Life, Opskrifter, Sundhed

Som i kan læse i overskriften, så er jeg helt vildt med denne 'ret'. Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal kalde den, for man kan spise det til morgenmad, som snack eller til dessert. Det er helt vildt nemt at lave, og du må selv bestemme, hvad for en slags ingredienserne skal være.

Grundingredienserne:

Yoghurt, frugt, nødder og chokolade.

Min opskrift:

Et æble (her kan man bruge lige præcis den frugt man har lyst til.)

Skyr (Man bestemmer selv hvor meget, og så kan man bruge det yoghurt, som man vil.)

Mandler (Jeg plejer at tage en lille håndfuld.)

Chokolade (Her bestemmer du også selv, hvad du vil bruge, men jeg foretrækker mørk chokolade.)


Så har man faktisk lavet det, og jeg synes bare det smager helt fantastisk. I denne uge har jeg lavet det mange gange, og mange af gangene har jeg taget billeder af det, så dem kan i tjekke ud lige her under.

God efterårsferie hvis i er nået dertil ;D

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Når folk tænker 'løbe' så tænker de "oh hell no!" Det gjorde jeg i hvert fald i starten. Jeg hadede at løbe. Hvert år i folkeskolen havde vi det her "Den gyldne løbesko", hvor vi den sidste dag inden efterårsferien skulle løbe den samme rute på 1,1 km i en time den. Det var det VÆRSTE! Ligesom at det værste vi skulle til idræt, var når vi skulle løbe (som regel 5+km).

Hvordan kommer du så i gang med at løbe, samtidig med du synes, det er fedt? Jo...

Jeg tror de fleste folk ikke kan lide at løbe, er fordi de ikke har kondi til det, og så er det såå hårdt. Det kan også, være de løber alt for stærkt til at starte med, og så har de brugt alt energien allerede efter, de kun har løbet halvdelen af ruten.

Jeg vil råde dig til at starte ligeså langsomt op. Start med at løbe i et langsomt tempo hele vejen, og så kan du løbe stærkere og stærkere for hver gang, du løber. Da jeg startede med at løbe, kunne jeg ikke lide at løbe offentlige steder, altså ude på vejen hvor folk kunne se mig, fordi hvis det nu blev for hårdt, og jeg gerne ville gå lidt, så syntes jeg, at det var vildt pinligt. Hvis du også har det sådan, kan du måske løbe på markveje, i skove eller bare steder du ved folk ikke kommer forbi. Jeg kan ikke huske, hvad jeg gjorde? Jeg tror bare, man skal gøre det der med at løbe rigtig langsomt, så du kan løbe hele vejen, og så bare pres dig selv selvom det er hårdt. Nu løber jeg altid hele vejen, så derfor løber jeg også, hvor folk kan se mig. Faktisk så kan jeg godt lide, når der kommer folk forbi, specielt hvis det er folk, jeg kender (det kunne jeg dog ikke i starten!), for så kan de se, at jeg bare er mega sej, og så bliver de sikkert også misundelige og jaloux, fordi de ville ønske, det var dem selv.

Hvis du gerne vil blive rigtig god til det og gøre din kondition bedre, er det vigtigt, du løber tit. Du skal i hvert fald løbe 3 gange om ugen for at vedlige holde din kondition. (Som sagt løber jeg ca. hver anden dag.)

Noget af det absolut VIGTIGSTE er, at du nyder turen og har det fedt. Du kan gøre din løbetur endnu bedre, hvis du løber et sted, hvor der er noget flot at kigge på. Det kan være steder med flot natur, eller hvis du godt kan lide at løbe inde i byen, så gør det. Når jeg er på ferie, elsker jeg at løbe, fordi vi bor tæt på stranden, og så løber jeg og kigger ud over vandet, og jeg kan godt sige jer, det er fantastisk! En anden ting du kan gøre ved at gøre din løbetur lidt federe er nok lidt obvious, men lyt til musik mens du løber. Lav en løbeplayliste, put et par høretelefoner i ørene og så er det ellers bare derudaf. Jeg løber tit og synger med på sangene, mens jeg har en fest.

Håber i er blevet inspireret til at løbe en tur. Det er måske ikke så fedt nu, da det er så dårligt vejr :( Vi har et lille træningscenter i min by, som jeg snart melder mig ind i igen, og så har jeg tænkt mig at løbe på løbebåndet derovre. Det er simpelthen for koldt for mig at løbe udenfor om vinteren. Hvis du ikke har muligheden for at løbe i et træningscenter, så bare vær mega sej og tag godt med tøj på og løb en godt tur udenfor.

