Hola! (ca. det eineste spanske ordet eg har lært meg)

Neida. Joda. Det har allerede gått 25 dager siden eg reiste fra kalde Norge til varme Spania. Dagene har flydd av gårde, og eg har allerede møtt på nedturer og utfordringer, men til tross for det som har skjedd er livet her nede over gjennomsnittlig bra.

26 august reiste vi (meg og mine to room-mates) nedover. Eg fant ut at eg skulle ta nattbussen fra Førde, og flyet gikk videre 07.25 så det ville være perfekt timing. Det var jo for så vidt greit, for det var god timing. men eg sov ikkje et sekund på verken bussen eller flyet så note to self: nattbuss er ikkje nåkke for meg. Men søvn eller ei, til Spania kom vi og vi sjekka inn på hotell for dei (i utgangspunktet) to første nettene.

I løpet av dei første dagane hadde vi en del visninger, men vi lærte fort at i Spania er folk dårlige på å holde avtaler og 2/3 av visningene blei vel egentlig kansellert. Til slutt sto valget mellom to leiligheter som hadde like god standard og lå like nærme både skule, sentrum og strand. Vi valgte leiligheten med et ekstra soverom, og i tillegg skulle vi få overta den samme dag så vi slapp å sove lenger på hotell og kunne komme på plass før foreldrene til mine room-mates reiste heim.


bilde 1: Fuengirola. bilde 2: på sykkeltur langs strandpromenaden. bilde 3: strandliv

Som nevnt over, fant vi ut allerede første dagen at spanjolene ikkje var gode til å holde avtaler. Det var også tilfelle med megleren vår i leiligheten vi skulle få flytte inn i. Vi reiste nokså umiddelbart på IKEA for å handle inn diverse, og når vi var der blei vi oppringt og fortalt at vi ikkje kunne få flytte inn før dagen etter. Kjipt var det, men greit nok så vi booka nok en natt på hotell med beskjed om å møte opp kl. 8 dagen etter.

Klokka 8 sto vi nok en gang klare utenfor (30 sept), men fikk fortsatt ikkje flytte inn fordi eier av leiligheten ikkje var ferdig å flytte ut. Ho snakka heller ikkje et ord engelsk, og megleren vår (som er heilt ubrukelig) tok jo selvfølgelig ikkje telefonen. Til slutt måtte vi dra på skulen, og fikk beskjed om at vi kunne flytte inn klokka 3. MEN, det fikk vi heller ikkje og det endte med at vi la oss inn på hotell i to nye netter før vi endelig overtok leiligheten 1 september.

I tillegg til alt styret før vi flytta inn, hadde air-conditionen eksplodert dagen vi flytta inn så den skulle bli fiksa innen tre dager. I dag, tjue dager seinere virker den fortsatt ikkje, men vi har blitt vandt til temperaturen her nede så det går bedre no. Ellers skulle vi også få nøkkel til garasjen som vi ikkje har sett nåkke til enda, en ekstra nøkkel til døra som megleren har klart å sende til oss i postkassa (som vi trenger nøkkel for å åpne...) og støvsuger. Vi har konkludert med at vi skal være glad for at vi har tak over hodet..

Som om ikkje alt det her var nok, blei selvfølgelig min splitter nye sykkel stjålet fra sykkelparkeringa utenfor leiligheten vår. Låsen var klippa opp og sykkelen var borte, eg skulle på skulen og rakk jo (selvfølgelig) ikkje det. Eg er jo avhengig av sykkel for å komme meg til skulen, men fikk heldigvis fiksa en ny ganske raskt så det problemet er ute av verden.

bilde 1: venter på å flytte inn. bilde 2: en av de tre gangene vi prøvde å få nøkkel. bilde 3: sykkellåsen etter tyveriet

Men sånn ellers er livet ganske fantastisk. Det er fortsatt temperaturer opp mot 30 grader på dagene, men på kveldene er det begynt å bli litt kjøligere. Strandlivet og utelivet er tipp-topp, og klassen min er superkoselig med mange trivelige mennesker. Undervisninga er spennande (men vanskelig), og vi har første eksamen allerede 18 oktober så vi er allerede i gang med pugging og lesing til den. Skulen ligger i nye og moderne lokaler ca. 6-7 minutters sykkeltur unna leiligheten vår.

