Hei og god lørdagskveld!

Da var det allerede noen dager siden 17. mai, men det var først nå jeg fikk satt meg ned for å dele noen bilder med dere. Ja tiden flyr - og alt det der.... Uansett.

Vi hadde en superkoselig dag som startet med 17. mai tog for vår del og sluttet med langbord, pølser, kaker og familien samlet hjemme hos oss. Vi gikk for første gang i toget sammen med barnehagen og lillegutt koste seg skikkelig, før han sovnet halvveis i toget. Sånn er det når rutinene er innarbeidet og sove-tiden nærmet seg.

Vi hadde en kjempefin dag og var veldig heldig med været, som til og med gav oss litt sol, innimellom regn-dagene.


Q: Hadde dere en fin dag? Hvordan feiret dere dagen?

Likes

Comments

Hva skjer hvis du mister mobilen i gulvet og den går i tusen knas, eller PCen krasjer? Hva skjer med alle bildene og filene dine da? Dette er en ting jeg har tenkt en del på i det siste.

Jeg legger ofte over bildene mine på en ekstern disk også sletter jeg filene fra macen, slik at den ikke skal bli så treg. Det skumle er bare det at om disken går i stykker er alle minnene borte. Jeg merket her om dagen at jeg fikk litt noia av tanken på å slette bildene mine fra macen, og kun ha de på disken. Hva om den blir ødelagt og alle babybildene av Liam Andrés blir borte?

Etter litt googling kom jeg over en norsk backup-side som heter jottacloud. Nå har jeg registrert bruker og lastet over nesten 170 gb med bilder og filer.

I tillegg til at bildene mine nå er sikret har jeg også tilgang til alle bildene mine både fra mobilen og macen, uten å måtte koble til den eksterne disken. Du kan forresten velge å bruke jottacloud gratis og få 5 gb lagring, eller velge å kjøpe abonnement, og få ubegrenset lagring, det koster ca 700,- i året.

Q: Hvordan tar du backup av bilder og filer?

Likes

Comments

God lørdag! I dag har jeg hatt sovemorgen, mens Jonathan stod opp med lillegutt. Viktig å dele på fridagene. Nå skal det sies at jeg var oppe kl. 9, men når man er vant til å stå opp 6 føler man seg veldig opplagt kl. 9.

I dag tenkte jeg å tipse dere om verdens beste is-topping. Diplom-is sin salt karamell! Denne bør du vurdere til lørdagskosen i kveld. Jeg fikk smake den for litt siden av kjæresten til pappa, og etterpå har jeg vært solgt! Det sier litt når det kommer fra ei som vanligvis velger sjokoladesmak over alt.

Ønsker dere en flott lørdag! Hva er planene denne helgen?

Likes

Comments

En av de tingene vi var veldig spent på, når vi ventet barn, var hvordan Kokos ville reagere på å få et nytt familiemedlem. Ville han være nyskjerrig, bli sjalu eller ville de bli gode venner?

Kokos har fra dag en vist interesse, men samtidig trekt seg unna. Dette ligger nok mye i rasen. Han er en sosial hund som helst vil være i nærheten av oss, men ikke en som vil ligge inntil eller bli kost med, til en hver tid. Han er en ekstremt tålmodig og snill hund, så vi har aldri følt oss noe utrygg med å la han få hilse på den lille. Liam Andrés har også helt fra begynnelsen vist interesse for Kokos, og nettopp "Kokos" var et av de første ordene han lærte.

Etter Liam Andrés ble født er det mange som har lurt på om Kokos er snill med han, og det er dette fokuset jeg føler veldig mange har. Nettopp at det er hunden som skal være snill, forsiktig og kunne stoles på. Jeg mener fokuset bør være like mye den andre veien. Man skal ikke la barna få gjøre hva de vil med hunden og forvente at hunden bare skal godta det.

