Igår slengte jeg sammen en deg i full fart før jeg la meg. Disse halvgrove rundstykkene er såå gode og super enkle og lage. Det som er spesielt med eltefrie oppskrifter er at de må stå over natten, altså 12t-18t og man bruker nesten ikke gjær i det hele tatt og man trenger ikke elte deigen. Man trenger heller ikke elte deigen, det gjøres av seg selv når en deig for stå så lenge. Når man elter en vanelig deig er det for å lage glutennettverk som klarer å fange opp Co2 fra gjæren, altså glytennetterkene hjelper deigen å heve på en fin måte. Når deigen har mye vann, slik som i denne vil elteprossessen skje av seg selv så lenge deigen befinner seg i et romtemperert rom. Jeg digger det.

Her er altså deigen etter ca. 18 timer (den stod til jeg var ferdig på jobb). Deigen har samlet seg og er ikke lenger "smuldrete".

Ble i overkant mye mel, men heller for mye enn for lite! Her formet jeg deigen som en pølse, for å deretter heve den litt til under ett forkle.

Snekkerkjolen er på idag.

Mine ble kanskje ikke like fine som Trine sine, men GOD ble de. Jeg sitter i skrivende stundt å strøkker i meg rundstykkene med både ost og nugatti nå. Ha en fin dag videre dere!

Oppskriften finner dere her. Det er til og med video!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Idag var det gruusomt å stå opp. Hadde det ikke vært for min samboer hadde jeg glatt sovet over den durende vekkeklokka mi idag. Det har regnet, været og bare lyset ute er grått. Nå har jeg akkurat kommet hjem fra jobb, og har begynt å rydde litt i klesskapet .Det er nemlig idag jeg tar mitt første steg i shoppestoppen min! Jeg har funnet to av mine favorittkjøp som er brukt og tenkte å vise de til dere.

Sparkling shoes

Disse skoene minner meg om Carrie Bradshaw, og sex and the city. Jeg elsker den serien, og bare måtte ha disse skoene. De står å pryder hylla mi på stua faktisk fordi jeg synes de er så fine å se på.


Sparkling jacket with a touch of velour

Denne jakken går akkurat over stumpen. Den er løs og ledig, litt som en kinomo. Detaljene er kjempe fine og den er perfekt til å sprite opp et antrekk med. Jeg elsker den og bruker den masse til enkle basisplagg. Det er fint med ringer, smykker og ørepynt som også kan være med på å dra opp looken.

Ha en nydelig kveld videre<3

Likes

Comments

Når jeg var 14 år hadde jeg godteristreik et helt år! Jeg gjorde dette i avtale med pappa for 3000kr (mye fordi han aldri hadde trodd jeg skulle klare det). Jeg narret ikke meg selv heller. Jeg tok ikke en eneste sjokoladebit hele dette året, enda jeg er en av verdens største sjokolademonstre. I år er jeg fortsatt en av verdens største sjokolademonstre, men jeg er også utrolig glad i å shoppe klær. I inspirasjon av Jenny Skavlan henger jeg meg med på shoppestoppen hennes. Hun er så fantastisk flink med det hun gjør og det er inspirerende. Men hvorfor vil jeg bli med på dette? Hva er det positive i en shoppestopp som i bunn og grunn i gir deg lykke? Hva er det med denne lykken som er ulik annen lykke?

Jo, fordi.....

LANGVARIG LYKKE

Den fantastiske genseren med den fantastiske genseren gjorde deg ikke lykkelig lenger enn en kveld i sofaen. Kortvarig lykke. La lykken din handle om andre ting enn en fin genser. Finn ut hva som gjør deg glad og hva som gir deg en lignende glede, men kanskje forblir? du trenger ikke være en forbruker for å ha det godt og oppleve lykke!


VENINNER, VIN OG KLÆR

Dette blir kanskje ikke en direkte grunn for hvorfor man skal lavære å shoppe, men jeg anbefaler alle å invitere veninner og venner til et såkalt "bytteparty". Alle har meg seg sekker og poser med klær de ikke lenger bruker. Ta med vin, litt snacks og bruk en kveld på å bytte mellom hverandre klær dere ikke lenger bruker. Kjempekoselig og ikke minst økonomisk!


MILJØET SÅKLART

En selvlysende årsak til hvorfor vi absolutt burde shoppestoppe er miljøet og klimaet vårt. Hvert eneste plagg fører til minst 1-17 kg karbondioksid, avhengig av hvilket materiale det er laget av. Hvis vi skal sammenligne oss med tidligere år har prisen på klærne falt med 63% og vi kaster nesten hele 80% mer av de klærne vi kjøper. Det lekker også store utslipp av miljøgiftige kjemikalier og det kreves store mengder vann fra der det ofte er lite fra før. Er ikke denne grunnen nok i seg selv, så vet ikke jeg. Det er en stund siden nå, men i 2012 presenterte WWF rapporten som sier at vi mennesker har en levestandar som tilsier at vi har tilgang på 2,7 jordkloder. Sprøtt.


