Såhär mysigt såg det ut när jag och min kompis-sambo drack drinkar och kollade på Tarzan. Vi hade hört talas om att någon hade druckit en massa vin samtidigt som hon kollade på Tarzan, och sedan skrivit en recension som handlade väldigt mycket om hur snygg Skarsgård är och hur hon inte fattade handlingen för att hon bara kunde fokusera på hans kropp. Vi skulle se om vi också kunde göra så och drack därför drinkar i samband med filmen. Dock fattade vi handling, tyckte att filmen var bra och fokuserade inte alls på Skarsgårds kropp. Vilken besvikelse?

Likes

Comments


Hej hörni! Sitter i soffan, dricker te och äter lösgodis. Har en så himla krävande kurs just nu, så bloggen hamnar vid sidan om. Har tenta varje måndag och jag vill vara duktig. Har dessutom fått världens halsont. Det är bara onsdag men känns som att det varit torsdag två dagar i rad nu.

Likes

Comments

Likes

Comments


Jag målade ett alla hjärtans dags-kort till Dag i akvarellfärg. Eller målade flera stycken och valde ut det som jag blev mest nöjd med. På insidan av kortet skrev jag en liten kärleksförklaring.

Likes

Comments


Jag och Irma har nya tavlor över soffan. Vi beställde dem från archiveseven förra veckan när de hade köp 4 betala för tre. Den fjärde har vi inte hängt upp ännu så den får ni se en annan gång. Vi tyckte att det passade bra med lite svartvitt eftersom vimplarna ändå ger så mycket färg. Ett ansikte. En måne. En skog.

Likes

Comments

Matlagning


Jag har ju nämnt semlor i nästan alla mina senaste inlägg, så nu kommer ett helt inlägg endast tillägnat dessa härliga skapelser. I lördags bakades det semlor hemma hos mig. Första gången jag bakar det och vi följde det här receptet. Fast inte med kardemummakärnor, utan färdigmalen kardemumma. Sedan använde vi färdigköpt mandelmassa också. Man får fuska, det är okej.

Nu tänker jag även försöka ta cred för världens smartaste trix. Vissa har säkert alltid gjort såhär, men jag har levt alldeles ovetandes om detta knep och tittade väldigt väldigt skeptiskt på Dag när han sa att man skulle blanda mandelmassan med mjölk till en härlig sörja. Så knäppt grej, men så jävla bra! Så istället för att bara ta en skiva mandelmassa och lägga i semlan - mosa ihop den tillsammans med mjölk så att den får en krämig konsistens. Blir mer som en semla man köpt på konditori då. Varsågoda för tipset! (Tack Dag du är bäst jag ska sluta vara så tveksam till saker du gör i köket för det blir alltid bättre på ditt sätt)

Och hörni! På tisdag är det fettisdagen!

Likes

Comments


I söndags gick vi upp tidigare än vi brukar göra på helgerna. Vi brukar aldrig lyckas komma iväg på sakerna vi har bestämt oss för att göra, särskilt inte om sakerna borde påbörjas innan klockan är tolv. Det är ju så himla mysigt att ligga kvar i sängen så länge som det bara går. Men (!) i söndags lyckades vi gå upp, äta frukost och ta oss till ishallen utan att klockan hann bli för mycket. Vi skulle åka skridskor! Vi hyrde varsitt par skridskor och vinglade ut på isen, sedan åkte vi runt runt i rinken. Hand i hand. Arm i arm. Det var ganska svårt att hålla balsen till en början, jag har inte åkt skridskor sen jag var liten, men sedan gick det faktiskt riktigt bra. Vi åkte tills jag fick ont i fötterna och var tvungen att sluta. Då cyklade vi hem och åt semlor i soffan istället.

Likes

Comments


Helgen som var gick i drinkarnas tecken. I fredagskväll bjöd jag Dag på Amaretto sours (4 cl amaretto, 4 cl sockerlag, 8 cl juice från citroner - skaka med is och servera). I övrigt kollade vi mest på dating naked och spelade Hot Dog Bush som är ett online spel. George Bush har blivit utslängd ifrån vita huset och blivit korvgubbe istället. Sedan somnade vi i varandras famn vid midnatt.


Sedan blev det lördag. Den sov vi bort. Jag var så himla himla trött av någon anledning och orkade knappt någonting. Blev lite piggare framåt kvällen så då bjöd Dag mig på white russian. Himla gott trots mitt kaffe-hat!


Man måste ju äta också. Medan jag gjorde deg till att baka semlor gjorde han biffar. Himla mysigt att han alltid använder mitt förkläde.


Vi åt biffar, sås och rotfrukter i ugn till kvällsmat. True husmanskost och väldigt dateig atmosfär.


Medan vi väntade på att degen till semlorna skulle jäsa drack vi varsin amaretto igen, denna gången med apelsinjuice istället för citron. Och det var helgens sista drink! Men tack och lov var ju inte helgen slut redan där.


Vi var ju bland annat tvungna att äta semlor innan den tog slut!


Likes

Comments

Vardag


Min bokhylla består mest av förvaring, en tavla av ett Lars Lerin print, en garderobsblomma, en blompress, en lightbox och några prismor som jag vikt och som jag har tänkt göra en girlang av i över ett och ett halvt år.

Likes

Comments