.

5. Kog hurtigt porrerne op i olivenolie og evt. lidt smør på en varm pande, til den falder let sammen (porrerne skal ikke tage farve). Kom fløde på, og kog det til en tyk, lækker creme. Krydr med salt.

6. Kom majskolberne i en gryde, og damp dem under låg i kogende, saltet vand i 3-4 minutter.

7. Smag kålen til med lidt eddike.

8. Vend fiskefileterne i groft mel, og steg dem i olivenolie, og gerne lidt smør, på en stor, varm pande i 1 minut på hver side. Krydr med salt.


SERVERING:

Server fiskefilet med kogte kartofler, knust kål, majskolber (måske med lidt smør til) og cremet porre.


xo Laura og Julie.

Likes

Comments