STRUKTUR I KLESSKAPET

Jenny siterer selv at det er lurt å starte prosessen med shoppestopp med å rydde klesskapet. Rydd unna alt du ikke bruker, og innse at det ene skjørtet du har kommer du aldri til å bruke når du har hatt det liggende i samme skuff allerede over et helt år. Kanskje du oppdager en ny kombinasjon av noe i samme slengen som du rydder og viola så har du enda et antrekk å velge i.


FELLESSKAP

Fortell venninner og andre med hva du holder på med. Dra de med deg å på denne måten få et felles prosjekt. Dere kan spare til felles reisemål. F.eks Amsterdam, Budapest, London eller Danmark. Steder som er store på retro, vintage og brukt. Man kan finne ekstremt mye stilig. Jeg har selv bodd 3 mnd i Ungarn, og fikk handlet masse stilig. Noen synes det er uhygenisk, men hvorfor ikke sende plagget til rens hvis du er litt kresen? Perfekt med en sprudlende og herlig venninetur når eksamene er over.


ØKONOMI

Er du student er jo dette midt i blinken. Fortell student-venninner og andre med hva du holder på med. Dra de med deg på prosjektet, på denne måten kan dere også få en felles greie. Avtal heller en ekstra tur på byen sammen, nå som dere har økonomisk mulighet til det ;-)

Denne vesken kjøpte jeg for ca. 50kr i Budapest, for ett kupp! Jeg elsker den, og bruker den masse!

Denne jakken er også kjøpt brukt. Nydelig vårjakke som jeg er veldig glad i. Jeg har også på meg vesken på bildet over, og Levis skjørtet er kjøpt nytt, men en virkelig investering, for dette skjørtet elsker jeg.



Håper noen leser og blir motivert til å gjøre det samme. Jeg skal gå fra godtestopp til shoppestopp! Følg meg gjerne på reisen min<3

Likes

Comments

Jeg er den typiske jenta som eier rumpe og lår. Jeg er også den typiske jenta som sverger til denim, og da mener jeg boyfriend jeans. Jeg elsker det, men har dessverre hatt vanskelig for å finne noe som passer fasongen min. Jeg mener, det blir pannekakerumpe, et stort gap i livet på buksa ved ryggen og ikke minst en veldig ukomforrabel bukse. haha!

Jeg var nylig i Hellas og overraskenede nok fant jeg faktisk mine drømmebukser der nede. Hvem skulle trodd det? Med engang jeg fikk inn på Pull&Bear lyste øynene mine opp, og jeg så med engang at dette kunne være en fasong som ville passe formene mine. Jeg prøvde de, og er fortsatt helt frelst. De sitter som ett skudd! Hvis du sliter med det samme anbefaler jeg å sjekke ut nettbutikken til Pull&Bear



. DENIM EVERYWHERE .


. CAN'T GET ENOUGH .


Den hvite buksen fant jeg på en fretex-butikk. Den sitter også som støpt. Tenk at jeg har funnet alle disse 3 herlighetene som er så god på, på kun noen uker? Mens jeg tidligere har brukt flere år på å finne den rette. En annen fasong jeg vet passer er levis sine. Men det er ikke alltid like lett å finne disse dessverre! Det får uansett bli en annen gang. xx Julie

Likes

Comments


De fleste vil se på meg som ei helt vanlig jente. Omsider er jeg jo det, men jeg er veldig glad i mote og trender. noe jeg ikke har valgt å ha så mye utløp for (hvertfall ikke like offentlig som dette), når jeg ikke helt har følt meg klar for det. Nå har jeg begynt å blogge, og har egentlig hatt lyst til dette i lang tid. Jeg er ingen verdensmester, men skal prøve så godt jeg kan. For det meste vil denne bloggen handle om mote, trender, livsstil og reiser. Det jeg elsker.

Jeg er født og oppvokst i Tromsø, men de aller fleste årene av livet mitt har jeg bodd i Molde. Nå har jeg flyttet, og studerer i Kristiansand. Byen jeg virkelig elsker. Båt, sjøluft og de glade menneskene. Det er virkelig fantastisk her.

Håper dere vil følge meg gjennom denne reisen jeg har begitt meg ut på ved å opprette min egen blogg. hjelp!



Likes

Comments

Instagram@julie.hool