Jag tar inte ens i med rubriken.. har haft en vecka med sjukt mycket! Pluggade som en tok för ett prov jag skulle ha i onsdags (ett som jag missat tidigare) och när jag stannar kvar i skolan för att skriva det så kommer läraren och säger att det inte var ett bra tillfälle att skriva provet på... så ska skriva det på fredag istället. Torsdag var det sedan ett prov i arbetsrätt och igår skulle en karaktärsanalys lämnas in och även ett rättfallsreferat. Ja ni hör.. Men inte nog med det så är det en jobbhelg.

Tyvärr har hästarna blivit lite lidande denna veckan pga detta och även spöregnet som varit men nya tag nästa vecka. Tanken var att Sally skulle på pay & jump på måndag men då jag inte känner att jag ridit henne så som jag borde så får det nog vara. Ska se om jag kan lyckas få tag i chaufför till nästa helg så åker vi då istället.

Nu ska jag ta och fortsätta jobba och sedan ta nya tag på måndag!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Åh vad veckorna går fort! Både på gott och på ont. Så skönt att studenten närmar sig med stormsteg men samtidigt så har jag lite lätt panik för jag har hur mycket skoluppgifter som helst som måste lämnas in innan betygssättning. Samtidigt ska jag orka och hinna med allt annat som ska göras i vardagen.

Frasse har gjort stora framsteg denna veckan. Han har fått börja galoppera lite och har även gått över lite bommar och det allt flyter på. Igår longerade jag honom utan gummisnodd för att bara låta honom sträcka ut, la även fram en bom som han fick gå över bara för träningens skull. Det är ett tag kvar innan vi börjar hoppa, dels muskel och konditionsmässigt, tar det hellre lugnare än att skynda på något så han håller sig hel och frisk. Men sen så är det hans psyke, bättre att vänta tills han känns mer redo och ha bra upplevelser kring hoppningen, men han tar bommarna väldigt bra, över min förväntan så det kommer nog gå snabbare än vad jag hade förväntat mig.

Sally har jag börjat kräva mer av, har lagt in fler ridpass på bana för att verkligen få henne mjuk och lyhörd, nu är det inte långt kvar till planerad försäljning. Tanken är och har hela tiden varit att sälja henne i maj/början på juni och helt plötsligt är vi snart där.

Haha visst är Ice söt? Tog den häromkvällen, hon låg o sov sådär och snarkade som bara den!

Har även köpt ett novabett till Frasse och testat det på honom och som jag misstänkte så fungerade han super på det! Lalle reds ju på novabett och det märktes tydligt på henne att hon tyckte bättre om de än andra bett. Frasse var inte skillnaden jätte stor på då han har varit väldigt tillfreds men han verkar trivas med detta och funkar hästarna på nova så har jag hellre det än nåt annat. Första dagen jag red på det så märkte jag när jag började jobba hur han höll på o smaska och sög tag i bettet, det verkligen hördes hur han undersökte och smaskade.

Likes

Comments

I måndags efter jobbet åkte jag o Jesper till Drottninggatan för att se alla blommor och minnesplatser. Fortfarande 1,5 vecka senare hängde det sorg men även kärlek i luften. Det var många fina platser och helt sjuka mängder blommor. Det var även många fina kort och fina texter. Hittade bland annat ett av mina favoritcitat bland alla blommor (bild nedan).

Igår plockade dom sedan bort alla blommor så jag är glad att vi åkte dit. På nåt sätt så ville jag även dit och se allt och plötsligt vart det ännu mer verkligt på nåt sätt och kändes obehagligt nära.

Här är hunden Iggys minnesplats <3 Jag som har mina djur som verkligen är mina ögonstenar och tänk att bli av med sin älskling på detta hemska vis!

Likes

Comments

Jag ska ta och börja med att önska er alls en glad påsk eftersom att jag missat att göra det!

Just nu är jag inne på arbetspass nr 3 av 5 mellan lördag-måndag. Så svaret på om jag firat påsk med min familj är nej, jag jobbar 7-22:30. Eftersom att det även är röd dag imorgon så valde jag att även jobba dag imorgon eftersom att jag ändå är ledig! Mamma är urgullig och fixar stallet imorgon så när jag kommer hem kan jag bara ta det lugnt, eller ja jag ska rida Frasse och ev Sally hästar och longera Lalle. Ja jag ger det ett sista försök innan jag avgör vad nästa steg blir, men mer om det i ett annat inlägg.