Barn er utilregnelige og vet ikke konsekvensene av det de gjør. De skjønner ikke at de må være forsiktige, ikke dra i pelsen, løpe etter hunden eller kaste seg på den. Det er vårt ansvar å sørge for at både barn og hund har det bra sammen.

Vi har vært veldig tydelige helt fra starten at om Kokos trekker seg unna, så skal det respekteres. Om han går til puta si er det hans fristed og puta til Kokos har ikke Liam Andrés lov å gå bort til. Vi ser at det fungerer. Liam Andrés vet at han ikke har lov å gå dit, selv om han selvfølgelig prøver å teste denne grensen, og Kokos går dit og legger seg når han har fått nok.

Kokos synes nok fortsatt Liam Andrés er litt slitsom til tider, men det er veldig hyggelig å se at det går bedre og bedre jo eldre Liam Andrés blir. Det er ingen tvil om at Liam Andrés elsker Kokos og vil helst leke med han hele dagen. Kokos derimot synes ofte leken kan bli litt voldsom og trekker seg tilbake. Men det er gøy å se at han oftere og oftere kommer bort til Liam Andrés.

Det viktigste for vår del er i hvert fall å respektere hundens behov på lik linje som barnets, og jeg gleder meg til å se de vokse opp sammen. De kommer nok til å bli verdens beste venner når Liam Andrés blir litt større.

Har du erfaring med hund og barn? Hvordan opplevde du det?

Likes

Comments

Jeg er ikke typen som bruker timesvis på å kure håret, legge vippe extension eller å gå til negl-salong. Det er har jeg rett og slett ikke tålmodighet eller ork til. De rutinene jeg har må derfor være enkle og raske å gjennomføre, ellers detter jeg av med en gang.

I dag tenkte jeg å dele min favoritt hudpleie-rutine med dere, som jeg gjør ca 1- 2 ganger i uken. Den er både rask, enkel og gjør huden fløyelsmyk. Disse produktene har jeg brukt i mange år, og har vært favoritter siden dag en. Dette er forresten ikke et sponset innlegg, kun et tips.

Jeg starter med å skrubbe ansiktet forsiktig med Ole Henriksen valnøtt-skrubb. Dette gjør jeg i dusjen mens balsamen virker. Når jeg kommer ut av dusjen renser jeg over huden med Ole Henriksen grease relief face tonic. Deretter lar jeg det tørke et par minutter, før jeg smører ansiktet med kremen Ole Henriksen Vitamin Plus. Huden kjennes ut som silke etter denne rutinen.

Ole Henriksen sine produkter er fantastiske og jeg synes huden min har blitt så mye bedre etter jeg startet med disse. Før ble jeg blant annet lett blank i ansiktet, men det blir jeg sjelden nå. Absolutt en serie å anbefale! Valnøtt-skrubben er i hvert fall magisk!

Har du testet noen av disse produktene?

Likes

Comments

Lille tøffingen vår, i ny joggedress fra oldemoren sin. Ballen er selvfølgelig med. Ikke noe tvil om at vi har en skikkelig "gutte-gutt". Her i huset går det mye i fotball, biler og det å løpe så fort som mulig med briovogna - og helst smelle den hard inn i en vegg...

Ønsker dere en fin helg! Har dere noen morsomme planer?

Likes

Comments

Den siste tiden har det skjedd mye i kulissene hos oss. Mailer, møter, telefonsamtaler, kjøreturer, småutflukter og planlegging. I starten av året delte jeg med dere "1 drøm for 2017" og svaret var å bygge eget hus. I dag har vi sendt inn bekreftelse på kjøp av tomt og er et stort skritt nærmere drømmen.


Tomten er i ett nytt byggefelt, på Ormåsen i Vestfossen, som vil være klart i slutten av 2017. Om alt går etter planen starter vi bygging våren 2018. Det er foreløpig en stor byggeplass, men vi har plukket tomten ut i fra kart, solforhold og beliggenhet.

