Header

Recipes

Prøv denne super lækre og sunde ærte suppe, den er fyldt med proteiner og grønsager. Den er nem og hurtig og lave og den smager skønt! Det er så lækkert med grønkåls Chips og oksefrikadeller til.

Opskrift på ærtesuppe:

- Nok til 4 personer

900g grønne frosne ærter

1 porre

2 løg

2 hvidløg

Frisk ingefær ca 1x1 cm

1 hønse og 1 grønsagsboullion

Oregano, salt, peber

Fremgangsmåde:

1) rens porre, løg og hvidløg og skær i stykker

2) læg alle ingredienserne i en gryde med ca 3 dl vand og kog suppen i ca. 10-15 minutter.

3) hæld halvdelen af vandet fra i en skål, suppen blendes med en stavblender, tilsæt mere vand hvis den bliver for tyk. Blendes til den er cremet. Smag til med salt og peber.

Grønkåls-Chips:

300 g frisk grønkål

3 spsk. olivenolie

salt

Timian

Sådan laver du sprøde grønkålschips:

1) Tænd ovnen på 150°.

2) Skær stokken af grønkålen, og riv eller skær bladene i grove stykker. Skyl bladene, og slyng dem tørre i en salatslynge.

3) Vend grønkålsbladene med olivenolie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Drys med salt. Sæt grønkålsbladene i ovnen i 15-20 minutter, til de er sprøde.

Okse frikadeller

800g oksekød

1 løg

1 hvidløg

1 frisk chili

1 tsk spidskommen

1 potte frisk persille

2 æg

Salt og peber

Sådan laver du okse frikadeller:

1) Snit løg, hvidløg og chili fint og kom det i en skål med de resterende ingredienser og rør godt rundt.

2) Form kugler og steg i lidt olie ved middel varme. - eller sæt kuglerne på et spyd og steg dem i ovenen.


Velbekomme!


Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

Recipes

Jeg elsker pizza, men da det er en stor kaloriebombe har jeg lavet denne sunde udgave af pizza. Den er lavet på en bund af blomkål og spinat. De blev så vellykket og de smagte rigtig skønt. De bliver ikke super sprøde som en italiensk pizza, men de er heller ikke bløde. Man kan godt spise et stykke, uden at den falder sammen.

Opskrift på spinat-blomkålsbund
4 mellemstore pizzaer

1 hel blomkålshoved
500 g frossen spinat
4 æg
1 dl revet ost
Salt, peber og lidt oregano

Fremgangsmåde:

1) Tø spinaten op i en gryde
2) hak blomkålshovedet i stykker og blend det med 4 æggeblommer til den har en ensartet masse. Pres væske ud af spinaten, og vend i blomkåls massen. Massen røres sammen med ost og krydderurter.
3) Pisk æggehviderne stive, og vend den i spinat-blomkåls massen.
4) Fordel massen på 4 bageplader beklædt med bagepapir.
5) Bages i ovnen i ca 30 min. Eller til den er gylden og fast. Tages ud og fyldet kommes på, og bages yderligere 20 minutter.

Den ene pizza blev smurt med philadelphia light, frisk purløg, tynde skiver kartoffel, laks, revet ost og frisk oregano. Det er klart en af mine favoritter!

Velbekomme!

Likes

Comments