Dette med DIY-prosjekter med marmor er vel egentlig litt "old-news" , men her kommer enda en...

Krydderfatet er laget av et trebrett fra Panduro som jeg har trekt i kontaktplast.

- Brettet selges i et sett av tre som du finner HER
- Kontaktplasten finner du HER


Jeg har også et slikt brett på stuebordet og jeg synes det er så fint!

Q: Hva synes du om brettet? Liker du marmor-stilen eller er du lei?

Likes

Comments

For en liten stund siden gjorde vi en større ommøblering her hjemme. Tidligere hadde vi sofaen plassert som en deler midt i stua og spisestuen var plassert i en egen del i andre enden av huset. Denne løsningen gjorde det tungvindt å bruke spisestuen. I det daglige ble det derfor til at vi satt i sofaen og spiste.

Etter å ha bodd slik i nesten 3 år fikk jeg en idé om at vi kanskje kunne få plass til et spisebord i stua, om vi flyttet om. Etter noen målinger viste det seg at vi faktisk fikk plass til spisestuen her, og vi er så fornøyd med løsningen.

Stua virker mer åpen og veldig mye mer praktisk. Det å ha et funksjonabelt spisebord er også helt fantastisk, spesielt med en liten gutt i hus.


STUE FØR:


STUE NÅ:


SPISESTUE NÅ / FØR:

I rommet spisestuen tidligere stod i, har vi nå plassert to romslige garderobeskap slik at Jonathan og jeg har fått en mer praktisk garderobe-løsning. Rommet blir også nå benyttet til tørking av klær, og ekstra lekeplass til Liam Andrés. På sikt vil vi mest sannsynlig dele av dette rommet til et separat rom og gi huset et 3. soverom.


KJØKKENET NÅ / FØR:

Her er det ikke større endringer enn at vi har fjernet de store kjøkkenmaskinene, fjernet noen ting og satt inn et nytt fat med krydder og oljer. Det blir så mye finere med litt mer luft på benken.


Jeg hadde dessverre ikke så gode bilder som viser hvordan det så ut før, men jeg håper det gir et greit inntrykk.

Q: Hva synes du om ommøbleringen?

Likes

Comments

Da er vi hjemme igjen med fulladede batterier, etter en deilig helg på hytta. Liam Andrés har sovet inne hos farmor og farfar, så Jonathan og jeg har fått to netter med sammenhengende søvn, noe som har vært veldig deilig!

I går var vi en tur på ski, men det var ganske surt med vind og snø - så det ble ikke lange turen. Vi fikk uansett luftet oss, og Liam Andrés storkoste seg i pulken hvor han var skjermet for både vind eller snø.

Ellers har vi kost oss på hytta med god mat, hyggelig selskap og jeg har gått en hel helg uten sminke - noe som er ganske bra til å være meg, som helst ikke går til postkassa en gang uten full maske. Jeg prøver å bli bedre der, og å slappe litt mer av rundt nettopp det.

På veien til hytta hadde vi også et stopp i Notodden og handlet på Tuvensenteret, og jeg merker jeg nesten blir litt sentimental av å være i Notodden. Mimrer tilbake over den fantastiske tiden vi hadde der, alt vi opplevde og alle vi ble kjent med. Jeg kan med hånda på hjertet si at tiden i Notodden var viktigste tiden i mitt liv, og har formet meg til å bli den personen jeg er i dag. Nei nå babler jeg meg bort her...

Ønsker dere en flott søndagskveld - nå kommer Jonathan straks inn døra her med junk til oss...

Likes

Comments

Og vips så var helga her nesten igjen. Hvor har denne uka blitt av..?

I dag var det karneval på barnehagen og i går tok vi turen på senteret for å prøve å finne kostyme til lillegutt. Vi fant ikke noe som passet, så jeg tenkte å ordne noe hjemme eller kanskje ta en tur ut en annen dag. Så kom vi hjem og jeg skjønner at karnevalet allerede var dagen etter. Vet ikke helt hva jeg tenkte, men denne uka har jeg ikke hengt helt med på dagene. Lillegutt har vært syk og vært våknet hver natt, da hjelper det ikke å starte uken med underskudd på søvn.

