Forberedelser, Sommer 2017

21.08.2017

Hei igjen! Nå har det gått en stund siden første innlegg, men avreisedatoen nærmer seg med stormskritt og da er det vel på tide med en liten oppdatering her. Siden sist har jeg vært i Thailand, hatt sommerjobb i fire uker og prøvd så godt jeg kan å få til noen fine fjellturer, noe som ikke har vært så lett med tanke på været vi har hatt her på vestlandet. En svipptur østover ble det også, og ellers har jeg bare vært hjemme.

Men.. Nå er sommeren over og eventyret i Spania står for tur. 26 august reiser vi nedover, og vi har booket oss inn på hotell for de første to nettene. Vi har fått arrangert et par visninger på noen leiligheter i løpet av den første helgen, og satser i utgangspunktet på å være på plass i ny leilighet til mandag den 28 august, som også er velkomstdag for elvene som skal studere i Spania. På tirsdagen blir dele hele sparket i gang med første undervisningstime og fadderuke.

Jeg får mange spørsmål om hva jeg egentlig skal studere, hvor i Spania jeg skal og hva planene mine fremover er. Først og fremst kan jeg fortelle at jeg flytter til Fuengirola. Det er en forholdsvis liten by, men den ligger sentralt ca. midt mellom Malaga og Marbella. Det er en liten time til Gibraltar, 3 timer til Sevilla, 4 timer til Porutgal, 5 timer til Madrid og 7 timer til Barcelona så litt reising satser jeg på at det blir. Planen er å være i Spania ett skoleår, og jeg skal gå et årsstudium i grunnleggende medisin (anatomi og sykdomslære). Veien videre er jeg usikker på, men så lenge jeg trives med studiet regner jeg med det blir noe innen helse.

Slenger med noen bilder fra sommeren. Første bilde er på tur med Amy, andre bilde er fra Thailand og tredje bilde er fra en av fjellturene, her på Storehesten.

Sånn ellers har vi selvfølgelig gått på en smell allerede før avreise. Etter å ha sett på leiligheter siden mai fant vi endelig en som så fin ut, vi booket den via en tripadvisor side som senere viste seg å være falsk, og vi betalte inn en måneds depositum og to måneders husleie som vi foreløpig ikke har sett noe til. Utleieren har slettet alle kontaktmuligheter vi hadde på han, så det er jo selvfølgelig god stemning for tre fattige studenter. Krysser fingrene for at det ordner seg, men har mine tvil.. En leilighet må vi hvert fall ha, så det er bare å fortsette å lete til vi finner en vi liker.

Så sånn er det, og på fredag setter jeg meg på nattbussen til gardermoen. 07.25 letter flyet fra Oslo og vi lander i Spania rundt 12.00. Når (eller om?) neste oppdatering kommer vet jeg ikke, men jeg skal prøve å slenge inn et livstegn i ny og ne.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Annet

Hei og velkommen til min nye blogg!

Jeg heter Julie, er 20 år gammel og er født og oppvokst i Førde, en liten by i Sogn og Fjordane. Når jeg ble 16 år flyttet jeg til Haugesund for å gå videregående skole som jeg fullførte i Tønsberg. Siden det har jeg bodd i Halden, Drammen, Førde og Lier, og nå skal jeg altså ut på eventyr atter en gang.

I August flytter jeg nemlig nedover til solkysten, nærmere bestemt Fuengirola for å studere medisin grunnfag hos Atlantis medisinske høgskole. Denne bloggen har jeg opprettet fordi jeg ønsker å ha et sted hvor jeg kan se tilbake på minner og opplevelser fra året jeg skal være i Spania. I tillegg er det jo alltids greit at venner og familie kan følge med på hvordan det går i et helt nytt land.

Jeg skal prøve å blogge litt fremover også, med tanke på forberedelser til Spania og resten av sommerferien. Den skal i all hovedsak tilbringes hjemme med jobb, men det blir også tid til en liten tur til Thailand med avreise 29 juni.


Slenger med et lite bilde fra turen til Brasil i 2015. Skal bli godt å kjenne litt sol på kroppen igjen.

Likes

Comments