Header

Hej!

Idag har vi lavet et lidt anderledes blogpost. Vi har været inde i Fakta i Stensballe (Bygaden 64). Vi har taget billeder af nogle madvarer som man bruger til at lave mad med. Alle tingene smager næsten ens, men prisklassen er lang fra ens, ved nogle af varerne. Melet var den varer der var flest penge at spare, da det var hele 21 kroner at spare. Vi foretrækker dog stadigvæk, den dyre vare. Da vi mener at det er bedre kvalitet, og at du får mere for pengene. Det er meget forskelligt fra person til person om man foretrækker høj kvalitet eller lavere kvalitet. Man kan ikke rigtig smage forskel, men det er bare ren vane, at vi køber den vare med højest kvalitet. Meningen med dette blogpost var egentligt bare at vi ville vise, hvor stor forskel der er på de forskellige vare - selvom at de smager ens. 

- Håber i kunne lide et lidt anderledes blogpost denne gang. 

xo Laura og Julie

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

TID = 10 MINUTTER - OPSKRIFTEN ER TIL 2 PERSONER:

_________________________________

DET DU SKAL BRUGE:

- 50 gram frosne ærter

- 3 spsk creme fraiche

- 1 knivspids spidskommen

- 1/2 tsk salt

- 1 knivspids peber


SÅDAN GØR DU:

Start med at tø dine ærter op i varmt vand. Put dem ned i en skål og blend med en stavblender. Efter du har blendet i et lille stykke tid, så tag noget creme fraiche i. Tag spidskommen i, men pas på der ikke kommer for meget i. Put noget salt og peber i. Rør rundt med en ske, så alle krydderierne er opløst. 


SERVERING:

​Server det i en pæn skål, og anret. Skær noget lækkert brød, og put dippen ovenpå brødet.


xo Julie og Laura



Likes

Comments

TID = 40 MINUTTER - OPSKRIFTEN ER TIL 4 PERSONER:

___________________________________

DET DU SKAL BRUGE:

- 1 hokkaido græskar

- 4 fed hvidløg

- 2 store gulerødder

- 4 mellemstore kartofler

- 1/4 tsk. chilipulver

- 1 1/2 dl fløde

- 1 spsk olivenolie

- 1 spsk citronsaft, fra en frisk citron

- 1/2 tsk spidskommen

- knivspids peber

- lidt vand


Topping:

1 æble

1 tsk citronsaft, fra en frisk citron

1/2 tsk honning

150 g bacon

lidt olivenolie

friske mynteblade

1 håndfuld mandler, hakket


SÅDAN GØR DU:

1. Hokkaidoen skylles godt og skæres midt over.

2. Kernerne tages ud og resten af hokaidoen, inkl. skræl skæres i grove tern.

3. Kartofler, gulerødder og hvidløg skrælles og skæres i grove tern.

4. Det hele kommes i en gryde med olivenolie og steges hurtigt, uden at det får farve over middelvarme i 1-2 minutter.

5. Hæld vand i en gryde så det dækker ca 2/3 af grøntsagerne, hellere for lidt end for meget. Du skal passe på med at putte for meget vand i, da suppen hurtigt kan blive for tynd.

6. Put noget spidskommen i suppen.

7. Kom låg på og kog under høj varme i 15-18 minutter.

8. Suppen blendes derefter med en stavblender. Blend til den er helt glat og cremet.

9. Tilsæt derefter citronsaft og fløde. Smag suppen til med salt og peber – pas på med at put for meget af det i, da toppingen også har masser af smag.


Topping:

1. Skær æblerne i tern og vend dem i friskpresset citronsaft og honning.

2. Steg baconen i olie på en varm pande.

3. Hak mandlerne groft - da det giver en lækker crunchy smag.


SERVERING:

Server suppen i nogle fine skåle. Pynt suppen fint, med de forskellige toppings.


xo Laura og Julie


Med inspiration fra - http://www.valdemarsro.dk/​

Likes

Comments

TID = 20 MINUTTER - OPSKRIFTEN ER TIL 2 PERSONER

_______________________________

DET DU SKAL BRUGE - RUGBRØDSSNACKS

- 5 skiver rugbrød - 1 cm. tykke

- lidt olie (til at dyppe rugbrødsskiverne i)

- salt (til at drysse over rugbrødene)


Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn. Tag dine rugbrødsskiver, og skær dem i stave (der kommer ca. 4 stave af et rugbrød). Derefter put dine rugbrødsstave på en bradepande beklædt med bagepapir. Hæld olie på rugbrødsstavene og drys med lidt salt, pas på der ikke kommer for meget salt på. Put dem derefter ind i ovnen og bag dem i 15. min, pas på de ikke bliver sorte. Imens rugbrødsstavene er i ovnen kunne du evt. lave den hjemmelavede pesto.