Etter en tur i garderoben hans fant vi derimot et fint kostyme - så i dag var lillegutt fotballspiller på barnehagen.

Nå har lillegutt sovna, og Jonathan og jeg ser på gamle episoder av Friends mens vi sier alle replikkene og ler oss i hjel.. Helt utrolig at vi kan se samme serie for sikkert 10. gang og fortsatt le.. Mulig vi er litt overtrøtte også.

I morgen er det ihvertfall helg igjen, og etter jobb tar vi turen på hytta. Skal bli godt med en helg på fjellet. Krysser fingrene for fint vært og skitur.

Q: Hva er deres planer for helga?


Likes

Comments

Hei og god tirsdagskveld. Som jeg nevnte tidligere skulle jeg til Trondheim i helga, så fredags morgen satte Mari og jeg oss på toget til Gardermoen og deretter på flyet til Trondheim.

Vi hadde en fantastisk bra helg i Trondheim og fikk tid til gode middager og lunsjer, shopping, sightseeing, masse skravling, vin, drinker og en tur på byen.

Det var så godt å se igjen mine fantastiske venner og det var herlig å kunne slippe alt ansvar, ok det klarer jeg jo aldri helt, men ihvertfall legge fra seg mamma-ansvaret for en helg og nyte litt alenetid.

Kunne ønske jeg kunne si at jeg fikk ladet skikkelig opp og sovet ut, men når vi ikke kom oss i seng før nærmere halv fem var det ikke akkurat opplagt jeg følte meg på søndag, men full av lykke, glede og ny energi var jeg ihvertfall, for denne gjengen er min energiboost ❤


Likes

Comments

Jeg skal ærlig innrømme at vi ikke har vært de flinkeste til å inkludere fisk i kosten, og det har tidligere kun tilhørt sjeldenhetene. Vi har derimot blitt bedre den siste tiden, og i dag tenkte jeg derfor å dele to favoritter med dere.

Begge rettene er superenkle og raske å lage, noe som er veldig viktig for meg i en hektisk hverdag.

LAKS MED PASTA, PESTO OG CREME FRAICHE:

Etter at jeg ble tipset om denne retten av en tidligere kollega har det blitt en stor favoritt her i huset, og det har faktisk blitt den eneste måten jeg tilbereder laks på. Retten lages enkelt ved å fordele et lag creme fraiche i en ildfast form, legge i laksefiletene, smøre et godt lag pesto på filetene og steke de i oven. Som tilbehør bruker vi fullkornpasta, salat og gresk dressing.

FISKEBURGER:

Denne retten spiste vi i dag og det er så godt. Liam Andrés storkoste seg også med fiskeburgeren sin, men han spiste en forenklet versjon med fiskeburger i biter.

Her kjøper vi enkelt ferdig fiskeburgere i butikken og serverer den som en vanlig hamburger med brød, salat, tomat og dressing. I dag hadde vi Tzatsiki til og det var fantastisk! Favoritten er foreløpig fiskeburger med bacon og ost som vi kjøpte på rema 1000.


Q: Er du flink å spise fisk? Hva er din middagsfavoritt med fisk?

Likes

Comments

Hei og gratulerer med dagen til alle mødre. I dag fortjener vi alle en ekstra klapp på skulderen, og jeg håper dere har blitt gjort ekstra stas på!

Her har far kommet hjem igjen og det var herlig å se hvor glad lillegutt var for å se igjen pappaen sin - her vanket det mange klemmer ❤ Han hadde også vært flink å husket på kona si - så jeg fikk en flott blomsteroppsats.

Helgen har gått kjempefint og leggingen over all forventning, men sove gjennom hele natta har han derimot ikke gjort. Så her har vi sett på favoritt barnesangene hans på Youtube klokken 3 på natta, kost, vugga og prøvd å roe ned, men det er ikke alltid like lett. Jeg bøyer meg i støvet for alenemødre og takker for at jeg har verdens beste pappa å dele ansvaret med.