I går var vi og møtte utbygger på tomten, og den lå heldigvis plassert akkurat der vi hadde sett for oss. Det er ikke så lett å skjønne ut i fra et kart.

Bildene er fra en av våre mange utflukter til Ormåsen den siste tiden.

Ormåsen er virkelig et drømmeområde for oss, og jeg kan ikke se for meg et bedre sted for Liam Andrés å vokse opp. Fra tomta ser vi både skolen, barnehagen, lysløype og skogen. Området er både sentralt og skjermet, og jeg tror at det vil bli et bra og trygt miljø der oppe.

Håper dere er klare for litt bygging- interiør og- hus-snakk fremover!

Likes

Comments

Det å kapre drømmejobben kan være en utfordring. I dette innlegget har jeg samlet 6 tips som kan hjelpe deg på veien.


1) Lag en søknad som skiller seg ut

I dagens jobbmarked, hvor det gjerne kommer inn flere hundre søknader på en butikkjobb, gjelder det å ha en søknad som skiller seg ut og blir lagt merke til. Du trenger kanskje ikke å printe ut CVen din på parfymert rosa papir, som Elle Woods i lovlig blond, men å sette den opp på en fin layout og gjerne med et profesjonelt bilde av deg selv, vil øke sjansene dine for å bli husket.


2) Tilpass søknaden din og vær konkret

Når vi er inne på søknader; Ikke sett opp en standard søknad som du sender til alle jobber du søker på. Det gjennomskues og sjansen er stor for at søknaden din går rett i søpla. Skriv en konkret søknad hvor du besvarer hvorfor du passer til den aktuelle jobben, og hvorfor du ønsker akkurat den jobben. Om det etterlyses noen konkrete kunnskaper eller interesser så fortell hvorfor akkurat du oppfyller disse kravene og benytt gjerne konkrete eksempler og erfaringer.


3) Relevant erfaring

En ting som ofte stopper nyutdannede i dag er mangel på erfaring, og personer med relevant erfaring går derfor foran. Jeg har selv opplevd å komme på både 2. og 3. plass i intervjurunder fordi jeg blir forbigått av personer med erfaring. Du tenker kanskje at du ikke kan gjøre noe med det, men det er feil. Skaff deg relevant erfaring selv og vis til dette i søknaden din. En av de største grunnene til at jeg fikk min forrige jobb var rett og slett på grunn av bloggen min, og mine egne interesser for sosiale medier, foto og design. Vær kreativ og finn løsninger til hvordan du kan skaffe deg erfaring og vis til at du kan faget ditt, uten relevant jobberfaring. Om det derimot er relevant jobberfaring du er nødt til å ha for å komme innenfor i din bransje, så kanskje du kan jobbe gratis / få praksis i et firma, slik at du senere kan vise til relevant erfaring. Under studietiden min hadde jeg 3 uker praksis hos Bergans i deres grafiske avdeling. I løpet av disse ukene lærte jeg masse og fikk relevant jobberfaring som senere var en fordel for meg i jobbsøkerprosessen.


4) Gjør research

Sett deg inn i firmaet du søker hos. Dette er i hvert fall viktig om du blir innkalt til intervju. Om du kommer til intervjuet og ikke har noen gode grunner til hvorfor du ønsker akkurat denne jobben, eller hos dette firmaet, kan du like godt snu i døra. Dagens marked er tøft og du må vise at du er engasjert og ønsker akkurat denne jobben.


5) Selve intervjuet

Alle har lov å være nervøse, nervøsitet viser bare at du bryr deg og at dette betyr mye for deg. Prøv allikevel å gå inn med selvsikkerhet. Tenk positive tanker før du går inn, møt med et smil og et fast håndtrykk. Tenk også igjennom hva du skal svare på de typiske spørsmålene som hva dine styrker og svakheter er. Jeg hadde en klein opplevelse på et jobbintervju hvor jeg kun hadde øvd på å snakke meg selv opp, altså det å sitte å skryte av seg selv er ikke alltid enkelt. Det jeg derimot hadde glemt var hva jeg skulle si til spørsmålet om mine svakheter. Når spørsmålet kom fikk jeg helt hjerneteppe og kom ikke på noen ting.. Altså, ingen kan alt og alle har svakheter så det å være ærlig her er positivt. Det kan derimot lønne seg å finne en måte å vri det negative over til noe positivt, slik at svaret ditt allikevel sier noe positivt om deg.