Når de er bagt færdig tag dem ud af ovnen, og put dem på en bagerist. Anret dem derefter i en fin skål, så det ser pænt ud.

Så er der serveret!

_______________________________________________________________________________

DET DU SKAL BRUGE - PESTO:

- 1 tsk. grøn pesto

- 1/2 dl olie

- 1 spsk. saltet peanuts

- basilikum (tag så meget du ville, indtil du synes at den har en god smag - vi brugte 1 spsk.)

- lidt salt

- 20g fintrevet parmesanost

- 1/3 fed hvidløg


Start med at tag en skål, og put den grønne pesto i skålen. Tag derefter 1/2 dl olie og bland pestoen og olien godt sammen i skålen. Hak peanutsne fint, og hæld dem over i skålen og rør rundt. Tag basilikums bladene ned i et plasticglas, og klip dem i små stykker nede i glasset. Ta' så de fintklippede basilikumsblade og put dem ned i skålen med de andre ingredienser. Det finthakket parmesan puttes ned i skålen, og røres rundt. Hak 1/3 af et fed hvidløg i en hvidløgspresser og put det ned i skålen og bland. Til sidst put så lidt salt ned i blandingen og rør rundt. Flyt pestoen over i en lille sød skål, og anret evt. med et lille basilikums blad på toppen.

Så er der serveret!


xo Julie og Laura



Likes

Comments

TID = 30 MINUTTER - OPSKRIFTEN ER TIL 2 PERSONER:

________________________________

DET DU SKAL BRUGE:

- ca. 500g almindelige kartofler

- 1/2 snittet hvidkål

- 2 porrer (i tynde skiver)

- ca. 2 dl fløde eller indtil din porrecreme er tyk og cremet.

- 2 majskolber (uden dækblade)

- 1 pakke fiskefileter (4 stk.)


Tjek, at du selv har:

Olivenolie, havsalt, eddike, groft mel (fx rugmel)


SÅDAN GØR DU:

1. Sæt vand over til kartofler og majs, fx i en elkedel.

2. Halver de største af kartoflerne. Kom alle kartoflerne i en gryde med kogende, saltet vand, og kog dem knapt møre under låg, ca. 15 minutter. Sluk for varmen, og lad dem trække møre under låg.

3. Skyl og klargør resten af grøntsagerne.

4. Kom kålen i en skål, drys med lidt salt, og kram kålen godt med hænderne.

5. Kog hurtigt porrerne op i olivenolie og evt. lidt smør på en varm pande, til den falder let sammen (porrerne skal ikke tage farve). Kom fløde på, og kog det til en tyk, lækker creme. Krydr med salt.

6. Kom majskolberne i en gryde, og damp dem under låg i kogende, saltet vand i 3-4 minutter.

7. Smag kålen til med lidt eddike.

8. Vend fiskefileterne i groft mel, og steg dem i olivenolie, og gerne lidt smør, på en stor, varm pande i 1 minut på hver side. Krydr med salt.


SERVERING:

Server fiskefilet med kogte kartofler, knust kål, majskolber (måske med lidt smør til) og cremet porre.


xo Laura og Julie.

Likes

Comments

Kære alle læsere. Velkommen til vores blog.

Vi har længe gerne ville lave en blog om mad, og sunde opskrifter. Derfor har vi startet denne blog, hvor der ville komme opskrifter på lækre og nemme ting, som vi selv ville afprøve før vi deler det med jer. Vi ville vise hvordan vi laver maden, og ville derfor inspirere jer til at komme i køkkenet og slå jer løs - sammen med os.

Vi glæder os heeelt vildt til at komme igang med denne blog.

Håber at i ville følge med når vores blog begynder.

xo Laura og Julie.

Likes

Comments