Nu ska jag iväg och jobba om en liten stund igen för att sedan sitta på soffan igen! Har fått lite avbokningar så har det relativt lugnt idag på dagen.

Ha en trevlig söndag

Likes

Comments

Som rubriken lyder, jag väntar valpar. Valparna är beräknade till vecka 22-23. Båda föräldrarna är PLL Clear, har fantastiskt psyke och är utställningsmeriterade.

E: Cadella Ben at Änglas

U: Orions Ice at Crystal Ice

Orions Ice at Crystal Ice
Cadella Ben at Änglas

Likes

Comments

Ingen kan ha missat det hemska som hände i fredags. Jag var i stallet när Jesper som var på jobbet i Stockholm ringde mig. "Har du hört vad som har hänt i Stockholm, det är sjukt, nu har dom kommit hit". Jag fattade inte vad han menade, men då förklarade han vad som hänt. Jag som var i stallet fick all uppdatering av honom. Sedan fortsatte det... Jag hade verkligen önskat att jag hade kunnat åka till Stockholm o visa en del av all den kärlek som visats, men har tyvärr inte haft möjlighet.

Jag skänker all min kärlek och alla mina tankar till alla anhöriga till de fyra som avlidit och även till alla som var med om denna hemska händelse. Kärleken som visats av hela svenska folket i helgen är helt otrolig❤
Ta hand om varandra och värna om livet, det är så fruktansvärt skört!

Likes

Comments

God dag!

Hittills har det varit underbart vårväder idag, bortsett från blåsten då. Men nu går jag bara o väntar på att det ska börja regna eftersom att det är vad som lovats under eftermiddagen.. Ska dock ta och försöka rida Sally innan regnet och även Frasse, annars tar jag honom när det förhoppningsvis slutat.

Igår red Sallys medryttare henne. Jag skulle ha ridit Frasse, men hade inte riktigt någon som jag kunde ha i närheten eller prata med och då det blåste en del så ville jag inte riskera något, så jag longerade honom istället. Jag är väldigt glad att jag gjorde det då han var på helspänn och lite allt möjligt var jätte äckligt och tänkte äta upp honom, tack och lov höll jag i en lina på backen istället för att sitta 180 cm upp i luften på honom ;) .

Idag startade jag dagen med att ta ut hästarna, fyllde vatten i hagarna och tog sedan Smoothie och Diana på en promenad. Så skönt att börja dagen med att gå ut och röra på sig. Nu ska jag ta och lägga ifrån mig datorn och röra mig ner till stallet.

Frasse fick en ny kompis för några veckor sen, för er som undrar, ja han lever och är riktig ;)

Likes

Comments

Min skolvecka börjar idag, så känns som måndag för mig. Jag vaknade med en underbar nackspärr... Förra veckan gick jag måndag och tisdag, denna veckan tisdag, temadag onsdag och nationella på torsdag och då mer än halva klassen har engelska 7 och har nationella i det på fredag så är vi andra lediga då! Hur skönt är inte det?

I söndags stannade jag och Jesper kvar i Stockholm efter jobbet då vi båda var extremt trötta och ville då inte riskera att han skulle somna bakom ratten. När vi kom hem igår så pluggade jag en liten stund innan vi gick ner till stallet. Fixade stall, tog in hästarna och så longerade jag Frasse. Han verkade väldigt pigg och glad. Idag tänkte jag hoppa upp på honom igen, nu ska han ridas mer kontinuerligt tills nästa jobbhelg. Nu har jag inget annat planerat än att hämta hem Ice när hon är klar så nu har jag tid att rida honom.

Idag går jag i skolan till 11:55, sen ska jag ut på promenad med Diana och Smoothie och sedan blir det stall. Idag ska även Sally och Frasse ridas som sagt så blir några timmar i stallet, så sen får vi se om jag hinner/orkar plugga en stund på kvällen, borde verkligen göra det då det börjar dra ihop sig nu, inte långt kvar alls.

Likes

Comments