Eg har allerede fått oppleve masse, og det blir enda enklere etter kvert som man blir kjent med både byen og alt som ligger rundt. Vi har blant anna prøvd oss på en fjelltur i Benalmadena, vi har vært i klatrepark i Marbella, vi har vært på festival langt oppe i Mijas Pueblo og vi har masse spennende igjen å oppleve. Det ligger så mange fantastiske fjell, grotter, hav og innsjøer i området rundt Fuengirola og eg gleder meg til å se alt sammen. Allerede til helga reiser eg og et par fra klassen til en av nasjonalparkene i Spania.


bilde 1: fjelltur i Benalmadena. bilde 2: Mine 2 room-mates Tiril og Petra. bilde 3: klatreparken

Da var det over og ut for denna gang, og det blir sikkert like lenge til neste livstegn. Håper alt står bra til heime i Norge!

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Forberedelser, Sommer 2017

21.08.2017

Hei igjen! Nå har det gått en stund siden første innlegg, men avreisedatoen nærmer seg med stormskritt og da er det vel på tide med en liten oppdatering her. Siden sist har jeg vært i Thailand, hatt sommerjobb i fire uker og prøvd så godt jeg kan å få til noen fine fjellturer, noe som ikke har vært så lett med tanke på været vi har hatt her på vestlandet. En svipptur østover ble det også, og ellers har jeg bare vært hjemme.

Men.. Nå er sommeren over og eventyret i Spania står for tur. 26 august reiser vi nedover, og vi har booket oss inn på hotell for de første to nettene. Vi har fått arrangert et par visninger på noen leiligheter i løpet av den første helgen, og satser i utgangspunktet på å være på plass i ny leilighet til mandag den 28 august, som også er velkomstdag for elvene som skal studere i Spania. På tirsdagen blir dele hele sparket i gang med første undervisningstime og fadderuke.

Jeg får mange spørsmål om hva jeg egentlig skal studere, hvor i Spania jeg skal og hva planene mine fremover er. Først og fremst kan jeg fortelle at jeg flytter til Fuengirola. Det er en forholdsvis liten by, men den ligger sentralt ca. midt mellom Malaga og Marbella. Det er en liten time til Gibraltar, 3 timer til Sevilla, 4 timer til Porutgal, 5 timer til Madrid og 7 timer til Barcelona så litt reising satser jeg på at det blir. Planen er å være i Spania ett skoleår, og jeg skal gå et årsstudium i grunnleggende medisin (anatomi og sykdomslære). Veien videre er jeg usikker på, men så lenge jeg trives med studiet regner jeg med det blir noe innen helse.

Slenger med noen bilder fra sommeren. Første bilde er på tur med Amy, andre bilde er fra Thailand og tredje bilde er fra en av fjellturene, her på Storehesten.

Sånn ellers har vi selvfølgelig gått på en smell allerede før avreise. Etter å ha sett på leiligheter siden mai fant vi endelig en som så fin ut, vi booket den via en tripadvisor side som senere viste seg å være falsk, og vi betalte inn en måneds depositum og to måneders husleie som vi foreløpig ikke har sett noe til. Utleieren har slettet alle kontaktmuligheter vi hadde på han, så det er jo selvfølgelig god stemning for tre fattige studenter. Krysser fingrene for at det ordner seg, men har mine tvil.. En leilighet må vi hvert fall ha, så det er bare å fortsette å lete til vi finner en vi liker.

Så sånn er det, og på fredag setter jeg meg på nattbussen til gardermoen. 07.25 letter flyet fra Oslo og vi lander i Spania rundt 12.00. Når (eller om?) neste oppdatering kommer vet jeg ikke, men jeg skal prøve å slenge inn et livstegn i ny og ne.

Likes

Comments

Annet

Hei og velkommen til min nye blogg!

Jeg heter Julie, er 20 år gammel og er født og oppvokst i Førde, en liten by i Sogn og Fjordane. Når jeg ble 16 år flyttet jeg til Haugesund for å gå videregående skole som jeg fullførte i Tønsberg. Siden det har jeg bodd i Halden, Drammen, Førde og Lier, og nå skal jeg altså ut på eventyr atter en gang.

I August flytter jeg nemlig nedover til solkysten, nærmere bestemt Fuengirola for å studere medisin grunnfag hos Atlantis medisinske høgskole. Denne bloggen har jeg opprettet fordi jeg ønsker å ha et sted hvor jeg kan se tilbake på minner og opplevelser fra året jeg skal være i Spania. I tillegg er det jo alltids greit at venner og familie kan følge med på hvordan det går i et helt nytt land.

Jeg skal prøve å blogge litt fremover også, med tanke på forberedelser til Spania og resten av sommerferien. Den skal i all hovedsak tilbringes hjemme med jobb, men det blir også tid til en liten tur til Thailand med avreise 29 juni.


Slenger med et lite bilde fra turen til Brasil i 2015. Skal bli godt å kjenne litt sol på kroppen igjen.

Likes

Comments