Tips! Studenttorget har skrevet et innlegg med ”80 spørsmål du kan få i et jobbintervju”. Innlegget finner du HER


6) All erfaring er god erfaring

Om du allikevel ikke får jobben må du prøve å ikke gå helt i kjelleren. De fleste har opplevd å søke på jobber de ikke har fått. Både det å skrive søknader og å gå i intervju er en øvelse. Da er du i hvert fall en erfaring rikere. Kanskje du ut ifra denne prosessen har lært noe du kan ta med deg til neste gang? Jeg kommer for eksempel aldri til å glemme hva mine svakheter er...


👉 Følg gjerne bloggen på Facebook HER

Likes

Comments

En av de største overgangene jeg opplevde når jeg ble mor var mangelen på egentid. Man er forberedt på at det å bli mor vil bli både krevende og fantastisk, man hører om våkenetter og mange gjøremål, men følelsen av å plutselig skulle sette seg selv sist til en hver tid, er ikke lett å forstå, før man er i situasjonen.

Bare det å skulle ta seg en dusj eller gå på do alene er ikke lenger en selvfølge. For min del har mangelen på tid til å fordype meg i egen-prosjekter blitt et savn. Tidligere kunne jeg sitte i timesvis å jobbe med design eller bilder, men nå skal det godt gjøres å få 5 minutter om lillegutt er våken. Da vil han helst hjelpe mamma ved å knitre i vei på macen...Denne helgen er Jonathan og Liam Andrés i Porsgrunn, mens jeg er hjemme, siden det ikke passet for meg å dra bort denne helgen.

Egentid er godt for alle. Jonathan har vært på fest med gode kamerater og Liam Andrés har fått masse tid med farmoren og farfaren sin. Jeg har fått tid til både jentekveld med mamma og Eline, vært i babyshower, ryddet og gjort rent hele huset, byttet sengetøy, slappet av med egne prosjekter og spist lunsj med pappa. Mye man rekker når man har huset for seg selv.

Det som derimot er rart med denne egentiden er hvor fort man kjenner på savnet. Jeg koser meg alene, men fy som jeg gleder meg til å se igjen gutta mine etterpå. En million knuseklemmer venter 💙💙

Likes

Comments

Denne påsken har vi sett frem til lenge. Den første påsken med hytte på fjellet. Vi skulle både i bakken å stå slalåm og på langrenn med pulk, Kvikklunsj, tenne bål og grille pølser.

Rett etter jobb på onsdag dro vi opp til hytta, men allerede første kvelden ble både Jonathan og jeg syke, og siden har vi ligget rett ut med tette neser, feber og null energi. Så for oss og lillegutt (som heller ikke var helt i form) ble det noen dager inne på hytta, mens resten av gjengen dro på skiturer. Skal si det er surt å se ut på hvite fjell og blå himmel, men å ikke ha ork til annet enn å ligge rett ut.


Planen var egentlig å bli på hytta til i dag, men allerede på fredagskvelden pakket vi bilen og dro hjem. Det å være syke inne på en hytte med en rastløs ettåring blir slitsomt i lengden. Nå sliter vi derfor ut sofaen hjemme mens lillegutt har tatt en tur til bestemor, så mor og far kunne få slappe av litt.

Kokos og Fredrik på tur... Dette gikk vi glipp av denne påsken...

Håper deres påske har vært bedre enn vår. Har dere gjort noe gøy?

Likes

Comments