Likes

Comments

Hejsa derude

Håber i nyder weekenden og ikke har for mange tømmermænd hvis I var ude at feste i går. Jeg var faktisk selv til Fredags Café på min skole, og det var rigtig hyggeligt. Jeg var lidt skeptisk over det i starten og gad ikke rigtig med, for som I kan se i overskriften, så drikker jeg ikke, og det er bare ikke særligt sjovt at være til en fest, hvor alle andre drikker, og man ikke selv gør. Hvorfor er det så, at jeg ikke drikker? Jo nu skal I bare høre. Da jeg var i gang med min "rejse" eller "livsstilsændring", og jeg skulle til fest, var det tit jeg tænkte "jeg drikker ikke i aften", fordi jeg kunne ikke lide at tænke på al den gift (alkohol), jeg skulle have ned i min krop. Det endte så altid med, at jeg drak mig fuld, og dagen efter fortrød jeg det stort set hver gang. Der hvor det sådan rigtig gik op for mig, at jeg ikke havde lyst til at drikke var til Jelling Musikfestival i år. Jeg havde købt en Par Tout billet, så jeg kunne være der fra onsdag til søndag. Vi ankom onsdag aften og begyndte at drikke med det samme. Om torsdagen spillede jeg ølbowling det meste af dagen, og jeg blev ved med at drikke til ud på natten. Om fredagen drak jeg vidst ikke så meget om dagen, fordi jeg ventede med at gøre det til om aftenen i stedet for. Hele lørdagen drak jeg overhovedet ikke, for jeg følte mig så klam både udenpå og indeni.... ad, det var ikke sjovt. Hele den dag ventede jeg bare på, at jeg kunne komme hjem. Efter Jelling tænkte "jeg drikker aldrig mere, fy for den lede hvor var det klamt!" Jeg drak så igen til sidste elevfest, og så fik jeg et par drinks i sommerferien, mens vi var i Spanien. I dag har jeg ikke drukket siden i Spanien, og jeg har stadig ikke tænkt mig at begynde igen. Det er dog ikke kun, fordi jeg synes alkohol er klamt, jeg ikke drikker det, jeg gider bare heller ikke være den der pige, der lever for at drikke. Jeg synes faktisk, at det er ret barnligt nu, og tro mig jeg har været den pige, men jeg føler, at det stadie i mit liv er ovre, selvom det knapt nok er begyndt. Jeg vil langt hellere sidde hjemme i sofaen med min familie og se en god film, end at være ude og drikke mig i hegnet. Derfor har jeg bare valgt at sige, at jeg ikke drikker.

Håber I kan lide at læse med, for jeg nyder i hvert fald at skrive :) Hav en fortsat god weekend!

Likes

Comments

Hej igen

I dette indlæg vil jeg skrive om min rejse hvornår det startede, mine ups and downs osv. "Hvordan startede det?", er et spørsmål jeg har lidt svært ved at finde svaret på. Jeg kommer tit til at tænke på, at det startede, fordi jeg gerne ville være model, men når jeg tænker længere tilbage, kommer jeg i tanke om, at det startede med jeg gerne ville være mere sund og begynde at løbe regelmæssigt.

Det var i sommeren 2015 det kom til mig, at jeg gerne ville leve sundere, også fordi jeg syntes at jeg havde taget lidt på i løbet af det seneste år #puberty. I sommerferien begyndte jeg så at løbe stille og roligt et par (eller en) gange om ugen. Jeg prøvede også på at spise sundere, men det var rigtig svært, da jeg var vandt til at gå direkte hjem i kageskuffen efter skole.

Til vinter blev min løbning bedre og bedre, samt jeg begyndte at løbe flere gange om ugen. Da vi nåede til den årlige skiferie, var mine spisevaner stadig ikke på plads. Det var på skiferien, jeg indså, at jeg syntes min krop havde modelpotientiale, den skulle bare lige strammes lidt op. Jeg besluttede derfor, at når vi kom hjem fra skiferien, ville jeg virkelig tage mig sammen og ændre mine spisevaner. Det gjorde jeg så.

I foråret blev jeg mere sund for hver dag der gik, og jeg løb i perioder hver dag i ugen, og jeg havde det SÅ godt med mig selv (det skal lige siges, at på dette tidspunkt, gik jeg også til gymnastik). Til tider kunne jeg dog godt blive svag og spise usundt og ikke være så god til at løbe, men efter lidt tid, ville jeg komme tilbage på sporet. På den anden side, var der også tider, hvor jeg ikke engang kunne holde ud at tænke på at spise en bolle, fordi jeg ville få det dårligt med mig selv, hvis jeg gjorde det. Det var ved denne her tid, jeg fandt ud af, at jeg ikke bare gjorde det for at få en total modelkrop. Jeg blev forelsket i sundhed og træning, fordi jeg fik det så godt med mig selv af det.