Ellers har jeg hatt besøk av min kjære søster i dag og det har vært så koselig! Godt å ha henne i nærheten etter at hun har bodd masse i utlandet de siste årene. Hun er også utrolig flink med Liam Andrés og det er så herlig å se. Godt med både hjelp og selskap. Mamma kom også en tur etterhvert så da feiret vi morsdagen med gave og kake.

Nå skal vi se på finalen av kjendis farmen - Heia Pilgaard!

Likes

Comments

Hei og god lørdagskveld!

Som dere ser er jeg tilbake på Nouw. Etter en periode på blogg.no savnet jeg alle de smarte funksjonene her på Nouw, og har nå flyttet bloggen min tilbake hit. Det som er så smart med denne portalen er hvor enkelt det er å overføre innleggene - så nå har jeg flyttet de nye innleggene mine fra blogg.no inn hit.

Denne helgen er Jonathan på hytta med en kollega, mens jeg og lille mr. propell er hjemme. Jeg var litt spent på hvordan denne helgen skulle gå med tanke på at vi har gjort oss selv en bjørnetjeneste, ved at Jonathan pleier å legge han. Det har derfor vært en tilvenning når mamma plutselig skulle ta over leggingen, itillegg til at han har testet mamma sitt myke og utålmodige hjerte ved å gråte litt ekstra. Det har derimot gått over all forventning og nå har jeg lagt han for 4. gang på rad uten problemer, og i dag var det også uten en eneste tåre. Fy søren så deilig! Altså, jeg skal ikke ta gledene på forskudd for jeg vet godt at her kan ting snu fort, men pr. nå ser ting lovende ut!

Ellers har LA og jeg vært en tur på senteret med min kjære venninne Mari. I morgen er det jo morsdag så jeg hadde en gave og ordne, itillegg til at vi fikk litt etterlengtet venninne-tid. Nå blir det heldigvis mer av det fremover, for allerede på fredag drar Mari og jeg til Trondheim for å møte Karoline og Espen. Det skal bli en fantastisk reunion-helg med noen av de fineste menneskene jeg vet om ❤

Ønsker dere en fin helg videre! Hva er deres planer denne helgen?

Likes

Comments

Da var nok en helg nesten over og en ny uke rett rundt hjørnet. Vi skulle egentlig til Porsgrunn denne helgen, men det passet ikke alikevel. Derfor ble det hjemmehelg på oss, og det har vært veldig deilig å ha noen rolige dager hjemme. Vi har virkelig fått ladet opp denne helgen med lange, late morgner, en tur på senteret i går og en koselig rusletur i dag. 

PS! En ny uke er rundt hjørnet. Last gjerne ned MomsCollectives ukesplanlegger > HER 

Vi lot vognen stå igjen på barnehagen denne helgen så for første gang tok vi med oss lillegutt på tur uten vogn, noe som gikk kjempefint og som han synes var veldig gøy. Vi koste oss i snøen, lillegutt fikk gått masse og var skikkelig sliten når vi kom hjem ♥

Likes

Comments

Forrige søndag var vi på juletrefest med barnehagen.

Liam Andrés fikk både gått rundt juletreet og hilst på julenissen. Han koste seg også masse med alle barna - det var kun mammahjertet som kjente litt sug med alle barna som nesten løp han ned, gang på gang. Lillegutt derimot synes det var veldig spennende med alle de store barna som løp rundt. Jeg lukket selvfølgelig hønemoren i meg inne og lot han få lov å leke, men merker jeg er glad for at han daglig oppholder seg på en avdeling for kun ettåringer med litt roligere forhold.


 En festpyntet tøffing ♥

 

#juletrefest #jul #familie #barn #fest #antrekk #barneklær #barneantrekk #outfit #outfitoftheday #foreldre #hønemor #oppdragelse #barnehage #hverdag

Likes

Comments