I slutningen af sommerferien 2016 fik jeg øjnene op for træning. Jeg gad ikke ud at løbe en dag, så jeg fandt en træningsvideo på YouTube. Den næste dag var jeg helt vildt øm i kroppen, og vidste at jeg helt klart ville gøre det igen.

Det blev dog ikke til så mange træningsviedoer efter den første gang, fordi jeg skulle på efterskole efter sommerferien. I starten af mit efterskoleophold var jeg OK sund, men lige pludselig eskalerede det, og jeg fik min mor til at sende mig en masse slik. Resten af året er lidt sløret ang. min sundhed. Så var jeg sund, og så var jeg ikke sund. Jeg kom da også ud at løbe nogle gange, og jeg lavede også træningsvideoer, men jeg havde ikke nogen rutine. SÅ kom jeg hjem fra efterskole, og kunne endelig få en ordentlig rutine med min træning, og jeg kunne spise den mad, som jeg ville (sund mad selvfølgelig).

Her sidder jeg så i dag. Jeg træner stort set hver dag og spiser så sundt som muligt. Det sker dog af og til, at der ryger noget chokolade eller et stykke kage ned i ny og næ. Den 5. august gik jeg sådan rigtig i gang med min nye rutine, fordi vi jo skulle på ferie i sommerferien, og der kunne jeg ikke være så sund, som jeg gerne ville. Min rutine består nu af, at jeg løber og træner hver anden dag (altså løb og træning på hver sin dag) og den 5. oktober er det 2 måneder siden. Jeg kan se en forskel på min krop, og jeg har det heller ikke dårligt med selv særlig tit, fordi jeg ved, jeg spiser sundt og dyrker en masse motion.

Det hele er dog ikke ren idyl, og der er også en masse bivirkninger ved min livsstil. F.eks. til arrangementer synes jeg det er pinligt, at sige nej hvis jeg bliver budt et stykke kage, og sådan har det været gennem hele min rejse. Derfor har jeg sagt til mig selv, at jeg bare siger "ja tak" og sveder kalorierne ud næste dag. Jeg vil kun spise usundt, hvis det er kalorierne værd. Mine forældre er heller ikke kæmpe fans af min diæt. De synes jeg er alt for sund, og vi er også tit oppe at skændes over det. Generelt bare alle i min omgangskreds støtter mig ikke i min livsstil, fordi jeg er en nogenlunde "tynd pige" og ikke "har brug for det". Det de ikke forstår er, at jeg ikke gør det for at "tabe mig" mere, jeg gør det, fordi jeg elsker det, og fordi jeg får det godt med mig selv. Det er noget de aldrig vil kunne tage fra mig, og jeg tror, jeg bliver ved med at have denne livsstil for resten af mit liv, men man kan jo aldrig vide.

Tak fordi i læste med :)


Likes

Comments

Mit fulde navn er Julie Johnstad-Møller

Jeg er 16 år gammel, 171 cm høj, brune øjne og en blanding mellem lyst og brunt hår.

Jeg bor i Jylland ude på landet i en lille by.

Jeg har 2 søskende, en storebror og storesøster.

Har en en mor og en far der er gift.

Jeg har en hun der hedder Sigurd og så har jeg 7 katte der hedder Plette, Mille, Maya, Mayo, Mufasa (Simbas far fra "Løvernes Konge"). De sidste to har ikke noget navn.

Jeg har gået til gymnastik siden jeg kunne, men jeg er ikke på noget hold i år.

Så har jeg også gået til fodbold da jeg var yngre.

Første gang jeg var ude at flyve, var jeg 3 år.

Jeg har stået på ski siden jeg var 8 år.

Jeg har en bedste veninde der er udvekslingsstudent i USA som jeg savner helt vildt.

Jeg kan godt lide Kardashian/Jenner familien.

Jeg er bange for mørke, for tang og for at skylle ud på toilettet i en flyvemaskine.

Mine øjenbryn er primært det vigtigste i mit ansigt (mine øjne er også ret vigtige).

Jeg har engang mistet min negl på en af mine tæer.

Gik på Skibelund Gymnastik- og Idrætsefterskole i 16/17.

Elsker at rejse med min familie og bare at være sammen med min familie.

Jeg lever for hygge.

Jeg drikker ikke alkohol (mere).

Lige nu går jeg på et handelsgymnasium, hvor jeg skal gå de næste 3 år.Likes

Comments